Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.702.144
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ovaj tjedan samo malo odradio biceps i leđa,ostalo nista.
Sljedeci tjedan opet punom parom idemo!

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ajde ovako, pošto se upisujem sutra u teretanu, prvi put u životu, jel mi netko može reč šta moram reči da bi dobio nekog čovjeka koji će mi pokazivat vježbe i dat mi neki program vježbanja... Kao šta znate imam problema s leđima, tako da ništa ne mogu radit šta uključuje saginjanje ili dizanje s poda... Također ne mogu radit trbušnjake jer me bole leđa, a ne mogu ni dizat lijevu nogu pošto me sve boli čim je malo dignem -.-''

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Eh neznam,u nas u teretani nti imaju program da daju ni nista,to je "Ti vs Sprave & Utezi"

Sreca pa na netu ima tona sranja i programa,otamo sam nasa prvi program,a ovaj program po kojem radim sada je od prijatelja...

Mozda ako mi se bude dalo potrazim nesto za tebe lovac

jel bole kosti ili misici/tetive?

Za tu nadogradnju pričekat ćemo ožujak, a ova nadogradnja će nam to omogućiti nadogradnjom sustava nadogradnji. - - - - - - - - - - - - Mosin-Nagant: When out of ammo, it makes a great pike, war club,
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pazi šta mi je: imam skoliozu, ne razvijena leđa pa mi cijela kralježnica pati, vrat i gornji dio leđa su mi opterečeni pa ih trebam ojačat, a osjećam velike bolove u predjelu donjeg dijela leđa s lijeve strane... Na kraju ispada da mi je nešto otišao disk, nešto me križa bole... a kad se sagnem ono prema dolje sa trupom, mišić (tetive) lijeve noge mi se skroz nategnu, trebam ih ojačat, tako mi je rekla doktorica, ali moram bit opreza i vježbat samo ono šta mi ne radi opterečenje na donji dio leđa...

To bi čak i značilo da ne bi smio radit neke vježbe za gornji dio leđa koje opterečuju donji, ali sve moram izvježbat na leđima, naročito taj donji dio...

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imam 13 god 50kg ,162cm like a boss 8) xD

Live to play, Life is a game
15 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
IgortheGamer kaže...

Imam 13 god 50kg ,162cm like a boss 8) xD

I ideš u teretanu?

14 godina
neaktivan

Nop :DD Ovak vjezbam kad se sjetim xD

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Već sam mislio da ides u teretanu sa 13 god.. :)

14 godina
neaktivan

hhh nemam ja volje za to bavim se nogometom...ovo sklekove i trbusne malo kad se sjetim :PP

17 godina
1.Lovac kaže...

Pazi šta mi je: imam skoliozu, ne razvijena leđa pa mi cijela kralježnica pati, vrat i gornji dio leđa su mi opterečeni pa ih trebam ojačat, a osjećam velike bolove u predjelu donjeg dijela leđa s lijeve strane... Na kraju ispada da mi je nešto otišao disk, nešto me križa bole... a kad se sagnem ono prema dolje sa trupom, mišić (tetive) lijeve noge mi se skroz nategnu, trebam ih ojačat, tako mi je rekla doktorica, ali moram bit opreza i vježbat samo ono šta mi ne radi opterečenje na donji dio leđa...

To bi čak i značilo da ne bi smio radit neke vježbe za gornji dio leđa koje opterečuju donji, ali sve moram izvježbat na leđima, naročito taj donji dio...

to kaži treneru u teretani i neka ti da program za to ako je stručan u tome

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Lovac,jesi zgibove proba radit?

Neznam kako ces ojacat donja leda ako nesmis opterecivat donja leđa...

16 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Ajde ovako, pošto se upisujem sutra u teretanu, prvi put u životu, jel mi netko može reč šta moram reči da bi dobio nekog čovjeka koji će mi pokazivat vježbe i dat mi neki program vježbanja... Kao šta znate imam problema s leđima, tako da ništa ne mogu radit šta uključuje saginjanje ili dizanje s poda... Također ne mogu radit trbušnjake jer me bole leđa, a ne mogu ni dizat lijevu nogu pošto me sve boli čim je malo dignem -.-''

Kod mene uvijek ima neko ko će ti reći i pokazat vježbe

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zato treba ić u malo veće,bolje opremljene teretane.Možda ćete malo više platit ,ali cete iza sebe uvijek imat pravog fitness stručnjaka.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

U mene u gradu ima samo ovaj jad,i to je to...

16 godina
Rast mišića i visina

http://startingstrength.wikia.com/wiki/Starting_Strength_Wiki

Odlucio sam ovaj link postat svako toliko da ukazem ljudima kako je najbolje poceti u teretani :). Pusti biceps, triceps, trbusnjake... Za prave muskarce tu su cucanj, deadlift, power clean, shoulder press, bench i naravno zgibovi.

Jedina sprava koja vam treba je kavez za cucanj i klupa. I sipka. I utezi.

EDIT: i za prehranu, jesti da se ne osjeti glad. Pravu hranu. Ali to dodje samo ako 3x tjedno radis cucanj s pravim opterecenjem, nije ti do cipsa nego janjetine.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 22:26 (vrucajanjetina).
15 godina
neaktivan
vrucajanjetina kaže...

http://startingstrength.wikia.com/wiki/Starting_Strength_Wiki

Odlucio sam ovaj link postat svako toliko da ukazem ljudima kako je najbolje poceti u teretani :). Pusti biceps, triceps, trbusnjake... Za prave muskarce tu su cucanj, deadlift, power clean, shoulder press, bench i naravno zgibovi.

Jedina sprava koja vam treba je kavez za cucanj i klupa. I sipka. I utezi.

EDIT: i za prehranu, jesti da se ne osjeti glad. Pravu hranu. Ali to dodje samo ako 3x tjedno radis cucanj s pravim opterecenjem, nije ti do cipsa nego janjetine.

Cucanj radim uvijek
To je jedna od 3 osnovne vjezbe.

Deadlift ne radim,cekat cu da se razvijem do kraja,ko sto mi i vecina ljudi koji imaju dosta iskustva kazu.

Power clean je tezak za napravit savrseno ako nemas nekoga iskusnog da ti pokaze. Shoulder press/Military press puno trpi kicma,triba se puno pazit. Bench / Zgibovi radim redovno.

16 godina
Nadam se da cucanj radis ass to grass. I da si cvrst ko stijena xD tokom izvodjenja a ne da izdises kad ides gore. Deadlift je takodjer jedna od tri osnovne vjezbe. Ako se ispravno izvodi bezopasan je. Ako neke druge vjezbe nemozes izvoditi jer ti kicma pati to je jer ti je deadlift slab. Na shoulder pressu uopce ne trpi kicma ako pravilno izvodis, zato postoje ledjni i trbusni misici koji ti daju potporu. Puno vise trpe ramena/lopaticenna benchu ako se lose postavis. Ako ti zaista pati kicma pocni radit deadlift da ojacas te misice okolo kao sto sam rekao gore. I ne sjedi se nego stoji, vjerojatno znas no za svaki slucaj. Power clean je tezak, zaista ne treba svakom. Ali treba se nekad malo i potrudit :)
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Neki ljudi nemogu napraviti ATG zbog nefleksibilnost leđa (i ostalog) tj. leđa im postanu okrugla. 

Ali i dalje se treba spustit ispod paralele.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
15 godina
neaktivan
vrucajanjetina kaže...
Nadam se da cucanj radis ass to grass. I da si cvrst ko stijena xD tokom izvodjenja a ne da izdises kad ides gore. Deadlift je takodjer jedna od tri osnovne vjezbe. Ako se ispravno izvodi bezopasan je. Ako neke druge vjezbe nemozes izvoditi jer ti kicma pati to je jer ti je deadlift slab. Na shoulder pressu uopce ne trpi kicma ako pravilno izvodis, zato postoje ledjni i trbusni misici koji ti daju potporu. Puno vise trpe ramena/lopaticenna benchu ako se lose postavis. Ako ti zaista pati kicma pocni radit deadlift da ojacas te misice okolo kao sto sam rekao gore. I ne sjedi se nego stoji, vjerojatno znas no za svaki slucaj. Power clean je tezak, zaista ne treba svakom. Ali treba se nekad malo i potrudit :)

Ne radim jos ass to grass,ali polako idem prema tome.
Koljena ne prelaze prste,sjeda se nazad i to,znam,pokazano mi je sve :)

Prijatelj radi deadlift,i dosa je do 108kg na njemu,bez pojasa (lol tip) dok drugi kaze nemoj to prije 21 (dafuq??) I prijatelj,koji je igra kosarku na faxu u americi,isto kaze nemoj jos deadlift...
Iako cu mislim pocet deada ubrzo...

Pa,nigdje nista ne trpi puno,od kostiju,ako se 100% tocno radi...al kolko ljudi ode zapravo radi tocno...

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koje vježbe radite za bicepse i šta radite još uz to?
Ja idem danas tamo... pa ako mi čovik ne bude znao ništa dat, pa bar da to sam odradim ...

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

EZ-Bar curl
Preacher curl
Alternating DB curl
Rope Hammer Curl.

I nekad
Incline DB curl.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Prije par dana prvi put sam radio Deadlift u teretani,ne radim ga dobro jer mi kičma ide na polumjesec :D

Rekli su mi tamo da mi tako ide zbog veličine (190 cm sam visok) pa da je malo teže većim ljuima to radit. Tako da neću tu vježbu više radit jer se bojim da ne s*ebem kičmu

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Onda se nauči raditi pravilni DL ili koristi "sumo stil".

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
16 godina
Rast mišića i visina
108kg njje puno za deadlift. Nekakav prosjecni dizac trebao bi barem 140-150 moci dic na 80kg. Odnosno 2x tjelesne tezine bilo bi super. 200-250kg e onda pricamo o snazi. Lovac oladi od bicepsa, najbolja vjezba za biceps je doc do 20 zgibova pa shvatis da ne trebas vjezbu za biceps ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.1.2012 19:48 (vrucajanjetina).
16 godina
neaktivan
vrucajanjetina kaže...
108kg njje puno za deadlift. Nekakav prosjecni dizac trebao bi barem 140-150 moci dic na 80kg. Odnosno 2x tjelesne tezine bilo bi super. 200-250kg e onda pricamo o snazi. Lovac oladi od bicepsa, najbolja vjezba za biceps je doc do 20 zgibova pa shvatis da ne trebas vjezbu za biceps ;)

Tužno je šta ne mogu napravit jedan normalan zgib, a o 2 za redom da ne govorim... Ali nebitno sad... idem se obuč pa u teretanu :D

Poželite mi sreću :D

15 godina
neaktivan
vrucajanjetina kaže...

Pa on moze dalje,ali nema pojas za kicmu,tj za dizanje,pa da se ne shebe...

15 godina
Rast mišića i visina

Što od vježbi da radim za skoliozu? Prije par godina sam naglo narastao i naravno "dobio" skoliozu. Leđa me priličnu znaju boliti kad sam neko vrijeme sagnut i sl.

2-3 mjeseca sam radio vježbe ali pomaka gotovo i da nije bilo. E sad, hoće li to s vremenom proći ili?

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mene su odjednom pocela koljena jako bolit, i tako vec mjesec dana.

Toliko me bole da jedva cucanj napravim. Jel ima tome lijeka ili je vrijeme jedini lijek?

Imao sam problema sa koljenima od djetinjstva, ali nikad ovako, mjesec dana nemogu ni cucanj napravit iako se trudim, i daje sve od sebe svakim danom.

Isto tako imam i situacije kao forumas iznad mene. Kad nesto radim, i sagnem se i tako ostanem 2 minute recimo treba mi minuta da se mogu cijeli ispravit bez bolova.

15 godina
neaktivan
Tomek.Klc kaže...

Toliko me bole da jedva cucanj napravim. Jel ima tome lijeka ili je vrijeme jedini lijek?

Imao sam problema sa koljenima od djetinjstva, ali nikad ovako, mjesec dana nemogu ni cucanj napravit iako se trudim, i daje sve od sebe svakim danom.

Isto tako imam i situacije kao forumas iznad mene. Kad nesto radim, i sagnem se i tako ostanem 2 minute recimo treba mi minuta da se mogu cijeli ispravit bez bolova.

Kupi "konjski balzam" u ljekarni(cijena 50kn) i vjerujem da ce ti to pomoć.

16 godina
Tomek.Klc kaže...

Samo drži koljena zagrijanim.. Trči toliko dok se ne zagriješ, ali ono "laganica". Znam iz osobnog iskustva.. I naravno posjeti doktora koji će te možda proslijediti kod fizioterapeuta i tamo ćeš ići na određene tretmane. 

I nemoj ih forsirati! To ti je vjerovatno od rasta, no meni je bilo od 12h igranja košarke na betonu..

I think the president is smoking weed, Bumpin' his beat, Makin' a livin' out of my misery...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice