Ljubomorne duše mogu da mi puše
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ljubomorne duše mogu da mi puše
to je ludost tolko plaćat za teretanu! tolko bi ti se isplatilo da se baviš najozbiljnijim bodybuildingom pa trebaš najbolju teretanu u zg.. u to sumnjam pa rađe nađi jeftiniju i za razliku novaca si kupi 5 pilića na mjesec da više jedeš
u zagrebu ima puno teretana po 200 kn, ne kuzim zasto placat 100 kn vise.
Ja teretanu uopće ne plaćam. Prestao sam s rukometom pred tjedana dana, a mi članovi kluba imamo besplatnu teretanu, tako da ova još misli da treniram i ništa mine govori kad ulazim. A par dečkiju prestalo trenirat pred 2-3 godine i isto neplaćaju. :)
Kod mene su dvije teretane jedna 250 kn druga 180 !
Ja idem u ovu skuplju samo iz jednog razloga a to je guzva ,npr kad dodem u ovu za 180 kn sve puno ljudi a tri bencha moras cekat pol sata svaku spravu dok ovde u skupljoj par ljudi i odradis sve bez pol frke i cekanja sto se po mom misljenju isplati za tih 70kn razlike jer vise volim kad je manje ljudi!
to je ludost tolko plaćat za teretanu! tolko bi ti se isplatilo da se baviš najozbiljnijim bodybuildingom pa trebaš najbolju teretanu u zg.. u to sumnjam pa rađe nađi jeftiniju i za razliku novaca si kupi 5 pilića na mjesec da više jedeš
Zato sto vrlo vjerovatno takva teretana ima saunu i ima dosta sprava ( po nekoliko bencheva, itd itd )...
Zato sto vrlo vjerovatno takva teretana ima saunu i ima dosta sprava ( po nekoliko bencheva, itd itd )...
Svejedno je ako ima saunu i više sprava, pa u Zagrebu ima toliko puno teretana da se bez problema nađe jeftinija sa svim tim pogodnostima. A ionako vjerojatno ni ne koristi pola tih prednosti. Dok sam imo članarinu u Sheratonovoj teretani nisam ni jednom otišo u jacuzzi ili saunu, samo odradiš i doma na hlađenje. Glupo je plaćat tolko, te dodatne pogodnosti (ako ih ima) koje podižu cijenu su bespotrebne.
U bodybuildingu je naglasak na funkcionalnosti i štednji, jer ako radiš i hraniš se kako treba štediš svaku kunu za suplemente, hranu i ostalo. A vjerujte mi da je hrana ogromna financijska stavka kad se jede onako kako se treba.
Placam tolko jer je uredna,nikad nije guzva na spravama,blizu mi je,treneri su bivsi bodybuilderi i imaju dobre savjete itd itd.Ne kuzim cemu TD-ovi ako mi nije problem placat tolko za dobru teretanu?
Trenutno mi je najbliza teretana pa se ne namjeravam premjestat...
Još malo bočne trbušnjake i prsa,to mi je oo glavno na šta se moram usredotočit do ljeta barem. :)
EDIT: na mene sve teško ide jer sam dosta visok,192cm i imam duge ruke,ali od 12 mjeseca pa do sad dobio sam 15 kila.. kao što možete vidjet,sve mišice 
Ja teretanu plaćam 250kn.Ne vidim razlog zasto je to previse,vrhunska teretana, odlicni treneri ,sve cisto ,uredno inace idem u Guliver energiju(Split) dok u ostali teretanam po Splitu uvjeti nisu ni blizu .
Još malo bočne trbušnjake i prsa,to mi je oo glavno na šta se moram usredotočit do ljeta barem. :)
EDIT: na mene sve teško ide jer sam dosta visok,192cm i imam duge ruke,ali od 12 mjeseca pa do sad dobio sam 15 kila.. kao što možete vidjet,sve mišice 
Jako ljepo, samo malo premršavo za moj ukus .
@Mamic - da,na moju visinu još barem 10 kila
Very nice
Pa baš mi se ne čini da se teško hvata na tebe ako si od 12 mjeseca do sad dobio 15 kg. To je jako dobar napredak. Ja sam u tom istom periodu dobio 5 kg,tako da,na mene se stvarno jako teško hvata. 
Very nice
Pa baš mi se ne čini da se teško hvata na tebe ako si od 12 mjeseca do sad dobio 15 kg. To je jako dobar napredak. Ja sam u tom istom periodu dobio 5 kg,tako da,na mene se stvarno jako teško hvata. 
Svaki dan oko 150g pašte,100g riže,150g zobenih,4/5 jaja... ali sad stojim na 85 kg i nemogu gore već dva tjedna
@Mamić taj guliver je najskuplja "teretana" u Splitu... Joker je isto dobar koliko sam vidia... Ja se mislim za ljeto između CAF i Californije :D
Svaki dan oko 150g pašte,100g riže,150g zobenih,4/5 jaja... ali sad stojim na 85 kg i nemogu gore već dva tjedna
Work harder, eat more, rest well.
Kaj se ti tako palis na slike forumasa lol
Može netko objasniti kalorijski deficit? BMR mi je npr. 1800, što bude ako od 1800 potrošim 500, a unesem 900, što je sa ostatkom?
Prestanite slat pm-ove..neću vam slikat najveći "mišić" 
Very nice
a kaj bi ti svaki tjedan jednu kilu misica?nis od tog budi sretan ak za dva mjeseca to dobis i jos jednom si malo izracunaj dnevni unos ug i prot. ovo je puno premalo
Btw teretane po Zadru između 180 - 300 kn, barem za ove koje ja znam.
a kaj bi ti svaki tjedan jednu kilu misica?nis od tog budi sretan ak za dva mjeseca to dobis i jos jednom si malo izracunaj dnevni unos ug i prot. ovo je puno premalo
Ovo su međuobroci,još dva obroka su šta mi mama spremi..ali pojačat ću još malo prehranu
Počeo sam trčati, kako najbolje trčati, znači koliko trčati-koliko hodati, koji omjer?
Treba li na početku biti 30:60-trčanje-hodanje, pa onda povečavati trčanje?
Počeo sam trčati, kako najbolje trčati, znači koliko trčati-koliko hodati, koji omjer?
Treba li na početku biti 30:60-trčanje-hodanje, pa onda povečavati trčanje?
najbolje ti je trči koliko god više možeš,hodaj samo kad nemaš snage za trčanje.
Može netko objasniti kalorijski deficit? BMR mi je npr. 1800, što bude ako od 1800 potrošim 500, a unesem 900, što je sa ostatkom?
BMR ti je energija koju ti tijelo troši kada doslovno ništa ne bi radio.
Radije unesi ovdje podatke da ti dadne približni TDEE. Zdefkaj se ovo ljeto pa blagi suficit od ožujka od 200-500 kalorija. Samo se nemoj previše zamastiti.
Mi može netko reć koliko odprilike kalorija ima neki prosječni ručak( ne pohano i te pi*darije). Recimo lungić sa cuspajzom od povrća nekog, ili nešto tipa piletina na naglo, ako pojedem jedno 4-5 komada mesa.
Piše mi na toj stranici da extreme fat loss moram unosit oko 1300 kalorija, šta i nije tako teško. Danas sam ujutro popio herbalife shake (oko 250 kalorija), za marendu jogurt sa pahuljicama, onaj sensia(200 kalorija), za ručak meso i cuspajz(to neznam koliko ima), i za večeru ću poslje treninga proteine i shake od herbalifea i možda bananu jabuku ili neku voćku (večeram zavisi, nekad oko 7-8,nekad oko 11, ovo oko 11 pokušavam što manje jest). Ako tako nastavim, trebao bi se rješit ovih masnih naslaga (nemam ih puno, stvarno nešto sitno, ali bi ih se rješio do ljeta).
Inače visok sam 185cm i imam 185 kila.
Da sam na tvome mjestu ne bi se brinuo koliko ima normalan ručak kalorija. Prvo, ujutro pojedi to što jedeš. Ručak jedi otprilike normalno, probaj umjesto 4-5 komada pojesti 2-3. Izbaci ove shakeove za večeru, proteine, što će ti to. Pojedi radije nešto normalno. Pojedi to oko 7-8 i nemoj tada jesti voće. Voće ubrzava probavu i biti češ gladan oko 11. Rađe pojedi to voće oko 11 i onda idi spavati.
Inače svinjsko pečenje ti može imati do 500 kalorija na 100g, piletina ti u prosjeku ima 200-250 kalorija na 100 grama. Pa ti vidi koliko pojedeš.
Izbaci shakove, jedi normalno, ubaci više vode i počni hodati, šetati se po ovome vremenu. Kasnije možda i trčat i skinuti ćeš kilograme. Ako kreneš s izgladnjivanjem puknuti ćeš, odustati i vratiti se na staro.
I da ako nisam spomenuo. Izbaci slatko, grickalice, čokoladice, kolače i slično. Teško je ispočetka , ali uz disciplinu stekneš druge navike i uspiješ :)
Da li izvor proteina tipa posni sir uzima prije ili poslije treninga ?
Samo jedi. Ali uzmi prije treninga jer je to kazein pa ce ti misici biti opskrbljeni proteinima tijekom treninga.
Poslje ali nemoj posni jest uzmi shake i onda nes tipa piletina i riza ili jaja pojedes.Posni je najbolje navecer jer je to kazein pa ti se cjelu noc tjelo opskrbljuje proteinom.Prije trebas neke slozene ugljikohidrate.