"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.260.907
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
17 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Onaj mob što kamera ne radi, tražio sam 30$ a prodavač je htio vratiti samo 10$, onda je aliexpress uskočio i presudio 11.40$. Koji K?

Da sam tražio veću cifru, onda bi ali isto presudio više? Ta zaštita kupca im je sranje

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
sosta kaže...
dak0001 kaže...

Ja sam baš imao probleme s baterijom za koju sam radio formiranje, ta mi je prva otišla u laptopu, od tada se više ne zamaram time, a ovakve drastične razlike kakve navodiš nisam primjetio.

Međutim, i dalje mi nije jasno zašto smatraš da se baterija više grije ako se mobitel koristi dok se puni. Punjač daje snagu koliko je deklariran, mobitel od toga troši onoliko koliko mu treba, a ostatak puni bateriju, klasični floating charging.

U zadnjih godinu dana, znam za tri slučaja gdje su djeca mojih kolega ubila baterije za 6 mjeseci na tabletima.

Pa tko bi čekao da se baterija napuni. Moj Prestigio Duo nakon tri godine radi savršeno.

Sa starim Emachine laptopom, još uvijek crtam 3 sata u komadu u AutoCad-u. Na bateriji, naravno.

Večina vas nema mobitel duže od 6 mjeseci, pa ne osjetite razliku a i kaj vas briga, što bu s njim poslije.

Od 30-tak mobova, koje sam nabavio rodbini i prijateljima, samo dva nisam ja obradio prije predaje i oba su u problemu s baterijom.

Jedan je i gore spomenuti.

Radite vi kako hoćete, ja samo dijelim svoja iskustva.

Imate na forumu hr zgodnih primjera iz prakse.

Toliko od mene, po tom pitanju, da ban ne zaradim za OFF

dak
10 godina
neaktivan
To su vjerojatno zbog visokih temperatura otisle baterije na tabletima, zna se da djeca puno igraju igre, a bateriju ces zeznut ak previse u komadu igras bio on na punjacu il ne, jer gubi kapacitet zbog topline i to se ne moze vratiti, bar kolko znam...

Dok se losa kalibracija baterije lako sredi ako imas root.. A do lose kalibracije dode ako duze vrijeme punis mob po par posto, pogotovo ako ga u pocetku ne napunis i ispraznis do kraja par puta..

Zeznuo sam na tclu bateriju na isti nacin, nadopunjavao par puta bezveze, promijenio rom, od pocetka tjedan-2 se nijednom nije ispraznil ni napunil do kraja i baterija se praznila u manje od pol dana, napunjen mob do kraja, battery calibrator app koristena, ispraznjen mob i napunjen ugasen do kraja, jos par puta normalno do kraja i evo, sad se nakon godinu dana i dalje koristi, samo spojen na wifi bez kartice i drzi baterija po tjedan dana sa svim mogucim aplikacijama
14 godina
blackeagle29 kaže...
pogotovo ako ga u pocetku ne napunis i ispraznis do kraja par puta..

Nikad, ali apsolutno nikad, nemoj na litij ionskoj bateriji rabiti princip koji si naveo. Upravo to je pravi put da se baterija ubije prije roka.

Idealan scenarij za litij ionske baterije je da ju isprazniš do cca 15% i napuniš do cca 85%.

Ovo je amenovano i nema daljnje diskusije.

Situacija je drugačija za nikalkadmijeve i eventualno litijpolimerske baterije.

Fuck me I am famous.
17 godina
neaktivan

http://community.umidigi.com/article-254-1.html

Sta mislite o ovome? Pazite specifikaciju i cijene, ovo je bolesno niska ponuda, 6gb rama, helio p20 2.3ghz procesor, 4000mah baterija a i poprilicno im je stock android na mobitelima ako sam dobro upucen.. 

sve to za 180 eura presale, smijesno

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 14:06 (Furymaker).

0 0 hvala 0
18 godina

Imam utisak da su im uređaji natprosečno skloni kvaru, a u tom svetlu zabrinjava i slučaj kolege forumaša koji je pre par strana bezuspešno pokušavao da nađe novu bateriju za neki od njihovih modela.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
CyberDemonVZ kaže...
mightyboss kaže...
Pozz...neka me netko demantira ali ne vidim nikakve konkretne, financijski korisne popuste na alliexpressu sto se tice 11.11.Eventualno Mi 4c koji je ionako vec snizen podosta,sada ce biti 100$,Le eco le2 kojeg posjedujem (130$), Le max 2 (204$) te mozda leagoo z5 (34$),za totalno nezahtjevne korisnike.

Ja se nadam da će trgovine 11.11. nenajavljeno spustiti cijene nekih proizvoda

Btw na TopOone piše: Redmi Note 4: $231.24 SALE US $184.99

Nisam pratio cijenu do sad pa ne znam dal je ovo samo za reklamu povišena početna cijena, il je stvarno spuštena.

11.11. ce s popustom biti 184.99 (+dhl) a do prije nekoliko dana je bio 187 (+dhl). 

Ako ne naprave pravi popust, pricekati cu par dana da se rascisti akcija pa naruciti redovnim putem. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 14:33 (goldfinger).
16 godina

Pozdrav!

Zanima me gdje naručiti Xiaomi Mi4 ili Redmi 3s iz EU? Gdje je najpovoljnije/najsigurnije naručiti?

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
guls kaže...
blackeagle29 kaže...
pogotovo ako ga u pocetku ne napunis i ispraznis do kraja par puta..

Nikad, ali apsolutno nikad, nemoj na litij ionskoj bateriji rabiti princip koji si naveo. Upravo to je pravi put da se baterija ubije prije roka.

Idealan scenarij za litij ionske baterije je da ju isprazniš do cca 15% i napuniš do cca 85%.

Ovo je amenovano i nema daljnje diskusije.

Situacija je drugačija za nikalkadmijeve i eventualno litijpolimerske baterije.

Točno i taj režim odrađuje elektronika na bateriji.

Kad ta elektronika zakaže, onda se događa isto što i onoj povučenoj seriji Samzunga.

Ja u 90% slučajeva punim i praznim do kraja, rijetko (izbjegavam) nadopunjavam.

dak
10 godina
neaktivan
I sad nemozes kupit po noralnoj cijeni neg moras cekat 11. Tak je kod vecine aliexpress ..idioti
Potpis
10 godina
neaktivan
Oces rec da baterija nije stvorena da se puni i prazni? Upravo elektronika blokira punjenje i praznjenje iznad i ispod limita... Da ga svaki put punim 40-50 posto par tjedana, sa sota od 10h bi pal na max 6-7, ak ne i jos vise, jer bi u batterystatsu vec zapisalo voltazu il kaj vec oko tog do kud ju napunis... I kaj si onda kad se to dogodi? Onda ce pocet kak baterija ne valja...

Baterija ima odredeno kolko ciklusa punjenja prezivi, i to se smanjuje usred visoke ili niske temperature, kaj se dogada ak se predugo brzo puni, ce se pregrijat, skini ampere kad punis mob... Vidit ces da ce prvo bit blizu deklariranog, a kak se mob grije ce se smanjivat jacina, da se ne pregrije... A vjerujem da je to i zakazalo na samsungu pa je stalno punilo na max :)

0 0 hvala 0
11 godina

kakva su iskustva sa neutrino mobile shopom? ili wow shop?

imaju xiaomi i moze se na rate, i jednostavnije je reklamirati u slucaju kvara

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stigao Mi5 sa TopOne, sve na broju, mobitel zakon. Hvala ekipi ovdje na pomoći!

Ako nekog zanima nešto vezano za proces naručivanja ili posao kad dođe doma(flashanje, otključavanje bl), slobodno pitajte.

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...

Ako nekog zanima nešto vezano za proces naručivanja ili posao kad dođe doma(flashanje, otključavanje bl), slobodno pitajte.

kakav je MIUI?

10 godina
neaktivan
Pozitivni, više stvari sam kupio kod njih, nikad nije bilo problema, sve ti je to isto.
13 godina
neaktivan

Ja sam naručio prekjučer s Top One,dobio sam samo jednu poruku od njih,ali mi jos nisu poslali...koliko otpirlike treba da posalju? 

14 godina

Pozz svima, prije 2-3 mjeseca uzeo Doogee X5 na popustu i sve pohvale, e sada bih si uzeo memorijsku karticu, ali me zbunilo ovo u opisu moga mobitela: Support TF card up to 32GB extended. Također vidim da ima puno razlicitih memorijskih kartica: micro SD, SD, micro SDHC itd..

Meni je konkretno zapela za oko ova memorijska: https://www.links.hr/hr/memorijska-kartica-pny-2015-high-performance-micro-sdhc-16gb-sdu16g10higper80-ef-class-10-sd-adapter-300900405 ako netko moze naci jeftiniju i "bolju" karticu istog kapaciteta ili veceg, neka samo ostavi link, ali ako je iz HGShopa ili Links trgovine.

Hvala unaprijed i isprike, ako je kriva tema

EDIT: Otvorio sam poklopac i ima logo od Micro SD samo, predpostavljam da Micro SDHC kartice nemogu u moj mob, nego samo MicroSD?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2016 18:57 (RedHill).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ovo micro sdhc ti je ak se ne varam high quality il kaj vec, to je to, i trebala bi pasat, jedino je bitno da je class 10 kaj ova iznad vjerojatno i je, ak ne i brza posto je hc
17 godina

hc - high capacity

Bit će!
14 godina

Znaci moze i ta s HC, nasao u HGShopu puno jeftinije: https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=7716

0 0 hvala 0
18 godina
Ona prije je brza...po specifikacijama...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
neaktivan
Furymaker kaže...
crazy_luđak kaže...

kakav je MIUI?

Zakon!

Sučelje je vrlo slično iPhoneovom, nema App drawera, ali sve je vrlo fluidno i intuitivno napravljeno, premještanje ikona, home screenova i sl je  logično i praktično.

Settings su najrazličitiji u odnosu na bilo koje sučelje dosad (koristio sam Sony i Samsung) - možeš puno više toga modificirati i drukčiji je pristup kontroli notifikacija,  permissiona itd.

Jako ugodno iskustvo (MIUI 8)

tarz01 kaže...

Ja sam naručio prekjučer s Top One,dobio sam samo jednu poruku od njih,ali mi jos nisu poslali...koliko otpirlike treba da posalju? 

Jesi platio? Kada otvoriš detalje narudžbe (View Details) imaš cijelu korespondenciju sa Sellerom, pošalji im upit tamo što je s narudžbom.

Meni su odg isti dan, a mob je došao u roku 6 dana (to je najbrži mogući scenarij)

17 godina
neaktivan

Postoji li nešto poput garancije ako mi se mobitel pokvari za mjesec/tri/pet? Kamo ga šaljem? Čuo sam da hrvatski servisi odbijaju popraviti ako je flashano išta osim official roma

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sta kažete onda se isplati uzeti kojk mob zbog tog 11.11 shoppinga? Možda redmi 4a?

I mi može tko reći dali ovi redmi 4 i redmi note 4 imaju bolju kameru nego mi4?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
digitall kaže...

kakva su iskustva sa neutrino mobile shopom? ili wow shop?

imaju xiaomi i moze se na rate, i jednostavnije je reklamirati u slucaju kvara

Iskustva koliko čujem su većinom dobra, kupovao sam kod njih i dosta brzo i profesionalno je prošlo. Nasreću još nita nije krepalo pa ne bi znao oko garancije.

Ne smiješ rootat mob, otključati BL niti ništa slično jer ne priznaju garanciju. Za staviti drugi ROM mogu ti oni, npr. u slučaju Xiaomija stavljaju samo global stable itd.

Dok recimo shopovi vani ne gledaju na root, nije ih briga jel ti rootaš i koji si ROM stavio. Ako zezneš pa brickaš mob, lijepo ti to naplate i sve ok. Pogotovo što npr. u službenom dev MIUI ROM-u imaš stock root, ali naši pametuju pa to neće staviti, a službeni je ROM od proizvođača.

Pa sad jbg, ak ti se gledaju reklame u svim programima, ne možeš birati koji ćeš ROM, nema lijepog backupa preko TWRP, Titanium backup i da ne nabrajam dalje, kupiš kod nas i voziš ne rootani mob. Velika većina ljudi ionako fura tako sve stock pa radi ok.

Meni su osobno svi mobači rootani, ali su kupljeni vani, imaš honorbuy, grossoshop itd. gdje roba stiže ili iz EU ili iz Kine i na reklamaciju šalješ isto kod njih u EU, a ne u kinu. I ne gnjave ništa oko roota. A da li će rješavanje garancije kod nas ili u EU biti brže, to ti je uvijek lutrija. Kupnju u kini ne podržavam ako je garancija uvjet jer to je muka za poslati natrag, cca 2mj si bez moba, slao jednom i nikad više, radije platim više u EU ili našima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2016 7:13 (cshadow).
14 godina

Nešto zanimljivo na rasprodaji.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

copy paste sa druge teme ali i ovdje se raspravlja o odabiru, a pošto sam pomalo očajan moram ovo napraviti. nadam se da ću dobiti koji dobar savjet. post ide ovako:

Mobitel do 1600kn? kamera minimum 13 MP-a, 3 GB RAMA, 32 GB memorije, 2.0 GHZ procesor i jaka baterija min 3500mah-a (imao sam iphone do nedavno pa sam popizdio, želim jaku batrijju:)). Naravno global stable ROM i ako je moguće da hvata 4G i u ruralnim područjima (nije obavezno).

Vrtim se oko sebe, okrećem se, izjeb** sam sebe u mozak sa odabirom mobitela. Isprva sam mislio Xiaomi 3 pro, pa Xioami 4 Prime, pa cijelo vrijeme bacam oko na UMI-je, sad u zadnje vrijeme mi se čini da Xiaomi 3 Note pro najviše odgovara mojim potrebama.

Vrijeme prolazi, ja odlučujem i razmišljam, a bez smartphonea sam ko bez noge i tako to već neko vrijeme. Neki savjet da mi ubrzaproces odabira? Uzimao bi preko njuškala i da ima garanciju osim ako ne pronađem neku ekstra ponudu izvana. Tada bi se strpio još malo 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Lako, UMI izbaci i kupi bilo koji Xiaomi.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Od kuda uzeti redmi 4 i na što paziti?

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-Blackberry 9900-Z1C-Lumia 630-Xperia E-OPO-HOX
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pisao sam ovdje vec ali nisam dobio odgovor vezano za Xiaomi redmi note 4 ili note pro.

Uglavnom treba mi best buy do 200eur? Mob ide za zensku osobu, znaci bitna kamera i baterija, i naravno koliko toliko dobar dizajn

hvala!

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice