Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.702.335
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Pero Dinamit kaže...

Imaš nešto pošarano olovkom na leđima {#}

{#}  5 elemenata. voda,drvo,vatra,zemlja i metal. 

www.fotoprizma.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 15:18 (TriP).
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Dobro je to trip :)

edit: kolko godina imaš?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 15:25 (DuMe).
15 godina
neaktivan
crack kaže...

malo štrajkaš sa donjim leđima :) ,super ramena, jel ti ono netko fejlo tatoo ili sta,neka kineska slova i onda našarano oko njih nešto

EDIT: dobit ćeš jezikovu juhu od novaka za trapeze,fakat su ti se rastegnuli totalka

Ok,budem malo proadio na d.leđima. :)  Znam da su rastegnuti,s kojim vježbama da to malo popravim?? 

@DuMe   Tnx. :)   27 godina. 

www.fotoprizma.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 15:28 (TriP).
16 godina

trip ovako nešto,možeš radit i sa bućicama

15 godina
neaktivan
crack kaže...

Koja leđa i ima tip. {#}  Šta je najbolje radim to s bučicama,ali očito ne dovoljno. Ali više mi se sviđa ova vježba sa šipkom. 

www.fotoprizma.com
16 godina
TriP kaže...
crack kaže...

Koja leđa i ima tip. {#}  Šta je najbolje radim to s bučicama,ali očito ne dovoljno. Ali više mi se sviđa ova vježba sa šipkom. 

ja radim to s bućicama,neznam probaj se skoncentrirat pa da pogodiš baš trapeze,meni se nekad zna desit da odradim seriju toga i ništa,i malo gore kad podigneš ramena zadrži sekundu dvije. Meni osobno djeluje ta vježba ono nisu mi rastegnuti kao tebi ali nisu niti okruglasti previše,jer sam valjda premršav.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ajd ajd evo vam i to :)

15 godina
neaktivan
crack kaže...

ja radim to s bućicama,neznam probaj se skoncentrirat pa da pogodiš baš trapeze,meni se nekad zna desit da odradim seriju toga i ništa,i malo gore kad podigneš ramena zadrži sekundu dvije. Meni osobno djeluje ta vježba ono nisu mi rastegnuti kao tebi ali nisu niti okruglasti previše,jer sam valjda premršav.

Budem malo više pažnje posvetio tome. Tnx. 

Ma i ja sam premršav. tj prije sam bio mršav a sada sam mršav s malo mišića. Baš sam sada iskopao neku sliku od prošlog ljeta pa usporedio...

www.fotoprizma.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 15:54 (TriP).
14 godina
Rast mišića i visina

jos da mi je bilo dobit oko 5kg i meni dosta :P

17 godina
Rast mišića i visina
Trip pa to je dobar napredak. Kako vjezbas i sto jedes?
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Trip pa to je dobar napredak. Kako vjezbas i sto jedes?

Vježbam hard i jedem hranu. {#}

Triput tjedno,i jedem sve šta se već ovdje napisalo. Piletina,pašta,riža,zobene,..ukratko jedem sve.

www.fotoprizma.com
14 godina
neaktivan
TriP kaže...
DuMe kaže...

Ajde momci "opalite" koju fotku da vidimo kako napredujete

Evo par komada.   173cm/65kg

Trebao bi malo na ramenima poradit

btw. zasto nitko ne slika noge??

Ljubomorne duše mogu da mi puše
15 godina
protjeran
Volvox kaže...
novak92 kaže...

pit bolje nemoj ali svejedno je alkohol će ti većinom eliminirat vodu iz organizma pa samo pazi kak piješ.. možda će ti bit glup savjet (posebno jer ne znam kolko i čeg piješ) al ako piješ puno pivica kad izađeš onda između svake ili svake dvije pive uzmeš jednu običnu čašu vode (ne jamnicu), tako ćeš i manje pit i više ćeš bit hidriran.. al uglavnom nemoj baš jako puno pit al opustit se možeš

Ma kakva piva, ne volim previše pivu:) Ili jeger ili jackie pijem:)

uff bolje da pivu piješ :D

crack kaže...

malo štrajkaš sa donjim leđima :) ,super ramena, jel ti ono netko fejlo tatoo ili sta,neka kineska slova i onda našarano oko njih nešto

EDIT: dobit ćeš jezikovu juhu od novaka za trapeze,fakat su ti se rastegnuli totalka

hahahahahaha ma reko sam sebi da neću više, ljudima ću postat dosadan a ko im kriv ak ne kuže važnost trapeziusa u izgledu.. nije tu cilj dobit ogromne trapeze jer to može izgledat nakaradno u odnosu na vrat i ramena nego samo pravilno ih oblikovat a za to se ne mora radit neke posebne vježbe nego najjednostavnije shrugse s barbellom (može i dumbell al eto ja koristim šipku)

ovakva tehnika je super:

ps: mogu poslje okačit par slika svojeg trapa da vidite da ne mora bit enorman nego samo normalno izrađen

17 godina
Rast mišića i visina
Ja trebam neke vjezbe za to jer za leda radim samo par komada zgibova i za donja leda mrtvo dizanje.
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Ja trebam neke vjezbe za to jer za leda radim samo par komada zgibova i za donja leda mrtvo dizanje.

Ovo ti je odlicno za leđa: http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/bent-over-barbell-row

Inace,mrtvo dizanje radi cijela leđa,ne samo donja.

Ljubomorne duše mogu da mi puše
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 17:28 (xR4Z3R).
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Eo dvije i od mene, za sada samo leđa. Fotke su stare oko 3 mjeseca, prije nego sam počeo s defkom. Idućih dana možda uleti i koja svježa u više poza :)
Ne zamjerite zbog (ne)kvalitete fotografija i pozi gdje pokušavam raširiti latove, to mi nikako ne ide, morat ću i na posingu poraditi :D
Trenutna kilaža 88kg, na fotografijama oko 93kg, visina 186cm.

LoL EU west : citizen,ZoRz1; EU E/N: kraisch
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 16:28 (makaweli).
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Radi i horizotalno veslanje za gornja (čak je mislim i važnije od vertikalnog veslanja - zgibova) i obrnute hyperekstenzije za donja leđa. Treniraš li Russian Leg Curl? Ubaci njega ili Rumunjsko Mrtvo Dizanje na viša ponvaljanja da si siguran sa zadnjom ložom jer slaba loža je ozljeda koja samo čeka da se desi. Dobro bi ti bilo da ubaciš i Hip Thrustove. Guglaj Bret Contrerasa, on ti je stručnjak za trening dupeta. Sve je tamo objašnjeno o toj vježbi.

17 godina
Rast mišića i visina
Ma ubacio bi ja njih hrpu da radim split treninge no kako radim full body ogranicen sam zbog vremena na jednu do dvije vjezbe za odredenu misicnu skupinu. Evo i popis vjezbi koje radim(napisat su ih kako ih redom obavljam): cucnjevi s sipkom, dizanje na prste, bench, mrtvo dizanje, sklekovi, military press, zgibovi, pregib sipkom za biceps, pregib bucicom za triceps, dipsevi za triceps, trbusnjaci. Danas sam jos iskusavo ove vjezbe no nisam ih bas dobro izveo: standing dumbbell triceps, bent over barbell row, dizanje sipke iza leda tako da dizem ramena. Jos uvijek trazim vjezbu koju cu ubacit za gornja i srednja leda.
17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Ma ubacio bi ja njih hrpu da radim split treninge no kako radim full body ogranicen sam zbog vremena na jednu do dvije vjezbe za odredenu misicnu skupinu. Evo i popis vjezbi koje radim(napisat su ih kako ih redom obavljam): cucnjevi s sipkom, dizanje na prste, bench, mrtvo dizanje, sklekovi, military press, zgibovi, pregib sipkom za biceps, pregib bucicom za triceps, dipsevi za triceps, trbusnjaci. Danas sam jos iskusavo ove vjezbe no nisam ih bas dobro izveo: standing dumbbell triceps, bent over barbell row, dizanje sipke iza leda tako da dizem ramena. Jos uvijek trazim vjezbu koju cu ubacit za gornja i srednja leda.

Ja bih preporučio bentover barbell row ili još bolje, t-bar row, meni osobno najdraža vježba za leđa. Što se tiče gornjeg dijela leđa (trapovi,zadnje rame) standing rope pullover i bent over laterall raises sasvim solidno odrade svoj posao.

LoL EU west : citizen,ZoRz1; EU E/N: kraisch
15 godina
neaktivan
shadowlapy kaže...

Koliko si visok i koliko težiš?

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

Za srednja probaj One Arm Dumbbel Row. Probaj i Pendlay Row. Možeš slobodno izbaciti sklekove ili dipseve ili ih alterniraj jer već imaš benš i izolaciju za triceps. Eto problem riješen. Sada ubaci još neku extra vježbu.

Gornja tamani sa zgibovima (preporučam elastičnu trako kao pomoć ako si slab i usto možeš bolje povući ramena unatrag) i ubaci poneki shrug. Probaj sa podhvatom, mislim da nema neke razlike u aktivaciji lata, a dobiješ više rada za biceps, a i volumena pa mislim da je bolji. Vuči do donjih prsa. Probaj raditi Drag Curl za biceps. Što će ti Behind Neck Press ("dizanje šipke iza leđa")  kad već radiš Military Press?

17 godina
Rast mišića i visina

za gornje cu onda rokat zgibove, znaci mogu radit i one s sakama prema sebi?

dipseve cu onda izbacit i ubacit neku od vjezbi za srednja leda, kazem danas sam ih bas isprobavo par ali nisam ih bas uspio pravilno izvest, pogledat cu par videa da to malo usavrsim.

za triceps radim jednorucnu triceps ekstenziju u pretklonu, jel ima neka bolja vjezba ili je i ova dobra? pokuso sam danas radit onu da uhvatim bucicu s obje ruke iznad glavi i onda spustam ruke no osjetio sam neku bol pa sam odma presto s tom vjezbom ,vjerojatno sam nesto krivo radio.

13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

za gornje cu onda rokat zgibove, znaci mogu radit i one s sakama prema sebi?

dipseve cu onda izbacit i ubacit neku od vjezbi za srednja leda, kazem danas sam ih bas isprobavo par ali nisam ih bas uspio pravilno izvest, pogledat cu par videa da to malo usavrsim.

za triceps radim jednorucnu triceps ekstenziju u pretklonu, jel ima neka bolja vjezba ili je i ova dobra? pokuso sam danas radit onu da uhvatim bucicu s obje ruke iznad glavi i onda spustam ruke no osjetio sam neku bol pa sam odma presto s tom vjezbom ,vjerojatno sam nesto krivo radio.

Možeš rokati Bodyweight Triceps Ekstenzije (moja omiljena vježba by the way) i usto igraj se sa širinom hvata i uvučenošću lakata na šipci. Nađi poziciju gdje ne boli.

Evo članka za Dumbbell Row. Za Pendlay pogledaj video dolje. Na videu je čovjek po kojem je dobio ime.

EDIT: Probaj i ovo.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-rh3MHnRI_I

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 1:13 (Kramerdida).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav svima ja sam nov na ovom pdf-u
moja tezina 97, visina 195cm

Moj plan prehrane:
Trening ujutro/skola popodne:
Obrok 1 : 100g zobenih+150g posnog+3 jaja (racunam da sam na low carbu pa zelim malo povecat masnoce)
Obrok 2(trening): Proteinski shake+dextroza 45g ili 100g integralne rize i 100 g piletine
Obrok 3 : 300g piletine+salata+ (100 grama integralne rize- samo kad je defka i jednom tjednom uzmanje 200 g zbog ubrzavanja metabolizma)
obrok 4: konzerva isprane tune od ulja malo popraprena s 70g salate/moze i grah salata (u skoli)
Obrok 5: 150g posnog (prije spavanja) ili recimo neki proteinski shake koji se sastoji od vise vrsta proteina.

Trening popodne/skola ujutro:
sve isto ali su obrok 2 i obrok 4 zamjenili mjesta.
Ponekad zamijenim piletinu s 260 grama teletine i podijelio obrok 3 na dva dijela pola pojeo prije pola kasnije.

Procjena dnevnog unosa proteina je cca. 185g

Savjet za razvijanje nogu, ako netko ima mgucnost da zivi na moru ili moze na bazen neka radi ono sta vaterpolisti rade-bicikl neka stave ruke na glavu kao da rade trbusnjake i neka vrte nogama 5 minuta maksimalno brzo tako da im prsa budu cijelo vrijeme vani, misici ce vam biti cvrsci zategnutiji i i vise kondicije ce te imat. Ako vas pocnu hvata grcevi onda stanite i sve ponovite, prvi put ce biti jako bolno.

In absolute terms, I am the most legally persecuted man of all times, in the whole history of mankind, worldwide. Silvio Berlusconi 2009.
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 0:49 (Trustek).
18 godina
Rast mišića i visina

Za dečke (i cure?) koji nemaju (svugdje sa sobom) bučice i šipku s utezima a žele (a tko ne želi),
jake trapove, i usput i ramena, tricepse itd.. kao što ste dosad znali za amatere/početnike najbolje
vježbe su one koje opterećuju veće grupe mišića, stoga vam preporučam vježbanje stoja na rukama.

Kad ste u toj pozi, i naviknete se na pritisak u glavi, i naučite održavati položaj, za početak dakle
možete bodyweight dizanje samo iz ramena, dakle identični pokret koji je linkao Crack u youtube videu,
samo jasno ruke su uspravne a ne drže/dižu šipku. Usput polako vježbate pravi handstand pushup.
Kad naučite i steknete snage, to je kosirno jer je stoj i inače temelj raznih drugih vježbi
(uključivo pravljenje važnim pred curama i frendovima;) ) i jer ste ojačali gomilu drugih mišića
(za stabilizaciju u stoju radi stvarno gomila mišića),
naučili koordinaciju potrebnu za stabilan stoj, kontrolu pritiska krvi, i digli nivo testosterona.
http://www.beastskills.com/handstand-pushups-beginner/
http://www.nowloss.com/best-exercise-for-bigger-stronger-wider-shoulders.htm

http://www.livestrong.com/article/108242-benefits-handstand-pushups/

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Za dečke (i cure?) koji nemaju (svugdje sa sobom) bučice i šipku s utezima a žele (a tko ne želi),
jake trapove, i usput i ramena, tricepse itd.. kao što ste dosad znali za amatere/početnike najbolje
vježbe su one koje opterećuju veće grupe mišića, stoga vam preporučam vježbanje stoja na rukama.

Kad ste u toj pozi, i naviknete se na pritisak u glavi, i naučite održavati položaj, za početak dakle
možete bodyweight dizanje samo iz ramena, dakle identični pokret koji je linkao Crack u youtube videu,
samo jasno ruke su uspravne a ne drže/dižu šipku. Usput polako vježbate pravi handstand pushup.
Kad naučite i steknete snage, to je kosirno jer je stoj i inače temelj raznih drugih vježbi
(uključivo pravljenje važnim pred curama i frendovima;) ) i jer ste ojačali gomilu drugih mišića
(za stabilizaciju u stoju radi stvarno gomila mišića),
naučili koordinaciju potrebnu za stabilan stoj, kontrolu pritiska krvi, i digli nivo testosterona.
http://www.beastskills.com/handstand-pushups-beginner/
http://www.nowloss.com/best-exercise-for-bigger-stronger-wider-shoulders.htm

http://www.livestrong.com/article/108242-benefits-handstand-pushups/

Ne zaboravi da moraju imati ravnja donja leđa jer se mora skrenuti teret na srednje rame. Nikakav Sklek u stoju na rukama sa lukom u donjim leđima. Ta verzija na podu je samo početak puta, na kraju bi ih trebao raditi između stolica ili na karikama. Ovo mi je cilj (trenunto obični pa na karikama).

16 godina
neaktivan

Ja eo ovaj tjedan pocea u teretani radit "program za masu"

Znaci radim 3 dana zaredom razlicite skupine misica i onda odmor 1-2 dana pa opet novi krug

Skupine misica su 

1.dan biceps i leda i nekad podlaktica

2.dan prsa i triceps

3.dan ramena i noge

za svaku skupinu radim na sta vise sprava i variacija npr razlicite zgibove, dipseve i sl. 

isto tako ne navikavam misice na totalno isto opterecnje i pokrete pa kao sta san i reka, za svaku skupinu misica radin vise stvari, eo neke koje radin npr:

- biceps - z sipka, odvojeno sa utezima i jos sta mi dode

-leda - potezanje one sipke na prsa (neznan kako se tocno zove, lednjaci, povlacenje konopa (veslanje) u ravnini sa ocima, masu varijacia zgibova 

... ugl neda mi se sve pisat al valjda ste skuzili sta ocu rec

serija radim skoro uvik po 4, ponavljanja do 8,  kila sta vise mogu, naravno prilagodavan kako mi odgovara

whey pijem odma nakon treninga, do sada san pia sa mlikon al sad cu pocet sa vodon (koliko san skuzia tako se brze primi tj razgradi)

i jos ujutro dan nakon treninga znam popit jednu mjericu koju pomjesam sa nekin zitaricama i sl.

Prehrana mi je ostala vise manje ista znaci sve i svasta od mesa do povrca (kojeg nisan bas neki ljubitelj)

Trenutno san cili u bolovima i upalama jer mi je ovo prvi tjedan da tako radin al mozda malo i umisljan al mislim da se vec vidi mali napredak

I eto tako zanima me samo jel ima ko kakav jos savjet 

Inace teretana je dosta jeftina, 150kn, mogu ic koliko god zelim i oooogromna je, ima sve ali bas sve sprave i jako rijetko ima vise od 3-4 covika i to mi je odlicno

14 godina
neaktivan
badboycro kaže...

Inace teretana je dosta jeftina, 150kn, mogu ic koliko god zelim i oooogromna je, ima sve ali bas sve sprave i jako rijetko ima vise od 3-4 covika i to mi je odlicno

Di, ako se smi znat :) ?

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
DuMe kaže...
shadowlapy kaže...

Koliko si visok i koliko težiš?

174/62

13 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Bio sam kod doktora i kaze mi da su mi misici unisteni(propali unutra) zbog nekog zivca i kraljeznice,jel imao ko kakva iskustva s tim i jel mi mozete dat savjet sa ovim elektro necim il kak vec ta terapija se zove. Pijem tablete protiv bolova fkt previse pocelo bolit i sve puca kakav god pokret napravio

Edit:rasplakat cu se kako sam glup kaj prije nisam isao kod doktora,i savjet odnosno moja lekcija kad vjezbas vjezbaj pravilno(jesam) ak te nes boli tak jako da ne mozes vjezbat a sigurno znas da nije upala misicanodmah kod doktora,spavajte(nisam) jedite vise nego kaj vam je "dovoljno" i nemojte se drogirat :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.4.2013 15:32 (Prelose).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice