Android M donosi optimizaciju utroška RAM-a i bate

poruka: 45
|
čitano: 7.155
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android M donosi optimizaciju utroška RAM-a i bate".
13 godina

Kao što sam i gore napisao , fragmentacija ? Oni se ponašaju kao da su svi android telefoni njihovi http://www.phonearena.com/news/Well-get-a-major-Android-release-every-year-from-now-on-Android-M-tomorrow-Android-N-in-2016_id69709

Iskreno ne vidim smisao u tome jednogodišnjem ciklusu izbacivanja "major" verzije androida. "Jadnici" su jedva izbacili do nedavno lolipop na svoje uređaje ( neki se još bore ) a već stiže sljedeća verzija.Mislim da će se to odraziti opet na onu priču kako će samo zadnji flagship dobiti update(čak sam se iskreno ove godine i začudio lolipop ima m7,8,9, s4,5,6, z,z1,z2,z3). Project volta , material design , sve su to bile glavne stavke koje se iskreno nisu ni ostvarile. Možda se i varam , ali iz iskustva (n5 , s4 ) ljudi su bili sretni kad bi ostvarili sot na lolipopu jednak onom na kitkatu , Wifi problemi,memory leak.Volim nove verzije stvari,dosta sam beta romova na xda i testirao samo imam osjećaj da se prelazi na novu stvar a ni trenutna nije baš na stabilnim nogama.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Android M donosi optimizaciju utroška RAM-a i
Miro kaže...
Marko :D kaže...

Pogađam, Android M stoji za Android Munchmallow, Android Mentos ili Android Milky Way. Jedno od toga mora biti. 

Koliko sam do sada čuo, favorit je: Munchmallow

Zvat će se Marzipan. Android Marzipan.

bor4c - human geek, level 36, technosexual, neutral good
14 godina
neaktivan

Novi Android M, zvati će se:

7 MunchMallow
0 Mentos
0 M&M's
2 Marzipan
7 nekako drugačije

0 0 hvala 0
14 godina
franjo tahy kaže...

btw. (opaska na sve komentare iznad) nije stvar samo u Androidu. Veliki dio problema leži na autorima aplikacija koje imate instalirane.

Mnoge 'free' aplikacije vrte dodatne servise koji u pozadini rade stvari koje se baš ne oglašavaju. Na primjer, pravilo potvrđuju aplikacije od kojih iskaču oglasi i notifikacije čak onda kada te aplikacije nisu pokrenute (ili barem mi mislimo da nisu pokrenute).

Nisam developer, ali s advanced user gledišta mogu reći da svi mogu imati rootan mobitel, skinuti (ako nemaju) App ops pomoću koje se može birati što mobitel (aplikacije) smiju, a što ne smiju.
Vrlo jednostavno, provjereno. Ne moram ni spominjati da to CM po defaultu ima u sebi (Settings > Privacy).

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
13 godina
malina22 kaže...
LudaRajcica kaže...

Pa Android kao OS uopste ne trosi pretijerano el. energije, narocito ne u standby nacinu rada, di mi uredjaj izdrzi i do 5 dana (imam jedva 2200mah bat).

Ono sto zaista trosi bateriju je ukljucen zaslon sto dovodi do toga da se u toku radnog vremena baterija isprazni do kaja ako sam se dopisivao sa nekime kroz tih 8 sati.... i ovo je podrucije di se tehnologija i trud mora koncentirati i stvoriti LCD zaslone koji trose 10% onoga sto danasnji zasloni trose i necemo vise imati takvih problema :D

Moja lumija izdrzi 10 dana bez problema kad samo gledam u nju...al nije poenta koliko telefon trosi u standby vec u koristenju.

najvecu ulogu u potrosnji imaju chipset/radio i zaslon koristio ti Android ili WP :D

Ja svoj stari HTC Wizard (windows mobile) mogu 20tak dana drzati u standby modu pa to opet nista ne znaci :D

Ja imam N5 i nikada nisam imao problema sa baterijom a GPS/tracking svojih radnji imam stalno upaljeno.

Problem nastaje ako mi je zaslon stalno upaljen (surfanje/dopiivanje) sto kao zakljucak daje: proizvodjaci chipseta pretjeruju, proizvodjaci zaslona ne znaju ucniti racionalno potrosan zaslon tep roizvodjaci baterija nisu u stanju proizvesti baterije sa 3-5-10 vecim kapacitetom po volumenu i masi..... to su problemi koji nas muce a ne optimizacija softwarea.... Do nje dolazi iskljucivozbog problema FIZICKE prirode :D

14 godina
odjavljen

Jućer sam sestri dizao mobitel(novi, HTC Desier 620 iz HTa) i kad sam vidio kakvih sve gluposti ima Android sustav(KitKat) zapito sam se dali da uopće uzmem Note4  Iskreno, taj sustav je natrpan kojekakvim pračenjima, ne znam čemu sve to... Uz to, koja je razlika između čistog Androida i onog koji dolazi recimo na Note 4(Ljizaljica)?

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

'Sacuvaj nas Boze postenja HDZ-a, socijal-demokracije SDP-a i optimiziranosti Androida' 

+

'Dabogda ti na respirator instalirali Android'

Meni osobno dvije omiljene koje sam procitao na netu 

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LudaRajcica kaže...
DragonShit kaže...
EZY-E kaže...

Kupujete galaksije pa kukate kako android ne valja.....

Govorimo o Androidu općenito a ne o TouchWiz sučelju. Uvijek instaliram čisti Android ROM.

Nije da Android ne valja ali trebaš imati 2GB RAMa i 8 jezgri na 2 GHz da bi mobitel radio jednako glatko kao dvojezgreni Windows Phone sa samo 512 MB RAMa. Android je na takvom uređaju skoro neupotrebljiv, pogotovo ako na njega staviš neki noviji ROM ili instaliraš Facebook aplikaciju kojoj je potrebno previše resursa.

Android koristi Javu virtualni stroj pa ne može biti brz kao sustavi koji koriste izvorne aplikacije.

Java Virtual Machine ima svoje prednosti (jednostavnost, kompatibilnost) ali je ipak prespora u interpretiranju koda na mobilnim uređajima koji se ne mogu mjeriti sa stolnim računalima. Prelazak sa Dalvika na ART u Androidu Lollipop je to barem donekle trebalo ispraviti, barem u teoriji.

Pricas nonsense gluparije i ocito si IT neobrazovani tudum. al eto, nasao si se komentirati :D

Sva sreća da imamo tebe koji si tu najpametniji. Umjesto da vrijeđaš, mogao bi napisati nešto konstruktivno i ispraviti me ako sam nešto krivo napisao pa da svi nešto naučimo.

Dalvik virtual machine koristi JIT (just-in-time) kompilaciju pa su aplikacije sporije ali koriste manje memorije, zauzimaju manje mjesta i brže se instaliraju.

ART kompajlira aplikaciju u izvorni kod prilikom instalacije pa su aplikacije brže, manje troše bateriju i nema trzanja kod scrollanja u aplikacijama.

14 godina
neaktivan
Optimizacija androida = pumpanje jezgri i rama
Od googlea se ocekuje bolje od hdz-ovskih obecanja
...i tako dalje
14 godina
neaktivan
bor4c kaže...
Miro kaže...
Marko :D kaže...

Pogađam, Android M stoji za Android Munchmallow, Android Mentos ili Android Milky Way. Jedno od toga mora biti. 

Koliko sam do sada čuo, favorit je: Munchmallow

Zvat će se Marzipan. Android Marzipan.

Zaboravili smo na Muffine. 

16 godina
LudaRajcica kaže...

najvecu ulogu u potrosnji imaju chipset/radio i zaslon koristio ti Android ili WP :D

Manje više, svima je jasno koji su najveći potrošaći baterije u smartfonu, ali nije stvar u tome, nego u činjenici da je Android u biti prilično šlampavo napisan (po pitanju potrošnje baterije) i dozvoljava aplikacijama još šlampavije ponašanje (nekontrolirana upotreba 'wakelock-a' koja dovodi do toga da procesor vrlo malo vremena provede u Deep Sleep-u), što u konačnici dovodi do toga da npr. uređaj na stand-by-u (dakle sa ugašenim ekranom), bez aktivnog GPS-a, u par sati potroši bateriju jednakom brzinom kao da je uređaj bio aktivno korišten.

14 godina
maxym kaže...
LudaRajcica kaže...

Manje više, svima je jasno koji su najveći potrošaći baterije u smartfonu, ali nije stvar u tome, nego u činjenici da je Android u biti prilično šlampavo napisan (po pitanju potrošnje baterije) i dozvoljava aplikacijama još šlampavije ponašanje (nekontrolirana upotreba 'wakelock-a' koja dovodi do toga da procesor vrlo malo vremena provede u Deep Sleep-u), što u konačnici dovodi do toga da npr. uređaj na stand-by-u (dakle sa ugašenim ekranom), bez aktivnog GPS-a, u par sati potroši bateriju jednakom brzinom kao da je uređaj bio aktivno korišten.

Ne znam o kojem to uređaju i Androidu pričaš, ali očito nisi koristio Lollipop.

Deep sleep uredno radi na AOSP uređajima već godinama. Tijekom noći, svi sync servisi uključeni, na Wi-Fi spojen stalno, GPS isključen pojede (~7h) <3%.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
15 godina
protjeran
maxym kaže...
LudaRajcica kaže...

Manje više, svima je jasno koji su najveći potrošaČi baterije u smartfonu, ali nije stvar u tome, nego u činjenici da je Android u biti prilično šlampavo napisan (po pitanju potrošnje baterije) i dozvoljava aplikacijama još šlampavije ponašanje (nekontrolirana upotreba 'wakelock-a' koja dovodi do toga da procesor vrlo malo vremena provede u Deep Sleep-u), što u konačnici dovodi do toga da npr. uređaj na stand-by-u (dakle sa ugašenim ekranom), bez aktivnog GPS-a, u par sati potroši bateriju jednakom brzinom kao da je uređaj bio aktivno korišten.

Još jedan korisnik galaksija..

Ja na svojoj xperiji do sad nisam nikad primjetio da se neka aplikacija provukla pa budila mob iz deep sleepa, od kitkata do lolipopa sad, o čem ti pričaš?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
16 godina

Nedaj predrasudama da ti zamagle pogled. :)

Nisam korsink Samsung Galaxy serije, nego Sony Xperie P, koja je na JellyBean-u (koji još uvijek zauzima dobar komad Android tržišta).  Ne moramo svi imati flagship-e i zadnju verziju Androida.

16 godina
neaktivan

Lolipop je poprilično poboljšan ali je imao neke bugove pa su se mnogi žalili na povećanu potrošnju baterije. Mislim da je taj problem riješen u novijoj verziji samo što treba dugo ili nikada da to dođe do krajnjeg korisnika jer ovise o milosti telekoma i proizvođača uređaja.

Prije Lollipopa, aplikacije su mogle provjeravati obavijesti kad se god se koja sjetila što je bilo izvan svake kontrole. U Lollipopu je to bolje usklađeno, obavijesti se provjeravaju grupno u intervalima. Trebao bi biti samo jedan push servis zadužen za obavijesti svih aplikacija. Ne znam zašto neke aplikacije ne korste GCM (Google Cloud Messaging). Glupo mi je da svaka pojedina aplikacija mora ostati upaljena u pozadini i zauzimati desetke megabajta samo da bi mogla primati obavijesti.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice