Da zbog neke greske u ramima ti se to opet ponavlja jer u tih 3 do 4 dana ti je sve ok dok se ne adresira neispravni cip na ramima i sve srusi, on nemora biti potpuno neispravan nego malo radi malo ne, jacu ko pijan uz plot reci jos jednom uzmi burnin test i optereti rame 100% u beskonačni broj ponavljanja i čekaj.
Da zbog neke greske u ramima ti se to opet ponavlja jer u tih 3 do 4 dana ti je sve ok dok se ne adresira neispravni cip na ramima i sve srusi, on nemora biti potpuno neispravan nego malo radi malo ne, jacu ko pijan uz plot reci jos jednom uzmi burnin test i optereti rame 100% u beskonačni broj ponavljanja i čekaj.
čim ga uspijem upaliti napravim to :)
jedan banalan prijedlog. jesi probao nasloniti ispitivač na kućište i na uzemljenje u utičnici?
Ovako, izvadio sam sve, i RAM i optički i diskove i grafu i spoija na integriranu i nista. Ne pišti uopće kad izvadim RAM.
Izgleda da je matična otišla :(( Sutra opet na servis, ako mi ne priznaju garanciju (u nastavku objasnim zasto) ima tko koju preporučiti u rangu ove a da je "kvalitetnija" (čitaj poznata po izdržljivosti)
E sad, nije mi vrag da mira i poslušam ovaj savjet od hrvooje-a. Ispitivač na kuciste, svijetli, kao i na produžnom ali na utičnici ne svijetli. Na produžnom ne svijetli dok ne upalim komp.
Skinem produžni sa te utičnice stavim na drugu i nema proboja na kućište kao niti na produžni kad upalim komp niti kad je ugasen komp
Izgleda da je jedna he**na utičnica kriva za sve :(
Da li postoji mogućnost da je zbog nje nakon 4 dana se komp resetira? Da je matična zbog toga rikavala (sad riknula)?
I ako mislite da je zbog toga se gasio, zasto nakon 4 dana,jer i sad kad je riknula tribalo joj je 4 dana?
E da i kako to da su zvucnik i monitor bez problema radili na toj uticnici sa istim produznim? sto su oni manje osjetljivi ili?
jedan banalan prijedlog. jesi probao nasloniti ispitivač na kućište i na uzemljenje u utičnici?
Ovako, izvadio sam sve, i RAM i optički i diskove i grafu i spoija na integriranu i nista. Ne pišti uopće kad izvadim RAM.
Izgleda da je matična otišla :(( Sutra opet na servis, ako mi ne priznaju garanciju (u nastavku objasnim zasto) ima tko koju preporučiti u rangu ove a da je "kvalitetnija" (čitaj poznata po izdržljivosti)
E sad, nije mi vrag da mira i poslušam ovaj savjet od hrvooje-a. Ispitivač na kuciste, svijetli, kao i na produžnom ali na utičnici ne svijetli. Na produžnom ne svijetli dok ne upalim komp.
Skinem produžni sa te utičnice stavim na drugu i nema proboja na kućište kao niti na produžni kad upalim komp niti kad je ugasen komp
Izgleda da je jedna he**na utičnica kriva za sve :(
Da li postoji mogućnost da je zbog nje nakon 4 dana se komp resetira? Da je matična zbog toga rikavala (sad riknula)?
I ako mislite da je zbog toga se gasio, zasto nakon 4 dana,jer i sad kad je riknula tribalo joj je 4 dana?
Napokon, kriva je utičnica jer nakon četiri dana tajno skupljala i čekala da se dogodi electricni izboji u matične ploče i pomalo dio crkava. Ak je imaš garanciju reklamiraj ga! 
EDIT. Kod zvučne utičnice manje osjeti ali više osjeti preko napajanja koji povezuje na matičnu pa i uvijek ima rizika nekad se može prije ili kasnije dogodit kvar. Utičnicu obavezno zamjeni ispitaj ga jel svjetli uzemljenje ako svjetli znak da nema žice koji je povezan s uzemljenjem.
daj dovedi si električara da ti pogleda instalaciju i stanje uzemljenja 
ovo ti sliči na probijanje faze prema masi na instalaciji koja nije dobro izvedena ( il krpani osigurači čavlima ) ili je fidovka neispravna ili je nulovanje za kur.. napravljeno.
sada ti je komp dobio, pa da ne bi netko tako slično došao pod napon od bojlera ili nekog drugog jačeg trošila pa kuknjave 
pred nekih 3 mjeseca bilo je neka slična tema na forumu i tipu je otišla domino ploča strujna razvoda, a uzemljenje nije bilo spojeno u jednom dijelu kuće pa je kućište kompa drmalo povremeno.
daj dovedi si električara da ti pogleda instalaciju i stanje uzemljenja 
ovo ti sliči na probijanje faze prema masi na instalaciji koja nije dobro izvedena ( il krpani osigurači čavlima ) ili je fidovka neispravna ili je nulovanje za kur.. napravljeno.
sada ti je komp dobio, pa da ne bi netko tako slično došao pod napon od bojlera ili nekog drugog jačeg trošila pa kuknjave 
pred nekih 3 mjeseca bilo je neka slična tema na forumu i tipu je otišla domino ploča strujna razvoda, a uzemljenje nije bilo spojeno u jednom dijelu kuće pa je kućište kompa drmalo povremeno.
Imaš kojeg za preporučit? Koja cijena? (ozbiljno pitam)
Nije mi jasna jedna stvar, kako to da napajanje nije dobilo? Da ono radi? Da je samo matična otišla?
Da li postoji mogućnost daje neki kondenzator na sebi skupljao kapacitet i kad je doslo do proboja, probije on, isprazni se, i uslijed toga matična kao zaštita se resetira i onda je kond ispražnjen i komp resetiram i sve radi dok ene nakupi opet naboja?
Nešto mi nije jasno... Rekao si da na utičnici ne svijetli = nema struje = nema proboja na masu utičnice, utičnica ispravna? 
Možda sam te krivo shvatio...
Btw. pregledaj matičnu, kad kondić rukne to je obično vrlo očito.
sve ti ovisi otkuda si...
manje mjesto manja cijena dolaska majstora 
najbolje si nekog frenda dovuci da nabaci pogled nabrzinu na instalaciju i razvodnu ploču i fidovku te je testira brikanjem NULE i UZEMLJENJA na utičnicama ( mora da izbaci svaki puta ).
dolazak majstora ispod 150kn ne računaj, ako je fidovka laganini zaštekana pa nije izbacivala to ti ispod 300kn nema za kupiti ali nije to samo riješenje.
ako je nulovano moguće da ti je spoj na traku nule i uzemljenja protrunuo pa se napon nule i uzemljenja ( koji treba biti 0V ) podiže do neke razine ( može čak i do 180V ) kod uključivanja grijača il kompresora hladnjaka i škrinje ili klime.
mislim da imaš proboj na nekom od uređaja u kući ( stanu ), pa se to manifestira kod njegova uključivanja u rad.
najjednostavniji slučaj ti je ako komp radi preko nekoga produžnoga kabla izmjeniš taj kabal, jeftini sa vremenom znaju da probijaju!
edit:
zvučnici i monitor nemaju šuko utikač ( onaj sa uzemljenjem na sebi )
zamjeni produžni kabal za početak pa vidi jel ima indukcije ( napona ) na kućištu onda preko te utičnice koja "svijetli" preko probirštifta.
reci otkud si pa će ti netko dat prijedlog za električara....
Iz Zg-a sam
Fidovku koliko vidim nemam na razvodnoj gore (možda je negdje drugdje, u zgradi ili nešta?)
Kabel ovaj isti sam stavio na drugu stranu di je drugi osigurač i sve je ok, tj ne probija nigdi.
Prebacija sam čak i na utičnicu koja je u paraleli s ovom (na istom su osiguraču) i na njoj ne probija.
Stvar je u tome što koliko vidim kad stavim ispitivač na metalnu od uzemljenja na utičnici, nema napona na njoj nikako. Na produžnom i kućištu s vremenom se skupi ako je na toj utičnici ali na samoj utičnici ne
Da je do kabela onda bi on probija i ako ga spojim i na drugoj utičnici, zar ne?
Dakle, komp se može resetirati nakon 4 dana ako dolazi do proboja, i naboj se skuplja negdje i onda probije taj dan???
Ovo i ima nekog smisla jer su mi na servisu uvijek govorioli da kod njih radi bez ikakvih problema.
Monitor nema za uzemljenje ali zvučnici imaju (logi x530). Možda kad se to dogodi i je uzrok tome da čujem čudan zvuk preko njih dok ne ugasim napajanje na kompu?
Možda i napajanje negdi probija?
EDIT: Na ovoj strani mi je bila i pećnica koja je jednom izbila tijekom grmljavine i kad sam vraćao osigurač samo je izbio tako da ga nisam niti vraćao natrag
imam naviku prislonit vanjski dio šake na kućište i ako osjetim vibracije il se dlake naježe uzmem ispitivač. dosta puta je bilo il do utičnice il do produžnog, napajanja ... uglavnom, drago mi je da si donekle locirao uzrok kvara
evo preporučujem sebe za električara, nisam skup 
nemogu vjerovat da nemaš fidovku...trebao bi imat...
može bit da je problem u indukciji u žicama, trebalo bi pogledat...
zvučnici koriste masu od kompa pa vjerojatno zato čuješ taj šum...
preporuka, ne uštekavaj ništa dok ne dođe električar
evo preporučujem sebe za električara, nisam skup 
nemogu vjerovat da nemaš fidovku...trebao bi imat...
može bit da je problem u indukciji u žicama, trebalo bi pogledat...
zvučnici koriste masu od kompa pa vjerojatno zato čuješ taj šum...
preporuka, ne uštekavaj ništa dok ne dođe električar
Hvala ti na ponudi, da nije gazda sredio električara zvao bih tebe pa makar da pivo popijemo :)
Ma instalacije su stare opasno, ovaj osigurač je stalno izbacivao. Mislio sam da je do starih instalacija pa ne može izdržat to no izgleda da nije
Nosim sutra komp na servis, kad dodje nosim kod prijatelja da radi 5-6 dana 24h dnevno da vidimo da li je to definitivno to.
Lap je ustekan i disk i sve ok radi cijelo vrijeme, ovo ostalo sam isključio pa ćemo vidjeti, ali komp ne dolazi dok ne dodje električar
pa više ti ne bih ni naplatio :)
samo nemoj ništa uštekat tamo di je bio komp...jer bi moglo bit sr*nja...
E pitanjce jedno
Da li bi mi UPS u ovom slučaju pomoga ili bi i on bio "probijen"?
DA li zbog, koliko sam skužio, promijenjive i prljave struje bi bilo dobro UPS uzet?
Imate koji za preporučit, do nekih 500-700kn a da sam siguran s njim
E pitanjce jedno
DA li zbog, koliko sam skužio, promijenjive i prljave struje bi bilo dobro UPS uzet?
UPS u svakom slucaju dobro dode, ali mislim da bi ti tu dobro dosla i ona zastita prije UPS-a, znaci imas utikac koji ukljucis, on u sevi ima osigurac, da ti nebi zdrmalo u komp, ili UPS, i u njega ukljucis UPS pa komp u UPS, i to ti je kombinacija za pozeljeti.
Stvarno ne znam kako se sada krecu cijene UPS-ova, ali ne moras kupovati neki ekstra jak, dovoljno samo da mozes ugasiti komp kad enstane struje i da ti se ugasi ako dode do malih varijacija u naponu.
Misliš nešto kao produžni s osiguračem da stavim prije UPS-a?
TJ kvalitetniji produžni?
E pitanjce jedno
ovisi u čemu je točno problem...trebalo bi prije vidjet o čemu se radi...
ako je problem sa uzemljenjem najvjerojatnije nebi pomogao, a ako je do fluktuacije napona onda bi pomogao...ali to nije sigurno da bi...
uglavnom ups uvijek dobro dođe ako ga hoćeš uzet...
evo ovaj: http://www.bug.hr/forum/topic/periferija/ups-c-lion-blazer-vista-800-1000/58003.aspx
imaš rewiev od don kihotyja...a možeš si uzet i onaj od 1000VA al mislim da ti nije potrebno...
UPS u svakom slucaju dobro dode, ali mislim da bi ti tu dobro dosla i ona zastita prije UPS-a, znaci imas utikac koji ukljucis, on u sevi ima osigurac, da ti nebi zdrmalo u komp, ili UPS, i u njega ukljucis UPS pa komp u UPS, i to ti je kombinacija za pozeljeti.
svaki ups ima u sebi taj osigurač tako da to nije potrebno...
Jel to automatski ili onaj obični osigurač?
Pitam da znam da li ću uz UPS kupiti jos kutiju osigurača ili ne 
Jel to automatski ili onaj obični osigurač?
Pitam da znam da li ću uz UPS kupiti jos kutiju osigurača ili ne 
Ovisi koji UPS...
Ma znam da ima, ali jeftinije mu dode kupiti onu zastitu za uticnicu, jer i kad crkne mozes novu kupiti, a ups, ako ga dobro zapali, i crkne, tko ce onda to popravljati.
Pa evo ovaj koji mi je XXX-Man preporučio
a to ovisi o ups-u kakav osigurač ima...moj ima automatski a neki nemaju...
pitaj don kihotyja na pm za detalje...
Ma znam da ima, ali jeftinije mu dode kupiti onu zastitu za uticnicu, jer i kad crkne mozes novu kupiti, a ups, ako ga dobro zapali, i crkne, tko ce onda to popravljati.
ako crkne ja ću mu popravit i to besplatno
Ti misliš na ovako nešto ili ima nešto jeftinije
http://www.getim.hr/novosti/62-apc-prenaponska-zastita-zastitne-utinice
Ti misliš na ovako nešto ili ima nešto jeftinije
http://www.getim.hr/novosti/62-apc-prenaponska-zastita-zastitne-utinice
ako misliš uzimat, uzmi to jer je kvalitetno i nemaš brige onda...nemoj one iz mercatonea/mercatora/peveca
Znači u utičnicu ide prenaponska a onda sa nje ide UPS?
Pitam jer dosad ga nisam imao, ovo mi je prvi :)
Kako se spaja na komp? Da li se ista drugo moze spojiti na njega? Neka periferija?
Tipa monitor pa da mogu preko njega normalno ugasit PC?
Znači u utičnicu ide prenaponska a onda sa nje ide UPS?
Pitam jer dosad ga nisam imao, ovo mi je prvi :)
Kako se spaja na komp? Da li se ista drugo moze spojiti na njega? Neka periferija?
Tipa monitor pa da mogu preko njega normalno ugasit PC?
Ne treba ti to - ako već uzimaš UPS, samo uzmi neki pametniji koji je sposoban spojiti se na računalo (USB ili serija) i u slučaju ispada spustiti ga u hibernaciju. I onda si miran čak i kad nisi za kompom.
Sa ovim koji su mi dosad preporučili mi treba
sve preporuke za UPS su i više nego dobrodošle
Mislim svakako uzeti prenaponsku jer mi je struja u stanu u banani i nakon šta električar to sve pogleda neću biti 100% siguran jer sam blizu trafostanice
Jel ima razlike između belkin i APC prenaponske zaštite? belkin je jeftiniji ali daje doživotnu garanciju????
Što je bolje? apc ili belkin
http://www.svijet-medija.hr/belkin_f9h410de2m,11319,154.aspx
http://protis.hr/ProductDetails.aspx?q=5542-Prenaponska-zaštita-APC-PH6T3GR