Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.702.287
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da vas priupitam...

U utorak sam vježbao bicepse... jučer nisam bio u teretani, odmarao sam se cijeli dan... ugl. još me uvijek bole bice, pogotovo lijevi tamo na dnu... ne znam dal da danas radim opet vježbe za bicepse ili da radim neku drugu zonu mišića, ali prošlo je preko 36 sati od zadnjeg vježbanja...

Savijet molim ;)

16 godina
Re: Rast mišića i visina
Pero Dinamit kaže...

Da, ali nije isto imao ti recimo 50kg viška ili 10kg. Ako imaš 50, za skinuti 10kg uopće nije problem, problem je kada skineš recimo 20,30 onda onih 10ak je problem. A ovisi i o metabolizmu, koliko pravilno jedeš i tako. Pa vidiš i sam da si prvi mjesec skinuo 10, a da je idući išlo manje.

Moj bratić je skinuo jedno 10ak kg u mj dana tako da nije večerao, bez teretane ili neke druge aktivnosti.

ja sam imao 90...drugi mjesec se nisam TOLIKO drzao toga sta sam se drzao u prvom mjesecu, pa je zato manje kila otislo...a i svejedno ispod 75 nisam mislio ic...iako sam brijao neko vrijeme na 70 doc, ali na 183 bi mi bilo definitivno premalo kila...

18 godina
tnakir kaže...

Sta da ti kazem, u nesto manje od 2 mjeseca otkad sam krenio u teretanu sam izgubio jedva 2 kila. Izbacio sam nezdravu hranu. Jedem samo usranu piletinu, tunu, salate, puretine, cjelovite zitarice, mlijeko. Kruh ne jedem. Slatko takodjer. Secer jedino stavljam u kavu. Ali trebao bih izgubit nekih 20 kila.

Trči, ali ne na traci. To je njesra, ok je ovako preko zime ali čim zatopli vozi negdje van. Jedi češće manje obroke da ubrzaš metabolizam. Kažu da su jabuke dobre za mršavljenje, i nemoj baš banane žderati, sadrže mislim dosta šećera. I pokušaj ne jesti kasno i rezultati bi trebali biti vidljivi.

Ali nemoj sad opet dizati željezo 3,4 dana i onda u jednom danu se nažderati kobasica/svinjetine/nećeg teškog/tjestenine jer sve što si onda prije toga radio ode u vjetar.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kad vježbam biceps i triceps,sa lijevom rukom kao da više osjećam umor,tj. sa lijevom rukom sam jači nego sa desnom,jeli to samo zanemaric osjećaj ili je to kod nekoga kod vas slično..bojim se da mi lijeva ruka ne bude "jača" od desne.. već uravnoteženo

18 godina
Pero Dinamit kaže...
tnakir kaže...

Sta da ti kazem, u nesto manje od 2 mjeseca otkad sam krenio u teretanu sam izgubio jedva 2 kila. Izbacio sam nezdravu hranu. Jedem samo usranu piletinu, tunu, salate, puretine, cjelovite zitarice, mlijeko. Kruh ne jedem. Slatko takodjer. Secer jedino stavljam u kavu. Ali trebao bih izgubit nekih 20 kila.

Trči, ali ne na traci. To je njesra, ok je ovako preko zime ali čim zatopli vozi negdje van. Jedi češće manje obroke da ubrzaš metabolizam. Kažu da su jabuke dobre za mršavljenje, i nemoj baš banane žderati, sadrže mislim dosta šećera. I pokušaj ne jesti kasno i rezultati bi trebali biti vidljivi.

Ali nemoj sad opet dizati željezo 3,4 dana i onda u jednom danu se nažderati kobasica/svinjetine/nećeg teškog/tjestenine jer sve što si onda prije toga radio ode u vjetar.

Trcanje mi za sada ne dolazi u obzir jer cu si sjebat zglobove. Problem su mi cesti/mali obroci. Vecinom doruckujem zitarice, ujutro jos popijem jogurt, rucam kad dodjem doma i to je to, Sto se tice prezderavanja, stvarno pazim na prehranu. Jedem samo ono sto sam napisao (izvore proteina - piletina, puretina, tunjevina) te izbjegavam secere, UH (kruh, manistru) i masti.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 13:51 (tnakir).
17 godina

Pa kako imaš snage za treniranje ako izbjegavaš UH i masti?

Probaj ubaciti u prehranu ribu (i riblju mast) ili recimo orahe (biljna mast).

Samo da dam ilustraciju - Whelps (onaj frajer što je pokupio cca 10 olimijskih medalja u plivanju) je za doručak, izmeđzu ostalog, tamanio desetak palačinki s nuttelom i preljevom od čokolade. Jedno je ako forisraš restriktivnu dijetu pa režeš kalorije i hoćeš preko toga smršaviti. Drugo je ako ideš preko teretane. Zaboravi na Cosmo i slične gluposti.

Isto kao što nećeš otići na LAN party sa laptopom kojemu je baterija na 40%, isto tako nejdi u teretanu polugladan. 

Izbjegavaj bilo kakve sokove i sladila, smanji slatko i slano (izbaci ga ako možeš). I to je to što se tiče prehrane. Tijelo treba energije. Možda si i umoran nakon treninga jer organizam nema dovoljno hrane za izgradnju. Natrpaš se bjelančevinama (analogija cigla), a izbjegavaš UH (analogija struja). Kako ćeš graditi kuću ako ne možeš upaliti mješalicu?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
Bukva kaže...

1. Pa kako imaš snage za treniranje ako izbjegavaš UH i masti?

2. Probaj ubaciti u prehranu ribu (i riblju mast) ili recimo orahe (biljna mast).

3. Samo da dam ilustraciju - Whelps (onaj frajer što je pokupio cca 10 olimijskih medalja u plivanju) je za doručak, izmeđzu ostalog, tamanio desetak palačinki s nuttelom i preljevom od čokolade. Jedno je ako forisraš restriktivnu dijetu pa režeš kalorije i hoćeš preko toga smršaviti. Drugo je ako ideš preko teretane. Zaboravi na Cosmo i slične gluposti.

4.Isto kao što nećeš otići na LAN party sa laptopom kojemu je baterija na 40%, isto tako nejdi u teretanu polugladan. 

5.Izbjegavaj bilo kakve sokove i sladila, smanji slatko i slano (izbaci ga ako možeš). I to je to što se tiče prehrane. Tijelo treba energije. Možda si i umoran nakon treninga jer organizam nema dovoljno hrane za izgradnju. Natrpaš se bjelančevinama (analogija cigla), a izbjegavaš UH (analogija struja). Kako ćeš graditi kuću ako ne možeš upaliti mješalicu?

1. Zapravo imam energije. Samo sam prosli i ovaj tjedan osjetio znatan umor. Inace stvarno nisam imao problema sa tim. Valjda od neispavanosti.

2. Jedem ribu bar jedanput tjedno, takodjer jedem bajame

3. Mislim da bi trebao biti u kalorijskom deficitu jer unesem cca 1500-2000 kcal dnevno, bazalni metabolizam bi mi trebao biti cca 2000, a u teretani potrosim bar 700kcal ako ne i vise. Nije mi jasno zasto ne mrsavim. Iako sam dobio na misicnoj masi i na snazi (dizem cca 30 kila vise nego sam dizao kad sam krenuo u teretanu).

4. Nisam polugladan. Prije teretane pojedem ekstra obrok (integralni stapic ili nesto)

5. Ne pijem sokove, iskljucivo vodu i mlijeko (ujutro i sa wheyem nakon treninga). Slatko i slano sam izbacio. Secer koristim jedino ujutro uz kavu (zlicicu).

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
Rast mišića i visina

izbaci tjesteninu i kruh, neka ti jedan obrok dnevno bude salata sa raznim vrstama povrca unutra i vidjet ces kako to ide...tako se ja drzim toga...iako kruh znam pojest...ali dok sam se striktno drzao toga kile su samo isle dole...al opet ovisi o tijelu, jel...

i naravno, uz teretanu redovno...

18 godina
RuskeGTT kaže...

izbaci tjesteninu i kruh, 

Bar 3 puta sam napisao da sam to vec napravio.

16 godina
Rast mišića i visina

procitao sam samo taj post tvoj zadnji, pa nisam vidio da si napisao

18 godina
Bukva kaže...

Pa kako imaš snage za treniranje ako izbjegavaš UH i masti?

Probaj ubaciti u prehranu ribu (i riblju mast) ili recimo orahe (biljna mast).

Samo da dam ilustraciju - Whelps (onaj frajer što je pokupio cca 10 olimijskih medalja u plivanju) je za doručak, izmeđzu ostalog, tamanio desetak palačinki s nuttelom i preljevom od čokolade. Jedno je ako forisraš restriktivnu dijetu pa režeš kalorije i hoćeš preko toga smršaviti. Drugo je ako ideš preko teretane. Zaboravi na Cosmo i slične gluposti.

Isto kao što nećeš otići na LAN party sa laptopom kojemu je baterija na 40%, isto tako nejdi u teretanu polugladan. 

Izbjegavaj bilo kakve sokove i sladila, smanji slatko i slano (izbaci ga ako možeš). I to je to što se tiče prehrane. Tijelo treba energije. Možda si i umoran nakon treninga jer organizam nema dovoljno hrane za izgradnju. Natrpaš se bjelančevinama (analogija cigla), a izbjegavaš UH (analogija struja). Kako ćeš graditi kuću ako ne možeš upaliti mješalicu?

Phelps, ne Whelps {#}

I ne možeš ti njega uspoređivati i sebe/mene/Tnakira. On dnevno poždere 10 000 kalorija (da, toliko), ali zato to i potroši treningom. Naravno da treba energije za sve to, ali mu ne bi baš preporučio sad tako da ide. Definitivno ubaciti ribe i oraha (bademi i slično). 

E i da, izbaci tjesteninu i kruh ako već nisi.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne samo orasi i badem nego svo suho voće.

15 godina
neaktivan
DuMe kaže...

Kad vježbam biceps i triceps,sa lijevom rukom kao da više osjećam umor,tj. sa lijevom rukom sam jači nego sa desnom,jeli to samo zanemaric osjećaj ili je to kod nekoga kod vas slično..bojim se da mi lijeva ruka ne bude "jača" od desne.. već uravnoteženo

17 godina
Pero Dinamit kaže...

Phelps, ne Whelps {#}

I ne možeš ti njega uspoređivati i sebe/mene/Tnakira. On dnevno poždere 10 000 kalorija (da, toliko), ali zato to i potroši treningom. Naravno da treba energije za sve to, ali mu ne bi baš preporučio sad tako da ide. Definitivno ubaciti ribe i oraha (bademi i slično). 

Ja, joj, Phelps... Kako već {#}

Ma znam da se ne možemo uspoređivati, ali samo sam htio naglasiti da UH/masti nisu nepoželjne stvari, štoviše, nešto što moramo unašati u organizam.

Jedno je dijeta u Cosmu koja kaže da moraš jedino jesti propuh tri puta dnevno, a drugo je kad i treniraš.

Iskreno, da sam ja nanjegovom mjestu, vjerojatno bih gledao da jedem oko 2500 kalorija, a ne da smanjujem.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
Rast mišića i visina

Mislim da mi je iduci korak vadjenje TSH hormona.

Kad sam se poceo debljati bio mi je na granici.

15 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Da vas priupitam...

U utorak sam vježbao bicepse... jučer nisam bio u teretani, odmarao sam se cijeli dan... ugl. još me uvijek bole bice, pogotovo lijevi tamo na dnu... ne znam dal da danas radim opet vježbe za bicepse ili da radim neku drugu zonu mišića, ali prošlo je preko 36 sati od zadnjeg vježbanja...

Savijet molim ;)

Vjezbaj druge zone. sve moras odradit kroz jedan tjedan da budes ujednacen.

Top Bugovac kaže...
najbolje zagrijes cijelo tijelo trcanjem..

Tako ne zagriješ laktove,zglobove (zapešća) vrat pa ni leđa.

DuMe kaže...
DuMe kaže...

Prvo radi sa slabijom rukom. Ako ne uspiješ napravi neznam 10 ako ti je toliko serija. napravi s drugom jednako kolko si i s prvom.

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Nije istina,pravilnim trčanjem zagrijavaš cijelo tijelo,iako je naravno potrebno poslije trčanja zagrijat ono što misliš radit,jer je tako najučinkovitije.

15 godina
neaktivan
Mamic kaže...

Nije istina,pravilnim trčanjem zagrijavaš cijelo tijelo,iako je naravno potrebno poslije trčanja zagrijat ono što misliš radit,jer je tako najučinkovitije.

Povecavas protok krvi,tj ubrzavas rad srca.
Ali ne zagrijavas zglobove,ono najvaznije.

Latovi su nevazni kod trcanja,a ujedno su i najveci misic leđa,.isto tako i trapezi.

Zagrijat ces koljeni zglob,gleznjeve i ostale ,ali neces sve.

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pročitaj drugi dio rečenice.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Im just sayan

NHF samo da ljudi svate kako stoji da valja

16 godina
neaktivan
DuMe kaže...

isto je i meni... i mislim da je to sasvim prirodno, uvijek će ti jedna ruka/noga/jaje bit jače, ali naravno ta razlika je skroz zanemariva jer ti kod vježbanja i jednu i drugu ruku jednako koristiš... ja sam dešnjak, a ista stvar ko i kod tebe... lijeva mi je nešto malo jača od desne i to ne u vidu da s lijevom mogu više dignit nego ono malo više mogu radit s njom nego s desnom... iako kad dođe kraj onda su mrtva i lijeva i desna i u kolicima me voze iz teretane {#}

16 godina
protjeran
Rast mišića i visina

jeli normalno ako mi se misici u nozi(quadricepsi) ponekad sami od sebe aktiviraju(stezu i vibriraju)?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet {http://megayoutubeviews.com/register-form.php?r=15961}
16 godina
neaktivan
pozdrav, imam par pitanja jer planiram krenit u teretanu prvi put (prije sam isa samo prije treninga, tj. dok sam jos trenira.) znaci imam 18 god, napunia nedavno, 188cm i oko 70-ak kg (stvarno ne znam tocno, al ja mislim da je 68, i izgledam mrsavo ali ne previse.) Prije sam trenira sve zivo, ali najduze plivanje i vaterpolo prije nekih 5 god. Zahvaljujuci malo boljim genima i svim sportovima kojima sam se bavio ima sam izrazene trbusnjake (nista pretjerano) i dosta jake ruke (a i 'zilav' sam kako bi se reklo :) ) Eh sad problem je sta nista nisam trenira u zadnje 2 god, i otad sam skroz opao u kondiciji i izgledu. I sad imam volje da u sljedecih 2-3 mjeseca posteno nabildam misice i nabijem masu, i nastavia bi sa treninzima do lita. Dakle pitanje je kako najlakse nabit masu (razmisljam i o proteinima pa me zanima koji su dobri, ali ne preskupi u tom podrucju.) U teretanu planiram ic cca 3-4 puta tjedno i najvise bi volio razvit prsa i trbusnjake, a i ruke uz to naravno. Bilo kakvi savjeti ce mi pomoc, a ugl jedem sve tako da hrana nije problem.
15 godina
neaktivan
puls4R kaže...
pozdrav, imam par pitanja jer planiram krenit u teretanu prvi put (prije sam isa samo prije treninga, tj. dok sam jos trenira.) znaci imam 18 god, napunia nedavno, 188cm i oko 70-ak kg (stvarno ne znam tocno, al ja mislim da je 68, i izgledam mrsavo ali ne previse.) Prije sam trenira sve zivo, ali najduze plivanje i vaterpolo prije nekih 5 god. Zahvaljujuci malo boljim genima i svim sportovima kojima sam se bavio ima sam izrazene trbusnjake (nista pretjerano) i dosta jake ruke (a i 'zilav' sam kako bi se reklo :) ) Eh sad problem je sta nista nisam trenira u zadnje 2 god, i otad sam skroz opao u kondiciji i izgledu. I sad imam volje da u sljedecih 2-3 mjeseca posteno nabildam misice i nabijem masu, i nastavia bi sa treninzima do lita. Dakle pitanje je kako najlakse nabit masu (razmisljam i o proteinima pa me zanima koji su dobri, ali ne preskupi u tom podrucju.) U teretanu planiram ic cca 3-4 puta tjedno i najvise bi volio razvit prsa i trbusnjake, a i ruke uz to naravno. Bilo kakvi savjeti ce mi pomoc, a ugl jedem sve tako da hrana nije problem.

Ja sam uvijek bio protiv proteina,visok sam 185cm  i prije pola godina  sam imao 60-63kg,sad imam 77kg i raste.Sve ti leži u prehrani,znači moraš jest što više crvenog mesa,ribe,JAJA,banana,mlijeka,suhog voća....Sve to možeš ukombinirat tako da praviš sebi neke napitke kao što ja pravim npr. tri jaja(sirova)+banana+milijeko(oko pola litra),sve to smiksam i popijem(zaista je ukusno).

16 godina
puls4R kaže...

http://startingstrength.wikia.com/wiki/Starting_Strength_Wiki

Nemoj uopce razmisljat u smjeru zelim razviti ruke, prsa, trbusnjake... Tijelo se razvija cijelo, i razvija se snaga. :) Trenirao si super sportove, koga god znam da je trenirao vaterpolo uglv su to mrge xD. Ali to je bilo davno prije 2 god. I da, vidim plocice su ti bitne jako, vjerojatno ces navalit na trbusnjake no uglv se to svodi da sagoris masne naslage na trbuhu.

Moje pitanje za ove iskusnije je u vezi kreatina: ne treba se raditi loading faza jelda? I nakon koliko je preporucljivo napraviti pauzu? Hvala

15 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

jeli normalno ako mi se misici u nozi(quadricepsi) ponekad sami od sebe aktiviraju(stezu i vibriraju)?

I mene to zanima, nekad zna biceps sam tako.

Btw, 17 godina, ~187 cm, ~81kg. Skino sam oko 4 kila prošli mjesec, želim negdje do ~75 za što će mi trebati još mjesec možda, i onda vraćat masu ali u obliku mišića. :)

Btw, puno dobrih savjeta i linkova ovdje!

Mes que un Club! FCBarcelona!
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo jedan vrhunski site sa jako dobro objašnjenim vježbama:

http://www.exrx.net/Lists/Directory.html

Good Artists Copy, Great Artists Steal.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 11:38 (EraserHead).
15 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...
EZY-E kaže...

I mene to zanima, nekad zna biceps sam tako.

Btw, 17 godina, ~187 cm, ~81kg. Skino sam oko 4 kila prošli mjesec, želim negdje do ~75 za što će mi trebati još mjesec možda, i onda vraćat masu ali u obliku mišića. :)

Btw, puno dobrih savjeta i linkova ovdje!

Gradi misice dok skidas salo. a ne jedno pa drugo
Dovedi  u red prehranu,malo do nista UH jesti

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Naravno, ali želim prvo smršati. Prehrana je dovedena skroz u red, zbog tog i ide brzo.

A zna li itko odgovor na ono drugo?

Mes que un Club! FCBarcelona!
16 godina
neaktivan
insomniac kaže...

Gradi misice dok skidas salo. a ne jedno pa drugo

Nisam još čuo da je to moguće !

Good Artists Copy, Great Artists Steal.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice