Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava

poruka: 5.989
|
čitano: 2.598.453
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Samsung Galaxy S i9000 - Rasprava
Antraks kaže...

Baš mi je danas iscurio do kraja pa ću ga sljedećih par punjenja pustit da se isprazni na taj način.

Ako to ne upali onda možda i probam sa 2.2.1

BTW ako ga uprgrejdam na 2.2.1 dal ga moram rootat i sl. ili to ide normalnim putem preko Kiesa?

P.S.

Baterija mi curi istim intenzitetom cijelo vrijeme... ne primjećujem da se prazni sporije kad je na 30-40%

Dakle ovako. Trebaš imati Kies (što očito imaš, ver. 1.5.3.10103_102). Skineš Registry patcher ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=835628 ) pročitaj što tamo piše. Ativiraš patcher, izabereš XEU, pokreneš kies, uštekaš mob i to je više manje to. Nemoj izabrat CRO, VIP ili nešto drugo, nego XEU. Tako ćeš dobiti 2.2.1 za englesko tržište, JPY, a što je najnovija verizija. Isti ima i hrvatski jezik ali ne hrvatsku tipkovnicu, no Smart keyboard pro (ako nemreš skinut ili ne želiš kupit mogu ti poslat apk). Vjerojatno ćeš nakon nadogradnje trebat ponovo unijeti postavke za 3G i MMS i e-mail. No nazoveš providera (T-mobile, Vip ili Tele2) i oni će ti ih poslat. A možeš ih i prepisati sada, prije upgradea. ne treba toi root jer u osnovi to ide "legalnim" putem. Svakako pročitaj upute na gornjem linku. Sretno.

15 godina
neaktivan

Možda ne bi bilo loše (ako ti nije žao aplikacija koje sad imaš i podataka) napraviti factory reset nakon upgradea. I da, neke aplikacije su poznate kao žderači baterije  (NoLed kad recimo dobiješ sms i ne pogledaš isti čas, dere 9% bateriju po satu) 

16 godina
protjeran

Hvala na odgovoru i uputama, ali ću pričekati s updateom na 2.2.1 još par dana.

Probat ću ovako sa pražnjenjem baterije do kraja pa ću vidjeti.

Inače, od aplikacija i widgeta nemam ništa aktivno osim 3g Watchdog koji je upaljen cijelo vrijeme odnosno ne znam dal se pali kad se pokrene 3G ili ne, ali u svakom slučaju na vrhu imam ikonicu da je aktivan.

Možda mi on ždere bateriju?

0 0 hvala 0
15 godina
oppteron kaže...

Oprostite sto imam tolko pitanja,mogu li flashat darkijev rom na 2.1.1 softver il bas mora bit 2.1 il 2.2???

i na koji nacin mogu vratit orginalni rom ako ce mi trebat za garanciju???

iko????

15 godina

inace stavio sam frendu na mob darkijev rom 8.0,ok je al zanima me kako vratit stock rom??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mozda uskoro dobivam sgs pa bi zelio pitat jel ima izrazenih nedostataka, kolko traje baterija i radi li ona trackmaniolika igra za desire?
MW2 : N'Dorphin // GRNDWR // HCTDM // HCSD // HCMSHPT
15 godina
neaktivan

Antrax: nisam čuo da bi 3d watchdog žderao bateriju, no nije isključeno. Možeš probat isključit pa vidjet. još uvijek ti ostaje factory reset. Ne znači da će uspjet ali može pomoć. Naime stari sustav je mogao ostavit "duhove"

Oppteron: Nisam nikad bio na Darkyju i ne znam kavi su odnosi s Kiesom. Ako ti Kies prepoznaje mob onda možeš napravit istu stvar preko Registry Patchera. Ako si na VIP-u u Registry patcheru postoji opcija VIP. Ako nju odabereš trebao bi ti instalirati na mob verziju 2.2 za VIP što bi trebalo zadovoljit garanciju. Ako to ne ide ostaje fleshanje moba preko ODINA sa originalnim firmwareom. Dakle prije nego bilo što napraviš na mobu ako si na 2.1 pogledaj koji firmware imaš (Jnešto/Jnešto/Jnešto) i onda potražiš isti na netu (samfirmware i  još neki siteovi).  

8ax: Ovako, ja sam izrazito zadovoljan mobom. baterija mi traje sa uključenim 3G dva dana. No to je vrlo relativno. Ako gledaš filmove, često igraš igrice, trčiš s uljučenim GPS-om vjerojatno će trajati kraće. U mnogome to ovisi io instaliranim aplikacijama.... Nedostatci: većina je ispravljena sa firmwareom 2.2.1, jest da on još nema službenu verziju za ovo područje, ali vjerojatno će doći, a ako ne uz pomoć malih trikova je staviš na mob. Kad čitaš ovaj forum vjerojatno misliš da ima puno problema, međutim radi se samo o glancanju. Ovaj mob je prilično moćan, uz ekran koji je bezmalo najbolji na tržištu smartphonea (moguće je retina bolja no to je stvar oko koje se lome koplja svuda po netu), osobno, meni je ovaj bolji, i što je meni bitno 1 cm veći u dijagonali. Za tu igricu nisam čuo pa ti ne mogu reći. no svakako ne dolazi  sa samim telefonom. A da li je možeš skinut s marketa ne znam, 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dali itko od vas koristi "battery wigdet"? nadam se da da...imam pitanje jedno....na bateriji od mobiteli mi je naprimjer pola potroseno (znaci 50%) a na widgetu pokazuje 38%.i evo upravo sad mi pise da mi je baterija puna i da istekam punjac a na widgetu 96%....jel su i vama takva odstupanja?i jel ima kakvo rjesenje ili prijedlog nekog boljeg widgeta?

i na 2.1 i sad na 2.2.1 mi je isti slucaj bio.hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kako se radi factory reset? jel briše sve podatke s time?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Molim vas, može mi netko ovo provijerit. Krenite od vrha mob. i stiskajte sa kažiprstom odozdo i palcom odozgo po rubovima mob. Kod mene je sve čvrsto i solidno no na negdje 3/4 mob. prije one izbočine čuje se škripavi zvuk, dalje je opet sve dobro. Zanima me dal je tako na svim mob. il je meni popusto malo back cover pa da naručim novi sa neta.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Blade3 kaže...

Molim vas, može mi netko ovo provijerit. Krenite od vrha mob. i stiskajte sa kažiprstom odozdo i palcom odozgo po rubovima mob. Kod mene je sve čvrsto i solidno no na negdje 3/4 mob. prije one izbočine čuje se škripavi zvuk, dalje je opet sve dobro. Zanima me dal je tako na svim mob. il je meni popusto malo back cover pa da naručim novi sa neta.

Meni je isto kao i tebi ali ja sam to primjetio prije jos.loa plastika {#}

15 godina
neaktivan

sve je dobro pricvrsceno i sve je sjelo na mjesto ali opet zaskripi malo.ocito tak mora bit

p.s. jel netko zna ono (gore) za bateriju?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam mutav...jel mi moze netko objasnit kako da aktiviram "croatian for smart keyboard"???skinuo sam sa marketa ali neznam kako da ju ukljucim.na 2.2.1 sam.i jos jedno pitanjce...spominje se smart keyboard PRO...ali nisam nasao na marketu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tvrtkoq kaže...

kako se radi factory reset? jel briše sve podatke s time?

Settings->Privacy->Factory data reset (Erases all data on phone). 

To ti je put i da briše sve podatke

15 godina
neaktivan
Hose Marinho 46 kaže...

Ja sam mutav...jel mi moze netko objasnit kako da aktiviram "croatian for smart keyboard"???skinuo sam sa marketa ali neznam kako da ju ukljucim.na 2.2.1 sam.i jos jedno pitanjce...spominje se smart keyboard PRO...ali nisam nasao na marketu

Moraš imati Smart keyborad pro da bi aktiviriao hrvatski jezik. Ako nemaš ukljućen market enabler onad možeš vidjeti na marketu samo smart keyboard trial. Aplikacija košta 3 $. Ako ti se ne kupuje ja imam .apk mogu ti poslat. Nije najnovija verzija ali radi baz greške.Bez smart keyboard pro ovo što si skinuo nema smisla.

15 godina
neaktivan

A imaš i ovaj link za najnoviju verziju. Nisam probao dal radi ali možeš skinut .apk. Upravo sam probao download. (http://bit.ly/dKv4PX)

15 godina
neaktivan

Evo malo moje priče...

U zadnjih par dana sam u intezivnom kontaktu sa jednim momkom iz Njemačke (Peter) koji isto radi custom rom-ove za HTC-a i SGS-a.

Za novu Darky-evu 8.1 verziju mi je rekao da nije loša a da nije nešto ni spešl...npr. auto-osvjetljenje ne radi baš najbolje...ostalo sam zaboravio {#}

Što se tiče baterije...prilikom instaliranja novog ROM-a treba u CWM-u pobrisati ''BATTERY STATS''  i baterija mora biti 100% puna, 

jer sa time praktički počinjete sa friškom baterijom opet. Tzv. KALIBRACIJA!!!

Sigurno ste primjetili kad vam mobitel javi da je baterija puna na punjaču, i čim je isključite odmah vam padne na 98%...

Ako jeste, onda je uključite opet 10-20 minuta na punjač, i kad opet javi da je puna...iskopčajte i pisat će vam 99%.

Zatim opet ista procedura dva puta...i onda je tek baterija na 100% kapaciteta.

Poslije toga potrebno ju je isprazniti do kraja, i ponoviti gore navedenu proceduru još jednom.

Za ikonu baterije koristim ''Circular Battery Indicator''.

Što se tiče aplikacija, imate Blackdroid.net i AppBrain.

Na jednu i na drugu se morate registrirati da bi ih mogli koristiti.

Ja sam sinoć preko App Braina stavio Launcher PRO, koji koristi između 8 i 13MB RAM-a, dok je tvornički Samsungov Launcher koristio preko 20 MB RAM-a.

Taj dečko Peter mi je sinoć poslao svoju verziju Youlu Message aplikacije i Youlu Phonebook aplikacije i mogu reći da su super.

Njih sam skinuo sa Appbraina.

Trenutačno koristim chompSMS.

Evo vam recimo i link za ikone za Launcher Pro.

http://launcherpro.droidicon.com/docks

Ja koristim trenutačno default verziju, al stavit ću neku koja mi se poslije svidi.

Kad vidite tu neku background sliku za laucher, potrebno je samo desni klik mišem na nju, spremiti je di oćete i posli prebaciti na mobitel.

Pretpostavljam da znate kako odabrati izgled dock-a na Launcher Pro-u...ukoliko je netko na njemu.

Ukoliko još nekom treba detalja i malih caka slobodno pitajte.

Poslano sa moj Galaxy i9000

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Hose Marinho 46 kaže...

Ja sam mutav...

{#}

Poslano sa moj Galaxy i9000
15 godina
neaktivan
docx kaže...

A imaš i ovaj link za najnoviju verziju. Nisam probao dal radi ali možeš skinut .apk. Upravo sam probao download. (http://bit.ly/dKv4PX)

Evo slinuo sam na komp ali neznam kako da stavim na mob.imam samsung kies ali neznak kako i gdje to treba kopirati ili sta vec???

17 godina
neaktivan
Hose Marinho 46 kaže...

Evo slinuo sam na komp ali neznam kako da stavim na mob.imam samsung kies ali neznak kako i gdje to treba kopirati ili sta vec???

Kopiraš direktno na SD karticu bez Kiesa.

Na mobitelu uđeš u Datoteke i tamo samo klikneš na nju.

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
15 godina
neaktivan
Hose Marinho 46 kaže...
docx kaže...

Ušekaj mob na komp. Kad se Kies digne odi na my computer. Tamo ćeš nać mob i kopiraj .apk file na vanjsku sd karticu. Skini s marekta neki app instaler. Pokreni ga. On će nać .apk file. Instaliraj i to je to.

15 godina
neaktivan

Ili onako kako je Wyks napisao.

15 godina
neaktivan
docx kaže...
tvrtkoq kaže...

Sve sam napravio kako piše i sada čekam, ne znam hoće mi javiti kada je kraj ili?? strah me nešto dirati da ne sj... Stavljam ovaj Voodoo

S time brže radi? Jel to lagfix ili??

Stavio sam Voodoo!! hvala! Jel to sada to il trebam još nešto? Ne primječujem neku razliku u brzini!!

Da li ti boot trajao malo duže (odnosno da li je za vrijeme boota ženski glas nešto pričao)? Da to je lagfix. Nakon nekog vremena trebao bi primjetiti razliku. No ovaj 2.2 je i inače spor. Bit će brži ali 2.1 je bio brži. Sad možeš napraviti ovo. Skini s marketa superuser app i busybox.

Prvo instaliraj superuser app pa onda busybox. I onda imaš kompletno rootan mob. Skinuo ti ili ne te aplikacije mob ti je u stvari rootan, no da bi to mogao iskoristiti te dvije aplikacije su ti potrebne. Kad si to napravio skini aplikaciju koja se zove reboot button. Ona će ti reći je li voodoo aktiviran. A iz nje ga možeš i disableati.

ne mogu naći ovu aplikaciju reboot button, u busy boxu mi piše da je voodoo aktiviran, prije njega sam skinuo i superuser, oni samo trebaju biti aktivni, ništa ne trebam radit s tim aplikacijama?

16 godina
protjeran

Evo da javim današnju situaciju... naime jučer mi se ispraznio do kraja i napunjen je do 100% i isključen s napajanja u 16:20 h.... ovog časa baterija pokazuje 86% :)

Isključio sam i 3g watchdog za svaki slučaj tako da ću ga sad pustiti da se ponovno isprazni do kraja, ali ću onda u sljedećem ciklusu ostaviti 3g watchdog upaljen da vidim ima li razlike.

U svakom slučaju sada baterija drži bolje nego prije i to osjetno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tvrtkoq kaže...
docx kaže...
tvrtkoq kaže...

Sve sam napravio kako piše i sada čekam, ne znam hoće mi javiti kada je kraj ili?? strah me nešto dirati da ne sj... Stavljam ovaj Voodoo

S time brže radi? Jel to lagfix ili??

Stavio sam Voodoo!! hvala! Jel to sada to il trebam još nešto? Ne primječujem neku razliku u brzini!!

Da li ti boot trajao malo duže (odnosno da li je za vrijeme boota ženski glas nešto pričao)? Da to je lagfix. Nakon nekog vremena trebao bi primjetiti razliku. No ovaj 2.2 je i inače spor. Bit će brži ali 2.1 je bio brži. Sad možeš napraviti ovo. Skini s marketa superuser app i busybox.

Prvo instaliraj superuser app pa onda busybox. I onda imaš kompletno rootan mob. Skinuo ti ili ne te aplikacije mob ti je u stvari rootan, no da bi to mogao iskoristiti te dvije aplikacije su ti potrebne. Kad si to napravio skini aplikaciju koja se zove reboot button. Ona će ti reći je li voodoo aktiviran. A iz nje ga možeš i disableati.

ne mogu naći ovu aplikaciju reboot button, u busy boxu mi piše da je voodoo aktiviran, prije njega sam skinuo i superuser, oni samo trebaju biti aktivni, ništa ne trebam radit s tim aplikacijama?

S tim aplikacijama ne trebaš raditi baš ništa. Kad budeš pokretao neku aplikaciju koja treba root pristup superuser će te prilikom prvog pokretanja pitati da li dozvoljavaš taj pristup. Ti ćeš jasno dozvoliti, a nakon toga prilikom svakog idćeg pokretanja više te neće pitati.

15 godina
neaktivan

A puno ime ove aplikacije je Voodoo Toggle Reboot Button i ima je na marketu. Upravo sam provjerio na AppBrain

17 godina
odjavljen
Antraks kaže...

Evo da javim današnju situaciju... naime jučer mi se ispraznio do kraja i napunjen je do 100% i isključen s napajanja u 16:20 h.... ovog časa baterija pokazuje 86% :)

Isključio sam i 3g watchdog za svaki slučaj tako da ću ga sad pustiti da se ponovno isprazni do kraja, ali ću onda u sljedećem ciklusu ostaviti 3g watchdog upaljen da vidim ima li razlike.

U svakom slučaju sada baterija drži bolje nego prije i to osjetno.

3G watchdog, pa lako moguce je da ti cica bateriju ako si mu stavio da se refresha npr svakoh 15 min... meni baterija traje nekih dan i pol. wi-fi non stop upaljen, cak i gps ali primjetio sam da je on upaljen ali u notification baru nema ikone nego se pojavi tek kad neka app koristi gps... e sad ne znam ali pretpostavljam da je on stavljen "ajmo rec na spavanje" dok ga se ne koristi. ne znam sto bi drugo objasnjavalo jer uz sve to upaljeno (2g/3g i data package je takodjer non stop upaljeno) i s time da jos dosta prckam po njemu mislim da je to cist OK... naravno da bi moglo biti i bolje ali zadovoljan sam.. e i brightness sam si stavio na nekih 20% jerr ono automatic govno je govno
Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
neaktivan
Jar Jar Binks kaže...

Evo malo moje priče...

U zadnjih par dana sam u intezivnom kontaktu sa jednim momkom iz Njemačke (Peter) koji isto radi custom rom-ove za HTC-a i SGS-a.

Za novu Darky-evu 8.1 verziju mi je rekao da nije loša a da nije nešto ni spešl...npr. auto-osvjetljenje ne radi baš najbolje...ostalo sam zaboravio {#}

Što se tiče baterije...prilikom instaliranja novog ROM-a treba u CWM-u pobrisati ''BATTERY STATS''  i baterija mora biti 100% puna, 

jer sa time praktički počinjete sa friškom baterijom opet. Tzv. KALIBRACIJA!!!

Sigurno ste primjetili kad vam mobitel javi da je baterija puna na punjaču, i čim je isključite odmah vam padne na 98%...

Ako jeste, onda je uključite opet 10-20 minuta na punjač, i kad opet javi da je puna...iskopčajte i pisat će vam 99%.

Zatim opet ista procedura dva puta...i onda je tek baterija na 100% kapaciteta.

Poslije toga potrebno ju je isprazniti do kraja, i ponoviti gore navedenu proceduru još jednom.

Za ikonu baterije koristim ''Circular Battery Indicator''.

Što se tiče aplikacija, imate Blackdroid.net i AppBrain.

Na jednu i na drugu se morate registrirati da bi ih mogli koristiti.

Ja sam sinoć preko App Braina stavio Launcher PRO, koji koristi između 8 i 13MB RAM-a, dok je tvornički Samsungov Launcher koristio preko 20 MB RAM-a.

Taj dečko Peter mi je sinoć poslao svoju verziju Youlu Message aplikacije i Youlu Phonebook aplikacije i mogu reći da su super.

Njih sam skinuo sa Appbraina.

Trenutačno koristim chompSMS.

Evo vam recimo i link za ikone za Launcher Pro.

http://launcherpro.droidicon.com/docks

Ja koristim trenutačno default verziju, al stavit ću neku koja mi se poslije svidi.

Kad vidite tu neku background sliku za laucher, potrebno je samo desni klik mišem na nju, spremiti je di oćete i posli prebaciti na mobitel.

Pretpostavljam da znate kako odabrati izgled dock-a na Launcher Pro-u...ukoliko je netko na njemu.

Ukoliko još nekom treba detalja i malih caka slobodno pitajte.

što je CWM?? gdje se briše BATTERY STATS

16 godina
protjeran

Na 3g watchdogu mi je bilo namješteno refreš svaku minutu, ali ispod piše da je to samo kad 3g radi, a pošto 3g ne koristim previše, odnosno skoro nikako, nisam se obazirao na to.

Mada ispod piše da što je refreš brži da više baterije cucla.

Sad sam ponovno upalio 3g watchdog, namjestio na 15 minuta i stavio da se pali samo kad je 3g aktivan pa ću vidjeti kako se ponaša.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

pa ja cu popi7dit.... napravio hard reset (imao nekih problema s barcode scanerom) i sad se mob boota pa vec nekih 15min i svako malo zavibrira... :/

normalno mogu u recovery mode i ostala sranja ali ovo me vec zivcira... koji mu je quratz sad!? odin mi ne gine za reflash vjerovatno! AAAAHHH!!!

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice