Jednog dana cemo se umrezavat i igrat DoTA-u u glavi......FREAKYYY!!
Ovo bi se moglo iskoristit za stvaranje procesora i čipova nezamislivih brzina, ak sve naprave kak se spada.
Ovo bi se moglo iskoristit za stvaranje procesora i čipova nezamislivih brzina, ak sve naprave kak se spada.
Fora
to ako prođe bit će odlično
a zamislite ako bi ljudi mogli iskoristit mozak za računalo
to bio pravi mozak u računalu
hehe
čovječe..te tehnologije kako napreduju..uff..dobro je onaj čovjek rekao..FREAKYYY
Ludnica ali dali bi to značilo stvaranje nove konkurencije svjetskim proizvođačima procesora?
Sad da intel totalno promjeni sve u nekoj svojoj tvornici stajalo bi ga glave!! a tek AMD! znam da bi taj proces bio dugotrajan dok bi procesori došli u radu na živčanim stanicama ali bi Intel & AMD mogli propast kao neke druge firme koje su bile žrtve moderniziranja!?
Ovo bi bilo super, onda bi svi u glavama imali bolje procesore nego što Intel i AMD mogu napraviti. E samo kako bi overclockeri s time?
Ovo bi bilo super, onda bi svi u glavama imali bolje procesore nego što Intel i AMD mogu napraviti. E samo kako bi overclockeri s time?

navod:
"svaka mora primiti određeni minimalni broj ulaznih signala prije nego je u stanju i sama poslati takav signal drugim stanicama."
Ti tkz. "ulazni signali" je u biti el. potencijal koji kad dođe do "okidanja" tj. prijenosa signala sa stanice na stanicu su akcijski potencijali.
Svaka stanica okida kad se prijeđe jedan prag podražaja i dolazi do prijenosa signala a sve ovisi o jonskim pumpama Na i Ca kao i K....
Svi impulsi se prenose mijenjom tih iona tj. o međusobnom odnosu njihove pozitivne ili negativne nabijenosti.
Znači ,znanstvenici kad bi uskladili te prijenose i napravili određene sheme tad bi to bio veliki napredak koji je moguć u kombinaciji s nanotehnologijom
i zajedničkim usklađivanjem .
Nisam sad siguran ali ljudski um je dosta spor impuls ima brzinu od samo 500 km na sat......to ce nas ogranicavat....
Ali mislim da je ljudski mozak ipak više jezgreni procesor hh pa mu clock nije toliko važan.....
Ništa od DoTA-e ali cemo barem moc dekompresirat filmove velikom brzinom...hh
mislim stvarno, neka se radje orjentiraju za uzgoj zivcanih stanica da pomognu invalidima a ne tu procesore proizvoditi
mislim stvarno, neka se radje orjentiraju za uzgoj zivcanih stanica da pomognu invalidima a ne tu procesore proizvoditi
naš mozak nije spor...on je najsavršenije "računalo" ili organ na planetu te je sposoban percipirati okolinu, ali i dijelom apsorbirati( ne u potpunosti) jednu dublju stvarnost tj. nešto što nadilazi samog čovjeka i njegov razum...svaka živčana stanica(mislim da stanica) se ponaša kao procesor, stoga zaključujemo da naš mozak ima nekoliko milijarda procesora, odnosno neurona ,a mi se divimo procesorima sa 4 jezgre...znam što govorim jer naš župnik se dugo bavi proučavanjem neuroznanosti pa imam prilike vrlo često čuti o tome.
Ne mogu vjerovati koliko neznanja u ovom postu. Ništa protiv tebe, još si mlad. Dobronamjeran savjet: o raketama se ne uči kod vračeva.
Fascinantno...
Dajte mi recite jednu stvar. Zašto se mi ovdje divimo tim dostignućima, kad u glavi imamo najsavršenije računalo koje se ne kvari ako ga koristiš (ova računala koja imamo, što ih više koristiš, više se kvare, kod mozga je obrnuto), tj. kvari se NEkorištenjem. Mi ljudi smo napravili računala, razvili sve te programe, procese i što sve ne, a ne neko superračunalo. Mi samo pokušavamo kopirati ono što nam je u glavama i iskoristiti to u svrhe koje nemaju ništa zajedničko sa čovjekom (u prijevodu, ono ne osjeća, ne misli, ne razaznaje, već samo sluša i izračunava, a to je napravio čovjek). Takve stvari se , slažem se, trebaju iskoristiti u dobročiniteljske svrhe, npr. za invalide, slijepce i one oboljele od Parkinsonove i sličnih bolesti demencije i propadanja mozga. Čovjek nije savršen, i taj nedostatak nas gura naprijed, jer želimo dostići savršenstvo, što nikad nećemo, ruku na srce, ali nas to ne sprječava da budemo kreativni i rješavamo probleme pred nama.
Dajte mi recite jednu stvar. Zašto se mi ovdje divimo tim dostignućima, kad u glavi imamo najsavršenije računalo.....
Dajte mi recite jednu stvar. Zašto se mi ovdje divimo tim dostignućima, kad u glavi imamo najsavršenije računalo.....

Ne mogu vjerovati koliko neznanja u ovom postu. Ništa protiv tebe, još si mlad. Dobronamjeran savjet: o raketama se ne uči kod vračeva.

Da li netko od vas uopće zna kako i na koji način mozak pamti?Evo odgovorite na to.
Svi znamo kako se zapisuju podaci u memoriji računala,a sad mi objasnite zapisivanje podataka u
"mozak" kad toliko znate o mozgu?!