Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.698.275
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
XVII Mini kaže...

EDIT: I da ovaj ako nemas nikakavog iskustva u udaranju u vrecu ( tj. nemas pojma o tehnici ) onda nemoj kupovati samo ces ozljediti saku i zglobove, isto tako nikada nemoj udarati na vrecu bez bandaza ili rukavica jer ces isto tako ozljediti saku i zglobove .. nemoj gledati preko youtubea kako udarati direkte,aperkate,krose jel su to ciste gluposti tj. neces nista nauciti, bolje odi onda upisati 1 mj u neki boksacki klub da kolko tolko vidis kako udarati i to.

Vreca ti je super ako se hoces dobro oznojiti pogotovo kad si napravis onako neki trening np. 3 serije po 20 sklekova onda na vrecu 3 minute i u tih 3 minute na svakoj minuti lupas po 15 sekundi najjace i najbrze sto mozes kada zavrsi tih 15 sec krenes na normalni tempo u udaranju i poslije odes sklopke 3 serije onda zgibovi i opet vreca tako kojih pola sata i kompa vidit ces bit ces gotov {#}

Hvala:)
Znam lupati, do sad sam lupao kod frenda, ali sam odlučio kupiti sebi doma. Nebi lupao aperkate i ostale gluposti, već bi mi vreća služila čisto kao kardio trening, točno to šta si ti rekao. Par minuta vreća ruke, onda malo sklekovi ili šipka, pa tako 3 serije. Onda utege na nogu pa 10 puta low kick, 10 puta negdje po sredini, i 5 puta high kick(10 ako mogu) pa serija od 50 trbušnih i tako 3 serije.

Battlelog: Xtream_gjurki
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Mar,cini se da imas pretplatnike za td-ove lol
Ljubomorne duše mogu da mi puše
17 godina
xR4Z3R kaže...

ma velim, obicni jadnici koji nikad nisu ni komentirali u temi, al dobro nek stavljaju td ako ih to veseli, znas onu svaka budala ima svoje veselje.

18 godina
zerocool12 kaže...

Mislim da ti je dovoljna visina ona na kojoj kad se uhvatis kad skvrcis noge i spustis se do kraja dole ne dodirujes pod nogama...

mar123 kaže...
mar123 kaže...

ako ju stavim na 190 nemogu se skroz do dole spustit bez da skvrcim noge i to mi je bezveze, evo tako imam na vratim i premalo mi je. dok je npr u teretani skroz visoko i mozes sto hoces na njoj. nemogu radit ni vjezbe za trbusne ako je niska ni nista jer nemogu nego pruzit do dole jer mi pod smeta.

jel mi mozete vas trojica(zasad trojica) objasnit zasto ste stavili td(znak ne slaganja) na moj post, sto se vi imate slagat, ne slagat s necijim nacinom vjezbe, tj izvodenjem. hrpa debila ulazi u ovu temu koja nikad ne komentira nego samo stavlja td, sto se ne javite onda?

Evo da ti ja dam odgovor. Kao debil debilu, kaj ne? {#}

Zerocool12 ti je odgovorio u postu iznad, tako je dovoljno. To što ti još ko fol radiš 100 drugih vježbi nema veze, lik je pitao za zgibove a ne za yebene trbušnjake i šta sve ne. Možeš ti staviti šipku i na 5m ako hoćeš, ali moraš znati da nema svatko strop visok 5m. Neki postave šipku za zgibove na štok od vrata recimo, a ne vjerujem da svatko ima toliko visoka vrata.

Žišku?  {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
Volvox kaže...

Prijatelj kupio onaj kreatin, pa me zanima jel to čemu? Ja sam čuo da to napuše mišiće vodom, i nije baš tolko korisni niti zdravo.

crack kaže...
Volvox kaže...

Prijatelj kupio onaj kreatin, pa me zanima jel to čemu? Ja sam čuo da to napuše mišiće vodom, i nije baš tolko korisni niti zdravo.

to navlačenje vode je već side effect, uloga kreatina je brže obnavljanje mišićnnih vlakana,i kad ga uzimaš ''jači si'' možeš izgurat par ponavljanja više s nešto većom težinom,tu vodu kad se navuče u mišiće ćeš izgubit kad prestaneš biti kreatin,al mišići što si ih dobio tokom korištenja kreatina će naravno ostati.

@mar123 danas imaš neki strike samo te td-ovi opsjedaju,ako želiš znat ja sam ti dao td na postu gdje spominješ debile nekakve,jer nije uredu prozivat nekog debilom,uostalom zašto bi se svi trebali složit s tobom? šta sa čovjekom od 2 metra on bi onda štangu trebao na 4 metra stavit...nadalje uopće nekužim zaš radiš zgibove sa ispruženi nogama,milijun puta je bilo napisao kako se radi,šta se treba stisnut radi bolje stabilnosti i to...loše za nekog ko se pohvalio da može više zgibova od mene.

Slazem se sa volvoxom, samo da ti jos recem da i nase tije proizvodi dnevno 3g kreatina, te njegova konzumacija u smislu suplemenata nije stetna i nemozes se "navuc". Nema nikakvih nuspojava, tako da ako ga mislis koristit nece bit nikakvih problema ni kad se "skines" sa njega. 

17 godina
Pero Dinamit kaže...
zerocool12 kaže...

Mislim da ti je dovoljna visina ona na kojoj kad se uhvatis kad skvrcis noge i spustis se do kraja dole ne dodirujes pod nogama...

mar123 kaže...
mar123 kaže...

ako ju stavim na 190 nemogu se skroz do dole spustit bez da skvrcim noge i to mi je bezveze, evo tako imam na vratim i premalo mi je. dok je npr u teretani skroz visoko i mozes sto hoces na njoj. nemogu radit ni vjezbe za trbusne ako je niska ni nista jer nemogu nego pruzit do dole jer mi pod smeta.

jel mi mozete vas trojica(zasad trojica) objasnit zasto ste stavili td(znak ne slaganja) na moj post, sto se vi imate slagat, ne slagat s necijim nacinom vjezbe, tj izvodenjem. hrpa debila ulazi u ovu temu koja nikad ne komentira nego samo stavlja td, sto se ne javite onda?

Evo da ti ja dam odgovor. Kao debil debilu, kaj ne? {#}

Zerocool12 ti je odgovorio u postu iznad, tako je dovoljno. To što ti još ko fol radiš 100 drugih vježbi nema veze, lik je pitao za zgibove a ne za yebene trbušnjake i šta sve ne. Možeš ti staviti šipku i na 5m ako hoćeš, ali moraš znati da nema svatko strop visok 5m. Neki postave šipku za zgibove na štok od vrata recimo, a ne vjerujem da svatko ima toliko visoka vrata.

Žišku?  {#}

naravno da nitko nece u kuci postavit sipku od 230 cm to sam ja reko cisto za primjer kako cu ja vani radit, u kuci sam stavio na stok vrata i eto tako je kako je. da je nisko je, ali ako se drukcije nemoze sta sad.

16 godina
neaktivan
mar123 kaže...
xR4Z3R kaže...

ma velim, obicni jadnici koji nikad nisu ni komentirali u temi, al dobro nek stavljaju td ako ih to veseli, znas onu svaka budala ima svoje veselje.

E baš zato što se pališ na TD ih dobivaš.

Evo ti i od mene da se ne pitaš ko ti je dao!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 14:00 (Praetorian1).
13 godina
neaktivan
makaweli kaže...
obokan kaže...

Haha, samo ismijavajte, tražim pomoć, neki savjet , a vi ovako? Fakat ružno izgleda kad je jedna ruka deblja od druge {#}

PS-  ljevak sam

Kad god možeš zamijenit šipku sa bučicama učini to. Radi jednak broj ponavljanja jačom rukom i slabijom (neka te slabija limitira) dok se ne izjednače mišićne skupine. Jača ruka će malo atrofirat, slabija ojačat i kad dođeš do iste razine, onda ubaciš šipku i radiš jednako.

Probat ću tako uraditi, hvala na savjetu.

Tak mi i treba kad se u nekim radnjama najviše oslanjam na desnu ruku, pa nakon dugo vremena to je uzelo zamaha zato su i posljedice takve kakve jesu.

14 godina
obokan kaže...

Probat ću tako uraditi, hvala na savjetu.

Tak mi i treba kad se u nekim radnjama najviše oslanjam na desnu ruku, pa nakon dugo vremena to je uzelo zamaha zato su i posljedice takve kakve jesu.

Svi mi znamo koja je to glavna radnja {#}

Peace!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 18:42 (XVII Mini).
18 godina
mar123 kaže...
Kramerdida kaže...
mar123 kaže...

cuo sam u zadnjih mjesec dana iz vise izvora(osbni treneri i razne stranice) da je preskakanje uzeta bolji cardio od trcanja i da je bolje za mrsavljanje pa ti to preporucam da radis, svaki dan, po pola sata, skaci kolko mozes. smanji unos hrane. ja cu tek krajem ljeta krenut na skidanje svog sala s trbuha, do tad idem nabijat jos kila(sad sam vec na 62, cilj je 67-68).

Ma nema najboljeg kardia, to su gluposti, ako išta, hodanje i trčanje su bolji jer se ne moraš brinuti o ravnoteži. Hodanje je još bolje ako hoćeš nešto što je lakše održivo i ima manju šansu da negativno djeluje na trening nogu + manje stresa na potkoljenicu.

ma mislio sam u smislu trosenja kalorija, skakanje preko uzeta trosi vise kalorija u nekom vremenu, bar sam tako procito. no sve je dobro i sa svakim se postize rezultat, ja kad sam skido kile prije nekih godinu dana(bio sam glup sto sam to iso radit) trco sam nekih 6-7 km na dan i brzo se vidio napredak.

Gledaš otkucaje srca. To je glavni pokazatelj, jer krv raznosi hranjiva i kisik - dakle najbolji pokazatelj koliko trošiš.
Prema tome, svaka vježba ti je u stanju trošiti kalorije na kardio način (50-85% max pulsa),
ali bi recimo izolacijskim peckdeckovima uništio ramena da čak
i možeš toliko dugo raditi tim potrebnim intenzitetom otkucaja srca(mala mišićna grupa zahtijeva veći intenzitet), kao što je potrebno za nekakav bicikl, orbitrek, plivanje i sl.
Nije ni trčanje, vijača ili plivanje nikakva garancija ozbiljnog kardia, jer moraju se raditi intenzitetom koji će dignuti puls na recimo toliki nivo da ne stignete pjevati ili pričate otežano.
VIđam ljude po ulici koji
A: trče po ravnome i po betonu
B:trče uz zagađenu prometnu cestu
C:trče sporije od hoda. Pocupkuju glumeći nekakvo trčanje.
D. obuku se ko u sibiru da se znoje, jer neka logika im govori da je znojenje jednako topljenju kalorija. 
Sve odreda samozavaravanje pa i štetno po zdravlje, kao mjere koliko dugo su oni tako
"trčali" i koliko km su prešli i koliko se uznojili. Da mogu tweetat. 
Da se odluče u zgradi par puta bez lifta uz i niz stube, napravili bi x puta bolji kardio.
Ali avaj, pentranje uz stepenice nije moguće tagirati gps-om na iphoneu.
A ni Cosmo to nije naveo u rubrici "budi fit"

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 20:10 (overhaul).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

može koji savjet da brže smršavim? iam 88kg i 185cm..svaki dan biciklom odvezem oko 10km.. vjezbam s uzetima od 5kg,sklekovi,cucnjevi.... pa ako moze jos neka preporuka :)

www.youtube.com/user/1337pwnerzzy
14 godina
neaktivan
SuperDox kaže...

može koji savjet da brže smršavim? iam 88kg i 185cm..svaki dan biciklom odvezem oko 10km.. vjezbam s uzetima od 5kg,sklekovi,cucnjevi.... pa ako moze jos neka preporuka :)

Prehrana!!
Ja sam u 5-6 tjedana samo šta pazim na prehranu sa 85 kila pao na 80!! Tu i tamo vježbam jer ne stignem zbog škole, ali kad ljeto krene, nema stajanja:))

Moraš imat kalorijski deficit!

14 godina
neaktivan
Volvox kaže...
SuperDox kaže...

Prehrana!!
Ja sam u 5-6 tjedana samo šta pazim na prehranu sa 85 kila pao na 80!! Tu i tamo vježbam jer ne stignem zbog škole, ali kad ljeto krene, nema stajanja:))

u zadnjih par dana drzim si 2 obroka dnevno.. :) i jos jedno pitanje..ako ujutro u 6 sati ustanem i napravim taj krug biciklom..ce to sta bolje pomoc?

EDIT: ponekad i preskocim dorucak.. :/

www.youtube.com/user/1337pwnerzzy
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 20:16 (SuperDox).
17 godina
SuperDox kaže...
Volvox kaže...
SuperDox kaže...

Prehrana!!

u zadnjih par dana drzim si 2 obroka dnevno.. :) i jos jedno pitanje..ako ujutro u 6 sati ustanem i napravim taj krug biciklom..ce to sta bolje pomoc?

najveca pogreska, zasto preskakat obroke? nije uopce bit u broju obroka, treba imat bar 3 obroka na dan, a sad koliko ce hrane bit u njima to je vec drugo.

15 godina
SuperDox kaže...
Volvox kaže...
SuperDox kaže...

Prehrana!!

NAJVEĆE GREŠKE !!
Dnevno barem 4 obroka i više!!! Nikad ne preskači obroke... Znači više obroka po manje hrane, moraš biti u kalorijskom deficitu i obavezno radi cardio sa biciklom ili brzo trčanje. Najbolje ti je to ujutro na prazan želudac.

I šta manje ugljikohidrata koristi u prehrani, znači bez kruha, krumpira, slatkiša, soka...

...The South Will Rise Again... White -h- boys
14 godina
neaktivan
SuperDox kaže...

To ti je bezveze. Mučiš sebe a i nije zdravo. Izbaci iz prehrane, sokove, slatkiše, pij vodu i samo vodu, alkohol(reduciraj da samo vikendom piješ ako piješ uopće), nemoj jest kruh, paštu, jedi rižu. Puno povrća, nemoj jest vrhnje, mlijeko pij ono sa malo mlječne masti, prvo će ti bit malo bljutavo ali se navikneš brzo. Od mlječnih proizvoda još jedi samo posni sir. Za doručak i večeru popij neki niskokalorijski shake ako nemaš vremena. Moraš imat barem 4-5 obroka. Nači doručak, onda između doručka i ručka, ručak, između ručka i večere te večera. Ovo između najbolje pojedi neku voćku ili proteinsku pločicu( al ne ih sad 2-3, jedna je dosta). Za večeru smućkaj neku salatu, moraš si počet sam radit hranu. Večeru salatu, možeš isto shake neki, salatu radi od tune, piletine na naglo(ako ti od ručka ostane), neke salate, povrća, šta ti ja znam. Za ručak radi na keramičkoj tavi (malo su skuplje ali jbg super su tave) sa što manje ulja. Nauči radit rižoto sa povrćem, super bude. Imaš ono zaleđeno povrće od leda u valjda 10 varijanta( talijasnko, meksičko, primorsko, španjolsko, sezonsko, šta ti ja znam više), to samo baci u tavu i malo ispeci, piše ti ugl kako napravit, skuhaj rižu i baci to u rižu, baci malo začina i u to sve malo onog paradajz sosa, ali malo, i to bude prefino. Ugl. samo kuhaj na što manje ulja. Neznam više šta. Pij vodu i samo vodu, što više vode to bolje.

Radi bicikl to je super, kardio, dobro da ti se da to. Ali isto tako natjeraj se da radiš i snagu! Da ne smršaviš pa da izgledaš ko pekinezer, nego da ti se salo topi ali dolaze mišići, ustvari ti bi trebao ostat na istoj kilaži, možda smršavit 2-3 kile,ali umjesto sala da dođu mišići :D Pogledaj od bar brothersa kućne treninge, za sve mišiće, umrem nakon toga, još ako imaš šipke, ajme radosti :D

13 godina
neaktivan
Coder256 kaže...
SuperDox kaže...
Volvox kaže...
SuperDox kaže...

Prehrana!!

NAJVEĆE GREŠKE !!
Dnevno barem 4 obroka i više!!! Nikad ne preskači obroke... Znači više obroka po manje hrane, moraš biti u kalorijskom deficitu i obavezno radi cardio sa biciklom ili brzo trčanje. Najbolje ti je to ujutro na prazan želudac.

I šta manje ugljikohidrata koristi u prehrani, znači bez kruha, krumpira, slatkiša, soka...

Znanstvena istraživanja pokazuju da frekvencija obroka nema veze i da metabolizam tek počinje snositi štetu nakon 2-3 dana posta. Zar zaista misliš da će te 20 sati bez hrane katabolirati? Usto raditi kardio na tašte je odbačeno kao mit od onih koji čitaju istraživanja. Zašto izbacivati ugljikohidrate kada samo mora biti u deficitu? Zar nisi učio zakone termodinamike?

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 21:33 (Kramerdida).
17 godina
Rast mišića i visina

e da, dobar meduobrok vam moze bit i sladoled, posto ljeto dolazi super vam uleti.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Uglavnom 5 kvalitetnih obroka dnevno

prvo sa dva obroka ne gubis salo nego misice a da bi gubio salo moras i metabolizam ubrzat-dorucak i 'ladna voda

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

e da, dobar meduobrok vam moze bit i sladoled, posto ljeto dolazi super vam uleti.

Cek stvarno il? pa sladoled ima puno kalorija i šećera, šta ne?

17 godina
Volvox kaže...
mar123 kaže...

Cek stvarno il? pa sladoled ima puno kalorija i šećera, šta ne?

sladoled ima otprilike 140-150 kalorija, to nije puno za jedan meduobrok. ne treba ga sad trusit ko nenormalan ali moze posluzit. secera ima duplo manje nego u jednoj casi coca cole.

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

sladoled ima otprilike 140-150 kalorija, to nije puno za jedan meduobrok. ne treba ga sad trusit ko nenormalan ali moze posluzit. secera ima duplo manje nego u jednoj casi coca cole.

Uh pa super onda, ja mislio da mi je taj sladoled strogo zabranjen:D A na koji sladoled misliš, u kuglici ili oni od Leda? ili je svejedno.

17 godina
Volvox kaže...
mar123 kaže...

Uh pa super onda, ja mislio da mi je taj sladoled strogo zabranjen:D A na koji sladoled misliš, u kuglici ili oni od Leda? ili je svejedno.

nije zabranjen ako se ima mjere, ja obicno uzmem one iz lidla u kutiji di ih bude hrpa i jeftini su, nije to neki veliki sladoled, ali ga roknem negdje izmedu dorucka i rucka. ali tako svejedno koji, sladoled je sladoled.

inace ja imam pravilo(to rade i mnogi treneri i ostali koji imaju neku sredenu prehranu) da jedan dan u nekih 2 tjedna se opustim pa pojedem neki junk, ili odem u mc donalds, ili odem na kebab, ili nesto.

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

nije zabranjen ako se ima mjere, ja obicno uzmem one iz lidla u kutiji di ih bude hrpa i jeftini su, nije to neki veliki sladoled, ali ga roknem negdje izmedu dorucka i rucka. ali tako svejedno koji, sladoled je sladoled.

inace ja imam pravilo(to rade i mnogi treneri i ostali koji imaju neku sredenu prehranu) da jedan dan u nekih 2 tjedna se opustim pa pojedem neki junk, ili odem u mc donalds, ili odem na kebab, ili nesto.

Da radim to, čitao sam da treba tako. Kao da se napuniš, sad šta im to znači, neznam :D

17 godina
Rast mišića i visina

ma ne radim ja to zbog punjenja, punjenje je nesto sasvim drugo, to je kad se ide na niskokaloricnu dijetu i onda krajem tjedna punis kalorije. ja to zbog osobnog uzitka.

nemam ni sto punit, trenutno uzimam na dan oko 3000 kalorija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 22:43 (mar123).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jel zna tko kako da napravim shake sa posnim sirom a da se ne proserem od njega

UCV
14 godina
neaktivan

Žličica nutelle i grožđice.

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jel mogu recimo posnog sira,jagode,zlicu meda i vodu ?Ili mozda umjesto vode mlijeko?

UCV
14 godina
pejkan_ucv kaže...

jel mogu recimo posnog sira,jagode,zlicu meda i vodu ?Ili mozda umjesto vode mlijeko?

Od toga ce ti se sigurno prosrati.

Peace!
18 godina
Kramerdida kaže...

Znanstvena istraživanja pokazuju da frekvencija obroka nema veze i da metabolizam tek počinje snositi štetu nakon 2-3 dana posta. Zar zaista misliš da će te 20 sati bez hrane katabolirati? Usto raditi kardio na tašte je odbačeno kao mit od onih koji čitaju istraživanja. Zašto izbacivati ugljikohidrate kada samo mora biti u deficitu? Zar nisi učio zakone termodinamike?

Nije stvar u katabolizmu nego se sa manje obroka usporava metabolizam i smanjuje potreba za vodom, jer
i ona ubrzava metabolizam, a bez nje, pak dolazimo do dehidracije pri vježbanju i grčeva.
Organizam ima nekoliko "modova" za preživljavanje, a jedan je da kad skuži da ima periode gladovanja
da sa prvim boljim obrokom pravi masne zalihe za crno doba. Malim ali češćim obrocima,
taj se mehanizam zavara. No, opet, nisu svi ljudi isti, u tom svjetlu zanimljiv dok. za pogledati:
http://vimeo.com/64960883

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice