Onaj mob što kamera ne radi, tražio sam 30$ a prodavač je htio vratiti samo 10$, onda je aliexpress uskočio i presudio 11.40$. Koji K?
Da sam tražio veću cifru, onda bi ali isto presudio više? Ta zaštita kupca im je sranje
Onaj mob što kamera ne radi, tražio sam 30$ a prodavač je htio vratiti samo 10$, onda je aliexpress uskočio i presudio 11.40$. Koji K?
Da sam tražio veću cifru, onda bi ali isto presudio više? Ta zaštita kupca im je sranje
Ja sam baš imao probleme s baterijom za koju sam radio formiranje, ta mi je prva otišla u laptopu, od tada se više ne zamaram time, a ovakve drastične razlike kakve navodiš nisam primjetio.
Međutim, i dalje mi nije jasno zašto smatraš da se baterija više grije ako se mobitel koristi dok se puni. Punjač daje snagu koliko je deklariran, mobitel od toga troši onoliko koliko mu treba, a ostatak puni bateriju, klasični floating charging.
U zadnjih godinu dana, znam za tri slučaja gdje su djeca mojih kolega ubila baterije za 6 mjeseci na tabletima.
Pa tko bi čekao da se baterija napuni. Moj Prestigio Duo nakon tri godine radi savršeno.
Sa starim Emachine laptopom, još uvijek crtam 3 sata u komadu u AutoCad-u. Na bateriji, naravno.
Večina vas nema mobitel duže od 6 mjeseci, pa ne osjetite razliku a i kaj vas briga, što bu s njim poslije.
Od 30-tak mobova, koje sam nabavio rodbini i prijateljima, samo dva nisam ja obradio prije predaje i oba su u problemu s baterijom.
Jedan je i gore spomenuti.
Radite vi kako hoćete, ja samo dijelim svoja iskustva.
Imate na forumu hr zgodnih primjera iz prakse.
Toliko od mene, po tom pitanju, da ban ne zaradim za OFF
Nikad, ali apsolutno nikad, nemoj na litij ionskoj bateriji rabiti princip koji si naveo. Upravo to je pravi put da se baterija ubije prije roka.
Idealan scenarij za litij ionske baterije je da ju isprazniš do cca 15% i napuniš do cca 85%.
Ovo je amenovano i nema daljnje diskusije.
Situacija je drugačija za nikalkadmijeve i eventualno litijpolimerske baterije.
http://community.umidigi.com/article-254-1.html
Sta mislite o ovome? Pazite specifikaciju i cijene, ovo je bolesno niska ponuda, 6gb rama, helio p20 2.3ghz procesor, 4000mah baterija a i poprilicno im je stock android na mobitelima ako sam dobro upucen..
sve to za 180 eura presale, smijesno
Imam utisak da su im uređaji natprosečno skloni kvaru, a u tom svetlu zabrinjava i slučaj kolege forumaša koji je pre par strana bezuspešno pokušavao da nađe novu bateriju za neki od njihovih modela.
Ja se nadam da će trgovine 11.11. nenajavljeno spustiti cijene nekih proizvoda 
Btw na TopOone piše: Redmi Note 4: $231.24 SALE US $184.99
Nisam pratio cijenu do sad pa ne znam dal je ovo samo za reklamu povišena početna cijena, il je stvarno spuštena.
11.11. ce s popustom biti 184.99 (+dhl) a do prije nekoliko dana je bio 187 (+dhl).

Ako ne naprave pravi popust, pricekati cu par dana da se rascisti akcija pa naruciti redovnim putem.
Pozdrav!
Zanima me gdje naručiti Xiaomi Mi4 ili Redmi 3s iz EU? Gdje je najpovoljnije/najsigurnije naručiti?
Ništa ne ostavljam nezavrš
Nikad, ali apsolutno nikad, nemoj na litij ionskoj bateriji rabiti princip koji si naveo. Upravo to je pravi put da se baterija ubije prije roka.
Idealan scenarij za litij ionske baterije je da ju isprazniš do cca 15% i napuniš do cca 85%.
Ovo je amenovano i nema daljnje diskusije.
Situacija je drugačija za nikalkadmijeve i eventualno litijpolimerske baterije.
Točno i taj režim odrađuje elektronika na bateriji.
Kad ta elektronika zakaže, onda se događa isto što i onoj povučenoj seriji Samzunga.
Ja u 90% slučajeva punim i praznim do kraja, rijetko (izbjegavam) nadopunjavam.
Potpis
kakva su iskustva sa neutrino mobile shopom? ili wow shop?
imaju xiaomi i moze se na rate, i jednostavnije je reklamirati u slucaju kvara
Stigao Mi5 sa TopOne, sve na broju, mobitel zakon. Hvala ekipi ovdje na pomoći!
Ako nekog zanima nešto vezano za proces naručivanja ili posao kad dođe doma(flashanje, otključavanje bl), slobodno pitajte. 
Ako nekog zanima nešto vezano za proces naručivanja ili posao kad dođe doma(flashanje, otključavanje bl), slobodno pitajte. 
kakav je MIUI?
Ja sam naručio prekjučer s Top One,dobio sam samo jednu poruku od njih,ali mi jos nisu poslali...koliko otpirlike treba da posalju?
Pozz svima, prije 2-3 mjeseca uzeo Doogee X5 na popustu i sve pohvale, e sada bih si uzeo memorijsku karticu, ali me zbunilo ovo u opisu moga mobitela: Support TF card up to 32GB extended. Također vidim da ima puno razlicitih memorijskih kartica: micro SD, SD, micro SDHC itd..
Meni je konkretno zapela za oko ova memorijska: https://www.links.hr/hr/memorijska-kartica-pny-2015-high-performance-micro-sdhc-16gb-sdu16g10higper80-ef-class-10-sd-adapter-300900405 ako netko moze naci jeftiniju i "bolju" karticu istog kapaciteta ili veceg, neka samo ostavi link, ali ako je iz HGShopa ili Links trgovine.
Hvala unaprijed i isprike, ako je kriva tema
EDIT: Otvorio sam poklopac i ima logo od Micro SD samo, predpostavljam da Micro SDHC kartice nemogu u moj mob, nego samo MicroSD?
hc - high capacity
Znaci moze i ta s HC, nasao u HGShopu puno jeftinije: https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=7716
kakav je MIUI?
Zakon!
Sučelje je vrlo slično iPhoneovom, nema App drawera, ali sve je vrlo fluidno i intuitivno napravljeno, premještanje ikona, home screenova i sl je logično i praktično.
Settings su najrazličitiji u odnosu na bilo koje sučelje dosad (koristio sam Sony i Samsung) - možeš puno više toga modificirati i drukčiji je pristup kontroli notifikacija, permissiona itd.
Jako ugodno iskustvo (MIUI 8)
Ja sam naručio prekjučer s Top One,dobio sam samo jednu poruku od njih,ali mi jos nisu poslali...koliko otpirlike treba da posalju?
Jesi platio? Kada otvoriš detalje narudžbe (View Details) imaš cijelu korespondenciju sa Sellerom, pošalji im upit tamo što je s narudžbom.
Meni su odg isti dan, a mob je došao u roku 6 dana (to je najbrži mogući scenarij)
Postoji li nešto poput garancije ako mi se mobitel pokvari za mjesec/tri/pet? Kamo ga šaljem? Čuo sam da hrvatski servisi odbijaju popraviti ako je flashano išta osim official roma
kakva su iskustva sa neutrino mobile shopom? ili wow shop?
imaju xiaomi i moze se na rate, i jednostavnije je reklamirati u slucaju kvara
Iskustva koliko čujem su većinom dobra, kupovao sam kod njih i dosta brzo i profesionalno je prošlo. Nasreću još nita nije krepalo pa ne bi znao oko garancije.
Ne smiješ rootat mob, otključati BL niti ništa slično jer ne priznaju garanciju. Za staviti drugi ROM mogu ti oni, npr. u slučaju Xiaomija stavljaju samo global stable itd.
Dok recimo shopovi vani ne gledaju na root, nije ih briga jel ti rootaš i koji si ROM stavio. Ako zezneš pa brickaš mob, lijepo ti to naplate i sve ok. Pogotovo što npr. u službenom dev MIUI ROM-u imaš stock root, ali naši pametuju pa to neće staviti, a službeni je ROM od proizvođača.
Pa sad jbg, ak ti se gledaju reklame u svim programima, ne možeš birati koji ćeš ROM, nema lijepog backupa preko TWRP, Titanium backup i da ne nabrajam dalje, kupiš kod nas i voziš ne rootani mob. Velika većina ljudi ionako fura tako sve stock pa radi ok.
Meni su osobno svi mobači rootani, ali su kupljeni vani, imaš honorbuy, grossoshop itd. gdje roba stiže ili iz EU ili iz Kine i na reklamaciju šalješ isto kod njih u EU, a ne u kinu. I ne gnjave ništa oko roota. A da li će rješavanje garancije kod nas ili u EU biti brže, to ti je uvijek lutrija. Kupnju u kini ne podržavam ako je garancija uvjet jer to je muka za poslati natrag, cca 2mj si bez moba, slao jednom i nikad više, radije platim više u EU ili našima.
Nešto zanimljivo na rasprodaji.
copy paste sa druge teme ali i ovdje se raspravlja o odabiru, a pošto sam pomalo očajan moram ovo napraviti. nadam se da ću dobiti koji dobar savjet. post ide ovako:
Mobitel do 1600kn? kamera minimum 13 MP-a, 3 GB RAMA, 32 GB memorije, 2.0 GHZ procesor i jaka baterija min 3500mah-a (imao sam iphone do nedavno pa sam popizdio, želim jaku batrijju:)). Naravno global stable ROM i ako je moguće da hvata 4G i u ruralnim područjima (nije obavezno).
Vrtim se oko sebe, okrećem se, izjeb** sam sebe u mozak sa odabirom mobitela. Isprva sam mislio Xiaomi 3 pro, pa Xioami 4 Prime, pa cijelo vrijeme bacam oko na UMI-je, sad u zadnje vrijeme mi se čini da Xiaomi 3 Note pro najviše odgovara mojim potrebama.
Vrijeme prolazi, ja odlučujem i razmišljam, a bez smartphonea sam ko bez noge i tako to već neko vrijeme. Neki savjet da mi ubrzaproces odabira? Uzimao bi preko njuškala i da ima garanciju osim ako ne pronađem neku ekstra ponudu izvana. Tada bi se strpio još malo
Od kuda uzeti redmi 4 i na što paziti?
Pisao sam ovdje vec ali nisam dobio odgovor vezano za Xiaomi redmi note 4 ili note pro.
Uglavnom treba mi best buy do 200eur? Mob ide za zensku osobu, znaci bitna kamera i baterija, i naravno koliko toliko dobar dizajn
hvala!