Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.598.476
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
tvrtkoq kaže...
Jar Jar Binks kaže...

Evo malo moje priče...

U zadnjih par dana sam u intezivnom kontaktu sa jednim momkom iz Njemačke (Peter) koji isto radi custom rom-ove za HTC-a i SGS-a.

Za novu Darky-evu 8.1 verziju mi je rekao da nije loša a da nije nešto ni spešl...npr. auto-osvjetljenje ne radi baš najbolje...ostalo sam zaboravio {#}

Što se tiče baterije...prilikom instaliranja novog ROM-a treba u CWM-u pobrisati ''BATTERY STATS''  i baterija mora biti 100% puna, 

jer sa time praktički počinjete sa friškom baterijom opet. Tzv. KALIBRACIJA!!!

Sigurno ste primjetili kad vam mobitel javi da je baterija puna na punjaču, i čim je isključite odmah vam padne na 98%...

Ako jeste, onda je uključite opet 10-20 minuta na punjač, i kad opet javi da je puna...iskopčajte i pisat će vam 99%.

Zatim opet ista procedura dva puta...i onda je tek baterija na 100% kapaciteta.

Poslije toga potrebno ju je isprazniti do kraja, i ponoviti gore navedenu proceduru još jednom.

Za ikonu baterije koristim ''Circular Battery Indicator''.

Što se tiče aplikacija, imate Blackdroid.net i AppBrain.

Na jednu i na drugu se morate registrirati da bi ih mogli koristiti.

Ja sam sinoć preko App Braina stavio Launcher PRO, koji koristi između 8 i 13MB RAM-a, dok je tvornički Samsungov Launcher koristio preko 20 MB RAM-a.

Taj dečko Peter mi je sinoć poslao svoju verziju Youlu Message aplikacije i Youlu Phonebook aplikacije i mogu reći da su super.

Njih sam skinuo sa Appbraina.

Trenutačno koristim chompSMS.

Evo vam recimo i link za ikone za Launcher Pro.

http://launcherpro.droidicon.com/docks

Ja koristim trenutačno default verziju, al stavit ću neku koja mi se poslije svidi.

Kad vidite tu neku background sliku za laucher, potrebno je samo desni klik mišem na nju, spremiti je di oćete i posli prebaciti na mobitel.

Pretpostavljam da znate kako odabrati izgled dock-a na Launcher Pro-u...ukoliko je netko na njemu.

Ukoliko još nekom treba detalja i malih caka slobodno pitajte.

što je CWM?? gdje se briše BATTERY STATS

To ti je ClockWorkMod Recovery. Naime kad stisneš 3 button combo dobiješ taj recovery a ne klasični 2e ili 3e. Ja sam ga dobio kad sam stavio voodo kernel (lagfix), ali postoje i drugi načini instaliranja. Prolistaj malo XDA forum.

15 godina

Ako sa rom managerom napravim backup roma koji je trenutno 2.1.1,i poslje toga preko kiesa registri patchom updateam na 2.2.1 verziju ocu li moc rom managerom vratit orginalni rom,garancije radi????

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
skank666 kaže...

pa ja cu popi7dit.... napravio hard reset (imao nekih problema s barcode scanerom) i sad se mob boota pa vec nekih 15min i svako malo zavibrira... :/

normalno mogu u recovery mode i ostala sranja ali ovo me vec zivcira... koji mu je quratz sad!? odin mi ne gine za reflash vjerovatno! AAAAHHH!!!

{#} ajd probaj za promjenu flesirat mob na sluzbeni 2.2.1. ( ako sam dobro upamtio i ti si na Darkyjevom romu) Ono nacisto ga flesaj pa vidi jel ce ti radit normalno. :)

Po pitanju baterije.

Neznam koliko je tko od vas koristio prije pametne fonove, ja sam dosad svaki koji sam imao morao puniti svaki dan.

Jednostavno koristim mob puno, razgovori, poruke, web, mailovi ( automatska provjera svaki 15min ) cackanje aplikacija.

I normalna pojava mi je da ga moram puniti svaku vecer.

I normalno je da takvi mobovi zderu bateriju s obzirom na velicinu ekrana, broj aplikaciaj ( aktivnih ) i sve funkcije koje imaju (wi-fi,gps,3g...)

Ako si zelite pristediti bateriju, obavezno gasite wi-fi ako ga ne koristite. Ako ste u podrucju gdje je 3g signal slab ( povremeno prebacuje sa E na 3G, ubijte i 3G modul.

Takodjer  aplikacije koje ne koristite maknite iz memorije ( ugasite ih )

Mozete i smanjiti svjetlinu ekrana, i to ce sigurno malo pristediti bateriju.

15 godina
neaktivan
oppteron kaže...

Ako sa rom managerom napravim backup roma koji je trenutno 2.1.1,i poslje toga preko kiesa registri patchom updateam na 2.2.1 verziju ocu li moc rom managerom vratit orginalni rom,garancije radi????

Koristit g00gleov telefon a neznat g00glat je ravno bogohuljenju :D : )))

Evo pa proucavaj.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=687795&page=2

15 godina
civicar kaže...
oppteron kaže...

Evo pa proucavaj.

tnx

15 godina
oppteron kaže...
civicar kaže...
oppteron kaže...

Evo pa proucavaj.

tnx

hmm,proucio vecinom pisu za nexus i htc al brijem da je princip isti,al sad me zanima ako na 2.1.1 otkljucam bootloader i ubacim clockwork recovery ocu li nadogradnjom na 2.2.1 ostat bez njega il ce clockwork ostat????

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 13:31 (oppteron).
17 godina
odjavljen

da, uspjesno sam ga semi-brickao... koje djubre! a sto je najbolje nis nisam radio s mobom! pa da ponovimo : ovako, stavio pred neki dan darky v8 i lite pro v5 temu i sve je radilo super - duper. ej, i tako ja malo gledam opcije snimanja videa i skuzim da je na rez 7208*480 (tako nekako) i namjestim si na 1280*720.. i radilo je normalno. u to doba (dan prije ili kasnije) mi j market ponudio update za barcode scanner i to instaliram i pokrenem i app se crasha non stop... reko ok i nekako povezem to s tim sto sam mijenjao rez snimanja i odem u cameru/ snimanje i ne ide i camera se crasha (tj snimanje se chrasha dok sliaknje ne).. i sad ja u cudu :/ i sjetim se da ima u SGS Toolsima opcija za vracanje kamere na defaultne postavke i to uradim i snimanje proradi (i u hd-u) ali zato niti jedan barcode scanner ne... i tako sam jutros odlucio napraviti samo hard reset iz CWR-moda i to uradim i sranje.. mob se pokrene, dodje do onih "svjetla" koja formiraju neki X i nis samo se to ponavlja i pritom vibrira tj prvo jednom vibra i nakon toga 2 ili 3 puta zavibrira. negdje sam procitao da je to problem s nekom app tj da ona ubija boot ili tako nesto.... normalno mogu u dwnl mode i rcvry mode. jos sam se i malo poigrao i tamo brisao tj napravio i format sd card, data wipe, cash wipe i onaj dalvik iako nemam blage veze sto je to ali reko ko ga je8e gore ne moze.. i nis... sad sam na poslu i bez moba... nije me strah da sam ga uyebo skroz jer ocito da nisam nego me vise zanima sto mu se kvragu desilo... 

jel mogu preko download moda ubacit ROM na karticu pa da ga tako flasham ili odin i te fore.. oce li ga komp uopce prepoznat (znam da odin hoce)

dajte jos neke preporuke, je8em mu AAHHHHH1 koja glupost!

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
skank666 kaže...

da, uspjesno sam ga semi-brickao... koje djubre! a sto je najbolje nis nisam radio s mobom! pa da ponovimo : ovako, stavio pred neki dan darky v8 i lite pro v5 temu i sve je radilo super - duper. ej, i tako ja malo gledam opcije snimanja videa i skuzim da je na rez 7208*480 (tako nekako) i namjestim si na 1280*720.. i radilo je normalno. u to doba (dan prije ili kasnije) mi j market ponudio update za barcode scanner i to instaliram i pokrenem i app se crasha non stop... reko ok i nekako povezem to s tim sto sam mijenjao rez snimanja i odem u cameru/ snimanje i ne ide i camera se crasha (tj snimanje se chrasha dok sliaknje ne).. i sad ja u cudu :/ i sjetim se da ima u SGS Toolsima opcija za vracanje kamere na defaultne postavke i to uradim i snimanje proradi (i u hd-u) ali zato niti jedan barcode scanner ne... i tako sam jutros odlucio napraviti samo hard reset iz CWR-moda i to uradim i sranje.. mob se pokrene, dodje do onih "svjetla" koja formiraju neki X i nis samo se to ponavlja i pritom vibrira tj prvo jednom vibra i nakon toga 2 ili 3 puta zavibrira. negdje sam procitao da je to problem s nekom app tj da ona ubija boot ili tako nesto.... normalno mogu u dwnl mode i rcvry mode. jos sam se i malo poigrao i tamo brisao tj napravio i format sd card, data wipe, cash wipe i onaj dalvik iako nemam blage veze sto je to ali reko ko ga je8e gore ne moze.. i nis... sad sam na poslu i bez moba... nije me strah da sam ga uyebo skroz jer ocito da nisam nego me vise zanima sto mu se kvragu desilo... 

jel mogu preko download moda ubacit ROM na karticu pa da ga tako flasham ili odin i te fore.. oce li ga komp uopce prepoznat (znam da odin hoce)

dajte jos neke preporuke, je8em mu AAHHHHH1 koja glupost!

ista stvar mi se desila prije par dana, problem je da nesmiješ radit factory reset na custom romovima, zbrisat će se nekaj ke se nesmije i 99% je da će doć do ovog što si opiso. Može se napravit jedino iz CWMa ali nemoj rebootat mob. nakon toga nego odmah usnimi neki rom. Meni je isto tak zapelo na onom X no uvijek imam zip. od Darkyeva roma na kartici pa sam samo ušo u recovery pomoću 3button combo i instaliro ga iz CWMa.   Obožavam ovaj mob. nemoguće ga je brikat {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 13:40 (Blade3).
17 godina
odjavljen

sranje, kuratz i sve ostalo! reset sam i napravio preke CWM-a ali sam ga rebootao... govno! a hoce li mi pc prepoznat mob dok je u dwnld modu? pa da tako ubacim rom ili kako vec mogu?

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
neaktivan
skank666 kaže...

sranje, kuratz i sve ostalo! reset sam i napravio preke CWM-a ali sam ga rebootao... govno! a hoce li mi pc prepoznat mob dok je u dwnld modu? pa da tako ubacim rom ili kako vec mogu?

hmmm, nemam pojma, nikad još nisam koristio download mod, ako hoče, mislim da bi ga onda mogo flashat sa odinom

17 godina
odjavljen

odin ce ga prepoznat, u to nema sumnje ali nisam nikad to radio preko odina pa ni ne znam kako... idem se malo informirat.

15 godina
neaktivan

Ima neko problema sa Appbrain aplikacijom, sve radi normalno i ok ali kad hoču izać sa back button ekran mi se zacrni na oko 1min i ništa nemrem??

Inače, kupio sam ADW launcher EX, odličan je, puno bolji od normalne free verzije, jako brz i puno toga za mijenjat.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
čuješ skank,jesi vidio poruku
17 godina
neaktivan
skank666 kaže...
3G watchdog, pa lako moguce je da ti cica bateriju ako si mu stavio da se refresha npr svakoh 15 min... meni baterija traje nekih dan i pol. wi-fi non stop upaljen, cak i gps ali primjetio sam da je on upaljen ali u notification baru nema ikone nego se pojavi tek kad neka app koristi gps...

Meni 3G Watchdog stoji stalno upaljen i ne osjetim neko pretjerano trošenje baterije.

Ali Wi-Fi zbilja ždere bateriju.

Izdržao je dva dana s povremenim paljenjem 3g (tramvaj) i sinoc sam imao oko 20% baterije.

U krevetu sam surfao na WiFiu i nakon sat vremena baterija prazna...

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
15 godina
neaktivan

Ja ne kuzim kak vama baterija izdrzi 2 dana ili eto dan i pol i jos sa 3g ili neznam cim? meni je stalno ukljucen 2g (ne 3g) i sa max pola sata razgovora i par porukica i 10 min na marketu jedva ali jedva izdrzi 24 sata.imam jedino gmail upaljen koji mi javi odma cim mail dodje i sat sa prognozom koji se refresha svakih 2 sata i to je to.ne kuzim...

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

ok trebam pomoc... flashao sam preko odina ovo I9000XXJPY, kaze da je sve proslo u redu ali opet ista situacija bootanje i vibre? nemam vise CWM sad je onaj 3e booter ili loader ili koji vec kuratz... nije mi nis jasno

dajte mi neke linkove jer sad tu pokusavam nac u temi ali sam prenervozan i nis ne uspijem naci... a znam da je bilo :/

sranje

zanemarite uspio sam je8o mu pas ...

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 17:36 (skank666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa...

evo samo da javim da sam uspjesno opravio Darkyja 8.0 na svoj SGS, te Speedmod kernel. To je sada telefon kakv je trebao biti od pocetka...

Procedura je bila standardna, necu opisivat u detalje jer vec sve postoji pod ovim topicom ali neke stvari su razlicite za moj slucaj pa...

1.Telefon je prvobitno upgrade-an na sluzbeni Froyo.XFJP9 (VIP) sto je malo otezalo pricu ali dobro...(recovery 3e, ne radi 3 button combo)

2.Koristeci ovu metodu (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=821698)   pomocu Heimdall-a (ne Odina) flash-ao sam bootloadere kako bih dobio 3 button download/recovery

3. Pokusao sam sa Registry Patch-erom preko Kies-a napraviti update na stock JPY, medjutim to nije proslo (nakon sto skie firmware i prebaci telefon u download mode izbaci poruku: "CANNOT CONVERT TO UPGRADE MODE" i tako stoji, potrebno izvadit bateriju)

4. Problem sa korakom 3 je zapravo bio u driverima od Heimdall-a...Za Heimdall se moraju instalirati posebni driveri   jer taj program malo drugacije komunicira sa telefonom, znaci ne koristi samsungove drivere koji   se instaliraju kada se telefon prvi puta poveze sa Kies-om. Upgrade sam napravio na stolnom racunalu (Heimdall i flash boot loadera je bio na laptopu). Trebalo bi biti dovoljno deinstalirati Heimdall drivere...

5. Na stock JPY   flash-an kernel sa 2e recovery (CF-Root)

6.Instaliran CWM i Rom manager

7.Flash na Darky 8.0

8. Flash SpeedMod kernela

i to bi bilo to

Hvala svima na pomoci...

Nakon toga sam vratio hrvatski swype kroz CWM... link je   http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=10208534&postcount=14303 (JPA verzija)

Ako neko zatreba bilo kakve detalje i pomoc tu sam...

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
par pitanja:

koliko se dobiva stavljanjem custom romova?
Moze neko postat link na neku "vrecicu" ili gumenu masku za sgs?
Koliko bi baterija izdrzala pod 1sat surfanja po 3gu 1sat surfanja po wifiu oko pol sata igranja igrica i gpsa itd. 10minuta poziva i svjetlina ekrana srednja do visoka?
MW2 : N'Dorphin // GRNDWR // HCTDM // HCSD // HCMSHPT
17 godina
odjavljen

mislio sam ostat na sluzbenom froyu ali ne... neke stvari mi fale od darkijevog roma tako da se vracam njemu opet ali ovaj puta slim verzija

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Od subote sam novi vlasnik Galaxya (T mobile) i pokušao sam već dva puta skinuti update za Froyo 2.2 preko Kiesa, ali bezuspješno. Prvi puta me je "prekinuo" na pola puta, a drugi je došao GOTOVO do kraja i uključio se onaj androidov šljaker s loptom i porukom da ne smijem ništa isključivati, što sam i učinio cca sat i pol. No, dakako  - ništa. Bila je još samo neka poruka da upišem neki sigurnosni kod bla, bla... Čak sam se i bojao izvaditi usb kabel, da sve ne nestane. Kasnije sam skinuo Kies verziju 1.5.3,  ali na njoj mi je slao poruku kako nema nadogradnji za moj uređaj. Shit.

Da li bi morao u nekoj fazi nadogradnje napraviti hard reset, nešto ima o tome nekoliko postova gore.

I još jedno možda blesavo pitanje u ovoj gunguli oko nadogradnji. Postoji li neka opcija u postavkama da se isključi punjenje baterije kada je uređaj priključen na pc. To je moguće na mojoj xperiji X1, na WM 6.1 kojega mnogi pljuju, ali kada se skuži radi ko podmazan. 

0 0 hvala 0
15 godina
oppteron kaže...
oppteron kaže...
civicar kaže...
oppteron kaže...

Evo pa proucavaj.

tnx

hmm,proucio vecinom pisu za nexus i htc al brijem da je princip isti,al sad me zanima ako na 2.1.1 otkljucam bootloader i ubacim clockwork recovery ocu li nadogradnjom na 2.2.1 ostat bez njega il ce clockwork ostat????

Jel moguce da niko nezna????????????????   Inace mislio sam rom managerom napravit nanodroid backup 2.1.1 i onda preko kiesa stavit 2.2.1 a posto on nije sluzben ako se nesto sj.... da mogu vratit stock rom,al ocito se to moze samo preko odina,ja sam pretrazio sve al nemogu nac drugu metodu,isto vrijedi za darkijeve romove,e sad me ispravite ako grijesim????

16 godina
protjeran
Pincek kaže...

Od subote sam novi vlasnik Galaxya (T mobile) i pokušao sam već dva puta skinuti update za Froyo 2.2 preko Kiesa, ali bezuspješno. Prvi puta me je "prekinuo" na pola puta, a drugi je došao GOTOVO do kraja i uključio se onaj androidov šljaker s loptom i porukom da ne smijem ništa isključivati, što sam i učinio cca sat i pol. No, dakako  - ništa. Bila je još samo neka poruka da upišem neki sigurnosni kod bla, bla... Čak sam se i bojao izvaditi usb kabel, da sve ne nestane. Kasnije sam skinuo Kies verziju 1.5.3,  ali na njoj mi je slao poruku kako nema nadogradnji za moj uređaj. Shit.

Da li bi morao u nekoj fazi nadogradnje napraviti hard reset, nešto ima o tome nekoliko postova gore.

I meni je prvi put zaštekalo negdje pred kraj s onim čovječuljkom, ali iz drugog puta sam uspio napraviti update na 2.2

Također imam uređaj iz t-coma.

15 godina
neaktivan

Hvala na optimizmu. Probat ću ponovno večeras na najnovijem Kiesu.{#} 

15 godina
neaktivan

Gle, ako napraviš nadogradnju na 2.2.1 preko kiesa i ne flashas nikakav custom rom, vjerojatno je moguće preko kiesa flashat 2.2 za ovu regiju. Naravno ao se radi o t-mobileu ili VIP-u za koji je nadogradnja izašla. Registry patcherom fejkaš Kies i kažeš mu da imaš neki xx 2.1 službeni ROM i on zatim nadogradi na 2.2. Obzirom da se i u jednom i drugomslučaju radi o firmwareima koji su 2.2 froyo ( točnije 2.2 i 2.2.1) ne bi smjelo biti problema. Obzirom da je 2.2 službena nadogradnja ostaje ti garancija. U registry patcheru izaberi VIP ili CRO, ovisno o provideru. Ako to ne radi, ostaje Odin. 

15 godina
neaktivan
Pincek kaže...

I još jedno možda blesavo pitanje u ovoj gunguli oko nadogradnji. Postoji li neka opcija u postavkama da se isključi punjenje baterije kada je uređaj priključen na pc. To je moguće na mojoj xperiji X1, na WM 6.1 kojega mnogi pljuju, ali kada se skuži radi ko podmazan. 

Moram priznati da nisam čuo da bi postojala opcija isključivanja punjenja baterije dok si kopčan na PC. I meni fali ta opcija sa winmo 6.1.

15 godina
neaktivan

jesam ja lud ili baterija sa pro louncherom traje duplo kraće???? napunjen u 00.00 na 100% a u 7.00 u jutro bude na 81%, bez da sam ga pipnuo???? ima li tko takvo iskustvo??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
oppteron kaže...
oppteron kaže...
oppteron kaže...
civicar kaže...
oppteron kaže...

Evo pa proucavaj.

tnx

Jel moguce da niko nezna????????????????   Inace mislio sam rom managerom napravit nanodroid backup 2.1.1 i onda preko kiesa stavit 2.2.1 a posto on nije sluzben ako se nesto sj.... da mogu vratit stock rom,al ocito se to moze samo preko odina,ja sam pretrazio sve al nemogu nac drugu metodu,isto vrijedi za darkijeve romove,e sad me ispravite ako grijesim????

Evo malo opet downgradeu. Čini se da se za Galaxy s ne mora otključavati bootloader. To je značajka za Nexuse. Za Galxay koliko sam pročačkaotih problema nema. Samsung je Za Galaxy tab podmuklo pustio neke firmwaree sa zaključanim bootloaderom pa ima frke. Za sad za Galaxy S frke nema tako da bi downgrade na 2.1 trebao ići bez problema s Odinom. (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=892677&highlight=downgrade)

15 godina

tnx!!! to za odin znam,vec sam radio s njim na frendovom,al pokusavam ga izbjegavati jer sam imao problema s prepoznavanjem moba,mislio sam preko clockworka,al nadogradnjom na 2.2.1 se brise,ima metoda za stavit,evo upravo stavio 2.2.1 sve ok,meni drazi od darkija,ma da je lik car i fakat se kuzi do bola!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izašla je nova verzija marketa 2.2.11  (zadnja bila 2.2.7) i izašo mod za nju, crni market, izgleda baš fora a i zbog crne boje štedi bateriju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Otkud ti to da stedi bateriju ako je boja crna? Doduse ako je amoled ekran onda da ali inace to nema veze.

:)
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 15:27 (logic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice