Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.698.388
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Za sve one koji su krenuli u gym i koji su pocetnici. U vezi ovog " ja sam cuo, ja sam procitao ja sam vidio...".. Takve savjete i misljenje drugih si uzmite za rezervu. Baviti se bodybuildingom, street workoutom, powerliftingom i inim sportovima nije isti rezultat kod svakog. Ja sam isto cuo dosta stvari, najbolje su mi one " ako hoces smrsavit radi trbusnjake " {#} Prvo nesto isprobajte da bi znali jer ako ste naoruzani savjetima i mislite da ce te brzo rezultate postic, a zapravo ce se napravit kontra efekt. Izgubit ce te se u moru informacija i vise necete znati odkud poceti, kako i sta, mislit ce te da krivo radite i izludit ce vas. Mene je tako pa znam kako je to. Savjete i misljenja stavite u drugi plan i probajte ih, pa ako radi za vas onda preporucite drugome jer ne znaci da ce radit za svakog. Ja vise volim vjezbe za prsa kao sto su razvlacenje bucicama nego bench jer ne osjetim da mi prsa rade, a imam bolji rezultat na razvlacenju nego benchu itd itd.

Odite trenirati, okrecite gume i vozite biciklo dok je suncano vrijeme, trcite, radite intervale, znojite se i najvaznije odmarajte/jedite. {#}

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...

cuo sam u zadnjih mjesec dana iz vise izvora(osbni treneri i razne stranice) da je preskakanje uzeta bolji cardio od trcanja i da je bolje za mrsavljanje pa ti to preporucam da radis, svaki dan, po pola sata, skaci kolko mozes. smanji unos hrane. ja cu tek krajem ljeta krenut na skidanje svog sala s trbuha, do tad idem nabijat jos kila(sad sam vec na 62, cilj je 67-68).

Ma nema najboljeg kardia, to su gluposti, ako išta, hodanje i trčanje su bolji jer se ne moraš brinuti o ravnoteži. Hodanje je još bolje ako hoćeš nešto što je lakše održivo i ima manju šansu da negativno djeluje na trening nogu + manje stresa na potkoljenicu.

16 godina
DuMe kaže...
FiCoO kaže...

Vase misljenje o uzimanju kreatina?

I sto mislite o ovome https://www.proteini.si/hr/kreatin/olimp-creatine-xplode-powder-500g/

Inace treniram vec 12g nogomet tako da sam u trenizima a ovo bi sad preko ljeta malo da ojacam jos

Hmmm,volio bi čuti razmišljanje ovih koji su rekli "ne".Jeli zbog godina ili?

edit,tek sam shvatio da piše preko ljeta moj bad sorry.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 21:08 (crack).
17 godina
Kramerdida kaže...
mar123 kaže...

cuo sam u zadnjih mjesec dana iz vise izvora(osbni treneri i razne stranice) da je preskakanje uzeta bolji cardio od trcanja i da je bolje za mrsavljanje pa ti to preporucam da radis, svaki dan, po pola sata, skaci kolko mozes. smanji unos hrane. ja cu tek krajem ljeta krenut na skidanje svog sala s trbuha, do tad idem nabijat jos kila(sad sam vec na 62, cilj je 67-68).

Ma nema najboljeg kardia, to su gluposti, ako išta, hodanje i trčanje su bolji jer se ne moraš brinuti o ravnoteži. Hodanje je još bolje ako hoćeš nešto što je lakše održivo i ima manju šansu da negativno djeluje na trening nogu + manje stresa na potkoljenicu.

ma mislio sam u smislu trosenja kalorija, skakanje preko uzeta trosi vise kalorija u nekom vremenu, bar sam tako procito. no sve je dobro i sa svakim se postize rezultat, ja kad sam skido kile prije nekih godinu dana(bio sam glup sto sam to iso radit) trco sam nekih 6-7 km na dan i brzo se vidio napredak.

14 godina
neaktivan
DuMe kaže...
FiCoO kaže...

Vase misljenje o uzimanju kreatina?

I sto mislite o ovome https://www.proteini.si/hr/kreatin/olimp-creatine-xplode-powder-500g/

Inace treniram vec 12g nogomet tako da sam u trenizima a ovo bi sad preko ljeta malo da ojacam jos

Hmmm,volio bi čuti razmišljanje ovih koji su rekli "ne".Jeli zbog godina ili?

1. da bi ojacao misice trebas vjezbat i unosit magnezij

2.suplementi pomazu pri vjezbanju ali pravilnom prehranom i nisu toliko vazni

3. naveo je i citirat cu:"a ovo bi sad preko ljeta malo da ojacam još" jer ako ih misli uzimat preko ljeta je bezveze jer ce nakon nekog vremena od prestajanja uzimanja misici izgubit volumen

4.Ako bas hoce suplemente neka potrosi na nesto potrebnije tipa whey i dextroza.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 23:31 (Trustek).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

2 mjeseca nisam išao u teretanu izgubio sam 5 kila,noge su se najviše stanjile cijelu zimu sam se ubijeo u teretani i sad prije mora štanga {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2013 9:13 (aton).
15 godina
Rast mišića i visina

Je li moguće da je Shaun T (Insanity) pede... ovaj, homić

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

zasto ne bi bio gay, kaj gay osobe ne smiju dobro izgledat, cak gay osobe vise cijene istrenirano tijelo jer i sami znaju kolko je volje i truda treba za takvo sto.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
15 godina
Trustek kaže...
sudy_freak kaže...

zasto ne bi bio gay, kaj gay osobe ne smiju dobro izgledat, cak gay osobe vise cijene istrenirano tijelo jer i sami znaju kolko je volje i truda treba za takvo sto.

{#}{#}

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Stgla nova zaliha wheya. {#}  Još da dođe zaliha piletine pa sam na miru. {#}

www.fotoprizma.com
16 godina
neaktivan
Trustek kaže...
sudy_freak kaže...

A ostali ne znaju koliko volje i truda treba za dobar izgled?

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Na koju visinu da stavim sipku za zgibove ja sam visine tu oko 160cm 

Repent the end is near!
14 godina
neaktivan
1337Raptor kaže...
Trustek kaže...
sudy_freak kaže...

A ostali ne znaju koliko volje i truda treba za dobar izgled?

Pa gle posto su to muskarci oni ce to vise cijenit od zene. To sam htio rec. No homo.

14 godina
neaktivan
Scarfaceee kaže...

stavi 10-15 centi od vrha stoka.

16 godina
Scarfaceee kaže...

čovječe kakvo pitanje,pa nećeš je valjda stavit toliko visoko da nemoš do nje,a niti prenisko da nemoš radit...

14 godina
neaktivan
crack kaže...
Scarfaceee kaže...

čovječe kakvo pitanje,pa nećeš je valjda stavit toliko visoko da nemoš do nje,a niti prenisko da nemoš radit...

na 170 cm jel to dosta?

Repent the end is near!
17 godina
Scarfaceee kaže...
crack kaže...
Scarfaceee kaže...

na 170 cm jel to dosta?

ne, npr ja sam 170 cm i sipku cu kad cu si stavljat stavit na nekih 230-240 jer mi je inace pre nisko. stavim ju na visinu takvu da moram malo skocit da bi doso do nje.

17 godina
neaktivan
Scarfaceee kaže...
crack kaže...
Scarfaceee kaže...

na 170 cm jel to dosta?

Mislim da ti je dovoljna visina ona na kojoj kad se uhvatis kad skvrcis noge i spustis se do kraja dole ne dodirujes pod nogama...

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.
16 godina
mar123 kaže...
Scarfaceee kaže...
crack kaže...
Scarfaceee kaže...

na 170 cm jel to dosta?

ne, npr ja sam 170 cm i sipku cu kad cu si stavljat stavit na nekih 230-240 jer mi je inace pre nisko. stavim ju na visinu takvu da moram malo skocit da bi doso do nje.

zbog cega je stavis na 240 da nemoš do nje,šta ti je tu bolje od toga da je staviš na 190 i možeš normalno do nje?

17 godina
Rast mišića i visina

ako ju stavim na 190 nemogu se skroz do dole spustit bez da skvrcim noge i to mi je bezveze, evo tako imam na vratim i premalo mi je. dok je npr u teretani skroz visoko i mozes sto hoces na njoj. nemogu radit ni vjezbe za trbusne ako je niska ni nista jer nemogu nego pruzit do dole jer mi pod smeta.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Kramerdida kaže...
mar123 kaže...

ma mislio sam u smislu trosenja kalorija, skakanje preko uzeta trosi vise kalorija u nekom vremenu, bar sam tako procito. no sve je dobro i sa svakim se postize rezultat, ja kad sam skido kile prije nekih godinu dana(bio sam glup sto sam to iso radit) trco sam nekih 6-7 km na dan i brzo se vidio napredak.

To je, ali minus je ravnoteža i veliki stres na potkoljenicu (trkačka potkoljenica ako se sjećam je naziv za to, engleski je shin splints) ako se radi prečesto. Meni je draže hodanje i sada kada mi završi škola idem raditi ga 50 ili više minuta 6 dana u tjednu. Ako hoću kondiciju, već će dobivam od svoga treninga + odradim možda jednom u tjednu košarkašku igru. Nikada ne trčim, a istrčim za 5 u na tjelesnome. Odradim ponekad sprinteve uzbrdo iz zabave ili nosam teške stvari kada mi se radi nešto što je intezivno na kardiovaskularni sustav. To je moja strana priče. EDIT: :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2013 21:01 (Kramerdida).
17 godina
mar123 kaže...

ako ju stavim na 190 nemogu se skroz do dole spustit bez da skvrcim noge i to mi je bezveze, evo tako imam na vratim i premalo mi je. dok je npr u teretani skroz visoko i mozes sto hoces na njoj. nemogu radit ni vjezbe za trbusne ako je niska ni nista jer nemogu nego pruzit do dole jer mi pod smeta.

jel mi mozete vas trojica(zasad trojica) objasnit zasto ste stavili td(znak ne slaganja) na moj post, sto se vi imate slagat, ne slagat s necijim nacinom vjezbe, tj izvodenjem. hrpa debila ulazi u ovu temu koja nikad ne komentira nego samo stavlja td, sto se ne javite onda?

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Prijatelj kupio onaj kreatin, pa me zanima jel to čemu? Ja sam čuo da to napuše mišiće vodom, i nije baš tolko korisni niti zdravo.

Battlelog: Xtream_gjurki
17 godina
Volvox kaže...

Prijatelj kupio onaj kreatin, pa me zanima jel to čemu? Ja sam čuo da to napuše mišiće vodom, i nije baš tolko korisni niti zdravo.

ja ti mogu potvrdit da nista ne napuse toliko, dobio jesam, kad sam presto uzimat izgubio nisam nista tako da..

16 godina
Volvox kaže...

to navlačenje vode je već side effect, uloga kreatina je brže obnavljanje mišićnnih vlakana,i kad ga uzimaš ''jači si'' možeš izgurat par ponavljanja više s nešto većom težinom,tu vodu kad se navuče u mišiće ćeš izgubit kad prestaneš biti kreatin,al mišići što si ih dobio tokom korištenja kreatina će naravno ostati.

@mar123 danas imaš neki strike samo te td-ovi opsjedaju,ako želiš znat ja sam ti dao td na postu gdje spominješ debile nekakve,jer nije uredu prozivat nekog debilom,uostalom zašto bi se svi trebali složit s tobom? šta sa čovjekom od 2 metra on bi onda štangu trebao na 4 metra stavit...nadalje uopće nekužim zaš radiš zgibove sa ispruženi nogama,milijun puta je bilo napisao kako se radi,šta se treba stisnut radi bolje stabilnosti i to...loše za nekog ko se pohvalio da može više zgibova od mene.

17 godina
crack kaže...
Volvox kaže...

to navlačenje vode je već side effect, uloga kreatina je brže obnavljanje mišićnnih vlakana,i kad ga uzimaš ''jači si'' možeš izgurat par ponavljanja više s nešto većom težinom,tu vodu kad se navuče u mišiće ćeš izgubit kad prestaneš biti kreatin,al mišići što si ih dobio tokom korištenja kreatina će naravno ostati.

@mar123 danas imaš neki strike samo te td-ovi opsjedaju,ako želiš znat ja sam ti dao td na postu gdje spominješ debile nekakve,jer nije uredu prozivat nekog debilom,uostalom zašto bi se svi trebali složit s tobom? šta sa čovjekom od 2 metra on bi onda štangu trebao na 4 metra stavit...nadalje uopće nekužim zaš radiš zgibove sa ispruženi nogama,milijun puta je bilo napisao kako se radi,šta se treba stisnut radi bolje stabilnosti i to...loše za nekog ko se pohvalio da može više zgibova od mene.

a imam strike da, i iskreno na tvoj td se uopce ni ne ljutim jer se ti bar udostojis napisat i post neki, a vidim da ostali ne, to me ljuti, kad netko izrazi neslaganje i onda suti. nemoj pretjerivat, covjek od 2 metra ce imat stangu od 2.6 m. ne, ne radim s ispruzenim nogama, radim sa savijenim. ali npr na sipci se da radim svakavih vjezbi ne samo obicni zgibovi a ja na ovoj niskoj nemogu nista s nogama kad ih nemogu ispruzit. npr vjezba za trbusnjake gdje se objesis na sipku i podizes noge, treba ti visoka stanga.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Dvoumim se dali da kupim vreću za boks ili ne. Iskreno, neda mi se svaki dan ić u teretanu, koja nije nešto posbeno velika(druge nema), uvijek je gužva itd. Mislio sam uložit nekih 1000 kn i kod sebe u podrumu (veličine cca 30 kvadrata) kupit vreću, neku šipku stavit, možda neke bućice kupit. Pa svaki dan radit treninga, malo vreća( kardio jel, za topljenje masnih naslaga), onda malo sklekovi, pa zgibovi pa šta ti ja znam, ugl. kombinirat. Pa me zanima dali je to dobra ideja? I koju vreću kupit, možda bi čak i polovnu samo neznam kako oko dostave, a ako kupim praznu, čime i kako je puniti?

Battlelog: Xtream_gjurki
17 godina
Volvox kaže...

Dvoumim se dali da kupim vreću za boks ili ne. Iskreno, neda mi se svaki dan ić u teretanu, koja nije nešto posbeno velika(druge nema), uvijek je gužva itd. Mislio sam uložit nekih 1000 kn i kod sebe u podrumu (veličine cca 30 kvadrata) kupit vreću, neku šipku stavit, možda neke bućice kupit. Pa svaki dan radit treninga, malo vreća( kardio jel, za topljenje masnih naslaga), onda malo sklekovi, pa zgibovi pa šta ti ja znam, ugl. kombinirat. Pa me zanima dali je to dobra ideja? I koju vreću kupit, možda bi čak i polovnu samo neznam kako oko dostave, a ako kupim praznu, čime i kako je puniti?

ja sam uvijek za domacu teretanu, na pocetku treba ulozit ali dugorocni ti se isplati.

ako trebas vrecu, moj frend prodaje vrecu za boks pa ga mogu pitat za cijenu, javi se na pp

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

haha

14 godina
Volvox kaže...

Ovako

Kupi u Pride.hr vrecu za  374 kune od 90 CM ali sada ako ti hoces ima i  60,70,80,90 ugl. do 210CM ..

Ove vrece koje kupujes su prazne ali isto tako imas i za kupiti vec pune vrece koje su od 1200 do 500.

Uz ove prazne dobijes lanac,kubre,kuke i feder sada u vrecu od np. 90 Cm stavis 40 kila kuhinjskih krpica samo sto ih moras na ono malo manje dijelove isitniti i onda valjas dok ne dobijes oblik a kasnije ce ti to jos propast od udaranja i onda stavis jos nesto sitno tih krpa da bude vreca tip top.

Ali ako ti se ne da kupovati prazne i onda sam nadupunjavati jednostavno kupi vec pune to ti je najlakse samo malo skuplje.

EDIT: I da ovaj ako nemas nikakavog iskustva u udaranju u vrecu ( tj. nemas pojma o tehnici ) onda nemoj kupovati samo ces ozljediti saku i zglobove, isto tako nikada nemoj udarati na vrecu bez bandaza ili rukavica jer ces isto tako ozljediti saku i zglobove .. nemoj gledati preko youtubea kako udarati direkte,aperkate,krose jel su to ciste gluposti tj. neces nista nauciti, bolje odi onda upisati 1 mj u neki boksacki klub da kolko tolko vidis kako udarati i to.

Vreca ti je super ako se hoces dobro oznojiti pogotovo kad si napravis onako neki trening np. 3 serije po 20 sklekova onda na vrecu 3 minute i u tih 3 minute na svakoj minuti lupas po 15 sekundi najjace i najbrze sto mozes kada zavrsi tih 15 sec krenes na normalni tempo u udaranju i poslije odes sklopke 3 serije onda zgibovi i opet vreca tako kojih pola sata i kompa vidit ces bit ces gotov {#}

Peace!
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 0:07 (XVII Mini).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice