Otkud ti to da stedi bateriju ako je boja crna? Doduse ako je amoled ekran onda da ali inace to nema veze.
pa tema na kojoj smo sad se zove Samsung galaxy S koji ima amoled ekran
baterija se sporije troši sa crnom podlogom nego sa bijelom
Otkud ti to da stedi bateriju ako je boja crna? Doduse ako je amoled ekran onda da ali inace to nema veze.
pa tema na kojoj smo sad se zove Samsung galaxy S koji ima amoled ekran
baterija se sporije troši sa crnom podlogom nego sa bijelom
Ima li netko trenutno na svom Galaxyju instaliran neki custom rom (Darkys il neki drugi ) i da radi na njemu?
Ako netko ima, i voljan je, molio bih da specificira koji custom rom ( verzija Androida, revizija ROMa) ima, koji lagfix te da instalira Quadrant Standard i pokrene full benchmark te stavi rezultat na forum.
Htio bih vidjeti koja je razlika izmedju custom roma sa lagfixom i standardnog roma (2.2.1) + lagfix.
Ima li netko trenutno na svom Galaxyju instaliran neki custom rom (Darkys il neki drugi ) i da radi na njemu?
Ako netko ima, i voljan je, molio bih da specificira koji custom rom ( verzija Androida, revizija ROMa) ima, koji lagfix te da instalira Quadrant Standard i pokrene full benchmark te stavi rezultat na forum.
Htio bih vidjeti koja je razlika izmedju custom roma sa lagfixom i standardnog roma (2.2.1) + lagfix.
Pa jedan dobar dio ovisi svakako o kernelu. Moram priznati da nisam probao Quadrant u čistom 2.2.1. No sa voodo 5.0.3 i 5.1 kernelom quadrant mi je išao do 1510. sa speed modom 1250 (kernel koji trenutno koristi najnoviji Darky), i skrolanje je bilo trzavo. Sa trasigovim advanced voodoo kernelom 666.2 mi ide do 1607. Mada moram priznati da je "ugodnost korištenja" najbolja sa voodoo kernelom bilo 5.0.3 bilo 5.1. Imaš osjećaj da je sve glatko... A i Kies prepoznaje mob. Advanced voodoo sam stavio isključivo radi BLN. no i quadrant je nešto bolji, ali se javlja jadva primjetan lag kod skrolanja (kod speed moda je bio izrazitiji). Osim toga isti kernel dozvoljava i OC-anje, pa neki sa 1280 mHz imaju Quadrant score i preko 1950. No mene OC-anje ne zanima. I sa advanced voodoo kernelom Kies ne prepoznaje mob. Za speed mod nisam probao. Bit će zanimljivo vidjeti koliko Quadrant ovisi o ostalim dijelovima ROM-a, ako oni s custom ROM-ovima podijele iskustva.
Meni je speedmod definitivno najbolji, baterija sa teškim korištenjem dva dana izdrži, nakon što sam uključio tweaks iz CWM radio je glatko i brzo ko i voodoo, nisam imo namjeru uključivat lagfix u njemu jer nije bilo botrebno no reko ajde da vidim pošto je radnja samo on/off bez kompliciranja i mob je poletio. Dosad najbolja kombinacija ke sam imo Darky 8.0 + speedmod 500HZ Uglavnom sve zavisi kak se tebi čini i kak ti se mob ponaša, nekom je bolje ovak, nekom onak, isprobaš pa vidiš, mjenjaš malo kerenele i romove a quadrant score nisam nikad radio, to mi je glupost, važniji mi je osiječaj koji imam dok baratam mob. nek neki brojevi koji svaki put drukčije pokazuju i niš ne znače.
quadrant score nisam nikad radio, to mi je glupost, važniji mi je osiječaj koji imam dok baratam mob. nek neki brojevi koji svaki put drukčije pokazuju i niš ne znače.
Kad bi informaticka tehnologija pocivala na tome da inzenjeri pustaju na trziste komponente "zato sto oni imaju osjecaj da je to dobro", mislim da nebi daleko stigli.
Brojevi su temelj informatike.
Sta zelim dobiti? Hvale se custom romovi kao turbo, bolji/brzi...
Htio bih razluciti subjektivan dojam od konkretnih brojki.
A mislim da bi bila dobra informacija za sve koji misle na custom romove, da vide koliki su opce dobici u odnosu na standard i tweakani standard rom.
Nemislim flesati svoj Galaxy na custom rom, a ako netko ima vec flesan ( a citajuci ovih 30+ stranica znam da ima ) i nije mu problem na minutu dvije provrtiti Quadrant Standard, bio bih zahvalan da rezultat podjeli s nama. :)
Bitna informacija je na kojoj verziji Androida je (2.1_2.2_2.2.1), koja verzija roma ( ono Darkys 7.7, 8.0) dali je rootan/nerootan, sa lagfixom ili bez lagfixa.
Molio da to navedete obavezno za custom rom koji koristite. :)
Ja sam napravio testiranje na koleginom Galaxyju koji je na 2.1 nije rootan i nema nikakav lagfix ( stock mobitel )
Takodjer sam napravio i testiranje na svom galaxyju na 2.2.1 rootanom bez lagfixa, i nakon toga sa lagfixom.
Za svoj imam i screenshotove ( tocnije slike snimljene drugim mobom ) a za ovaj 2.1 imam samo brojku. :)
Uglavnom vrlo interesantni su rezultati izmedju 2.1, 2.2.1 bez lagfixa ( sa rootom ) i 2.2.1 sa lagfixom.
Takodjer razlike su ocite i u samom radu uredjaja onako subjektivno kako Blade voli. ; ))
Podjeliti cu svoje rezultate cim dobijemo neku vrijednost mjerenu na custom romu. :)
sad cu i ja to odvrtit, taman na frisko instairani rom (upravo ga flasham)!
ovako, doslovce na cisto sam odvrtio... darky v8, rootan po defaultu, lagfix off = 1300
reci ako oces s lag fixom dok sam jos u motu ;)
ovako, doslovce na cisto sam odvrtio... darky v8, rootan po defaultu, lagfix off = 1300
Apsolutno
quadrant score nisam nikad radio, to mi je glupost, važniji mi je osiječaj koji imam dok baratam mob. nek neki brojevi koji svaki put drukčije pokazuju i niš ne znače.
Kad bi informaticka tehnologija pocivala na tome da inzenjeri pustaju na trziste komponente "zato sto oni imaju osjecaj da je to dobro", mislim da nebi daleko stigli.
Brojevi su temelj informatike.
Sta zelim dobiti? Hvale se custom romovi kao turbo, bolji/brzi...
Htio bih razluciti subjektivan dojam od konkretnih brojki.
A mislim da bi bila dobra informacija za sve koji misle na custom romove, da vide koliki su opce dobici u odnosu na standard i tweakani standard rom.
Nemislim flesati svoj Galaxy na custom rom, a ako netko ima vec flesan ( a citajuci ovih 30+ stranica znam da ima ) i nije mu problem na minutu dvije provrtiti Quadrant Standard, bio bih zahvalan da rezultat podjeli s nama. :)
Bitna informacija je na kojoj verziji Androida je (2.1_2.2_2.2.1), koja verzija roma ( ono Darkys 7.7, 8.0) dali je rootan/nerootan, sa lagfixom ili bez lagfixa.
Molio da to navedete obavezno za custom rom koji koristite. :)
Ja sam napravio testiranje na koleginom Galaxyju koji je na 2.1 nije rootan i nema nikakav lagfix ( stock mobitel )
Takodjer sam napravio i testiranje na svom galaxyju na 2.2.1 rootanom bez lagfixa, i nakon toga sa lagfixom.
Za svoj imam i screenshotove ( tocnije slike snimljene drugim mobom ) a za ovaj 2.1 imam samo brojku. :)
Uglavnom vrlo interesantni su rezultati izmedju 2.1, 2.2.1 bez lagfixa ( sa rootom ) i 2.2.1 sa lagfixom.
Takodjer razlike su ocite i u samom radu uredjaja onako subjektivno kako Blade voli. ; ))
Podjeliti cu svoje rezultate cim dobijemo neku vrijednost mjerenu na custom romu. :)
hmmm, osobno, mislim da bi stigli puno dalje nego sad. Govorim to zato što quadrant score ne igra nikakvu ulogu na custom romovima, sve je u osijećaju dal ti je mob reagira glatko ili ne (ta aplikacija čak nije napravljena za procesor od galaxy s nego od HTC - Snapdragon) a u to sam se uvijerio i kad sam napravio taj quadrant score na 2.1 i onda nakon što sam prvi put stavio custom rom. Dobio sam veća očitanja na 2.1 nego na customu a ralika je bila nebo i zemlja. Pogađajte koji je bio bolji za koristit. Nakon toga sam ga unistal i nisam ga više nikad isprobavao. Uglavnom ako ti je to važno, evo napravih za tebe ;)
Znači Darky 8.0 + kernel speedmod 500HZ (uključeni lagfix) sa nekih 100 aplikacija na sebi = 1409
Meni još niti na Darky-u 8.1 ne radi navigacija... Skinul sam i CoPilot Live al ništa... Nekad malo proradi onaj Google maps, al samo na tren.
Ako nije kasno daj jos i sa lagfixom :)
voodoo on =1547 :D
@Blade - ma kuzim te kad pricas o osjecaju tijekom koristenja. Naravno da ima nesto u tome.
I sam sam flesao romove milijun puta, i naravno da sam koristio onaj koji mi najvise odgovara, nisam svaki mjerio benchmarkom i neznam cim. :)
Ali posto je Galaxy S "relativno" nov uredjaj, i misljenja sam da ima odlican (2.2.1) default rom, koji uz malo tweakanja moze postati jos bolji, htio sam vidjeti kako se nosi s custom romovima.
A kako cu drukcije usporediti nego brojkama. :) Da pitam za misljenja, dobio bih 100 razlicitih i subjektivnih. Jednom je jedno bolje, drugom drugo, trecem trece...
Ovako, svi mjerimo istim programom, na istom hardveru s razlicitim softverima, i dobijemo neke vrijednosti.
Gore, dolje 100,200 bodova ali cemo bar dobiti neke okvirne brojke.
Al dosta filozofije...
Svi smo dobili rezultate pomocu Quadrant Standarda...
A oni su slijedeci:
civicar:
Galaxy S 2.1 nije rootan, nema lagfix - 880
Galaxy S 2.2.1, rootan, nema lagfix - 1131
(link na slicku, nije najbolja, slikana sa Tytn II, posto Quadrant ne da screenshotat)
http://i894.photobucket.com/albums/ac145/civicar/Kindle/GSbefore.jpg
Galaxy S 2.2.1, rootan, s lagfixom - 1862
(slika, takodjer ocajna :) al za orijentaciju )
http://i894.photobucket.com/albums/ac145/civicar/Kindle/GSafter.jpg
Skank666
Darky v8 (cist) rootan bez lagfixa - 1300
Darky v8 (cist) rootan sa lagfixom - 1547
Blade3
Darky v8 + Speedmod 500hz +lagfix ( sa 100+ instaliranih aplikacija) - 1409
Napomena: Na primjerku od kolege kao i na mom takodjer, instalirano je dosta aplikacija, nisu cisti romovi.
Kako stvari stoje,cini mi se da ce samsung opet izigrati neke svoje kirisnike,kao sto je to ucniio s samsungom Beholdom,tako ce i sa sasmungom Vibrantom t959 i najvjerjatnije nam nece dati update,mozda na froyo ali to samo mozda,jer ima u igri drugi uredaj,stvarno je kopirao nacin iphona,procitajte,
http://www.intomobile.com/2011/01/13/samsung-t-mobile-vibrant-4g-froyo-android-2-2/
PS samo sto iphone svoje uredajje updejta,
ja sam u banani
Meni još niti na Darky-u 8.1 ne radi navigacija... Skinul sam i CoPilot Live al ništa... Nekad malo proradi onaj Google maps, al samo na tren.
Meni na darkyy's 8.0 radi ko urica...doduše ubacio sam Navigon navigaciju...i nemam nikakvih zamjerki.
A custom stock navigacija mora raditi sa upaljenim GPS-om i upaljenim podaktovnim podacima.
Hoće li ovaj darkkyev update za hrvatski swype radit na njegovom 8.0 ROM-u?
Hoće li ovaj darkkyev update za hrvatski swype radit na njegovom 8.0 ROM-u?
da, bez problema, samo instal preko CWMa
Evo za one koji imaju problema sa baterijom...mozda pomogne....ispraznio sam mob do kraja (znaci ugasio se) i punio sam ga preko noci nekih 9 sati i danas ujutro oko pola 9 sam ga istekao i evo sad u pola 1 baterija je na 65 % sa jedakim koristenjem kao i prije kad mi je jedva jedvice izdrzala 24 sata.Mob mi preko noci skine izmedju 3-5 % tao da cu ujutro imati 60 % sto je jako dobro.poanta svega je da treba isprazniti mobitel da umre i puniti ga sto duze
!na 2.2.1 sam (eng)
I jedno pitanje...mobitel mi radi perfektno i nema lagova,mozda malih ali neprimjetnih...jel bi bilo dobro da stavim lag fix i koji?dali bi bilo jos bolje i dali ima smisla stavljat ga?
i jos jedno pitanje
....ovima koji su na 2.2.1... dali vam nekad (od 5 puta jedanput) kada razgovarate s nekim i ocete zavrsiti poziv mobitel koda se zamrzne (crn ekran) i tako par sekundi i nemozete nista s njim ali onda najednom dodje k sebi.u ovim normalnim slucajevima je tako da tapnete po ekranu i pojavi se vas razgovor i stisnete PREKID.
jel poznato????
Evo, da ne otvaram novu temu: zna li netko gdje se mogu kod nas nabaviti ove futrole? Hvala.
ako ti odgovara kupnja preko oglasnika, imaš na njuskalu...
Uspio sam doslovce iz šestog (6.) pokušaja instalirati froyo 2.2 nakon silnih prekidanja na početku, na pola itd. Zanima me moram li napraviti hard reset uređeja i još nešto: vraća li factory reset postavke na 2.1 ili novi 2.2 froyo? Naime, skinuo mi je kontakte s gmaila, a ne s outlooka, pa se izblesavio. Mogu li se izbrisati kontakti u uređaju, a ne samo preko Kiesa?
Uspio sam doslovce iz šestog (6.) pokušaja instalirati froyo 2.2 nakon silnih prekidanja na početku, na pola itd. Zanima me moram li napraviti hard reset uređeja i još nešto: vraća li factory reset postavke na 2.1 ili novi 2.2 froyo? Naime, skinuo mi je kontakte s gmaila, a ne s outlooka, pa se izblesavio. Mogu li se izbrisati kontakti u uređaju, a ne samo preko Kiesa?
factory reset ti izbriše sve podatke ali ostaješ na 2.2. Na samom mobu možeš namjestiti da ti pokazuje kontakte sa gmaila i telefona, gmaila ili telefona. Obzirom da mene nervirajukontakti na gmailu stavio sam da mi pokazuje samo kontakte s telefona. U Kiesu možeš sinkronizirazi outlook sa kontaktima na kiesu. Zatim iz Kiesa te kontakte prebaciti na mob. Možeš izbrisati kontakte na uređaju, no možeš otići u kontaktima na izbornik - more (više)-display options (postavke prikaza, mislim) i tam si poštimati što hoćeš da ti prikazuje. Ja sam stavio da mi prikazuje samo kontakte sa moba.
Meni je uspjelo iz drugog pokusaja instalirati 2.2.1.
Nakon toga sam imao nekih poteskoca (kamera) pa sam napravio hard reset i onda je sve proradilo kako treba. Zato ako imas problema napravi hard reset mozda pomogne
Evo, da ne otvaram novu temu: zna li netko gdje se mogu kod nas nabaviti ove futrole? Hvala.
Pa baš i ne,trebaju mi te futrole da šefa,treba biti "službeno"... ;)
Pa baš i ne,trebaju mi te futrole da šefa,treba biti "službeno"... ;)
Evo ja sam naručio preko memorije.net, OVAJ CASE, a imaš i KOŽNU FUTROLU.
Ja naruči prije 2 tjedna, još čekam, blagdani bili pa bila gužva.
Međutim, to sve što naručiš preko njih možeš i preko Ebaya iz UK-a. Ja naivno poletio i kupio ovaj Silicon case za 100 kuna, a za tih 100 kuna sam mogao imati i taj case i ovu fotrolu a bome i ovaj AUTO DRŽAČ ZA AUTO SA PUNJAČEM, njega čekam, naručio ga na Ebay-u, ovaj tjedan stiže. Ima mi ga kolegica, fantastičan je za auto i navigaciju!
Imas u arena centru na malom standiću na donjem katu u prolazu dije dm i cini mi se tele 2....a naci ces 
Evo bas sam stavio Voodoo lagfix 5.1 na v2.2.1 (prije: bez lagfixa i nije rootan).
U Quadrantu je score 1132 bez, odnosno 1515 sa lagfixom (slike)
Imas stock 2.2.1 rom? Nije jedan od custom romova?
Ja sam za lagfix koristio OCLF -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=784691
Navodno da ima razlika izmedju voodooa i OCLFa.
Inace mogu reci da sam superzadovoljan sa standardnim 2.2.1 romom na kojem je taj lagfix. Sve radi, radi ok i to je to.
Je da sad nakon lagfixa imam slobodno jos 500mb na internoj memoriji al sta je tu je. :)
A osim tog lagfixa sam morao jos pun kufer raditi na ovom telefonu da bi postigao ono sto zelim.
Na kraju krajeva zalosno je da isporuceni Samsung Galaxy S ( sa 2.1) radi toliko losije od ovog sto sam slozio.
Ni email aplikacija koju su isporucili nije nicemu. Osim gmaila imam i poslovni mail, posto ga nemogu instalirati u Gmail aplikaciji, iskoristio sam njihovu isporucenu mail aplikaciju.
Bitno mi je da se mailovi provjeravaju svakih 15minuta.
Nemoram ni spomenut da to neradi. Nekad provjeri mail nekada ne, nema pravila.
Instalirao K-9 mail http://code.google.com/p/k9mail/ i sad sve radi kako bi i trebalo. :)
Da bio je stock 2.2.1 (instaliran pomocu registry hacka) i nista vise nije dirano po sistemu.
Nisam zadovoljan sa ovim lagfixom. Trza mi kad swipeam izmedu home screenova, sto prije fixa nije bio slucaj (Launcher Pro)
Edit: bolje radi nakon reseta...