Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.598.521
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

Voodoo lagfix pretvara postojeći  datotečni sustav (RFS) u ext 4. To je sustav na koji će prijeći i android (ili je navodno prešao u verziji 2.3). OCLF prevodi u ext 2 sustav koji je navodno brži ali i sklniji gubitku podataka i povremeninim štekanjima. Ja imam voodoo lagfix i za upotreb je meni najfluentniji. Meni je touchwiz samsungov sasvim OK tako da ne znam kako je s drugim louncherima.  Ali svi ostali koje sam stavio su bili kudikamo trzaviji. Moguće je stvar jer je voodo kernel baziran na stock kernelu od 2.2.1 pa se i najbolje slaže sa touchwizom. Ali to je kako je ovdje više puta rečeno osobni dojam. Ono što mene zanima da li ti Kies prepoznaje mob sa OCLF  lagfixom?

15 godina
neaktivan
docx kaže...

Moguće je stvar jer je voodo kernel baziran na stock kernelu od 2.2.1 pa se i najbolje slaže sa touchwizom. Ali to je kako je ovdje više puta rečeno osobni dojam. Ono što mene zanima da li ti Kies prepoznaje mob sa OCLF  lagfixom?

Stavio sam OCLF jer je naaavodnooo "stabilniji" u odnosu na voodoo.

Inace koristim LauncherPro i u kombinaciji sa OCLF mi radi bez greske.

Al dobro, imam preporuku sad za Lagfix ukoliko se vratim na Samsungov touchwiz.

Kies radi u kombinaciji sa OCLFom, cak i u trenutku dok ovo pisem Galaxy je spojen na Kies. :)

Tako da zasad ok, a vidjet cemo za dalje.

15 godina
neaktivan
Hose Marinho 46 kaže...

{#}!na 2.2.1 sam (eng)

Odakle ti 2.2.1 {#}

Poslano sa moj Galaxy i9000
15 godina
neaktivan

Ima netko neku provjerenu aplikaciju za pracenje potrosnje neta?

Instalirao sam neki Traffic Counter al nekako mi se cini da malo pretjeruje u mjerenju prometa...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
civicar kaže...

Instalirao sam neki Traffic Counter al nekako mi se cini da malo pretjeruje u mjerenju prometa...

3g watchdog je jedna od najpopularnijih, no iskreno nikad nisam mjerio kolko je točna

15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...
civicar kaže...

3g watchdog je jedna od najpopularnijih, no iskreno nikad nisam mjerio kolko je točna

Ma 10-20MB gore dolje. Al ovo sto mi ovaj Traffic Counter mjeri nije normalno. U 3 dana oko 500mb prometa + 200mb preko wi-fija.

Neznam sta bi mi toliko trosilo prometa. ( widgeti, aplikacije spojene na net?)

Povjera na VIPovom webu pokazuje da potrosnja nije ni blizu tolika, pa reko da pitam za neku (vjerodostojnu) alternativu...

Ali za svaki slucaj sam skinuo i firewall za Galaxy. :)

15 godina
neaktivan

Oluja se sprema, Darkyy 9.0 je pušten ko beta verzija nekolicini ljudi da isprobaju sve i izglancaju, bit će promijena {#}

1 0 hvala 0
15 godina

Jel ima ko link za skype....i da mu radi na 2.2.1?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imas ga na marketu,i definitivno radi na 2.2.1

osim ako nemas 2.1

onda neradi

15 godina

da skinuo taj nekolikko puta i ne radi,neznam u cemu je stos????

imam 2.2.1

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 0:45 (oppteron).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kolega isto ima 2.2.1 i radi mu normalno bez problema,imam i Desire i ima 2.2 ali radi

pitaj nekoga od kolega,pomoci ce ti

15 godina
gorki8701 kaže...

kolega isto ima 2.2.1 i radi mu normalno bez problema,imam i Desire i ima 2.2 ali radi

tnx,to je na frendovom mobu inace ja ga ne koristim i neznam u cemu je stos,jedino da proba slozit novi acc,jos mi to samo pada na pamet mozda neko ima ideju,inace je darkijev rom7.8!?

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 10:47 (oppteron).
15 godina
neaktivan
oppteron kaže...
gorki8701 kaže...

tnx,to je na frendovom mobu inace ja ga ne koristim i neznam u cemu je stos,jedino da proba slozit novi acc,jos mi to samo pada na pamet mozda neko ima ideju,inace je darkijev rom7.6!?

Možda Darkyev Rom...? Da proba osmicu'

15 godina
neaktivan
Jar Jar Binks kaže...
Hose Marinho 46 kaže...

{#}!na 2.2.1 sam (eng)

Odakle ti 2.2.1 {#}

Hehehe! Mogao si mi bar odgovorit na pitanja (2) {#}

15 godina
neaktivan

Gdje se moze skinuti taj lagfix i kak se to stavi na mob?neznam ni koji je najbolji ni nista neznam pa pitam {#}.

0 0 hvala 0
17 godina
Hose Marinho 46 kaže...

Gdje se moze skinuti taj lagfix i kak se to stavi na mob?neznam ni koji je najbolji ni nista neznam pa pitam {#}.

Ja sam stavio Voodoo lagfix citajuci upute ovdje (dio "Installation on Windows - Using Odin")

Fix sam skinuo ovdje (Voodoo-stable-5.1-Froyo-2.2.1-GT-I9000-odin-pda.tar)

Stavio sam ga na verziju 2.2.1. Imas slike koliko sam dobio na Quadrant testu na mojim prijasnjim postovima...

17 godina
odjavljen

Use Your Android (Galaxy S) as an HD webcam! {#}

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=838345

i novi market u raznim bojama

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=918005

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 11:54 (skank666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Stalker edition
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

danas sam isao nadograditi sa 2.2 na 2.2.1 jPY i sve je proslo uredu, ali Wi-Fi mi ne radi skenira mreze ali ne dobavlja IP adrese, pokusao sam ponovno reinstalirat ali nista

ako instaliram darky 8.1 oce to rijesit problem?

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 14:44 (tk.nike).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

omg... netko se na  xda stvarno potrudio i napravio nekakav popis i odmah ponudio linkove na puuuuuuunoooooo icon packova.... svasta ima

dajte mu hvala http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=824656

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Proučio sam cijelu temu i dosta drugih stvari po netu i dosta toga mi je jasno oko Androida.

Sad imam par pitanja za znalce sa foruma kako bi se lakše odlučio što napraviti sa mobom.

Prvo koji kernel staviti i zašto?
Ja sam stekao dojam čitajući da je speedmod kernel najbolji.

S druge strane kada sam gledao upute za stavljanje Darky-a tamo se ne spominje speedmod nego samo trasig i hardcore kernel. Jeli to znači da se ne može darky instalirati ako stavimo speedmod?

Isto tako vidim da je u biti original 2.2.1 rom dovoljno dobar i brz pa bi me zanimalo zašto umjesto njega stavit darky 8? Jeli darky 8 brži i od stock 2.2.1 i što još dodatno nudi?

Dali je stavljanjem kernela mob automatski rootan ili ga tek treba rootat?

Kako najbolje rootat postojeći original kernel na 2.2. verziji firmwarea?

Još nešto, kako mi je mob i t-mobile lockan je na t-mob a i brandiran je. Zanima me jeli to problem za neke od ovih radnji sa flashanjem i sl? I kako unlockat i odbrendirat najlakše?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Chome kaže...

Proučio sam cijelu temu i dosta drugih stvari po netu i dosta toga mi je jasno oko Androida.

Sad imam par pitanja za znalce sa foruma kako bi se lakše odlučio što napraviti sa mobom.

Prvo koji kernel staviti i zašto?
Ja sam stekao dojam čitajući da je speedmod kernel najbolji.

S druge strane kada sam gledao upute za stavljanje Darky-a tamo se ne spominje speedmod nego samo trasig i hardcore kernel. Jeli to znači da se ne može darky instalirati ako stavimo speedmod?

Isto tako vidim da je u biti original 2.2.1 rom dovoljno dobar i brz pa bi me zanimalo zašto umjesto njega stavit darky 8? Jeli darky 8 brži i od stock 2.2.1 i što još dodatno nudi?

Dali je stavljanjem kernela mob automatski rootan ili ga tek treba rootat?

Kako najbolje rootat postojeći original kernel na 2.2. verziji firmwarea?

Još nešto, kako mi je mob i t-mobile lockan je na t-mob a i brandiran je. Zanima me jeli to problem za neke od ovih radnji sa flashanjem i sl? I kako unlockat i odbrendirat najlakše?

Koji ti najviše paše, isprobaš više njih pa vidiš, ovisi i kako koristiš mob., neki imaju dulju bateriju, neki su brži....

hardcore = speedmode   Staviš Darkya i onda biraš koji češ kerenl stavit na njega, možeš ostat i na onom koji dolazi sa Darkyevim romom.

Ako stavljaš kernel na službenu verziju, ovisi o Kernelu al mislim da sa 90% njih dolazi automatski root (speedmod,voodoo)

Meni je najbolji CF-Root

Imaš na xda uputstva kako unlockat, nisam proučavao to, mislim da čak ima aplikacija SGS Unlock

16 godina
protjeran

Neznam jeli prava tema ali imam pitanje..

Vjerojatno ste vidjeli da je na CES-u najavljen Galaxy Player koji ce imati sve kao i galaxy s samo bez mogucnosti telefoniranja i sms-anja(biti ce jeftiniji od ipod toucha).

Telefoniram i saljem sms-ove jako rijetko.

Sad me zanima vase misljenje: biste li vi na mom mjestu prodali moj trenutni mob(htc hero) i kupili galaxy player i koristiti k750i za mob ili zadrzali hero?

0 Prodao bih hero i kupio galaxy
6 zadrzao bih hero
Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 18:41 (EZY-E).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zadrzi hero-a...
MW2 : N'Dorphin // GRNDWR // HCTDM // HCSD // HCMSHPT
16 godina
protjeran
8ax kaže...
zadrzi hero-a...

a da glasas?  {#}

i zasto?

Bilo bi zgodno... ali nije potrebno.
15 godina
Blade3 kaže...

Koji ti najviše paše, isprobaš više njih pa vidiš, ovisi i kako koristiš mob., neki imaju dulju bateriju, neki su brži....

hardcore = speedmode   Staviš Darkya i onda biraš koji češ kerenl stavit na njega, možeš ostat i na onom koji dolazi sa Darkyevim romom.

Ako stavljaš kernel na službenu verziju, ovisi o Kernelu al mislim da sa 90% njih dolazi automatski root (speedmod,voodoo)

Meni je najbolji CF-Root

Imaš na xda uputstva kako unlockat, nisam proučavao to, mislim da čak ima aplikacija SGS Unlock

Hvala na odgovoru. Još me zanima backup postojećeg stanja.

Znači imam mob kakav sam kupio, jedino sam upgradeao preko kiesa na 2.2 firmware.  Prije ne go išta krenem prčkat htio bi backupirat postojeći firmware, kernel i sve što je potrebno tako da to poslije mogu vratit da mi nedaj Bože treba garancija.

Tako da me zanima što je radi garancije sve potrebno backupirat, sa kojim softwareom i najvažnije kako to sve vratit natrag na mob u slučaju potrebe?

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.1.2011 19:09 (Chome).
15 godina
neaktivan

LOOOL...meni je sad benchmark pokazao 1201...a datum rođenja mi je 12.01..hahaha {#}

P.S. ja sam na darkyy's v8.0 i nije uključen lag fix

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...
Jar Jar Binks kaže...

Hoće li ovaj darkkyev update za hrvatski swype radit na njegovom 8.0 ROM-u?

da, bez problema, samo instal preko CWMa

Sorry but jbga...jel taj swype podrazumijeva i hrv. slova pri piskaranju poruka i mailova...npr. č,ć,š,ž,đ?

15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

Ima neko problema sa Appbrain aplikacijom, sve radi normalno i ok ali kad hoču izać sa back button ekran mi se zacrni na oko 1min i ništa nemrem??

Inače, kupio sam ADW launcher EX, odličan je, puno bolji od normalne free verzije, jako brz i puno toga za mijenjat.

Ja nemam nikakvih problema...radi ko švicarski sir...ups...sat {#}

15 godina
neaktivan
Jar Jar Binks kaže...
Blade3 kaže...
Jar Jar Binks kaže...

Hoće li ovaj darkkyev update za hrvatski swype radit na njegovom 8.0 ROM-u?

da, bez problema, samo instal preko CWMa

Sorry but jbga...jel taj swype podrazumijeva i hrv. slova pri piskaranju poruka i mailova...npr. č,ć,š,ž,đ?

Da

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice