Kupnja na karticu - nije odmah provedeno

poruka: 8
|
čitano: 1.339
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav ekipa, imam situaciju, ako netko zna odgovor...

Kupovao sam proizvod u trgovini, na debitnu karticu, na 24 rate. POS aparat je korišten, te je "prihvaćena" transakcija. Dobio sam uredno račun, uzeo proizvod, prošlo je preko mjesec dana, još mi ništa nije vidljivo na tekućem računu. Da li sam dobio poklon, ili mi trgovina može nekada naknadno sjest kad računovodstveno vide da ništa nije naplaćeno po tome, kada i kako?

Nije mi jasno što se sada dešava?

Pitam da mi ne sjedne odjenom 2-3-4 rate kad primjete u trgovini, ili se to nekako njima sa osiguranjem nekakvim prebija, a ja sam prošao super?

Prvi puta se ovako nešto dešava, nemam iskustva, nije "puno" novaca, ali definitivno nije zanemariv iznos.

14 godina
Re: Kupnja na karticu - nije odmah provedeno
Rhodin kaže...

Pozdrav ekipa, imam situaciju, ako netko zna odgovor...

Kupovao sam proizvod u trgovini, na debitnu karticu, na 24 rate. POS aparat je korišten, te je "prihvaćena" transakcija. Dobio sam uredno račun, uzeo proizvod, prošlo je preko mjesec dana, još mi ništa nije vidljivo na tekućem računu. Da li sam dobio poklon, ili mi trgovina može nekada naknadno sjest kad računovodstveno vide da ništa nije naplaćeno po tome, kada i kako?

Nije mi jasno što se sada dešava?

Pitam da mi ne sjedne odjenom 2-3-4 rate kad primjete u trgovini, ili se to nekako njima sa osiguranjem nekakvim prebija, a ja sam prošao super?

Prvi puta se ovako nešto dešava, nemam iskustva, nije "puno" novaca, ali definitivno nije zanemariv iznos.

Možda imaju oni nekakav ugovoreni poček pa otplata kreće mjesec dana kasnije tj. možda će ti tek ovaj mjesec uzeti prvu ratu? 

U svakom slučaju bih na tvom mjestu provjerio sa trgovinom tokom ovog ili slijedeći mjesec da ne bi bilo iznenađenja.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
neaktivan

Što piše na računu je li plaćeno karticom ili možda gotovinom?

Poznanica koja radi na blagajni je nedavno morala platiti 500 eura manjka jer nije primjetila da joj je račun izašao na gotovinu, a ne na karticu na rate kako su kupci htjeli platiti. Sad se nada da će ljudi primjetiti da im ne skida rate pa da će možda doći platiti.

14 godina
Kad plaćaš na rate gotovo uvijek se prva rata si da mjesec dana nakon kupnje. Ali možeš u internetskom bankarstvu, ako imaš, pogledati za taj račun pod obročna otplata i tamo bi se trebalo vidjeti.
17 godina

Zaboravite, našao na internet bankarstvu, sutra je mjesec dana :)

Moja greška, ali nisam vidio na mobilnom, tek na internet bankarstvu je bilo vidljivo na obročnoj otplati, kako je rekao kolega.

Hvala

9 godina
klimama kaže...

Poznanica koja radi na blagajni je nedavno morala platiti 500 eura manjka jer nije primjetila da joj je račun izašao na gotovinu, a ne na karticu na rate kako su kupci htjeli platiti. Sad se nada da će ljudi primjetiti da im ne skida rate pa da će možda doći platiti.

zao mi je nje, ali nije imala sto platiti.....

ako je krivo odabrala pa izdala racun pod "gotovina" umjesto pod "kartice", na obracunu ce imati fiktivni visak/manjak (manjak na gotovinskom placanju, visak na karticnom), ako ima odvojeno zbrajanje i prikazivanje nacina placanja. to se jednostavno rijesi, po ovome kako si napisao ispada da je ona izdala racun a da kupac uopce nije platio, jer ako je kucala karticu, rate i sve, nema ona sto placati, to se knjigovodstveno rijesi, napise zapisnik za poreznu (radi neke kontrole), navede se razlog da je djelatnik stisnuo krivi nacin placanja i sve rijeseno, stvarne stete financijske tu nema. jedino ako nije uopce "provukla" karticu, odnosno nesto naplatila, a izdala je racun, onda ima manjak, ali to nema nikakve veze s tipom racuna....

ili ju je sef,direktor, vlasnik ladno izlevatio za 500e

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
17 godina
neaktivan
Damir22 kaže...
klimama kaže...

zao mi je nje, ali nije imala sto platiti.....

ako je krivo odabrala pa izdala racun pod "gotovina" umjesto pod "kartice", na obracunu ce imati fiktivni visak/manjak (manjak na gotovinskom placanju, visak na karticnom), ako ima odvojeno zbrajanje i prikazivanje nacina placanja. to se jednostavno rijesi, po ovome kako si napisao ispada da je ona izdala racun a da kupac uopce nije platio, jer ako je kucala karticu, rate i sve, nema ona sto placati, to se knjigovodstveno rijesi, napise zapisnik za poreznu (radi neke kontrole), navede se razlog da je djelatnik stisnuo krivi nacin placanja i sve rijeseno, stvarne stete financijske tu nema. jedino ako nije uopce "provukla" karticu, odnosno nesto naplatila, a izdala je racun, onda ima manjak, ali to nema nikakve veze s tipom racuna....

ili ju je sef,direktor, vlasnik ladno izlevatio za 500e

Nije ju nitko izlevatio, ona sama kaže da je njena greška. Gledala je s voditeljicom na videonadzoru što je napravila nakon što joj je na obračunu falilo 500 eura. Najprije je odabrala kartično plaćanje, a onda je umjesto slanja na POS stisnula da se vrati nazad u račun i potom stisnula gotovinsko plaćanje. Bila gužva, ona žurila zbog idiota koji je stajao u redu i derao se možete li otvoriti još jednu blagajnu i još ju je netko u tom trenutku nešto pitao, tako da nije ni primjetila da joj se otvorila blagajna koja se inače ne otvara kad se plaća karticom i tako je ostala bez skoro cijele plaće.

9 godina
klimama kaže...
 Najprije je odabrala kartično plaćanje, a onda je umjesto slanja na POS stisnula da se vrati nazad u račun i potom stisnula gotovinsko plaćanje. Bila gužva, ona žurila zbog idiota koji je stajao u redu i derao se možete li otvoriti još jednu blagajnu i još ju je netko u tom trenutku nešto pitao, tako da nije ni primjetila da joj se otvorila blagajna koja se inače ne otvara kad se plaća karticom i tako je ostala bez skoro cijele plaće.

Da, to je onaj crni scenario gdje ona ustvari nije nista naplatila, niti na gotovinu, niti na karticu. Nazalost, desavaju se i takve stvari, posebice u takvim okolnostima,.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice