"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.529
|
čitano: 7.261.304
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
13 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Pozdrav,

imam upit. Nešto gledam Xiaomi redmi note 4 od 64gb, pa me zanima malo taj MIUI 8. Da li je sve prevedeno na engleski ili ipak ima nešto na kineskom? Imao sam samsung sa MIUI custom romom pa znam da je tamo dosta tog neprevedeno npr njihove aplikacije, weather itd. Osim toga, ima li taj smartphone kakav problem/bug? I da i dolazi s instaliranim google play ili ga nema?

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Za konkretan model je najbolje da pitaš u njegovoj temi, ali za Redmi Note 2 mogu da potvrdim da nigde na MIUI 8 nisam video kineski. Na 7.x je još moglo da se nađe, npr defaultno ime WiFi hotspota je bilo na kineskom, ali na 8-ici se ne sećam da sam to igde sreo.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ovisno sa koje stranice naručuješ, piše ti koji je ROM instaliran na njega. Xiaomi ima China ROM i Global ROM verzije MIUI-a za sve mobitele. Global rom je naravno onaj koji želiš da ti dođe s mobitelom. Imam MI5 sa global romom i nema kineskog nigdje. Ima Hrvatski jezik u postavkama u global romu. China rom ima dosta kineskih aplikacija i samo kineski i engleski jezik.

Naruči sa Top One na Aliexpressu i oni ti ako na mobitelu već nije, sami stave global rom i takvoga šalju u europske zemlje.

14 godina
bezjak78 kaže...

Pozdrav,

imam upit. Nešto gledam Xiaomi redmi note 4 od 64gb, pa me zanima malo taj MIUI 8. Da li je sve prevedeno na engleski ili ipak ima nešto na kineskom? Imao sam samsung sa MIUI custom romom pa znam da je tamo dosta tog neprevedeno npr njihove aplikacije, weather itd. Osim toga, ima li taj smartphone kakav problem/bug? I da i dolazi s instaliranim google play ili ga nema?

Hvala unaprijed.

Pogledaj kod narucivanja dal pise da ima Official Global ROM.

Za nove mobitele im nekad treba mjesec dva da ga izbace.

Tak je bilo i za Redmi 3 i Redmi Note 3. Al sad su ga dobili, i u Developer, tj Beta (postoji Stable i Beta) verziji ga ponekad updateaju svaki tjedan.

P.S. Preporucam Developer verziju, a ne Stable, makar to nekome zvucalo cudno :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima,zapravo sam našao na neutrinomobile.hr pa me to zanimalo. Ali ne piše koji je ROM gore.

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan

Što radite ako vam mobitel sa Grossa, AliExpressa (topone) i sličnih ima kvar nakon par mjeseci? Postoji li kakva međunarodna garancija?

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Nadamo se da je softverski 😂 mislim da topone nudi da posaljes mob, oni poprave i vrate, ili u lokalnom servisu napravis pa oni vrate taj iznos..

Jel imas neki problem il se samo informiras?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Nadamo se da je softverski 😂 mislim da topone nudi da posaljes mob, oni poprave i vrate, ili u lokalnom servisu napravis pa oni vrate taj iznos..

Jel imas neki problem il se samo informiras?

To nosim u servis računala, Smartson ili neki treći baš za kineze?

Ma informisam se, bolje sad nego kad bude panika

10 godina
neaktivan
Po izboru, tj onaj koji ti ga oce popravit haha al obavezno neki s racunom jer ak se ne varam moras racun slikat i poslat..

Na jiayu je pukla antena il kaj vec(puno puta pao i jbg), brat nosio u sim servis u kz, rekli mu da mogu jedino s drugog moba prelemit, donijeli drugi mob, isti takav sa razbijenim ekranom i ovi prelemili na taj drugi, ne sjecam se kaj je reko kolko su naplatili al mislim da nije bilo puno.
Jedino kaj bi za pojedine mobitele mogo bit problem naci dio pa se vecini ne isplati i neda zahebavat s tim, za umija nemos ni bateriju bas lako nac, kamoli onda kameru, ekran il tak nes :D mozda ce ti neki tak i rec, da ce zamijenit ak nabavis dio. Tak da u svakom slucaju ak si podlozan ispustanju moba, razbijanju ekrana itd.gledaj odmah jel ima zamjenskog ekrana di, ili si kupi cat :D
17 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Po izboru, tj onaj koji ti ga oce popravit haha al obavezno neki s racunom jer ak se ne varam moras racun slikat i poslat..

Na jiayu je pukla antena il kaj vec(puno puta pao i jbg), brat nosio u sim servis u kz, rekli mu da mogu jedino s drugog moba prelemit, donijeli drugi mob, isti takav sa razbijenim ekranom i ovi prelemili na taj drugi, ne sjecam se kaj je reko kolko su naplatili al mislim da nije bilo puno.
Jedino kaj bi za pojedine mobitele mogo bit problem naci dio pa se vecini ne isplati i neda zahebavat s tim, za umija nemos ni bateriju bas lako nac, kamoli onda kameru, ekran il tak nes :D mozda ce ti neki tak i rec, da ce zamijenit ak nabavis dio. Tak da u svakom slucaju ak si podlozan ispustanju moba, razbijanju ekrana itd.gledaj odmah jel ima zamjenskog ekrana di, ili si kupi cat :D

Slikat i poslat račun servisa da bi mi prodavač refundirao ili račun kupnje da bi mi obavili servis?

ma di ćeš nać kameru lol, ekran još nekako il tipa bateriju

ali ekran se i najviše kvari (bilo spontano bilo potaknuto asfaltom)

10 godina
neaktivan
Racun servisa poslat prodavacu ak se kod nas popravlja i napisat protuvrijednost u $ il cemu vec, pa kakve veze ima racun kupnje mobitela sa nasim servisima? :D

Ak ne posaljes nakon popravka racun prodavacu, on ne moze bit siguran kolko si ti platil.. Al naravno, u slucaju kvara se prvo dogovara s prodavacom kaj i kak napravit...

Kamere sam dal samo za primjer, ali za rn3 su po 10$ na aliju, senzor za otisak prsta isto 10, baterija 12, ekran se nade za 16.. Sad jel to svw orginal il ne, ne znam.
15 godina

Ti si siguran u to da će ti prodavač iz Kine priznati račun nekog našeg servisa dok je mobitel u jamstvu? Meni to djeluje kao neka lovačka priča, ovdje u temi sam naletio samo na iskustva sa slanjem nazad u Kinu  i to u trajanju od preko 2 mjeseca dok se to riješi, te o nekim mizernim izosima refunda, možeš li tu svoju tvrdnju potkrijepiti nečime?

10 godina
neaktivan
Nemam iskustva al citam po drugim forumima, topone je liku poslal 2 ekrana za rn2 jer su ocito bili greska u proizvodnji, prije koji tjedan je tu covjek pital kak slat nazad jer su mu nudili da popravi mob tu uz naknadu, da posalje mob i oni mu vrate popravljen ili da posalje mob i vrati pare(kolko sam skuzio) , covjek odlucio da ce slat nazad da poprave... Svakim slucajem im je jeftinije ti vratit 50kn za npr popravak lock tipke nego 100kn za slanje moba, popravak tipke i slanja istog opet za hr..

A zasto nebi priznal racun, pogotovo ak mu prevedes? Nemam s tim iskustva ali imam sa coolicool i njihovim vracanjem pdva, 2x vratili pdv bez problema, jedino kaj su pitali jel ocu na paypal povrat ili giftcard za njih u malo vecem iznosu..

0 0 hvala 0
17 godina

20% mobitela dolazi pokvareno iz tvornice,na to morate računati kad kupujete iz kine.
To je lutrija,pa kako vas potrevi.
Moje je iskustvo katastrofa,jer sam naletio na pokvareni tablet vrijednisti 359 usd,uspi sam dobiti neku mizeriju preko peypala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 17:40 (zzz).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
zzz kaže...

20% mobitela dolazi pokvareno iz tvornice,na to morate računati kad kupujete iz kine.
Moje je iskustvo katastrofa,jer sam naletio na pokvareni tablet vrijednisti 359 usd,uspi sam dobiti neku mizeriju preko peypala.

20%?

Prije 2%, ako i toliko.

Swedish latin super funk.
14 godina
neaktivan
zzz kaže...

20% !? odakle si to molim te bubnuo???

Onda je meni do sada trebalo doci 15-20 pokvarenih,a gle cuda nije niti jedan!!

Prije bubanja ovakvih gluposti,trebali bi se ljudi malo i INFORMIRATI.Vjerujem da ti je dosao pokvaren tablet i jgb....ocito nisi bas imao srece.Ali 20% !? 

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
17 godina

Izgleda da im samsung kvari prosjek ,note7 100%.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Iskustvo is prve ruke: Meizu se nije htio ni paliti ni puniti (probao sam svašta). Našao sam servis kod nas koji je kao ovlašten i nazvao ih. Deset puta sam naglasio da me ne zanima garancija, da hoću da ga za početak pogledaju i kažu što bi trebalo i koliko bi kostalo, da ću platiti 'gledanje' Deset puta su mi ponovili da ako je kupljen preko Interneta izvana, da ga oni ne žele ni pogledati.

10 godina
neaktivan
Nijedan ovlasten ti nece htjet.. Prije ce ti lokalni servis popravit nego ovlasteni bez garancije
14 godina

Meni su od 10 Lenova a820 došla pokvarena (ili se pokvarila tijekom prvog mjeseca korištenja) 8 komada.

Cubot gt99 došao pokvaren.
Zopo C2 pokvaren unutar mj dana.

Jedno 10ak uređaja dan danas uredno radi.

Pa ti vidi statistiku. Čisto sumnjam da Meizu i Xiaomi imaju isti postotak.

Zato je cijena takva kakva je kod jeftikanera i kod Xiaomija, a rizik se zna.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
1 2 hvala 0
11 godina
neaktivan

Provjerite si na (rootanim!) kineskim mobitelima da li ROM sadrži com.adups.fota* servise (Kinezima navodno šalju vaše kontakte, pozive, kretanje, itd)
http://thehackernews.com/2016/11/hacking-android-smartphone.html

Adups se brani da telefoni s njihovim ugradjenim OTA servisima za update firmwarea nisu namijenjeni američkom trzistu.

Na rootanim telefonima dotična dva servisa (ako su prisutni, a izgleda da na mnogim kiinezima jesu) možete i deinstalirati, no OTA update za firmware tada više neće raditi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 22:27 (zgf).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Postoji li mogućnost kupiti negdje mob. a da ne platim porez i ostale namete neki link i kratke upute bio bi jako zahvalan
Uvijek budi nezadovoljan onim što jesi ako želiš postati ono što još nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ćeš i ostati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CANABIS kaže...
Postoji li mogućnost kupiti negdje mob. a da ne platim porez i ostale namete neki link i kratke upute bio bi jako zahvalan

Aha.

Odeš na Njuskalo.hr, pronađeš mobitel koji te zanima, uzmeš telefon, otipkaš broj koji piše na ekranu, nazoveš i dogovoriš se s čovjekom. I stigne ti mob poštom na vrata. Nema PDVa i nije komplicirano.

Pozdrav!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
neaktivan
Ma bravo može link od njuškala legendo
Uvijek budi nezadovoljan onim što jesi ako želiš postati ono što još nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ćeš i ostati.
14 godina
CANABIS kaže...

http://www.njuskalo.hr/

Klikni Hvala.

16 godina
CANABIS kaže...

Da ti sad stvarno odgovorim.

Ne postoji siguran način da ne platiš PDV. Ili će ti biti uračunati u cijenu ili će te zaustaviti na carini ili će na njuškalu biti 30% veća cijena... prije ili kasnije plaćaš PDV.

E sada ti možeš naručiti iz kine pa "ako prođe, prođe" iako 95% neće, sada sve provjeravaju odnosno nisam u zadnje vrijeme imao paket koji nije carinjen a da je skuplji, pogotovo ako je mobitel u pitanju. Fore sa "poklonima" ne prolaze već par godina.

Swedish latin super funk.
14 godina
CANABIS kaže...

Pronađi preko Googla: TopOne.

Otvorit ce ti dućan na Aliexpress u.

Tamo pogledaj mobitele.

Kod odabira slanja stavis DHL. I nećeš plaćati PDV jer stiže iz EU! Ali, kao što kolega kaže, negdje se to vidi, a ovdje je u cijeni slanja.

Al, ipak jeftinije od nasih dućana, pa cak i predloženog Njuškala.

Ako ti se svidi, pronađi forum Telekineza i temu TopOne za još iznenađenja.

17 godina
neaktivan

Koliko vremena treba da stigne roba dhlom iz TopOne, a koliko iz Honor buya?

Koje bi vi preporučili?

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
14 godina
Gunner_V kaže...

Koliko vremena treba da stigne roba dhlom iz TopOne, a koliko iz Honor buya?

Koje bi vi preporučili?

Top one 5-10 dana.

Nego, sad je bio 11.11., sad ce Black friday, pa se vec kupuju pokloni za Bozic i Novu godinu....

Nitko ti ne može ništa garantirati. Krivo vrijeme za narucivati iz vana ako ti treba hitno (uvijek je glup potez narudžbe iz vana kad nesto treba hitno, bolje za visu cijenu odabrati njuškalo ili naše dućane.

16 godina
neaktivan
guls kaže...

Meni su od 10 Lenova a820 došla pokvarena (ili se pokvarila tijekom prvog mjeseca korištenja) 8 komada.

Cubot gt99 došao pokvaren.
Zopo C2 pokvaren unutar mj dana.

Jedno 10ak uređaja dan danas uredno radi.

Pa ti vidi statistiku. Čisto sumnjam da Meizu i Xiaomi imaju isti postotak.

Zato je cijena takva kakva je kod jeftikanera i kod Xiaomija, a rizik se zna.

Bem ti, što vrijeme leti. Sjećam se, to si pisao prije 3 godine. Nisi imao sportske sreće.

Srećom, pa se od tada situacija drastično promijenila ili ja imam sreće.

Unazad 2 godine od 30+ odrona, koje sam pribavio za prijatelje i rodbinu, na 2 se napuhnule baterije,

na jednom oslabila baterija, ali svi uredno rade.

Jednu bateriju smo uspjeli pripasati, jednu ne mogu nigdje naći niti sličnu (VK2015) a ova koja je oslabila, stiže nova.

dak
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice