Ali ako ga rootam onda backupiram i taj root i CWM. Znači neće biti kao original kad je kupljen i garancija ne vrijedi?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ali ako ga rootam onda backupiram i taj root i CWM. Znači neće biti kao original kad je kupljen i garancija ne vrijedi?
Poslije ga možeš lako unrootat a cwm mislim da se može unistal al kao što rekoh nisam siguran, do trenutka (nadam se nikad) kad mi bude trebalo, neda mi se detaljno proučavat. Ima na XDA pod galaxy s prdo takvih tema, lako se nađe odgovor na pitanje.
Je ali recimo ako koristim one click root onda ima unroot ali kako se makne recimo CF-ROOT? Cf zapravo flasha novi kernel ili tako nešto tako da izgubiš stari i onda zapravo nećeš backupirat originalni.
To je odlican mobitel :)
Je ali recimo ako koristim one click root onda ima unroot ali kako se makne recimo CF-ROOT? Cf zapravo flasha novi kernel ili tako nešto tako da izgubiš stari i onda zapravo nećeš backupirat originalni.
Nemoj koristit one click, sa njime moraš još neš dodatno da bi se došlo do CWM. Najbolji je CF-Root a kako se miče, vjerojatno več ovdje piše, ako ne, samo pitaj nekog sa te teme. CF ne flasha novi kernel, ti ako hočeš možeš flashat i novi kernel (speedmod npr) pa sa njim automatski dobiš root al to nije ono što si tražio
Nemoj koristit one click, sa njime moraš još neš dodatno da bi se došlo do CWM. Najbolji je CF-Root a kako se miče, vjerojatno več ovdje piše, ako ne, samo pitaj nekog sa te teme. CF ne flasha novi kernel, ti ako hočeš možeš flashat i novi kernel (speedmod npr) pa sa njim automatski dobiš root al to nije ono što si tražio
rootas mob i skines rom manager u njemu ti je cwm koji ne zamjeni postojeci i kad izadjes iz cwm vraca ti orginalni 2e ili 3e!!!
Stvar je u tome da CF-root je u stvari drugi kernel. I ako ga tako rootam zamijenit ću originalni kernel prije backupa tak da više neću moći vratit originalni. U tom je problem. Ili ja nisam to skužio najbolje?
Eh htio sam probati novi voodoo 2 sound. Pa sam flashao voodoo 5.2, a zatim i speedmod-kernel-k12q-t3-500hz.tar. Bio sam na advanced voodoo kernelu 666.2 no on nema Voodoo sound 2. Samo za usporedbu, na advaced voodoo 666.2 Quadrant benchmark 1609, na voodoo 5.2 1517, a na speedmodu 1399. Na svima lagfix voodoo uključen.
Ah, kako me muci to spajanje moba na komp (prijenos podataka). Nakon sto sam flashao Darkys v9.0 RC4 vise se ne mogu spojiti sa mobom, nemam vise onog menija da izaberem kako se hocu spojiti, i kad se spojim (jedino mogu kada mi je debugging upaljen) komp ga prepozna ali uopce nema memorijske niti interne memorije za vidjet... vec sam poludio... A kad iskljucim debugging mode onda mi kada spojim usb automatski mobitel ukljuci KIES....
EDIT: I prije dok sam imao jos V8.1 verziju kada bi se spojio, ako bi prebacivao npr. neku pjesmu od 4mb, ono bi uvijek stalo, ili na pola, ili na pocetku, ili na kraju...I nije do USB utora niti kabela jer sam koristio drugi i kabel i utor
Ah, kako me muci to spajanje moba na komp (prijenos podataka). Nakon sto sam flashao Darkys v9.0 RC4 vise se ne mogu spojiti sa mobom, nemam vise onog menija da izaberem kako se hocu spojiti, i kad se spojim (jedino mogu kada mi je debugging upaljen) komp ga prepozna ali uopce nema memorijske niti interne memorije za vidjet... vec sam poludio... A kad iskljucim debugging mode onda mi kada spojim usb automatski mobitel ukljuci KIES....
kad flashas beta verzije, inače zadnja je već RC7
probaj onu uobačjnu metodu, wipe cache, wipe delvik cache, možda neš bude, ako ne, vrati na staru 8.0
EDIT: meni isto tako, al to nikad nisam smatro problem, dok mi je usb debugging uključen uopće se nemrem spojit na komp, kad ga isključim i spojim na komp otvori mi Kies i onaj meni koda sam ušteko usb, zatvorim Kies i prebacujem stvari ko mass storage. Mislim da čak možeš namjestit u Kiesu da ga ne otvara automatski
Jel znate mozda kad ce doci 2.3 za galaxy s?ali ne pitam za darkya i te fore
,nego bas sluzbena (za eng recimo) jer sam sad na 2.2.1. jel ima kakvih informacija o tome?
,nego bas sluzbena (za eng recimo) jer sam sad na 2.2.1. jel ima kakvih informacija o tome?
Koko znam nije još ni službeno potvrđen, neki(dosta njih nisu još dobili ni 2.2) ako dođe/kad dođe moja je procijena ne prije negdje 7-8 mjeseca
Inače, čini se da Darky 9.0 izlazi večeras ili sutra, aaaaaaaaa,cant wait 
Koko znam nije još ni službeno potvrđen, neki(dosta njih nisu još dobili ni 2.2) ako dođe/kad dođe moja je procijena ne prije negdje 7-8 mjeseca
Inače, čini se da Darky 9.0 izlazi večeras ili sutra, aaaaaaaaa,cant wait 
Da... Ajde pa nakon par dana zavrti dojmove ode, vidin da ti to pratiš, a ja nemam vremena listi njegov i XDA forum u potrazi za bugovima korisnika.
Neznam bas puno o tome ali sta nije 2.2 dosao vec negdje oko ljeta ali ne govorim za hrvatsku nego eto recimo englesku?svi znamo zasto pricam o sluzbenom engleskom a ne hrvatskom
,tako da mozda i prije dodje 2.3 ali mozda.
Jos samo da nesto pitam...mislim a nije pitanje za ovu temu i poslao sam ovo pitanje na android borbeni komplet ali zelim cuti i misljenje od vas posto sam od pocetka na ovoj temi....uglavnom....skuzio sam da ima dosta stvari (app,igara itd.)koje nisu povezane sa marketom nego ih nadjete negdje na netu pa si posaljete na mob preko usb-a (npr. smart keyboard pro i igra krazy kart racing)...pa me sad zanima gdje to nadjete i kako??? (dosta dobrih aplikacija i igara je nedje sa neta a nema veze sa marketom)
Kada sam prvu verziju darky-a ubacivao išao sam na wipe, nakon toga sam ih ubacio 5-6 sa no-wipe. Sada planiram ubaciti verziju 9.0 pa se pitam bi li bilo dobro ići na wipe?
Pričekajte do večeras prije nego stavite 9.0 odlična je ali ima mali bug sa marketom, Darky je već stavio 9.0.1 na svojoj stranici prije pol sata koja ispravlja tu grešku (ne na XDA, tamo je još uvijek stara verzija), sa 9.0.1 je sve ok al pričekajmo još malo do večeras, možda neko prijavi neki bug još pa Darky ponovo update na 9.0.2, tak da ne spuštamo 2 puta
Ja sam oko 12 sati danas stavio 9.0 verziju od darkya.
Dakle no wipe, sa uključenim lagfixom i mob je bio gotov za minutu i pol.
Sad dok sam ovo pisao išao sam na market, skinuo aplikaciju i instalirao je i sve radi ok...
Vidio sam da su neki na xda forumu imali tzv. ''endless boot'' ali pitanje je sta su radili prije toga sa mobitelom i jesu li uključili lagfix...
Ali ja još jednom ponavljam...
NEMA KOD MENE NIKAKVIH PROBLEMA!!!
p.s.
sorry na capsu, ali morao sam naglasiti još jednom.
Ja sam oko 12 sati danas stavio 9.0 verziju od darkya.
Dakle no wipe, sa uključenim lagfixom i mob je bio gotov za minutu i pol.
Sad dok sam ovo pisao išao sam na market, skinuo aplikaciju i instalirao je i sve radi ok...
Vidio sam da su neki na xda forumu imali tzv. ''endless boot'' ali pitanje je sta su radili prije toga sa mobitelom i jesu li uključili lagfix...
Ali ja još jednom ponavljam...
NEMA KOD MENE NIKAKVIH PROBLEMA!!!
p.s.
sorry na capsu, ali morao sam naglasiti još jednom.
super
inače,večeras će još izać 9.0.2 sa nekim manjim bugfixevima koji su prijavljeni
Ala ludila...sad nisan vise ni sam pametan...ocu li ga uopce ubacivat s obzirom da nemam problema...
P.S.
ako mi je vec rom unutra i mobitel je rootan...oce li bit problema ako opet buden diza njegov rom?
ajme jel mogu ja rootat mobitel ako nemam recovery mode( ne radi mi 3 button combo)
Ja sam upravo stavio v9.0.1 bez ikakvog problema. Ja stvarno neznam sta ti ljudi sa XDA foruma rade da uspiju tako zeznut. Ostavio sam enablean voodoo fix i flashao no wipe.
Inace super je nova verzija, cak sam i primjetio da je brzi i fluidniji.
Pozz
Ja sam upravo stavio v9.0.1 bez ikakvog problema. Ja stvarno neznam sta ti ljudi sa XDA foruma rade da uspiju tako zeznut. Ostavio sam enablean voodoo fix i flashao no wipe.
Inace super je nova verzija, cak sam i primjetio da je brzi i fluidniji.
Pozz
U odnosu na 8.0 ili 2.2 (2.2.1)?
U odnosu na 2.2 ili 2.2.1 brzi je nema sumnje, a 8.0 mozda nije tako jako primjetna razlika, ali ja je vidim.
Da, i ja sam primjetio, stvarno nikad nisam imo greške i uvijek je sve glatko išlo, kako neko može zeznut tako jednostavna uputstva je iznad mene. Mislim da su tamo sve picajzle neke, pošto je rom praktički svršen, nema više pritužbi na neke veće probleme nege se uglavnom vodi rasprava oko manjih nevažnih( tipa 20 stranica zašto je ikona za bateriju okrugla a ne takva i takva). No ajde, čak i ti minijaturni bugovi, rađe bi da nisu tamo nego da jesu, svaka čast Darkyu, ja ću još malo pričekat pa danas navečer ili sutra flashat 9.0.2
Da, možeš ponovo prek njega, ja sam radio sto puta.
Mislim da ne, bar ne sa ovim CF-Root kojeg večina koristi i sa kojim nema niko problema, možda možeš sa one click root (neznam, ne sviđa mi se taj) al bi ti savijetovo da niš ne radiš bez 3 button combo jer uvijek može doć do problema i onda nemreš niš sa mobom.
Da ljudi, preporučam vam da uvijek imate na sd kartici zip od Darky 8.0 roma (wipe verzija), i onda flashajte kaj hočete, ja sam već tolko tema promijenio, novih dialera, ikona za bateriju, drukčijih notifikacijskih traka da ni sam neznam. No jednom je neš pošlo po zlo, ne siječam se više kaj, samo sam ušo u recovery mod sa 3 button i flasho Darky 8.0 temu koju uvijek imam u slučaju nužda i sve opet super
3 button combo
Meni nije radio pa sam ga po ovom tutorialu uključio i radi bez frke.
Upravo sam stavio 2.2.1 službeni preko Kiesa sa registry patchom XEU verzija. Za sada sve radi ok. To radim pripreme za darkya 9.x ali još ga neću stavljat dok ne vidim da su ljudi zadovoljni i da nema bugova.
Ostavio sam enablean voodoo fix i flashao no wipe.
Tako je... i ja sam napravio istu stvar.
Mislim koliki kreten moraš biti pa da ne vidiš font size 80 i crvena slova di piše ''turn all lagfixes on''!!!
jedan tip je neš sje8ao pa je morao sve ispočetka...stavljat stock rom, pa na 2.2.1. i onda na darky-a.
poludio je 
Neki su spominjali i endless reboot i market failure, al očito još nista...
A kad već neki spominju bugove ovdje, neka ih navedu...
Konkretno...opet ista stvar recimo sta smo ja i Hose Mourinho vidjeli je slijedeća.
Kad pišeš novu poruku,
i iz nje ideš u imenik za odabrati primaoca, opet nemaš tamo neka abecedna slova u desnoj traci za brži odabir npr. slovo ''H'' i sl.
koliko vi vrtite sa galaxyem u quadrantu?
ja sa defrost romom i 1113 mhz preko 1600 bodova
vidim da se spominje 1600 i manje, pa reko nije valjda moguće kad galaxy ima 3 puta bržu grafiku?
Evo ja cu ti sad reć...
sad cu ga napravit.
P.S. jel zna neko kako napravit screenshot galaxy ekrana
Gotovo:
1. Your device: 1462
2. Nexus One 2.2+
3. Moto Droid X 2.2+
4. HTC Evo 2.2+
5. Moto Droid X
6. Samsung Galaxy S
7. Nexus One
8.HTC Desire
9. SE Xperia X10i
Screenshot:
Stisnuti tipku back i dok ju držiš onda srednju tipku.
koliko vi vrtite sa galaxyem u quadrantu?
ja sa defrost romom i 1113 mhz preko 1600 bodova
vidim da se spominje 1600 i manje, pa reko nije valjda moguće kad galaxy ima 3 puta bržu grafiku?
Quadrant je ok kao nekakav okvirni pokazatelj...
Ja sam na svom najvise mjerio 1907. Sustav s instaliranim aplikacijama...