Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.703.626
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
DuMe kaže...

kajgana su gotova za 3 min.

I ne spremati na čistom maslacu,jer brzo izgara,nego staviti i biljno ulje malo

Očito ne stavljaš dovoljno maslaca, a biljno ulje nemam razloga koristiti kad imam maslac ili slaninu. Ne volim ga, a umjesto njega (suncokreta) ti je bolje koristiti kokosovo ulje.

Ako ćeš pržiti hranu barem koristi kvalitetnu stvar. Nemaš maslaca, tu dolazi čika slanina. Bilo što osim biljnog ulja.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zanima me u koje djelove tijela je u istom danu najbolje radit. Imam program za prsa, ramena, biceps,triceps, noge, trbuh i leđa. A ne stignem sve radit u jednom danu, a i ne radi se sve u istom danu. Pa me zanim da si to poslozim koje je najbolje radit u kompletu pa cu tako kombinirat, da ne radim npr. noge i ruke u istom danu jer je glupo. Evo i program dole pa mi recite dali to šta valja:)

Nije mi se dalo word file uploadat. Nije mi se dalo word file uploadat.
gjurki
13 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Zanima me u koje djelove tijela je u istom danu najbolje radit. Imam program za prsa, ramena, biceps,triceps, noge, trbuh i leđa. A ne stignem sve radit u jednom danu, a i ne radi se sve u istom danu. Pa me zanim da si to poslozim koje je najbolje radit u kompletu pa cu tako kombinirat, da ne radim npr. noge i ruke u istom danu jer je glupo. Evo i program dole pa mi recite dali to šta valja:)

Nema ti veze kada ih radiš, glavno je da ih radiš.

Što se tiče programa dosta ti je jedna vježba za triceps i biceps. Nema potrebe za toliko vježbi. Isto je za trbušne. Ubaci 1-2 vježbe. Osim toga koji će ti ku*** toliko vježbi (sorry na oštrom tonu {#}).

Probaj ovaj sa videa.

A i ovaj dobro dođe.

MON - Lower body quad dominant
TUE - Upper body horizontal
WED - Off
THU - Lower body hip dominant
FRI - Upper body vertical
WEEKEND - Off

OR

MON - Lower body quad dominant
TUE - Off
WED - Upper body horizontal
THU - Off
FRI - Lower body hip dominant
SAT - Upper body vertical
SUN - Off

DAY 1 - Lower body quad dominant
   A Squats - w 3x8-12 / 180
   B Glute-ham raises - w 2020 90
   C Front squats - 4x5-8 3110 75
   D1 Standing calf raises - w 3x6-10 52X1 45
   D2 Cable crunches - 3x15-20 2011 45
--

DAY 2 - Upper body horizontal
   A1 Bench press - w 4x5-8 / 75
   A2 Bent-over BB rows - w 4x5-8 / 75
   B1 Incline DB bench press - 3x8-12 2110 60
   B2 DB rows - 3x8-12 2011 60
   C1 Skullcrushers - 3x8-12 2020 45
   C2 Rear delt rows - 3x8-12 2020 45
--

DAY 3 - Lower body hip dominant
   A Deadlifts - w 3-5x3-5 / 180
   B Split squats - 3x8-12 21X1 90
   C Leg curls - w 3x5-8 30X1 75
   D1 Seated calf raises - w 2x15-20 32X1 45
   D2 Hanging leg raises - 3x10-15 2121 45
--

DAY 4 - Upper body vertical
   A1 Pullups - w 4x6-10 / 75
   A2 Military press - w 4x6-10 / 75
   B1 Upright rows - 3x5-8 2020 60
   B2 Parallel bar dips - w 3x5-8 31X0 60
   C1 DB curls - 3x8-12 2021 45
   C2 Reverse L-fly - 3x10-15 3030 45

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina
Jel previse za gornji dio radit 3 vjezbe za prsa,2 za triceps,2 biceps,4 leđa i 3 za ramena? To je sve u jednom danu,dvaput na tjedan.
Ljubomorne duše mogu da mi puše
17 godina
Rast mišića i visina
Full body se inace radi i to dosta cesto te mnogi kazu da je za masu bolji od split treninga, malo se bolje raspitaj.
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Full body se inace radi i to dosta cesto te mnogi kazu da je za masu bolji od split treninga, malo se bolje raspitaj.

da za masu je bolje full body ali onda treba uzet vise pauza.

In absolute terms, I am the most legally persecuted man of all times, in the whole history of mankind, worldwide. Silvio Berlusconi 2009.
14 godina
protjeran
Volvox kaže...

možeš ti splitat kako oćeš zapravo.. nema tu baš puno razlike, sad da odma svi na ovoj temi shvate nešto da vi ne morate pazit na sve stvari na koje paze profi bilderi.. ja sam radio svakakvih splitova (svi od samo dva dijela). npr da dijeliš na gornji i donji dio tijela (pa jedan dan trup i ruke a drugi noge), pa možeš dijelit na prednji i stražnji dio (znači bice, prsa, trbuh, kvadove i prednje tibialise jedan dan a sve ostalo drugi-biceps femoralis, list, leđa itd) to rade u američkom nogometu takve treninge i vrlo su efikasni; možeš jedan dan trup a drugi dan udove.. zapravo kakav god split tebi paše je najbolje.. ovdje svi dolaze da im drugi pišu programe i sve serviraju gotovo, al ovdje se dolazi po savjet, po ocjenu već gotovog programa i doradu. vi svi morate sami znat kaj vam najbolje paše i kako funkcionirate, kolko stignete vježbat koji dan itd.. ovdje dođete samo po onaj završni "touch" da krenete s programom

xR4Z3R kaže...
Jel previse za gornji dio radit 3 vjezbe za prsa,2 za triceps,2 biceps,4 leđa i 3 za ramena? To je sve u jednom danu,dvaput na tjedan.

koje vježbe uopće? velke su razlike između vježbi pa moraš napisat koje!!!!!!!!! inače za tricu i bicu ti je dovoljna po jedna vježba.. nisi reko kako si podijelio leđa - kolko od tih vježbi ide za gornja kolko za donja leđa... za ramena također..

puno više informacija baci

mar123 kaže...

puno bolji od split treninga za one koji vježbaju doma, a nije uopće ni najmanje loš ni za teretanu (oni koji misle drukčije ne moraju vjerovat meni i maru nek samo pogledaju kako full body rade u MMA treninzima i kolko kila čistih mišića možeš tako dobit, npr badr hari u 2 mjeseca 20 kila mišića prije WGP-a u zagrebu.. zvuči vrlo nestvarno al je vrlo stvarno ak radiš pravilan predan full body)

whttp://www.youtube.com/atch?v=5hfYJsQAhl0
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel uzima ko kakve suplemente?

Ja sam uzeo samo whey ali rađe pojedem nesto nakon treninga kako vi?

In absolute terms, I am the most legally persecuted man of all times, in the whole history of mankind, worldwide. Silvio Berlusconi 2009.
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Vidim, tu ste svi dosta nabrijani, pijete proteine i to i uglavnom mršavi.

Ovako, trebao bi nekakve vježbice za mršavljenje i preporuke kako smršaviti.
Trebao bih smršaviti barem 15kg.
Sok izbacio, pijem mineralnu, slatko rijetko jedem, fast food gotovo nikad.
Nikad ne znam što bih navečer jeo, pa bi i to trebao nekakve ideje.

Skoro svaki dan igram tenis(već 5 godina), noge su mi ogromne i tvrde ko kamen, ali ima sala.
Ruke su mi onako, normalne, samo što imaju sala, najgori su mi donji dio trbuha i grudi(tako se smijem izraziti).

Nedavno kupio i bicikl, pa se malo vozikam, planiram po brdima malo ozbiljnije, ali nikako da se pokrenem.

Nebih htio prenaglo smršaviti da mi se sve ne objesi, znači, htio bi da to 9 mjeseca to uspijem(ako to nije prenaglo).

Hvala svima koji pomognu sa savjetima.  

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
16 godina
dombak1608 kaže...

Skoro svaki dan igram tenis(već 5 godina), noge su mi ogromne i tvrde ko kamen, ali ima sala.
Ruke su mi onako, normalne, samo što imaju sala, najgori su mi donji dio trbuha i grudi(tako se smijem izraziti).

Nedavno kupio i bicikl, pa se malo vozikam, planiram po brdima malo ozbiljnije, ali nikako da se pokrenem.

Nebih htio prenaglo smršaviti da mi se sve ne objesi, znači, htio bi da to 9 mjeseca to uspijem(ako to nije prenaglo).

izbaci mineralnu,pij običnu vodu,jednostavno pazi na kalorijski deficit i uz to tenis+bicikl i rezultati će doć.

samo nemoraš se bojat da ćeš prebrzo smršavit.

17 godina
Rast mišića i visina
Koja namirnica moze zamjenit posni sir za veceru, ne odgovara mi on bas pa bi ga htio zamjenit necim, mozda i preporuka nekog suplementa za veceru. I dal se isplati kupit omega 3 tablete?
17 godina
dombak1608 kaže...

napisi kaj jedes evo npr kaj su jucer jel i kaj si danas jel(napisi sve nemoj nes micat pod izlikom ovo sam samo malo...).Pa da vidimo kaj treba maknut

You got to lose to know how to win
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Koja namirnica moze zamjenit posni sir za veceru, ne odgovara mi on bas pa bi ga htio zamjenit necim, mozda i preporuka nekog suplementa za veceru. I dal se isplati kupit omega 3 tablete?

Tuna je dobra za veceru.

15 godina
neaktivan
mar123 kaže...

3-4 jogurta ili popij litru mlika..

Omega se isplati kupit ako ne jedeš dovoljno ribe

14 godina
Rast mišića i visina

Jel dobro pit dnevno oko litru mlijeka (ako ne i vise)  ? posto mi stara nabija svaki dan na nos kako to nije zdravo a ja obozavam poslije svakog obroka popiti casu mlijeka. 

Peace!
15 godina
neaktivan
XVII Mini kaže...

Jel dobro pit dnevno oko litru mlijeka (ako ne i vise)  ? posto mi stara nabija svaki dan na nos kako to nije zdravo a ja obozavam poslije svakog obroka popiti casu mlijeka. 

Zdravo je..pogotovo za kosti jer ima kalcija

16 godina
Rast mišića i visina

imam ja jedno pitanje,trenutno bildam uto-čet-sub,sad pošto je ljeto,bit će malo više aktivnosti,neki nogomet,tenis vožnja biciklom.

Pošto sam na masi,i nadoknadit ću ja tu aktivnost sa hranom koju sam spalio tjekom aktivnosti,zanima me dali je bolje da si te aktivnosti ostavim za pon-sri-pet ili da ih radim i ovim danima kad bildam,dali će tih sat vremena tenisa ili nogometa utjecat na oporavak mišića u rest day-u.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ja u zivotu nisam popio casu cistog mlijeka, jednostavno mi ne pase.

17 godina
Rast mišića i visina
Dume onih obicnih ili moze i vocni. Mlijeko nazalost ne podnosim, ovako za pice, inace da.
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo ovako, jučer: ujutro prije škole(7 sati) uzeo komad bureka sa sirom(mama pravila dan ranije), zapravo lisnato sa sirom, nije mastan kao u pekarama. Oko pola 11 lisnato sa čokoladom, 14 sati-složenac sa krumpirom zeljem, špinatom i nešto malo šunke u tome. 19 sati- sendvič sa pilećim prsima, margom, gauda sirom i mlijeko uz to.
Danas: Nisam stigao ništa prije škole, pa sam jeo tek u pola 11 pecivo sa šunkom, 15 sati-tijesto u umaku od rajčice sa mesom(svinjetina), 19 sati-pureće hrenovke, majoneza, kruh, mlijeko.

Inače kad sam ujutro u školi obično jedem tek u pola 11 pod odmorom(nešto tipa peciva sa čokoladom, šunkom ili komad pizze), za ručak obično bude nekakvo meso(puretina, svinjetina, piletina) sa krumpirom/tjesteninom/rižom, sa zelenom salatom/kupusom/ciklom/krastavcima i to. I navečer obično jaja/hrenovke/sendvič.

A kad sam poslijepodne u školi onda oko 9 jaja/hrenovke/sendvič ili nekad voće, ručak isti kao i prijašnji dani oko 12, u školi ništa i večera ista kao prijašnji dani oko 20 sati.

Voće jedem onako poslije obroka(ne baš svaki put).

Eto otprilike, to je to. 

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

dosta loša prehrana, tu i tamo imas dobar obrok, ali opcenito lose.

14 godina
neaktivan
WestOne kaže...

Problem je u tome što nikad ne znam što da jedem.

16 godina
dombak1608 kaže...

komad bureka sa sirom(mama pravila dan ranije), zapravo lisnato sa sirom, nije mastan kao u pekarama. Oko pola 11 lisnato sa čokoladom
majoneza
nešto tipa peciva sa čokoladom, šunkom ili komad pizze)

Ovako nabrzinu s moba pregledano reko bi da ovo prvo trebas izbacit, al opet bolje nek ti neko iskusniji pregleda post..

Na Lovrincu Split je cili.. LoL nick West: Strongtoni
15 godina
neaktivan
mar123 kaže...
Dume onih obicnih ili moze i vocni. Mlijeko nazalost ne podnosim, ovako za pice, inace da.

može i voćni,ali on ti ima više šećera

14 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...

Evo kako sam ja rijesio salo na rukama, radi dipseve , ovu vjezbu ja zovem triceps, i radi sklekove tako da napravis trokut s prstima znaci skpis ruke i palcevi ti rade nazovimo to donju stranicu a kaziprsti tvore katete. Ja sam vjezbao tako svaki dan jedno pola godine nemam vise sala na ruci, za noge bih ti preporucio trcanje-ucinkovitije od voznje bicikla a tako djelujes i na cijelo tijelo-i naravno prehrana sređena.

13 godina
Rast mišića i visina

Jel mi može netko ovdje ili u inbox napravit neki plan prehrane . Znači plan u kojem nebi gubio mišiće nego salo . I plan tjelovježbe koju mogu odrađivat kod kuće . Prehrana mi sada izgleda da ako idem ujutro u školu da jedem neki sendvić oko 10h te onda ručam što stara napravi  u 16 h i večeram neke slatkiše ili žitarice  oko 20-21 h , a ako idem polsijepodne onda jedem ujutro neke mesine sa sirom ,mlijekom i puno kruha , nemam ručak te večeram neke gluposti . Idem u školu biciklom (trkaćim ) i tako napravim svaki dan 25-30 km. 

p.s. Visok sam 185 cm i imam 89 kg :) 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
14 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

Jel mi može netko ovdje ili u inbox napravit neki plan prehrane . Znači plan u kojem nebi gubio mišiće nego salo . I plan tjelovježbe koju mogu odrađivat kod kuće . Prehrana mi sada izgleda da ako idem ujutro u školu da jedem neki sendvić oko 10h te onda ručam što stara napravi  u 16 h i večeram neke slatkiše ili žitarice  oko 20-21 h , a ako idem polsijepodne onda jedem ujutro neke mesine sa sirom ,mlijekom i puno kruha , nemam ručak te večeram neke gluposti . Idem u školu biciklom (trkaćim ) i tako napravim svaki dan 25-30 km. 

p.s. Visok sam 185 cm i imam 89 kg :) 

izbaci navecer ugljikohidrate, izbaci bijeli kruh, tvrde sireve, vrhnja,kajmak, masne mesine-jedi govedinu piletinu i puretinu, prosurfaj malo po temi sve ti pise. Umjesto nekih umaka s zjesteninom skuhaj zelje, kelj nekakvo povrce i još pokraj toga zdjelu salate. Pij puno vode, i s obzirom koliku relacij unapravis neces imat problema. Umjesto svih ti kruhova sirnate mesine jeftinije ce ti doci kvalitetnija hrana i manje ces pojest i bit ces vise sit. I ako nemas rucak ponesi u oni plasiticnim spremnicima za hranu u skolu, svi imamo neke obaveze. Za dorucak umjesto sirnate mesine bolje ti je uzet zobene pahuljice-pakiranje kosta 5 kuna (ne cornflakes ili koje kakve fitness zitarice pune secera) i uz to skuhat 2 jaja.

13 godina
Rast mišića i visina

A vježbanje ??? Imam kod kuće bučicu 10 kg i vreću za boks . 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
14 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...
WestOne kaže...

Problem je u tome što nikad ne znam što da jedem.

A gle za doručak možeš jest jaja, zobene, musli i neko voće uz to, u školu uzimi sendvić sa sa punozrnatim kruhom, dimcekom(ili purecim/pilecim prsima, pecenim ili salama), stavis sira, salate, kad dodes doma jedi neko meso sa rizom, tjesteninom..., uglavnom ako oces izgubit kile onda unosi sto manje kalorija(nekih 2000), a ako se oces udebljat onda oko 2500-3000 i sto vise proteina(meso,jaja,mlijeko,sir...)

14 godina
neaktivan
Rucipe kaže...

A vježbanje ??? Imam kod kuće bučicu 10 kg i vreću za boks . 

Nabavi jos jednu bucicu i mozes radit full body trening, vreća za boks moze posluzit kao cardio, al ako svaki dan radi 25-30km bajkom onda to nije potrebno. Ali na kraju je najbitnija prehrana, kazem ti iz vlastitog iskustva, uvijek sam mislio da su to price samo i da treba vjezbat, i svaki dan sam vjezbo puno, gubio sam kile, ali ne puno, sad manje vjezbam, ali pravilnije jedem i vise kila gubim, znaci samo pazi na kalorije.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice