Komp se gasi svaka 3.5 dana

poruka: 205
|
čitano: 34.342
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Komp se gasi svaka 3.5 dana
simeparanoja kaže...

NEmate vise ideja?

Odnesem ga sutra OPET u ADM pa cu im reci (nadam se da ce prihvatit moje misljenje) da promijene matičnu

Pametno...i daj im link na ovaj post pa im reci da ne kenjaju o WD Green i pitaj ih kako svaki notebook radi kada mu se hdd vrti na 5400 rpm.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
neaktivan

Nema veze, malo sam se ja pravija naivan al ok ionako mi je treba disk pa nije strasno, samo da se ovaj smecarski problem rijesi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

U slikama možete vidjeti sta imam u evet vieweru

Event lista je kao i uvijek dobar starter kod fantomskih problema -  oznacava reset bez clean shut downa. Stop error BugcheckCode ti je "0" sto znaci da je rusenje omelo zapisivanje dodatnih podataka koji bi uz pomoc roštanja po MS bazi možda pomoglo.

Za pocetak, ako ti to sto znaci nisi jedini sa ovakvim cudnim problemom. :)

Nazalost pitanje je koliko ce ti nosenje kompa nazad u trgovinu pomoci, pogledao sam prvu stranicu ovog thread-a i uzrok problemu moze biti svasta, od realtek drivera (sam pocetak), preko firmwarea za HDD, raznih aplikacija itd...

Ne znam, pogledaj malo onaj thread i kreni dalje sa googlom.

Updejtaj i BIOS verziju definitvno.

Nadam se da ce ti zamjne maticne rijesiti problem, to bi bilo najednostavnije rijesenje.

Mozda ti odbiju zamjenu maticne u startu. Pitaj ih (inzistiraj) da li bi ti mogli testirati SVE komponente na nekoj od njihovih maticnih sto imaju u servisu za testiranja, ali tada racunaj da ces biti bez kompa jedno vrijeme.

Edit: Pogledaj i pod energy saving tabom u BIOS-u da li je sve OK podešeno. Vidim da imaš nekakav away mode i gluposti pa vidi da li je sve OK.

http://www.eveonline.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.6.2010 21:52 (PureEntity).
15 godina
odjavljen
joze kaže...
joze kaže...

jesi prova resetirat bios

weky kad si već stavia palac doli moga si objasnit zašto se ne slažeš..

Kakve veze imaju postavke BIOS-a sa gasenjem kompa svaka 3 dana? LOL

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
17 godina

Kao što je čovjek rekao svaki savjet je dobrodošao. Što će mu bit ako resetira bios, može mu jedino pomoć.. Možda je prčka po biosu itd. 

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Odnio komp na servis, slozili smo se i maticna ide na reklamaciju. BIOS je resetiran kod njih isto

I sam sam par puta radija ClrCMOS (Imam na matičmnoj tipku tako da mi je to jednostavno)

Ekipa u servisu mi je rekla da postoji mogucnost da mi je mozda i do periferije. E sad imam uključene X530 zvucnike, ne virujem da je do toga

Jedino sto moze biti jesu mis i tipkovnica od logitecha koji su spojeni (nemam vise nista zasad) no oni su radili preko godinu dana bez problema na laptopu.

Jel se moze to kako provjeriti? Da li postoji mogucnost da se kolje sa maticnom ili nekom drugom komponentom ili da driveri uzrokuju neke probleme? 

Iskljucio sam da je do 64 bitne verzije OS-a jer se gasija na kompu i na 32 bitnoj verziji.

Ako nakon promjene matične isto se dogodi samo to mi ostaje, kako onda dokazati na servisu da je to uzrok problema i da ih treba popraviti/zamijeniti?

@PureEntity  BIOS su mi oni kad sam ga prvi put odni podešavali i vele da je to sve ok, samo ne znam da li je onaj Cool'n'Quiet dobar za komp? U servisu vele da ga ostavim on i da je to ok dok po netu vidim da neki govore da se iskljuci neki da se ukljuci jer je kao dobar?

A sto se tice audio drivera, nisam nista posebnio instalira, samo ovaj audio driver s njihovih stranica (kao i sve ostale drivere)

http://www.asrock.com/MB/download.asp?Model=890GX%20Extreme3&o=Win764

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 10:59 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sve moze biti, ali ja vjerujem da ce tesko biti do tipkovnice i misa, pogotovo logitech.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
goodye kaže...

Sve moze biti, ali ja vjerujem da ce tesko biti do tipkovnice i misa, pogotovo logitech.

Pa to sam i ja reka odma jer nisu oni bas losi niti mala firma niti sam ikad s njima ima problema

Da li postoji neki alat s kojim se mogu provjeravati driveri, da li se kolju s nekim/necim i slicno?

15 godina
neaktivan

Frenodos nemas brige jer kada dobijes drugu MBO sve ce radit bez greske....101%!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
neaktivan
win32 kaže...

Frenodos nemas brige jer kada dobijes drugu MBO sve ce radit bez greske....101%!

Ja se iskreno nadam jer ovo vise ne mogu podnijeti, uzeo bih čekić pa "popravljao" Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.6.2010 14:27 (simeparanoja).
17 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...
win32 kaže...

Ja se iskreno nadam jer ovo vise ne mogu podnijeti, uzeo bih čekić pa "popravljao" Cool

Slažem se sa win32, kao što sam i napisao ako je problem u mobo, to ce ti biti najelegantnije rjesenje. Ako ne, onda opet izmas izbor da ti testiraju pojedine komponente ali to ukljucuje da nece biti kompa dosta vremena. 

http://www.eveonline.com/
17 godina
neaktivan
PureEntity kaže...
Slažem se sa win32, kao što sam i napisao ako je problem u mobo, to ce ti biti najelegantnije rjesenje. Ako ne, onda opet izmas izbor da ti testiraju pojedine komponente ali to ukljucuje da nece biti kompa dosta vremena. 

Iskreno neka bude sad i mjesec dana kod njih samo da mi rijese taj problem

Pa i ovako je 50% vremena bio kod njih tako da mi to ne bi bilo nista novo

Testiranje komponentu po komponentu mislim da vise nema smisla jer nema testa kroz kojeg ga ja a i oni nismo provukli

ako se ponovi nakon mijenjanja maticne onda stvarno ne znam sto dalje

15 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

Ovako, ne znam stvarno sta vise napraviti. 2 puta je bija na servisu jednom su rekli da je do diska drugi put da nisam staivja RAM u pravi utor. Prominija sam disk, stavija cooler na proc, 5 puta  po OS-u reinstalira sve, pokusa i linux is ve radi ali svaka 3.5 dana komp se gasi.

Provuka sam ga kroz sve zive testove sta postoje i sve je proslo ok

ALi svaka 3,5 dana on se resetira pojavi se logo od maticne i ne ide dalje, moram ga rucno opet resetirat.

Sad sam na win7 64bit, ok nije legalan (samo sam remowe WAT koristija) al i sa ostalim reganim OS-om se gasi 

Ako tko ima jos koju ideju bija bi mu zahvalan

Moguce da matična ima BUG ili nesta slicno?

nisam prije vidio temu... pa da ti kažem sada Osmijeh

* prvo trebao si isključit taj početni screen od matiče pa da vidiš na čemu zapinje..  

drugo, ta matična ima "debug led" pročitaš na samoj matičnoj koja je kombinacija slova ili brojeva kad zapne i nađeš sam (u manualu) u čem je problem..

tj na čemu zapinje..

kad je idealno svijetli AA. no tek kad se komp upali, do tada pokaziva redoslijed uključivanja komponenata....

* imao sam sličan problem. sve ispravno, testiarno milion puta....

no komp se svako malo smrzaje, nekad radni normalno po par dana a nekad nece ni u winse...

uglavnom isključio taj screen i onda skužio da se pržilica čas nestaje čas je tu..  dok je windowsima uvijek pokaziva (naravno kad uspije bootat) onda restart i komp ne mrda od tog početnog screena ..

je..ni sata kabel je bio kriv za sve, promijenio kabel i sve radi Smijeh

17 godina
neaktivan

nakon sta se vrati i ako promijene mi maticnu pokusam ovo.

Kako se mice ovaj ekran od maticne? Ima to u manualu ili?

SATA kabele sam koristija koje sam dobija sa matičnom 

Znaci ako se dogodi jos jednom da pogledam ovaj led na matičnoj pa vidim di zapinje?

Ček, tebi je sata kabel uzrokova rušenje winsa? WTF

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne baš rušenje ali smrzavanje kompa, što dođe na isto..

i to od pržilice, evo da je od diska pa ni po muke Smijeh i ja sam koristio sata koje sam dobio s matičnom ali jbg nešto nije u redu s njim bilo i eto... pusti problemi

a taj screen izgasiš tamo pod "boot" (nisam sad kod tog kompa pa napamet pišem)

možeš promijent čak tu sliku, imaju 2-3 i možeš stavit na random Osmijeh i naravno izgasit..

no svjedno bi trebao (tj možeš) vidjeti na matičnoj što piše, bez obzira jel taj početni screen upaljen ili ne...

kad je izgašen bar vidiš jel ti učita optiku i diskove, a ako ne onda znaš da tu negdje leži problem....

17 godina
neaktivan

Evo došla matična prije 7 dana, no kako nisam imao vrimena sad sam ga malo intezivnije koristio i problem. Mislim da se vec jednom resetirao no nisam bio siguran do danas.

Dakle jutros upalim komp sve ok, nakon 4 sata rada ugasim ga i odem na kavu. Veceras ga pokusam upaliti no nista.

Komp "radi", ekran na standby-u i to je to. Nakon šta ga ugaasim čujem neki čudan zvuk na zvučnicima, kao elisa helikoptera.

Ugasim dolje na sklopki od napajanja, zvuk se ugasi. Poslije toga pokušam ga upalit ista stvar se dogodi no sad ga ne mogu ugasit  pa moram preko sklopke napajanja.

Ostavim ga sat-dva, sad ga upalim i ugasim preko tipke na kućištu ali ništa.

Mislio sam da je do miša i tipkovnice (logitech pro wirelless) ali mislim da nije jer na matičnoj od onih LED-ica nema ništa a i pokušao sam bez njih pa bez uspjeha. Nemam nista drugo osim X53 logitech zvucnika i T200 samsung monitora spojeno na njega.

Matična kao radi, svi vent-ovi se vrte, DVD radi, oba diska rade ali nema nista na led-icama od matične, ništa na ekranu.

Pokušao sam iskopčati oba diska ali ništa. CLR CMOS ništa, sve isto.

Diskovi rade, čujem da čita glava, ali na kućištu mi ne svijetli indikator za disk.

Koristim piratski OS ali mislim da nije do toga jer onda bi se barem BIOS dizao ali niti on se ne diže. Pokušao sam ubaciti drugo OS  u DVD ali bez uspjeha, ista stvar se događa.

Svi testovi su prije prošli bez greške, i memtest i 3D Mark, prime95, occt, hirens, sve ali on opet ne radi.

Da li postoji mogućnost da je do napajanja? Da ne daje dovoljno struje?

Na ASROCK tune sam vidio da su prije naponi svi bili uredni, temp grafe nije bila nikad preko 50 a proc vent se vrtija na oko 1800-2000 (zamijenio sam stock cooler)

Nosio sam ga 3 puta na servis, zadnji put su mi zamijenili matičnu. Usput sam ih pitao za napajanje i rekli su da su provjerili i sve ok.

Nemam drugo napajanje za probati, u tome i je problem, a ne znam sto da kazem vise na servisu jer mislim da sam im i do**dio, dosadio i ne znam sta sve ne jer sam "redoviti gost"

Dakle prvi put zamijenio disk, drugi put utore od memorije a treći put matičnu. Navodno sve ok radi kod serivsera no kad dodje kod mene svaka 4 dana koristenja se ugasi.

Mislio sam i da je "loša struja" pa spajao po uticnicama u stanu no bez uspjeha. Bivsi stanar je tu imao takodjer komp i nije imao nikakvih problema s njim tako da mislim da nije ni do toga.

Ima tko kakav savjet bio bi mu vjecno zahvalan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

maticna je 100%, ja kada sam kupio svoj komp u vemilu maticnu su mi dali neku kramu umjesto one sta sam kupio pa sam ju skurio pa su mi dali onu sta sam platio ali sam i nju skurio 2 puta tako da sam prilikom flashanja biosa iskopco komp iz struje i napisali oni ploca nedaje sliku zamjenjeneo imam takva 3 papira mogu skenirati

z v o n e x p
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mislim da je matična skroz otisla onda ne ib svijetlilo nista nanjoj pa tako niti power off i reset button, niti bi radila ijedna komponenta, zar ne?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 23:46 (simeparanoja).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

mislim da je matična skroz otisla onda ne ib svijetlilo nista nanjoj pa tako niti power off i reset button, niti bi radila ijedna komponenta, zar ne?

Pa uslikaj kad ti se to dogodi.. tako da i oni vide da ništa ne svijetli na matičnoj...

jesi probao na samoj matičnoj gasit i palit? na onim njenim on/off i restart tipkama?

16 godina
neaktivan

Evo da ne otvaram novu temu samo cu se nadovezati:D imam isti slucaj samo sto se kod men restartuje svaka 2 sata sta god radio il ne radio svejedno opet se ugasi do cega bi moglo biti?

Bboy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jooj kaže...
simeparanoja kaže...

Pa uslikaj kad ti se to dogodi.. tako da i oni vide da ništa ne svijetli na matičnoj...

jesi probao na samoj matičnoj gasit i palit? na onim njenim on/off i restart tipkama?

Ma pokušao sam na onim tipkama i ništa, pokušao am sa clr CMOS tipkom na matičnoj i ništa.

Ujutro sve ok poslijepodne katastrofa. Ne znam više di i šta tražiti, kako se postaviti.

Sve je gledano, RAM zamijenjen utor, novi disk, nova matična (nema joj 7 dana) 

17 godina
neaktivan
Bboying kaže...

Evo da ne otvaram novu temu samo cu se nadovezati:D imam isti slucaj samo sto se kod men restartuje svaka 2 sata sta god radio il ne radio svejedno opet se ugasi do cega bi moglo biti?

Probaj zamijeniti utore za ram, to su meni prvo prodali 

15 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

NEmate vise ideja?

Odnesem ga sutra OPET u ADM pa cu im reci (nadam se da ce prihvatit moje misljenje) da promijene matičnu

Imaš li unutra neke PCI(x) kartice koje bi mogle raditi probleme? Npr. nešto tipa TV kartica?

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
neaktivan

Ništa osim grafičke. 

Nisam ništa dodatno ugrađivao osim grafičke i proc na matičnu a od periferije samo tipkovnica i miš, zvučnici i monitor i to je to

15 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

Ništa osim grafičke. 

Nisam ništa dodatno ugrađivao osim grafičke i proc na matičnu a od periferije samo tipkovnica i miš, zvučnici i monitor i to je to

E hebiga... Sad sam pročitao gdje kažeš da su ti praktički sve izmjenjali... Hm. Jel možeš od nekog posuditi UPS na dan-dva? Čisto da spojiš komp i vidiš hoće li ti "zapištati" u nekom trenutku? Po ovome što čitam, nije nužno iskjučeno da su ti instalacije u stanu loše i npr. da ti sve radi OK sve dok susjeda ne upali veš-mašinu. Smijeh

17 godina
neaktivan
vlad0 kaže...
simeparanoja kaže...

Ništa osim grafičke. 

E hebiga... Sad sam pročitao gdje kažeš da su ti praktički sve izmjenjali... Hm. Jel možeš od nekog posuditi UPS na dan-dva? Čisto da spojiš komp i vidiš hoće li ti "zapištati" u nekom trenutku? Po ovome što čitam, nije nužno iskjučeno da su ti instalacije u stanu loše i npr. da ti sve radi OK sve dok susjeda ne upali veš-mašinu. Smijeh

Hm sve to ok al svaka 4 dana? da idem mlatit susjedu?

Da su loše onda ne bi radija nikako ok? Kako to da je stanaru prije mene radija komp bez problema 24h dnevno?

Prije ovog zadnjeg mijenjanja matične, kad se restarta moga sam ga upalit restartom ili ugasim pa upalim odmah ali sad niti mrdac, ništa. 

15 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...
vlad0 kaže...
simeparanoja kaže...

Ništa osim grafičke. 

Hm sve to ok al svaka 4 dana? da idem mlatit susjedu?

Da su loše onda ne bi radija nikako ok? Kako to da je stanaru prije mene radija komp bez problema 24h dnevno?

Prije ovog zadnjeg mijenjanja matične, kad se restarta moga sam ga upalit restartom ili ugasim pa upalim odmah ali sad niti mrdac, ništa. 

Ne baš. Da su loše, imao bi problema kod vršnih opterećenja i/ili peakova. Vidiš, kad se potrošači (tipa veš-mašina) pale, u tom trenutku povuku više struje nego što inače koriste prilikom rada, što je vjerojatno dovoljno za fluktuacije na tom strujnom vodu gdje ti je spojen komp. A ovih 4 dana me nekako neodovljivo podsjeća na tjedni ciklus pranja veša (bez zezancije)...

Nego, koliko jako je to napajanje što ga imaš?

17 godina
neaktivan

Ma ok, malo sam se šalio, ima nekog smisla al zar onda to se ne bi događalo u pravilnim periodima šta se tiče peračice a ne kompa?

Jer on bude 2-3 dana na servisu i onda dodje kod mene i tek onda nakon 4 dana se resetira. Znaci razmaci su pravilni na kompu a ne sta se tice pranja.

Ponavljam prethodni mi je rekao da je kos njega sve bilo ok, znam ga, prijatelj, pa ne vjerujem da bi mi lagao.

Napajanje ti je corsair VX 550W, pod MOJ PC možeš vidjet cijelu konfu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

Ma ok, malo sam se šalio, ima nekog smisla al zar onda to se ne bi događalo u pravilnim periodima šta se tiče peračice a ne kompa?

Jer on bude 2-3 dana na servisu i onda dodje kod mene i tek onda nakon 4 dana se resetira. Znaci razmaci su pravilni na kompu a ne sta se tice pranja.

Ponavljam prethodni mi je rekao da je kos njega sve bilo ok, znam ga, prijatelj, pa ne vjerujem da bi mi lagao.

Napajanje ti je corsair VX 550W, pod MOJ PC možeš vidjet cijelu konfu

Možeš probati sljedeći jednostavan test - spoji stolnu lampu na istu utičnicu gdje ti je i komp i prati što se sa žaruljom u njoj događa kad ti se komp krene restartat. Ako svjetlo počne titrati / gubiti svjetlinu i sl., 100% nešto nije OK sa vodom / utičnicom na koju spajaš komp.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 9:21 (vlad0).
17 godina
neaktivan

na istu utičnicu na produžni je spojen i monitor i zvučnici i s njima sve ok. Kad se ugasi onda je čudan zvuk iz zvučnika ( slično kao elisa helića) dok ne ugasim dolje na sklopki napajanja

Na drugu utičnicu spojim laptop i sve ok.

Sva elektronika po stanu radi bez greške i nikad nikakvih problema. Probao sam po drugim utičnicama i opet isto.

Sad kad ga idem i upaliti neće da se digne uopće. kao sve radi, svi ventovi se vrte ali na LED displayu matične (Debug ledice, 2 znaka) ne rade uopće. Power off i CLR CMOS kao i restart na matičnoj tipke svijetle.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice