Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.698.940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

:)

14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Encyanix kaže...

hahaha :D

mali ima masu  {#}

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
14 godina
Rast mišića i visina

Sta fali sipci i vjezbanu na svjezem zraku? :). Nekom je bolja teretana, a nekome to..

Nema potrebe da se omalovažava ni jedno ni drugo.

Zabavnije mi je i bolje moci napravit 10 ruskih zgibova, drzat front lever itd.nego dizat u bencu određenu kilazu. Ali to je opet subjektivno.

p.s.

https://djyik34muq297.cloudfront.net/a9de62dcdd02b750ecfafedea64eb1d9.jpg

samo street workout bez teretane.

15 godina
protjeran
mrbean kaže...

i zato se sliko u teretani? i btw zgleda očajno, ja bi mu dao hamburger da pojede nekaj ovak mi je ko neka biafra.. btw dao sam ti TD zato kaj opet potežeš tu raspravu a napokon sam dočeko da završi

@mar: moraš obje ak oćeš normalan batak nema rasprave, reko sam kaj da radiš da bi stigo odradit obje vježbe.. pito si za savjet, ne moraš ga ti poslušat al nemoj očekivat rezultate ak ne slušaš

14 godina
neaktivan
mrbean kaže...

Sta fali sipci i vjezbanu na svjezem zraku? :). Nekom je bolja teretana, a nekome to..

Nema potrebe da se omalovažava ni jedno ni drugo.

Zabavnije mi je i bolje moci napravit 10 ruskih zgibova, drzat front lever itd.nego dizat u bencu određenu kilazu. Ali to je opet subjektivno.

p.s.

https://djyik34muq297.cloudfront.net/a9de62dcdd02b750ecfafedea64eb1d9.jpg

samo street workout bez teretane.

da sigurno ima takve noge od streeta

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
13 godina
neaktivan
novak92 kaže...

@mar: moraš obje ak oćeš normalan batak nema rasprave, reko sam kaj da radiš da bi stigo odradit obje vježbe.. pito si za savjet, ne moraš ga ti poslušat al nemoj očekivat rezultate ak ne slušaš

Mislim da nisu toliko potrebni  jer ne vidim razloga zašto kvad ne bi rastao ako ga podložiš velikom volumenu, npr. Prednji Čučanj 5x10. Ako trebaš jednonožnog rada ubaci Split Squatove.

Evo dobar lin za iskorak.

http://robertsontrainingsystems.com/blog/hardcore-lunge/

17 godina
Rast mišića i visina
cucnjeve radim 4x12, koja je jos dobra vjezba za listove osim onog izdizanja?
16 godina
mar123 kaže...

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Sprintevi uzbrdo, guranje teških stvari uzbrdo ili na ravnici.

Probaj 10x10 za listove ili 100 ponavljanja odjednom svaki dan ili 6 dana u tjednu. Preporučujem 2X22 tempo. Prvi broj stoji za spuštanje, drugi za poziciju između podizanja i spuštanja, treći je podizanje, a četvrti je pauza u gornjoj poziciji. Za listove trebaš veliki volumen.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Sto mislite o bilderima i sportasima vegetarijancima, njima svaka cast ali ja ne bih mogao izdrzat na soji, seitanu- iskreno kada sam probao bolognese od soje iznenadio sam se koliko je slicno mesu ali to mi je licemjerno od strane nekih vegetarijnaca:"ja ne nisam ubojica, ja ne jedem meso" ali zato onda jedu seitan i soju i takve oblike koji sluze da im zamijene meso. 

15 godina
protjeran
Kramerdida kaže...
novak92 kaže...

Mislim da nisu toliko potrebni  jer ne vidim razloga zašto kvad ne bi rastao ako ga podložiš velikom volumenu, npr. Prednji Čučanj 5x10. Ako trebaš jednonožnog rada ubaci Split Squatove.

Evo dobar lin za iskorak.

http://robertsontrainingsystems.com/blog/hardcore-lunge/

na kaj misliš da nisu potrebni? čučnjevi?

mar123 kaže...

vidiš previše ti je ponavljanja naravno da ne stigneš... a za listove su izdizanja vrh bolje nećeš nać

Trustek kaže...

Sto mislite o bilderima i sportasima vegetarijancima, njima svaka cast ali ja ne bih mogao izdrzat na soji, seitanu- iskreno kada sam probao bolognese od soje iznenadio sam se koliko je slicno mesu ali to mi je licemjerno od strane nekih vegetarijnaca:"ja ne nisam ubojica, ja ne jedem meso" ali zato onda jedu seitan i soju i takve oblike koji sluze da im zamijene meso. 

sretno klošarima koji bildaju na paprike i kupus al prave rezultate ćeš vidit kad pogledaš onog koji bilda na paprike al BEZ kemije, onda se vidi kolko su učinkoviti

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Paprika ide uz neko meso s rostilja, a kiselo zelje s kobasicama{#}

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel ima netko problema sa niskim pulsom? Normalno je 60-80, meni je 46, pa mi je doktorica rekla da moram ic na pretrage u bolnicu, nadam se da nije nesto ozbiljno.

13 godina
neaktivan
novak92 kaže...

Ma iskoraci, nisu toliko bitni, a ni bez čučnjeva se može. Zar ne možeš dobiti isti rezultat ako radiš Čučnjeve na visoka ponavljanja?

15 godina
neaktivan
Jabulani kaže...

Jel ima netko problema sa niskim pulsom? Normalno je 60-80, meni je 46, pa mi je doktorica rekla da moram ic na pretrage u bolnicu, nadam se da nije nesto ozbiljno.

Da, moj prijatelj koji ima košarkaški trening 2 puta dnevno + teretana već 10 godina. Uvijek se i hvali tim niskim pulsom, a meni ne pada ispod 75. 

Ne znam koliki je prenizak puls, on ima tako nešto također.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
17 godina
Rast mišića i visina
ma ja ostajem na cucnjevima 4x12. vidio sam da tako rade oni cije mi tijelo dobro izgleda i tako cu radit. naravno postoji hrpa nacina kako doc do rezultata. evo ja sam noge od 3 mjeseca treniranja poceo intenzivno trenirat tek prije nekih mjesec dana i kvadriceps mi se povecao za 3 cm u tih ajmo rec 4 tjedna. samo od cucnjeva. listovi nazalost jos nisu niti milimetra narasli a ni nadam se necem velikom jer su oni cista genetika, gledam ljude koji bas puno vjezbaju noge i kvadricepsi su ogromni ali listovi nikakvi. po meni je to misic kojeg je najteze povecat.
15 godina
protjeran
Kramerdida kaže...
novak92 kaže...

Ma iskoraci, nisu toliko bitni, a ni bez čučnjeva se može. Zar ne možeš dobiti isti rezultat ako radiš Čučnjeve na visoka ponavljanja?

većina ljudi s kojima sam radio se slaže da je kombinacija s obje vježbe definitivno najbolja a ja sam si to onda i vlastitim iskustvom potvrdio.. jer ovako se gradi i eksplozivnost i snaga i masa.. nikad nisam imo više kila al nikad nisam ni brže trčo ni višlje skako samo zbog te kombinacije a nju sam odlučio zadržat nakon dugo dugo isprobavanja i varijacija raznih drugih vježbi i programa.. isti rezultati se ne mogu dobit s visokim ponavljanjima jer se onda gubi jedna od funkcija niskih ponavljanja squatova, a to je eksplozivnost i masa dok se izdržljivost može najviše izgradit ovako visokim ponavljanjima, ja npr radim niska ponavljanja čučnjeva a više ponavljanja s manjom kilažom na iskoracima i otkrio da mi je to najbolje.. isto radim full body tako da mi je i vrijeme bitna stavka ali te dvije vježbe produže cjelokupno vrijeme za 15 minuta a vrlo su korisne..

sad svatko treba odlučit koji su njegovi ciljevi i kako mu najbolje odgovara radit.. ako hoće samo izgled bez jako puno funkcionalnosti i pokretnosti onda su dovoljni samo čučnjevi, al ovako se dobije "full package" pa mislim da je to najbolje za nogu.. plus iskoraci vrlo pogoduju stabilnosti (stabilizatori i tetive se jačaju puno više nego sa čučnjevima)

17 godina
Rast mišića i visina
ma dobro, ja sam stvarno u stisci s vremenom, jer evo kakav mi je trenutni trening: 1. cucanj, 2. izdizanje 3. bench 4. deadlift 5. dizanje sipke iza leda(uhvatim ju iza leda i onda samo podizem ramena gore dole), 6. sklekovi, 7.ono dizanje za srednja leda, neznam ime sad 8. zgibovi, 9. military, 10. biceps pregib. 11. triceps pregib sipkom iznad glave, 12. dipsevi s utezima, 13. podlaktica, 14. trbusni(ovo nekad odradim nekad ne)
15 godina
protjeran
mar123 kaže...
ma ja ostajem na cucnjevima 4x12. vidio sam da tako rade oni cije mi tijelo dobro izgleda i tako cu radit. naravno postoji hrpa nacina kako doc do rezultata. evo ja sam noge od 3 mjeseca treniranja poceo intenzivno trenirat tek prije nekih mjesec dana i kvadriceps mi se povecao za 3 cm u tih ajmo rec 4 tjedna. samo od cucnjeva. listovi nazalost jos nisu niti milimetra narasli a ni nadam se necem velikom jer su oni cista genetika, gledam ljude koji bas puno vjezbaju noge i kvadricepsi su ogromni ali listovi nikakvi. po meni je to misic kojeg je najteze povecat.

i ja sam mislio da se oni teško povećaju dok nisam odbacio sve gluposti koje čitam po internetu i iskoristio svoje znanje za napravit program.. trebaš ih šokirat, radi izdizanja s teretom par dana, pa odmor pa onda uzmeš vrlo visoka ponavljanja radit bodyweightom simultano obje noge izdizanja par dana pa onda možeš svaku zasebno izdizat, MORAŠ radit tibialis anterior.. uglavnom šokiraj ih mijenjaj vježbe al uvijek drži ta izdizanja, ponekad u istom danu/treningu radi i bodyweight i s teretom.. samo ih ubijaj a onda nakon par tjedana takvog vježbanja uzmeš tjedan dana da im ne radiš nikakve izolacije, samo ih odmaraš, onda nakon tih tjedan dana opet kreneš intenzivno pa ćeš dobit i jedan veći pomak u opsegu.. uglavnom samo šokovi iznenađenja za te mišiće, ništa ustaljeno.. isto je i za podlaktice, a kod mene se to primjenjuje i na trbušne..

ovo da su oni čista genetika je mit al razumijem zašto možeš tako mislit to je skroz normalno

15 godina
protjeran
mar123 kaže...
ma dobro, ja sam stvarno u stisci s vremenom, jer evo kakav mi je trenutni trening: 1. cucanj, 2. izdizanje 3. bench 4. deadlift 5. dizanje sipke iza leda(uhvatim ju iza leda i onda samo podizem ramena gore dole), 6. sklekovi, 7.ono dizanje za srednja leda, neznam ime sad 8. zgibovi, 9. military, 10. biceps pregib. 11. triceps pregib sipkom iznad glave, 12. dipsevi s utezima, 13. podlaktica, 14. trbusni(ovo nekad odradim nekad ne)

broj 5 zamjeni običnim shrugsima, nedostaje ti vrat.. a benč možeš kombinirat i kosi i normalni, odma nakon benča radi sklekove i istegni prsa nakon tog,, eksplodirat će ti opsegom nakon nekog vremena takvih treninga

ps dupli post.. kasno palim s odgovorima {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.5.2013 20:14 (novak92).
16 godina
Rast mišića i visina

slazem se s novakom čučanj + lunges super combo, mozda čudno pitanje dali je poslje svake vježbe dobro istegnut mišić, ja onako imam naviku poslje zadnjeg ponavljanja kad odložim utege stisnut taj određeni mišić i zadržat ga skoro pa do grča i onda otpustim,al rijetko istežem mišiće.

17 godina
Rast mišića i visina
e hvala ti puno, znaci samo da ih razradim hebacki i onda stanem na nekoliko dana i onda opet, kolko onda da bude ponavljanja, negdje 5x20 dosta(s tezinom)? da podlaktice me isto dosta muce a i ja ih dosta zanemarujem, sad cu se malo usredotocit na njih, a mozes malo poblize objasnit kako to primjenjujes na trbusne? sto se tice te vjezbe pod brojem 5, pa ja i radim te shrugse, samo uhvatim sipku iza leda i dizem tako. najveca mana tijela mi je ono pogrbljenje koje sam prije spomenuo i kad bih se tog rjesio bio bi najsretniji.
15 godina
protjeran
crack kaže...

slazem se s novakom čučanj + lunges super combo, mozda čudno pitanje dali je poslje svake vježbe dobro istegnut mišić, ja onako imam naviku poslje zadnjeg ponavljanja kad odložim utege stisnut taj određeni mišić i zadržat ga skoro pa do grča i onda otpustim,al rijetko istežem mišiće.

apsolutno je dobro istegnut mišiće nakon vježbe.. ja to često ne radim pa sam patio s tetivama i nerazgibanošću zbog toga, sad sam opet počeo.. trebalo bi tako nakon svake skupine mišića odrađene istegnut ju i onda nakon cijelog treninga još neko istezanje i cool down, to skrati vrijeme na pumpu al je puno zdravije i nema nikakvog negativnog efekta na rast mišića, samo pozitivnog

mar123 kaže...
e hvala ti puno, znaci samo da ih razradim hebacki i onda stanem na nekoliko dana i onda opet, kolko onda da bude ponavljanja, negdje 5x20 dosta(s tezinom)? da podlaktice me isto dosta muce a i ja ih dosta zanemarujem, sad cu se malo usredotocit na njih, a mozes malo poblize objasnit kako to primjenjujes na trbusne? sto se tice te vjezbe pod brojem 5, pa ja i radim te shrugse, samo uhvatim sipku iza leda i dizem tako. najveca mana tijela mi je ono pogrbljenje koje sam prije spomenuo i kad bih se tog rjesio bio bi najsretniji.

tako je samo ih pozitivno šokiraj i budi raznolik.. može 5x20 ponavljanja (ja radim 3x33 al potpuno je svejedno, glavno da pauze nisu duge)..

podlaktice kad počneš (počni što prije) možeš pitat ak te nekaj zanima jer isto ima masu gluposti na internetu o tom..

trbušne isto ko za listove, miješam vježbe i kombiniram utege i bez njih (iako mi se uvijek provlači jedna vježba koja mi je najdraža za trbuh a to je elbow to knee), znači radim prvo bez utega par dan pa dan odmora pa onda s utegom par dana i tak mijenjam (kažem, sve isto ko za listove) pa nakon par tjedana tjedan skroz odmora i to je odlično da očvrsnu i istaknu se.. tu kombiniram i ono dizanje nogu na štangi za zgib (baš sve vježbe kojih se možeš sjetit za trbuh)

ovo za shrugse, samo sam reko da su meni djelotvorniji oni obični gdje su ruke na frontalnoj strani (pa ih kombiniram sa shrugsima pod nagibom da se pogodi i drugi dio mišića) al to je čisto kako ko preferira

i za držanje, kaj da ti kažem ojačaj cijela leđa i core (ak treba par tjedana radi intenzivnije leđa s po par vježbi na dan da ih ojačaš pa održavaj ovako kak sad radiš) i samo pazi da sam sebe ispravljaš dok stojiš, sjediš ili hodaš.. ramena uvijek drži lagano prema iza da izbaciš prsa ko žensko kad zavodi {#} i očvrsni trbuh nema tu puno mudrosti samo ti treba preć u naviku :)

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

mar jesi povećao kilažu na deadliftu? ako nisi, pokušaj nešto, teretana i to.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
17 godina
Rast mišića i visina
sad cu vjerojatno uzet jos ploca pa cu otezat za jos 10 kg. e i da novak, nisam te pito, kolko puta ti treniras tjedno?
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.5.2013 21:29 (mar123).
13 godina
neaktivan
novak92 kaže...
Kramerdida kaže...
novak92 kaže...

većina ljudi s kojima sam radio se slaže da je kombinacija s obje vježbe definitivno najbolja a ja sam si to onda i vlastitim iskustvom potvrdio.. jer ovako se gradi i eksplozivnost i snaga i masa.. nikad nisam imo više kila al nikad nisam ni brže trčo ni višlje skako samo zbog te kombinacije a nju sam odlučio zadržat nakon dugo dugo isprobavanja i varijacija raznih drugih vježbi i programa.. isti rezultati se ne mogu dobit s visokim ponavljanjima jer se onda gubi jedna od funkcija niskih ponavljanja squatova, a to je eksplozivnost i masa dok se izdržljivost može najviše izgradit ovako visokim ponavljanjima, ja npr radim niska ponavljanja čučnjeva a više ponavljanja s manjom kilažom na iskoracima i otkrio da mi je to najbolje.. isto radim full body tako da mi je i vrijeme bitna stavka ali te dvije vježbe produže cjelokupno vrijeme za 15 minuta a vrlo su korisne..

sad svatko treba odlučit koji su njegovi ciljevi i kako mu najbolje odgovara radit.. ako hoće samo izgled bez jako puno funkcionalnosti i pokretnosti onda su dovoljni samo čučnjevi, al ovako se dobije "full package" pa mislim da je to najbolje za nogu.. plus iskoraci vrlo pogoduju stabilnosti (stabilizatori i tetive se jačaju puno više nego sa čučnjevima)

Ja sam govorio u kontekstu mase samo da razjasnimo.

Nije uopće istina, možeš izgraditi mišića i sa 5-6x12 kao što je Serge Nubret radio, znam tipa koji se kune sa ovakvim stilom treninga za noge, a i 1 RM mu se je malo povećao, ali da, na čučnju trebaju manja ponavljanja ako išta radi tehnike. Može se dobiti masa i sa 10x3 sa kratkim odmorima.

Usto otkad čučnjevi sami po sebi ne daju "funkcionalnost"? Da, imaju bonusi ako radiš jednonožne vježbe, ali nemojmo pretjerati.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ajde napiši onda što god o podlaktici :), kada je uopće vježbate? Ne vidim kad bih ih ubacio, možda kad ramena radim.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.5.2013 21:41 (PLASMAorLCD).
13 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Ajde napiši onda što god o podlaktici :), kada je uopće vježbate? Ne vidim kad bih ih ubacio, možda kad ramena radim.

Trenutno nikako pošto nemam baš opreme. Jedini izvor su zgibovi sa debele šipke (open hand grip), a ponekad sa debelog ručnika za drobilački stisak (crush grip), a i kad je ljeto izbacivanje vrića krumpira do 50 kg ili više.

Preporučam da je radiš barem 3x često, slično kao listove, pogledaj bauštelce pa ćeš viditi o čemu pričam. Moraš ih natovariti sa volumenom. Pročitaj ovaj članak. Šipke sa promjerom od 2-3+ inča su dobre jer pogode ekstenzore u podlaktici koji nisu aktivirani tjekom vježbi sa normalnom šipkom koju možeš obuhvatiti.

Probat ću program iz članka kada dođem u teretanu najesen jer imam šugavu genetiku sa malim zglobovima i podlakticama.

15 godina
Rast mišića i visina

Podlaktica

Ja ti ovo radim za podlakticu i radim je kad radim i biceps..

...The South Will Rise Again... White -h- boys
15 godina
protjeran
mar123 kaže...
sad cu vjerojatno uzet jos ploca pa cu otezat za jos 10 kg. e i da novak, nisam te pito, kolko puta ti treniras tjedno?

4 puta tjedno (pon,ut,čet,pet) ali znam varirat ovisno o slobodnom vremenu i ako si mijenjam program.. al ta 4 dana su mi nekakav standard

Kramerdida kaže...

Ja sam govorio u kontekstu mase samo da razjasnimo.

Nije uopće istina, možeš izgraditi mišića i sa 5-6x12 kao što je Serge Nubret radio, znam tipa koji se kune sa ovakvim stilom treninga za noge, a i 1 RM mu se je malo povećao, ali da, na čučnju trebaju manja ponavljanja ako išta radi tehnike. Može se dobiti masa i sa 10x3 sa kratkim odmorima.

Usto otkad čučnjevi sami po sebi ne daju "funkcionalnost"? Da, imaju bonusi ako radiš jednonožne vježbe, ali nemojmo pretjerati.

pa dobro neovisno o kontekstu zato sam naglasio šta je za šta... i može se dobit masu i s puno ponavljanja ja nikad nisam ni negiro to ali je jednostavno normalno da manja ponavljanja s većim težinama kaj se mase tiče daju bolje rezultate i ja sam nekad radio puno ponavljanja i isto imo super rezultate al još bolje ovako... i nisam nikad reko da ne daju funkcionalnost nego sam reko da jako puno funkcionalnosti daje kombinacija!! nemojmo izvrtat riječi, nisam ni u jednom jedinom segmentu svojih poruka pretjero oko ničeg.. pišem samo ono što znam ono čim se bavim što živim, svoja iskustva ne tuđa.. mogu ja pisat i tuđa iskustva pa ja sam s klančirom treniro dok su tu neki još u gaće piškili pa ne govorim o njegovim uspjesima nego samo svojim.. nije meni cilj varat ljude

PLASMAorLCD kaže...

ma podlakticu radiš neovisno o ostalim mišićnim skupinama, kad god ja ak ju ne odradim prek dana onda uzmem onu spravu za zglob ( http://www.pride.hr/Products/6873-everlast-osnaiva-zgloba.aspx ) i pumpam dok jedem večeru :)
uglavnom možeš kombinirat tu spravu (ak ju imaš) pa radit sve vježbe koje postoje s barbellom, ali njih ne miješam u smislu da u jednom danu ne radim i utezima i s tom spravom nego samo odvojeno, a kaj se tiče utega to možeš jedan dan one rollove iza leđa i supinacijske rollove, drugi dan pronacijske frontalne rollove i tako isto je sve u kombinacijama i iznenađivanjima i dobrom odmoru.. ako hoćete mogu sutra stavit i nekakav okvirni program za podlakticu i listove ako vas zanima, znam da dosta ljudi ima problema s nabacivanjem mase na te dijelove, a svi vole nosit fensi satove al ne na tankim rukama.. i feel you :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice