Sony Xperia Z3 - Rasprava

poruka: 2.536
|
čitano: 462.424
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Kada stavim mob blizu uha i protresem ga brzim kratkim trzajima čujem iz gornjeg dijela nekakav lagani ali jasan zvuk kao da se unutra nešto pomiče.

Naravno, samo kad je potpuna tišina. Dali i vi to čujete?

Inače, mob radi izvrsno i nemam s njim nikakvih problema.

0 0 hvala 0
16 godina

To lupkanje što čuješ dolazi iz objektiva kamere. To je sasvim normalno, te dostupno je na svakoj xperiji. Nemoraš ništa brinuti 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Sony Xperia Z3 - Rasprava
Jumperrr kaže...

To lupkanje što čuješ dolazi iz objektiva kamere. To je sasvim normalno, te dostupno je na svakoj xperiji. Nemoraš ništa brinuti 

14 godina
Jumperrr kaže...

Sad sam i ja na svojoj Z3 probao i isto se čuje to, da nisam ovdje pročitao ne bih ni skužio...

Evo, Xperia Z je kod mene sad točno dvije godine i kod nje se isto čuje (tek sam sad skužio )

Btw - netko je već prije nekog vremena u ovoj (ili nekoj drugoj Sony temi) postao ovaj case s ebaya. Zanima me dali postoji nešto slično za Z3, ali da potpuno zatvori uređaj sa sve 4 strane (na ovoj s linka je gornji rub i dalje "goli". Naime, trebam tako nešto u čemu bih držao uređaj kad ga imam u torbici na biciklu, na ebayu sam dosad našao samo ovaj, ali mi nije baš 100%. Ima li netko možda još neki link?

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 21:43 (speedy56).
15 godina
speedy56 kaže...

Btw - netko je već prije nekog vremena u ovoj (ili nekoj drugoj Sony temi) postao ovaj case s ebaya. Zanima me dali postoji nešto slično za Z3, ali da potpuno zatvori uređaj sa sve 4 strane (na ovoj s linka je gornji rub i dalje "goli". Naime, trebam tako nešto u čemu bih držao uređaj kad ga imam u torbici na biciklu, na ebayu sam dosad našao samo ovaj, ali mi nije baš 100%. Ima li netko možda još neki link?

Jel b ti ovako nešto (http://ebay.to/1UpeZ3h) pomoglo?

18 godina
neaktivan

Xperia Z3 Lollipop 5.1.1

Nisam zadovoljan glasnocom zvuka kada telefon zvoni. Osjecam kao da je namjesten na jedno 60% unatoc tome sto je ovaj na full. Probao sve! Kupio sam ga sa 5.0.1 i definitivno je bio glasan

Mobitel nije rootan niti sam otkljucavao bootloader. Ostalo je cista 5-ca 

Kako je kod vas? 

0 0 hvala 0
14 godina

Gale92

Da, definitivno, bolji mi je od ovog koji sam ja nasao, vjerojatno cu i naruciti ovoga :)

Edit: Naručen i smeđi i crni 

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 8:39 (speedy56).
10 godina

Meni se ne cuje nikakvo lupkanje iz objektiva kamere ,bas sam sada isprobo. Nego nevezano uz ovu temu, primjecujem da je razvoj mobilnih telefona došao do svog vrhunca, te da se sada vec dvije godine samo nabrijavaju CPU-ovi i GPU-ovi , a jedini benefit od toga je veci score u benchmark testovima (ne vidim nijednu aplikaciju, ili igru koju SD801 nevrti jednako dobro kao recimo SD820). Sljedece je to da se stalno prica o energetski ucinkovitijim cpu-ovima, a sada vec 2 godine stara xperia z3 (SD801+3100mah baterija) izdrži realno 2 dana na bateriji, što nadmašuje vecinu proslogodisnjih i ovogodisnjih flagship-ova. Sljedece je da je dizajn (citaj debljina uređaja) vec prije 2 godine dosla do svog minimuma (z3 je debela svega 7,3mm). Sljedece stalno pricaju o nekakvim novim i revolucionarnim kamerama, a iskreno svake godine kamere u smartphone-ima jesu bolje, ali su to samo nijanse, to su sve dijecje igrackice u usporedbi s DSLR-ima. Sljedece je to da stalno donose neke novotarije (tipa senzor otiska prstiju, air gesture, modularne djelove na LG G5, always on display, itd.. ) koje vecina korisnika jednom isproba i nikad vise nekoristi. Sljedece je forsiranje visoke rezolucije na malim ekranima, koja mi nema smisla. Dakle više bih volio da sljedece godine donesu nešto revolucionarno, nešto što do sada nije viđeno, a da je funkcionalno u stvarnom zivotu, a ne da i dalje nabrijavaju kamere koji nikad nece biti na razini DSLR, da nabrijavaju CPU, GPU, RAM .... 

Moja mašta želi ovo:

1.) virtual reality leče za oći koje ce bit bezicno spojene s mobitelom

2.) Mobitel s fleksibilnim ekranom tipa 

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2016 9:21 (MatijaT30).

1 0 hvala 0
12 godina
MatijaT30 kaže...

Meni se ne cuje nikakvo lupkanje iz objektiva kamere ,bas sam sada isprobo.

Čudno. Zar je moguće da su na nekim mob Z3 to fiksirali pa se ne čuje lupkanje a na ostalima nisu? 

U svakom slučaju to nije nikakav problem kad se zna od čega dolazi i da je to normalno. 

17 godina

Na Z3C isto nema nikakvih čudnih zvukova.

I'm not crazy, my mother had me tested!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Evo ja sam sad probao na svom tresti i ništa ne čujem.

0 0 hvala 0
10 godina
Ni kod mene se ne cuje apsolutno nista...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Ne cuje se tolko kad se trese ali lupkajte blizu kamere i cut ce se sigurno. To je objektiv kamere i normalno je da se cuje.
[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]

0 0 hvala 0
14 godina

Ima li netko iskustva s ovakvim aluminijskim caseovima?

Malo njuškam po eBayu i slučajno sam nabasao na to, izgleda mi jako dobro

Koliko je to "ultra thin", gledao sam one Nillkinove koje su po 0,6mm, pretpostavljam da ovo mora biti nešto deblje

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 13:09 (speedy56).

0 0 hvala 0
17 godina
speedy56 kaže...

Ima li netko iskustva s ovakvim aluminijskim caseovima?

Malo njuškam po eBayu i slučajno sam nabasao na to, izgleda mi jako dobro

Koliko je to "ultra thin", gledao sam one Nillkinove koje su po 0,6mm, pretpostavljam da ovo mora biti nešto deblje

Za kratko vijeme su dobri, racunaj da ce izdrzat 2-3 mjeseca. Nisu ti bas kvalitetni

16 godina
neaktivan

Da li ima netko preporuku za kvalitetan ali sto tanji case?

Imam Tudia, ali ga ne bih baš preporučio.

Također ima li kakva preporuka za screen protection an kojem se ne vidi tragovi prstiju..?

Thx!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Ja sam uzeo nilkin kaljeno staklo i njihov gumeni case. Staklo je jos uvijek bez ogrebotine a otisci se vide 80% manje nego na ekranu bez kaljenog. Uglavnom, ja sam zadovoljan.
15 godina
deepshitcro kaže...
Ja sam uzeo nilkin kaljeno staklo i njihov gumeni case. Staklo je jos uvijek bez ogrebotine a otisci se vide 80% manje nego na ekranu bez kaljenog. Uglavnom, ja sam zadovoljan.

jel mozes linkat molim te

17 godina

Ja sam uzeo ovu Nilkinovu zaštitu i do sada mi se pokazala najbolja od svih koje sam probao, a probao sam ih i previše...
http://www.ebay.com/itm/331643241073?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=540784467361&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Ja sam uzeo Nillkinovo PE+ staklo (kao ima neki premaz koji "čuva" oči, takošer je 9h tvrdoča), mogu javiti dojmove kad dođe.

Planiram uzeti i neko jeftinije (Nillkinovo nisam nigdje ni vidio) kaljeno staklo za stražnju stranu jer ova tvornička folija nije nešto

Nego... trebam još i magnetski punjač (razmišljao sam i o docku, ali mislim da bi to imalo više smisla kad bi se radilo o AMOLED ekranu pa bih ga preko noći ostavio da radi kao sat), neda mi se otvarati poklopac svaki put, pogotovo kad na 3,5mm utoru nema poklopca.

Jedan naš kolega (možda je i ovdje registriran) je na XDA linkao ovaj jeftini, a ja sam još našao ovaj wsken, drgu wsken link (isti su pretpostavljam) i ovaj za koji piše da je original.

Vidio sam u temi pozitivan komentar kolege na WSKEN pa mislim da bi se najviše isplatilo uzeti njega

0 0 hvala 0
15 godina
Arabarran kaže...

Ja sam uzeo ovu Nilkinovu zaštitu i do sada mi se pokazala najbolja od svih koje sam probao, a probao sam ih i previše...
http://www.ebay.com/itm/331643241073?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=540784467361&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

malo sam "skeptičan" po pitanju tih zaštita, vazda mi se mota po glavi kako bi ostatak telefona reagirao na potencijalni pad ili time slično... nekako mi još uvijek sigurnost uljevaju "maskice".....

17 godina
Gale92 kaže...
Arabarran kaže...

malo sam "skeptičan" po pitanju tih zaštita, vazda mi se mota po glavi kako bi ostatak telefona reagirao na potencijalni pad ili time slično... nekako mi još uvijek sigurnost uljevaju "maskice".....

Koristim i stakla kao dodatnu zaštitu...

17 godina
neaktivan

ja sam kupio ovo i prezadovoljan sam dobije se case + folija (screen protector - jako odlicna) cijena je bila oko 10$ (sad je 30$) jer kad sam ja uzimo bila neka rasprodaja pa preporuka svima da uzmu kad bude opet na raspodaji! Jednom pala dole i nis se nije deslio s visine oko 1,5m kao da i nije pala hehe
ja sam uzeo prozinu a za foliju ima upustvo kak se stavlja tak da sam je od prve stvio bez "mjehurica" :D

http://www.ebay.com/itm/For-Sony-Xperia-Z3-Cases-Ringke-FUSION-Clear-Shockproof-Protective-Case-/262240228004?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zzXXy kaže...

ja sam kupio ovo i prezadovoljan sam dobije se case + folija (screen protector - jako odlicna) cijena je bila oko 10$ (sad je 30$) jer kad sam ja uzimo bila neka rasprodaja pa preporuka svima da uzmu kad bude opet na raspodaji! Jednom pala dole i nis se nije deslio s visine oko 1,5m kao da i nije pala hehe
ja sam uzeo prozinu a za foliju ima upustvo kak se stavlja tak da sam je od prve stvio bez "mjehurica" :D

http://www.ebay.com/itm/For-Sony-Xperia-Z3-Cases-Ringke-FUSION-Clear-Shockproof-Protective-Case-/262240228004?

ja ga "pikiram" već duže vrijeme, no skup je.... eehh ehhhh možda ipak uzmem kad mi stigne plaća 

14 godina

Ovaj Ringke dobro izgleda, ali mi se ne sviđa što je 3,5mm utor pod poklopcem,

Btw - prvi pravi ciklus baterije = 6h SOT 

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
speedy56 kaže...

Ovaj Ringke dobro izgleda, ali mi se ne sviđa što je 3,5mm utor pod poklopcem,

Btw - prvi pravi ciklus baterije = 6h SOT 

Samo nemojte kupovati >>Crystal View<< vec Smoke Black posto ona prva lako pozuti a druga ne. Poklopac na utoru ne smeta uopce a ako vec  smeta zna se - makaze.
Isto tako zaboravite na intenzivno snimanje 4K i drugih "naprednih" videa kao sto je 1080 @60 fps zato sto se telefon ne moze ohladiti.

Inace vrlo dobro izraden case. Precizan oko utora 
Ja ga koristim sa magnetnim punjacem (Sony DK48) na kojem sam struganjem adaptirao jedan od adaptera.  I, potvrdeno case ne pravi probleme sa Nillkin zastitnim staklom spreda i obicnom folijom straga.

15 godina
Lazarus Long kaže...

Samo nemojte kupovati >>Crystal View<< vec Smoke Black posto ona prva lako pozuti a druga ne. Poklopac na utoru ne smeta uopce a ako vec  smeta zna se - makaze.
Isto tako zaboravite na intenzivno snimanje 4K i drugih "naprednih" videa kao sto je 1080 @60 fps zato sto se telefon ne moze ohladiti.

Inace vrlo dobro izraden case. Precizan oko utora 
Ja ga koristim sa magnetnim punjacem (Sony DK48) na kojem sam struganjem adaptirao jedan od adaptera.  I, potvrdeno case ne pravi probleme sa Nillkin zastitnim staklom spreda i obicnom folijom straga.

Možda ispadam "škrtica" no dal se isti može nabavit za jeftinije?
Odnosno koje zaštitno staklo preporučujete s njima (ili je i dostatno ono koje se dobije u paketu)?

14 godina

Danas sam primijetio da mi se ono šuškanje oko kamere malo jace cuje (do te mjere da ga vise ne moram full pribliziti do uha da bih to cuo, da o tome nismo tu govorili prije par dana bih se zabrinuo

Mobitel je star manje od tjedan dana (nikakvih padova ili neceg slicnog nije bilo), dal bi trebao mozda s tim otici do Agrama?

Edit:

Sad se ipak malo "stišao", inače uređaj radi bez ikakvih problema

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 18:49 (speedy56).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Možda ispadam "škrtica" no dal se isti može nabavit za jeftinije?
Odnosno koje zaštitno staklo preporučujete s njima (ili je i dostatno ono koje se dobije u paketu)?

Mislim da ga ne mozes naci jeftinije nego sto je. Ovo je bio jedan od skupljih caseova za vrlo dobrom reputacijom na Amazonu.
Vec sam napisao da ga ja uspjesno koristim sa Nillkin Amazing H+ Pro. Dakle Nillkin staklo vrlo dobro (idealno cak) je upareno sa Ringke Fussion i nece se podignuti zbog casea. Ja oba proizvoda koristim evo vec 6m i imam samo pohvale.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice