SIlent Hill Townfall

poruka: 2
|
čitano: 196
|
moderatori: pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
SIlent Hill Townfall

"Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me"....

To je najbolji opis novog Silent Hilla.

Nakon (meni osobno) fijaska sa Silent Hill F prosle godine, pomislio sam, ok, mozda ce Townfall biti stvarno Silent Hill. I je, donekle.

Igra ima atmosferu, igra ima poprilicno dobar audio-vizualni feeling, mogu reci i jednu dozu napetosti i dinamike, graficki izgleda ok - nista spektakularno, no kod ovakvih igara grafika i nije prioritet. Ima taj cinematic feeling, prica je razvodnjena ali drzi paznju, nije dosadna, ima par zgodnih - i nezgodnih fora....s te strane bi bilo jako sitnicavo traziti zamjerke.

Medjutim, veliko razocaranje je sto je igra u osnovi genericki Unreal asset uradak. Imamo ogromnu mapu, veliki grad - ali to je samo dekoracija. Bas kao i kod Silent hill F, 99% stvari koje vidimo na ekranu su dekoracija - i to najgore vrste - genericki asseti Unreal enginea.

Nema tu istrazivanja, nema tu ulazenja u zgrade, pretrazivanja sobe za sobom u potrazi za kakvim papiricem, tragovima, nekim predmetom. Ogroman prazan genericki svijet, koji po meni ne funkcionira u ovom tipu igre. Bolje je da ima 5 lokacija, ali da se tu "ima sto raditi", nego da setam ulicama, udjem u kucu, tamo pretrazim 2 prostorije, kliknem malo, rijesim puzzle i tjeram dalje....

Zgodna fora je koristenje malog av prijamnika, koji nam nudi razne informacije - od lokacije monstera, do video tragova koji prosiruju pricu, ali ujedno i nude hintove gdje ici, sto napraviti.... Ideja super, realizacija je jadna - jer kako rekoh - prazan genericki svijet, tako da, umjesto da gledate neki "clue" koji ne samo da vam pokazuje tocna vrata kroz koja morate proci, pokazuje vam i tocnu kucu, kvragu, pokazuje vam cak i put kojim morate ici.... sto bi bilo sasvim ok, kada bi ovo bio bogat svijet. U praznom svijetu, ovo postaje nepotrebno, cak prije nadjem zeljenu kucu i vrata jednostavnim obilazenjem i pokusavanjem na svaka vrata, nego sto skuzim blurry shaky video velicine postanske markice u kutu ekrana koji mi sugerira gdje trebam ici.

I bas ovo je glavni problem Townfalla - ne sto je igra losa, jer nije. Dobra je. Problem je sto je igra genericka. Kada ne bih znao da se igra zove Silent Hill Townfall - gledajuci i igrajuci, imao bih osjecaj i dojam da igram neki indie horror simulaciju hodanja iz prvog lica - kakvih je poplava zadnjih godina. Jer sve vristi indie-genericno - Unreal asseti, kretanje lika kroz prostor, zagonetke, itemi..... nema tu one profinjenosti, dubine, smislenosti, nema tu feelinga. Cak bih otisao toliko daleko i rekao da su neki indie horrori bolji od ove igre sto se tice tih stvari. Sve se svodi na lociraj, procesuiraj - nadji item, koji je "tu negdje", skuzi password - koji je isto tu, samo ti za njega treba ranijespomenuti item - upisi password, rijesi puzzle, kratka animacija, tjeraj dalje...osjecaj hodanja po maglom prekrivenim gradom je usporediv s osjecajem promatranja kako se boja susi, sve je to polovicno, tu je ali nije.... istina, prvi clue koji da naslutiti kakva je igra je obicna baterijska lampa. koju pronadjes bez baterija. nice touch. pronadjes baterije. umetnes baterije. i imas beskonacno upotrebljiv flashlight. naravno, uz vecini igara je tako, no, cemu sam onda trazio baterije? a takvih "popunjavajucih" itema i radnji je puno - na prvu imaju smisla, ali cim si ih rijesio shvatis da su ustvari bili besmisleni.....

Igra je dobra, vrijedi igrati, ali, ne treba ocekivati nikakvu dubinu, izgleda da je buducnost Silent Hill serijala upravo u no name genericnim igrama koje samo dobiju naljepnicu "silent hill", radi bolje prodaje, a u svojoj osnovi su indie simulatori hodanja s horror tematikom. neki malo bolji, neki malo losiji, neki ispoliraniji, neki bas i ne.

Pc verzija je jako lose optimizirana, iako igra koristi jako skromnih 7gb vrama i tek nesto malo vise od 12gb rama, microstutteri, zapinjanja, cachiranje shadera, cudni momenti kad se nista na ekranu ne desava a cpu usage skoci na 100%..... iako igra podrzava DLSS, ne podrzava frame gen i ostale nove nvidia feature, a sve sto dlss radi u odnosu na native je da doda 3fps - doslovce 3fps vise - dakle, pitanje je koliko je tehnologija implementirana..... koliko vidim na netu, ovo nije vezano za moju (slabu) konfiguraciju, iste probleme imaju i ljudi s daleko jacim konfiguracijama, sto je samo jos jedan u nizu hintova da se ovdje radi o indie igri s poznatom naljepnicom.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 mjeseci
SIlent Hill Townfall

Titlefall bi bio bolji naziv za novu igru, jer su ubili Silent Hill. Bolje da više ne izbacuju nove naslove, jer očito nisu u stanju više napraviti dobar pravi SH.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice