"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.260.722
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
16 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozdrav.

Naručio sam xiaomi redmi 3s i zbog problema sa gubljenjem signala na neovisno kojem je romu sam se žalio TopOneu preko aliexpressa i ponudili su mi da:

1. odnesem nekome ovdje na servis ( Jel ima u hrvatskoj servis koji bi to mogao srediti? )

2. pošaljem mobitel nazad i oni pošalju drugi i plate shipping moj

3. dobijem full refund

Kako najlakše poslati mobitel u kinu?  Koji je postupak?  Jel trebam plaćati carinu ili pdv s obzirom da su oni meni slali "DHL shippingom" kojim se izbjegne to zbog EU. Oni bi meni poslali novi mobitel opet na isti način ali me zanima bili ja imao problema kad bi slao ovaj tamo?

Xiaomi Mi3W 64gb

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Kolko znam, ti nemas problema s tim, neg placas samo postarinu do tam, a posto bi ti poslali opet dhlom i bez pdva mislim da je potrebno samo sa trackingom poslat... Da si platio pdv onda bi vec bila druga procedura slanja da ne naplate opet isti pdv
16 godina
neaktivan

Jesi siguran?

Znači odem na poštu i šaljem normalno hpexpressom sa trackingom? A vrijednost robe dal da stavim punu vrijednost ili?

Xiaomi Mi3W 64gb

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Mislim da je bilo tak nes, al da budes sigurniji, javi se ili ilionu na telekinezi i pitaj kak poslat il itemu tam otvoris pa ce odgovorit neko ko je slao nazad
15 godina
karlogd kaže...

Pozdrav.

Naručio sam xiaomi redmi 3s i zbog problema sa gubljenjem signala na neovisno kojem je romu sam se žalio TopOneu preko aliexpressa i ponudili su mi da:

1. odnesem nekome ovdje na servis ( Jel ima u hrvatskoj servis koji bi to mogao srediti? )

2. pošaljem mobitel nazad i oni pošalju drugi i plate shipping moj

3. dobijem full refund

Kako najlakše poslati mobitel u kinu?  Koji je postupak?  Jel trebam plaćati carinu ili pdv s obzirom da su oni meni slali "DHL shippingom" kojim se izbjegne to zbog EU. Oni bi meni poslali novi mobitel opet na isti način ali me zanima bili ja imao problema kad bi slao ovaj tamo?

karlogd kaže...

Jesi siguran?

Znači odem na poštu i šaljem normalno hpexpressom sa trackingom? A vrijednost robe dal da stavim punu vrijednost ili?

Meni je baš danas stigao mob od Top Onea DHL-om sa popravka.
Samo zapakiraš mobitel i nalijepiš svoju i adresu primatelja koju ti oni daju te u Pošti pošalji kao vrijednosno prioritetno pismo.
Tada imaš tracking i osiguranje na pošiljku.
Ja sam za Redmi Note 3 Pro platio 111kn slanje te mi je to Top One vratio

Ne plaćaš ti nikakvu carinu

robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
robimarko kaže...

Samo zapakiraš mobitel i nalijepiš svoju i adresu primatelja koju ti oni daju te u Pošti pošalji kao vrijednosno prioritetno pismo.

Koliko je to sve skupa trajalo? Protivnici "kineza" cesto kao argument uzimaju dugo razdoblje servisiranja u slucaju kvara, mada nije ni kod nas ruzicasta situacija. Zadnji mob koji je bio na servisu kod nas sam cekao sve skupa 40 dana (zitnjak u Zagrebu, Agram?). Prije toga sam mamin telefon (pod ugovorom od t-coma, pa sma ga odnio direktno u tcom) cekao cca 3 tjedna. Ajd, dobili smo neki zamjenski rasklimani krs, ali dobra gesta.

11 godina
texas.bug kaže...

Xiaomi Redmi Note 3 pro prime special Edition, to je onaj 3 mm duzi, za € 137,16 na rasprodaji 11.11. Cini mi se kao dobra cijena. Sto mislite o ovom special modelu?

https://www.aliexpress.com/store/product/Official-Global-Version-Xiaomi-Redmi-Note-3-3i-pro-prime-special-Version-Smartphone-5-5-Inch/2178148_32717858702.html

cijena je odlicna, ja sam platio 160 eur a ide i vise...samo gledaj odmah masku da zbavis, s tim modelom 2 mm duzim ima se problema za naci maska

15 godina
mcf kaže...
robimarko kaže...

Koliko je to sve skupa trajalo? Protivnici "kineza" cesto kao argument uzimaju dugo razdoblje servisiranja u slucaju kvara, mada nije ni kod nas ruzicasta situacija. Zadnji mob koji je bio na servisu kod nas sam cekao sve skupa 40 dana (zitnjak u Zagrebu, Agram?). Prije toga sam mamin telefon (pod ugovorom od t-coma, pa sma ga odnio direktno u tcom) cekao cca 3 tjedna. Ajd, dobili smo neki zamjenski rasklimani krs, ali dobra gesta.

Uf,ovo je trajalo oko 2 i pol mjeseca.
Prvo dok iskomuniciraš i probaš sve prije slanja,onda sam poslao i mjesec dana je trebalo da dostave mob.
Onda nisam imao sreće jer je bio neki kineski praznik,a kod njih praznik znači 7 neradnih dana.
E onda kada su pohvatali par tisuća narudžbi nakon praznika i poslali ga na servis bio je gotov za cca 10 dana.
Onda je trebalo još tjedan dana da stigne do mene

robimarko@gmail.com
15 godina

Trebao bi naručit nekog kineza za curu, koji je best buy do 200 dolara i da ima ok kameru?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da li neko ima ovaj lenovo zuk z2 pro? Kakvi su vam utisci?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Dosel oukitel c3 sa dealsmachine ,za par sto kuna zasad je super
Potpis
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ajde super, moj je na carini pa stiže za koji dan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Evo amo da javim problem sa digitizerom.. Nepreizno i lad drzim prst sve drhti..nelad ne primi nela slova kad pisem itd
Potpis
15 godina
neaktivan

sto si ocekivao "za par sto kuna"...

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2016 21:56 (Gam3r).
Moj PC  
1 3 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znam da nije vezano uz temu i svi pitaju svakakva pitanja, koja se uglavnom ponavljaju jer citam stalno temu..

Ugl samo me zanima dali je ovo na slici stvar za garanciju ili nije? Mobitel je xioami Mi4 kupljen u 4.mjesecu aliexpress

Kratko i jasno, seller me lagao da uopce nemam garanciju, pa kad sam kontaktirao sluzbu za korisnike i rekli da imam i da cemi se on javiit - seller kaze da imam kao 6 mjeseci i da bi mi mogao vratiti 5$..  i na kraju nije ni tih 5 dao.. 

Sad me zanima jel bi mogao trazit novi ekran ili ne..

10 Da
0 Ne
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2016 23:11 (ToNi185).

0 0 hvala 0
14 godina
ToNi185 kaže...

Znam da nije vezano uz temu i svi pitaju svakakva pitanja, koja se uglavnom ponavljaju jer citam stalno temu..

Ugl samo me zanima dali je ovo na slici stvar za garanciju ili nije? Mobitel je xioami Mi4 kupljen u 4.mjesecu aliexpress

Kratko i jasno, seller me lagao da uopce nemam garanciju, pa kad sam kontaktirao sluzbu za korisnike i rekli da imam i da cemi se on javiit - seller kaze da imam kao 6 mjeseci i da bi mi mogao vratiti 5$..  i na kraju nije ni tih 5 dao.. 

Sad me zanima jel bi mogao trazit novi ekran ili ne..

Naravno da da. Pa ekran ti ima grešku. i ne ekran, nego novi mobitel po mogućnosti.

Tko je "seller", a čija je "služba za korisnike"?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Naravno da da. Pa ekran ti ima grešku. i ne ekran, nego novi mobitel po mogućnosti.

Stvarno? Seller me lagao da tko zna kako je doslo do toga, da bi se trebalo kao prvo utvrditi i ako saljem da ce me kostati, ali da oni mjenjaju ekran po mojem trosku, iako prvo mi je poslao link od neke stranice za garanciju koja ne radi, pa odg da nemam garanciju.. I onda kad sam se javio aliexpressu i nasao papire koje sam dobio na kineskom rekli su da imam garanciju.. javio se onda i seller, ponudio 5 dolara i otada ni glasa.

Znaci sta sad da napravim? Tj sta bis ti recimo napravio? Kontaktirati aliexpress i traziti novi mob/ekran?

Mobitel je imao Nillkin zastitno staklo, najbolje sam kupio sto sam nasao i kad sam skinuo ga sad nema nijedne crtice na ekranu. a ta greska je jos od prije mjesec i po sigurno ali sam bio na putu..

Seller je  Eternal Team, nije onaj Top One od kog svi narucuju :(

https://www.aliexpress.com/item/Original-5-Xiaomi-Mi4-Mi-4-M4-4G-LTE-Cell-Phone-Snapdragon-801-Quad-Core-2GB/32622437141.html?spm=2114.13010608.0.0.ithpTO

14 godina
ToNi185 kaže...

Stvarno? Seller me lagao da tko zna kako je doslo do toga, da bi se trebalo kao prvo utvrditi i ako saljem da ce me kostati, ali da oni mjenjaju ekran po mojem trosku, iako prvo mi je poslao link od neke stranice za garanciju koja ne radi, pa odg da nemam garanciju.. I onda kad sam se javio aliexpressu i nasao papire koje sam dobio na kineskom rekli su da imam garanciju.. javio se onda i seller, ponudio 5 dolara i otada ni glasa.

Znaci sta sad da napravim? Tj sta bis ti recimo napravio? Kontaktirati aliexpress i traziti novi mob/ekran?

Mobitel je imao Nillkin zastitno staklo, najbolje sam kupio sto sam nasao i kad sam skinuo ga sad nema nijedne crtice na ekranu. a ta greska je jos od prije mjesec i po sigurno ali sam bio na putu..

https://www.aliexpress.com/item/Original-5-Xiaomi-Mi4-Mi-4-M4-4G-LTE-Cell-Phone-Snapdragon-801-Quad-Core-2GB/32622437141.html?spm=2114.13010608.0.0.ithpTO

Sad vidim koliko je prošlo. Pa što nisi odma išao rješavati, ili se javio ovdje.

Da, sva kupovina preko AliExpressa je zaštićena, isto ko da koristiš PayPal.

Ako još možeš, pokušaj srediti preko AliExpressa.

Ja bi spomenuo "zamjenu". Pa nek si oni protumače kak žele :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
neaktivan
Gam3r kaže...

sto si ocekivao "za par sto kuna"...

Ne razumijem komentar, pa valjda je očekivao ispravan uređaj?? Najbolje da ga se sada popljuje zato što ga je kupio. Nije bitno koliko košta uređaj, bitno je da bude ispravan a njegov očito nije. 

13 godina
neaktivan
Foz-matija kaže...
Evo amo da javim problem sa digitizerom.. Nepreizno i lad drzim prst sve drhti..nelad ne primi nela slova kad pisem itd

Nisam gledao ima li kakav Rom za njega, možda je do softwarea, jesi ga probao resetirati??

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 0:10 (kekec01).
9 godina
neaktivan
ToNi185 kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Izvini ali nisam razumio da li je ta greska s ekranom bila kad si tek kupio mobitel ili tek kasnije?

16 godina
neaktivan
almirusr kaže...
ToNi185 kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Izvini ali nisam razumio da li je ta greska s ekranom bila kad si tek kupio mobitel ili tek kasnije?

Ne, mob je bio ok, dosla je greska nakon 4i po mjeseca koristenja. 

10 godina
neaktivan
Da je 100kn mora bit ispravan..

Problem sa digitizrom je samo kad je na punjacu,znaci sad je ok
Potpis
16 godina
neaktivan

A zašto ga uopće koristiš na punjaču? Pogotovo prije nego formiraš bateriju.

Shebat ćeš si bateriju brzinski, a ni usb konektor ti ne bu duga vijeka.

dak
14 godina

Zna li itko, ili je načuo, gdje će biti najatraktivnijih popusta 11.11? Konkretno orijentiranih na ove bolje brandove tipa Xiaomi, Meizu, Oppo i sl.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dak0001 kaže...

A zašto ga uopće koristiš na punjaču? Pogotovo prije nego formiraš bateriju.

Shebat ćeš si bateriju brzinski, a ni usb konektor ti ne bu duga vijeka.

Kakvo formiranje baterija, to je bilo prije 10g dok su bile NiCd baterije.

I zašto ne bi mogao koristiti mobitel na punjaču?

10 godina
neaktivan
Jedino kaj moze je pogresno kalibrirat... A konektor mi nije crko na nijednom mobu, a bilo je i mobitela koji su vise na punjacu bili neg na bateriji...
15 godina
Foz-matija kaže...
Da je 100kn mora bit ispravan..

Problem sa digitizrom je samo kad je na punjacu,znaci sad je ok

Koji punjač je u pitanju? Obično je to problem kada je loš punjač koji ne može držati konstantnu struju punjenja, meni se to dešavalo ne redmi3 s punjačem koji mi je XFS isporučio.

14 godina

htio bi narucit za mamu nes do 100€, pozeljno da je kakav poznatiji brand(xiaomi, meizu, lenovo...). ekran najvise 5" more i manje. Bit ce povremenog igranja candy crusha, i dosta slusanja muzike preko slusalica...More narucivanje izvana il ovdje kod nas, sve dolazi u obzir. More koja preporuka? prolistao sam  zadnjih 5 stranica i nasao link za neki leagoo m5 iz njemacke za 80€, i to je vise manje to...

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 9:46 (MEDO11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
MEDO11 kaže...

htio bi narucit za mamu nes do 100€, pozeljno da je kakav poznatiji brand(xiaomi, meizu, lenovo...). ekran najvise 5" more i manje. Bit ce povremenog igranja candy crusha, i dosta slusanja muzike preko slusalica...More narucivanje izvana il ovdje kod nas, sve dolazi u obzir. More koja preporuka? prolistao sam  zadnjih 5 stranica i nasao link za neki leagoo m5 iz njemacke za 80€, i to je vise manje to...

Meizu M3, honorbuy, $89

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-Blackberry 9900-Z1C-Lumia 630-Xperia E-OPO-HOX
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice