H1 Telekom prvi nudi VDSL2

poruka: 99
|
čitano: 37.603
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "H1 Telekom prvi nudi VDSL2".
13 godina

Ugovor potpisao 14.5., rekli mi da će bit u roku od mjesec dana.

Zvao nakon nešto manje od mjesec, rekli mi da je 3.6. T-Com odobrio prebacivanje linije i da se mjesec dana računa od tada.

Jučer bila dvojica iz H1 u novom valu obilaska po kućama. Provjerili i kažu bit će u roku od 2 tjedna, dakle otprilike 2 mjeseca nakon potpisa (ako stvarno bude 2 tjedna).

Mislim, nije mi problem čekat 2 mjeseca, samo da se maknem s T-Coma. Ali bilo bi pošteno da su mi odmah to i rekli, a ne da me idu uvjeravat kako će bit sigurno u roku od mjesec dana.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: H1 Telekom prvi nudi VDSL2
Ma H1 stalno laze, ne racuna se 30 dana od tcom odobrenja vec od zaprimanja potpisanog ugovora. Sva sreca pa vipnet nije lago niti jednom kad sam ih zvao, uvjek su rekli tcom odugovlaci poslali su odbijanje zahtjeva da fali to i to. Procitali uvijek odgovor ht-a cak i na mail dostavili samo presljedeno jer operateri mailom medusobno komuniciraju oko prebacivanja. No vip je vip pa je uapio sve. A od nadogradnje vip tv-a sucelje i funkcionalnosti na razini netgemovih (H1) jedino nema tog media centera i YT ali obecali su da u sljedecoj nadogradnji bude omoguceno nesto s usb-om. Ako nesto pitam strucno i odgovore. Sve pihvale a za cijenu od 130 kn za trio 5 mjeseci se ni nebunim jer na onaj popust dali su jos 50% zbog vip tv-a jer je imo malo poteskoca dok nisu popravili. Ugovor 1 godinu 270 kn a programa kakvih god hoces :)
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan

Nemogu vjerovat da kod mene u ovoj pripi*dini od Crikvenice ima to? Sad sam upisao podatke i mogu onaj trio bit, do 30 mbps piše.

Samo ne kuzim, odaberem onaj paket trio(telefon+tv+internet) i tamo pise da mogu samo 4 mbps, a onda dole pise ako uzmem samo internet mogu do 30 mbps, pa šta nemogu to iskombinirat ili nesto?!

Nači ja mogu dobit tu brzinu od 30 mbps, ali samo ako uzmem bez tv-a ili šta?!

Battlelog: Xtream_gjurki
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.6.2013 16:15 (Volvox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Shen kaže...
Marko :D kaže...

Pogledajte im Facebook stranicu. Dok se neki žale da nemaju interneta i telefona, drugi pišu da se za aktivaciju usluge čeka i po 8 mjeseci.

Ovi sto cekaju duze od mjesec dana trebali bi zvati i gnjaviti T-Com a ne H1 Telekom. Jer obicno T-Com neda da se korisnik prebaci na alternativni telekom iz XY razloga, nadju neku glupost i ne odustaju.

sto to mene kao korisnika briga? Jel ja nekog zafrkavam sa detaljima mog posla? To mog klijenta nije briga! Neka rijese i ne izvlace se ili bar daju onda odgovarajucu nadoknadu za to cekanje
Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
16 godina
E kako muljaju, mozda bude 50 Mbits a mozda i ne. Nemaju informacija o routeru, a kao prije prebecivanja nema mogucnosti provjere brzine. Razgovarao sam s Firmom koja im na terenu to spaja (za njih i za HT) i ocito vrlo brzo svi krecu u Dsl2 ponudu pa ce trebati pricekati HTovu i ponudu ostalih - mozda VIPneta
Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
PC - stručnjak kaže...
Ma H1 stalno laze, ne racuna se 30 dana od tcom odobrenja vec od zaprimanja potpisanog ugovora. Sva sreca pa vipnet nije lago niti jednom kad sam ih zvao, uvjek su rekli tcom odugovlaci poslali su odbijanje zahtjeva da fali to i to. Procitali uvijek odgovor ht-a cak i na mail dostavili samo presljedeno jer operateri mailom medusobno komuniciraju oko prebacivanja. No vip je vip pa je uapio sve. A od nadogradnje vip tv-a sucelje i funkcionalnosti na razini netgemovih (H1) jedino nema tog media centera i YT ali obecali su da u sljedecoj nadogradnji bude omoguceno nesto s usb-om. Ako nesto pitam strucno i odgovore. Sve pihvale a za cijenu od 130 kn za trio 5 mjeseci se ni nebunim jer na onaj popust dali su jos 50% zbog vip tv-a jer je imo malo poteskoca dok nisu popravili. Ugovor 1 godinu 270 kn a programa kakvih god hoces :)

puno je 270kn. Što sve imaš u paketu?

Ja 20Mbps flat-rate/preko 75 tv programa/20ak sati ukljucenih minuta poziva prema svim fiksnim mrezama plaćam 224 kune, ali to je bila akcija Amisa, koje vise nema, no i dalje su povoljniji od svih osim sada tog H1-a koji ima manje tv programa i minuta u paketu od Amisa, ali nudi brzi Internet. E sada, koliko brzi veliko je pitanje jer to ovisi o kvaliteti parice i udaljenosti od centrale. Ja efektivno imam 10ak Mbps na Amisu, navodno zbog parice i zagusenja do centrale a udaljen sam nekih 2,2 km od najblize centrale. H1-ova centrala mi je navodno na oko 1km sto garantira velike brzine na VDSL-u, no zasmetalo me sto nema mogucnosti provjere brzine prije prebacivanja. Trebali su odavno uvesti taj VDSL kod nas, ne znam što se čekalo. Amis gradi opticku mrezu po Zagrebu i vec su pokrili par kvartova, ali hoce li doci do moje mikrolokacije, cisto sumnjam...pa se VDSL cini kao najbolji odabir slijedecih par god dok optika ne postane sveprisutna i jeftina.

Problem moze nastati ako ces imati brzinu manju od 20Mbps, recimo negdje oko 10 (gdje se Amis vise isplati), a ne mozes raskinuti ugovor vec samo prijeci na nizu opciju, a niza opcija je losa, samo 4Mbps....

genije_čudo_prirode kaže...
E kako muljaju, mozda bude 50 Mbits a mozda i ne. Nemaju informacija o routeru, a kao prije prebecivanja nema mogucnosti provjere brzine. Razgovarao sam s Firmom koja im na terenu to spaja (za njih i za HT) i ocito vrlo brzo svi krecu u Dsl2 ponudu pa ce trebati pricekati HTovu i ponudu ostalih - mozda VIPneta

Da, to mozda je lose. Neka izadju na teren i naprave besplatnu provjeru brzine. I neka smanje cijenu na cca 200ak kuna mjesecno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 8:29 (smartfonija).
16 godina

Da, to mozda je lose. Neka izadju na teren i naprave besplatnu provjeru brzine. I neka smanje cijenu na cca 200ak kuna mjesecno.

i ovih je 200 kn (28 EUR cca) puno previše jer sam sad bio u Bugarskoj (Sofia) i dobiješ optiku 15/7 za 7,5 EUR {#}

12 godina
protjeran

i ovih je 200 kn (28 EUR cca) puno previše jer sam sad bio u Bugarskoj (Sofia) i dobiješ optiku 15/7 za 7,5 EUR {#}

znam, bio sam i ja nedavno u Ukrajini i priča je ista.

Kako očekivati da to bude realnost kod nas kada ovce služe za šišanje i kada operateri mogu mijenjati cjenike jer cijena pružanja takvih usluga nije regulirana (maksimum cijene za primjerice 3 u 1 sa 10Mbps neta).

Provjeri sada cjenik Amisa i vidjet ćeš da će ekipa koja je zakasnila par dana plaćati to isto što i ja ne više 220ak kuna nego 300 kuna, s time da vjerojatno neće dobit ni zagarantiranih 14Mbps {#}

Zato mislim da je ulazak u EU dobar, iako mi cak i frendovi koji zive u njoj kazu da ce cijene rasti. Hoce, ali ne u Hrvatskoj jer tu za rast vise prostora nema {#} Uostalom, sada imate izbora i ako su vam cijene prevelike, a place premale (odgovori su DA i DA) daleko vam kuca (u pozitivnom smislu).

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 13:45 (smartfonija).
15 godina
neaktivan

I onda,dali tko od vas koristi već ovo?Kakve su brzine?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
g12356 kaže...

I onda,dali tko od vas koristi već ovo?Kakve su brzine?

Otprilike 27Mbit down , 8-9Mbit up na 850m od centrale, 4 mjeseca čekanja na aktivaciju usluge, 3 dana bez telefona/interneta dok su rjeseni problemi, ping u prosjeku veci za 20ak ms na svim serverima van hrv. Veza stabilna.

17 godina

Ja sam poslao upit prije nešto više od 3 mjeseca, i ništa se nije rješilo, jutros me zovu, kažu da sam bio zainteresiran a da se nisam javio {#}

Prvo sam im hebao sve po spisku, a onda smo odlučili da ću ipak uzeti, ako mi to odrade po hitnom postupku {#}

I tako, navodno će sutra doći meni doma, sastaviti ugovor, a već sljedeći tjedan navodno uključiti.

Vidjet ćemo što će biti s tim, ako mi ovako zvuči utopijski...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

50 kn za dodatni IPTV prijamnik !?

Skupo,skupo.

A, A5, B5, C#5, D, D5, Dm, E, E5, F#5, F#m, G#5, G#D5, G5

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

@rooswelt1991: Budući nisi ponovno postao, pretpostavljam da nije bilo ništa od uključenja "slijedeći tjedan"? :P

Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something. ~ Plato
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 13:03 (Graystoke).
17 godina
Graystoke kaže...

@rooswelt1991: Budući nisi ponovno postao, pretpostavljam da nije bilo ništa od uključenja "slijedeći tjedan"? :P

Upravo tako, ali to se moglo i očekivati. Potpisan je ugovor na dvije godine, s tim da sam izinstirao na napomeni, ukoliko ne bude radio vdsl, da mogu prekinuti ugovor bez penala.

Još nitko ne zove, niti je došao prijemnik. Rekli su mi kad mi dođe oprema, da nazovem, pa će poslati tehničare da "spoje".

Ja sam im rekao samo nek pošalju prijamnik, nisam toliko nesposoban da neznam spojiti router {#}

Tak da, za sad i dalje ništa...

Inače u petak je bilo točno 4 mjeseca od kako sam prvi put poslao zahtjev...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
protjeran
rooswelt1991 kaže...
Upravo tako, ali to se moglo i očekivati. Potpisan je ugovor na dvije godine, s tim da sam izinstirao na napomeni, ukoliko ne bude radio vdsl, da mogu prekinuti ugovor bez penala.Još nitko ne zove, niti je došao prijemnik. Rekli su mi kad mi dođe oprema, da nazovem, pa će poslati tehničare da "spoje".

Ja sam im rekao samo nek pošalju prijamnik, nisam toliko nesposoban da neznam spojiti router {#}

Tak da, za sad i dalje ništa...

Inače u petak je bilo točno 4 mjeseca od kako sam prvi put poslao zahtjev...

Strava {#}

A mene zivkaju svaka dva tri dana da pređem k njima (istekao mi je ugovor s Iskonom.) a Iskon me uopće ne zove da produžimo deal {#}

Kad sam im napomenuo da se dugo čeka jer sam čitao po portalima, rekli su mi da to nije istina i da je to samo u ekstremnim slučajevima gdje postoje tehnički problemi...mila majko {#}

Ne bih volio svirati dva puta na svadbama_danas majko ženiš svoga sina_
13 godina

očito je svaki slučaj kod h1 ekstreman

1 0 hvala 0
17 godina
Budokai kaže...

Kad sam im napomenuo da se dugo čeka jer sam čitao po portalima, rekli su mi da to nije istina i da je to samo u ekstremnim slučajevima gdje postoje tehnički problemi...mila majko {#}

Da ima VDSL alternativa, nebi ih sigurno ovako dugo trpio...

14 godina
neaktivan

Meni su se javili tri tjedna po sklapanju ugovora i isti dan sve riješili. Nažalost predaleko sam od centrale za 50 Mb ali 30 radi skroz stabilno.

0 0 hvala 0
17 godina
dprimic kaže...

Meni su se javili tri tjedna po sklapanju ugovora i isti dan sve riješili. Nažalost predaleko sam od centrale za 50 Mb ali 30 radi skroz stabilno.

Ja se nadam 10mbita i bit ću presretan, oni tvrde da na mojoj lokaciji, može biti oko 17mbita...

15 godina
neaktivan

Ja sam do neki dan na konfiguratoru na H1 stranici imao mogućnost odabira VDSL-a.

Više nema.

Koji vrag? Taman kad se odlučim, oni maknu.

Canis Meter 

Pojavilo se...

Makar, kad pročitam Ruzveltove postove, ne prebacuje mi se.

A frend se prebacio, trebalo dva mjeseca da ga spoje.

Mislio sam da je puno, ali streamanje na H1TV, otključan USB na recieveru i routeru, brzina, sučelje TVa koje je fluidno i responzivno. Za razliku od MaxTVa koji ponekad radi...

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2013 21:40 (chutac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja sam ugovor sklopio 09.10, i danas su mi trebali doc uvest, medutim zove me navece covjek iz H1 i ispricava se jer danas nisu radili zbog vjetra!!!

Dafaq!?

TD za glupost

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ili su lagali ili nisu htjeli da nekog radnika stepe jablan.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Laxarus kaže...

Ja sam ugovor sklopio 09.10, i danas su mi trebali doc uvest, medutim zove me navece covjek iz H1 i ispricava se jer danas nisu radili zbog vjetra!!!

Dafaq!?

H1 je poznat po brzini priključivanja ljudi pa dolaze helikopterima.

Zato ih je omeo vjetar.

Ne bih volio svirati dva puta na svadbama_danas majko ženiš svoga sina_
14 godina
neaktivan
E sad su presli svaku granicu gov***i !!
09.10 je njihova sluzbenica bila kod mene doma, uzela osobnu na kojoj pise adresa i kucni broj 35, jos je trazila zgradu pa je gledala u broj 35 na zgradi, medutim glup**a je napisala broj 30 umjesto 35!!! i sad kad je sve spremno da se usluga uvede kazu mi da je zbog te pogreske ugovor storniran i da trebam praviti novi i cekati sve ispocetka!!!
a imaju i sliku osobne di pise kucni broj 35!!
idi**i!!!
TD za glupost
17 godina
Laxarus kaže...
E sad su presli svaku granicu gov***i !!
09.10 je njihova sluzbenica bila kod mene doma, uzela osobnu na kojoj pise adresa i kucni broj 35, jos je trazila zgradu pa je gledala u broj 35 na zgradi, medutim glup**a je napisala broj 30 umjesto 35!!! i sad kad je sve spremno da se usluga uvede kazu mi da je zbog te pogreske ugovor storniran i da trebam praviti novi i cekati sve ispocetka!!!
a imaju i sliku osobne di pise kucni broj 35!!
idi**i!!!

Menis u isto došli doma da naprave novi ugovor jer je s starim došlo do nekih "poteškoća".

Isto kao i tebi i meni je retard upisao krivi broj kuče, tako da smo na kraju ponovno prepisivali cijeli ugovor.

Što se tiče procedure, nažalost tako je, radio sam U HT-u, pa znam da je i kod njih tako.

Kopiju osobne nitko ne gleda, osim imena, s obzirom da čovjek uvjek može biti prijavljen na drugoj lokaciji.

Ja sam prijavljen na jednoj, živim na drugoj lokaciji...

Meni se čini da se vi samo bzvz živcirate, kao da vam o tome ovisi život. Ako ti radi, ne brini, kad prebace, super. Koja je alternativa? Da prekineš i onda ćeš opet imati isto.

Davno sam ja shvatio da sa našom birokracijom, možeš, u najboljem slučaju, izvuči nerješeno, nikad nećeš pobjediti, uglavnom ćeš izgubiti nešto, pa makar i 4kg živaca...

Naravno, takav stav vrijedi kad ti sve radi, ja ču ima izvršiti atenat na zgradu, ako me tcom isključi a oni ne uključe {#}

14 godina
neaktivan

Ja sam trenutno na T-Mobile internet dan

10kn dnevno/300kn mjesecno za 3Mbs.

Tako da da, zuri mi se.

Prije sat vremena su me ipak nazvali da se nece morat radit novi ugovor nego da ce samo prebacit zice, ali da je i to problem jer se nalazim na drugoj strani ulice (parni i neparni brojevi) pa spadam pod drugu centralu, pa ne znaju koliko ce to trajati, ali zato cu imat samo 80m udaljenost od centrale/parice, ako docekam.

PS

Jos ja zovem zenu koja je radila ugovor i ona onako bezobrazno od mene pravi idiota jer kao cijeli telekom je krivo procitao, ona je napisala 35 samo nitko u H1 ne zna citati...

I btw, na osobnoj mi je ista adresa di i zivim.

TD za glupost
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2013 17:35 (Laxarus).

0 0 hvala 0
17 godina
Laxarus kaže...

Ja sam trenutno na T-Mobile internet dan

10kn dnevno/300kn mjesecno za 3Mbs.

Tako da da, zuri mi se.

Prije sat vremena su me ipak nazvali da se nece morat radit novi ugovor nego da ce samo prebacit zice, ali da je i to problem jer se nalazim na drugoj strani ulice (parni i neparni brojevi) pa spadam pod drugu centralu, pa ne znaju koliko ce to trajati, ali zato cu imat samo 80m udaljenost od centrale/parice, ako docekam.

PS

Jos ja zovem zenu koja je radila ugovor i ona onako bezobrazno od mene pravi idiota jer kao cijeli telekom je krivo procitao, ona je napisala 35 samo nitko u H1 ne zna citati...

I btw, na osobnoj mi je ista adresa di i zivim.

Pa u tom slučaju, malo je teško zbog toga što si na mobilnom netu...

Dosta je težak postupak kad se krivo uradi ugovor, znam, jer sam tjekom posla, imao par situacija. Pogtovo je gadno kad isključe sve onom drugom {#}

Što se tiče ove "radnice" vjerovatno neki student, nije se previše naživcirala za tebe, vjeruj mi...

Kažem, nema veze što ebi piše na osobnoj, bitno je ono što je na ugovoru...

14 godina
neaktivan

Nije student nego senilna baba od barem 50 god, ta mora da ima neku debelu vezu u telekomu da je dobila posao.

TD za glupost

0 0 hvala 0
17 godina

Update (koji spada u rubriku "da čovjek ne povjeruje"):

Jučer me zovu iz H1 i kaže: "vidjeli smo da ste bili zainteresirani za naše usluge pa ste odustali, pa nas zanima zašto"

{#}{#}

Bio sam tako bjesan, da mi je ta osoba bila u blizini, golim rukama bi je zadavio.

Nakon što sam se izderao na telefon kao budala jedno 3-4 puta, kroz prebacivanje i prespajanja ovoga i onoga, izgleda da su ponovno našli moj ugovor. {#}

Rekao sam im da imaju do kraja mjeseca, da meni radi VDSL i to punom parom, ako do tad ne dođe, podići ću tužbu protiv njih, i dati ih u medije.

Uglavnom, nesposobnost na nivou.

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

O znam kako ti je, o znam...

TD za glupost

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice