Review Asus GTX560 Ti CUII [by microman]

poruka: 105
|
čitano: 16.673
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Re: Review Asus GTX560 Ti CUII [by microman]
microman kaže...
stoncin3 kaže...
1000Mhz, a ne 1080Mhz. Onaj link sto si dao je review Gigabytove SOC koja tvornicki dolazi sa tim taktovima.

Da zabunio sam se. Ide 1010MHz točnije.

Što naravno i ne igra neku važnu ulogu iako se ja osjećam sigurnije kad mi je u kejsu neka tamo 6970 pa idem igrat Metro

nego da mi unutra vrti GTX560 SOC na 1GHz+ sa ventom na 90%{#}

Hehe. Btw svaka čast nVidiji na nasljedniku GTX460 1GB-pokazao se dobar izbor u cjenovnome rangu!

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
microman kaže...
stoncin3 kaže...
1000Mhz, a ne 1080Mhz. Onaj link sto si dao je review Gigabytove SOC koja tvornicki dolazi sa tim taktovima.

Da zabunio sam se. Ide 1010MHz točnije.

Što naravno i ne igra neku važnu ulogu iako se ja osjećam sigurnije kad mi je u kejsu neka tamo 6970 pa idem igrat Metro

nego da mi unutra vrti GTX560 SOC na 1GHz+ sa ventom na 90%{#}

Hehe. Btw svaka čast nVidiji na nasljedniku GTX460 1GB-pokazao se dobar izbor u cjenovnome rangu!

Ta SOC je poprilično tiha pod opterečenjem jer imaju isključivo low voltage čipove pa se griju manje, a i dizajn coolera i PCB-a im je bolji. Kad ome dodaš NEC-ove kondiče i svu ostalu elektroniku koja je vrhunska nema straha de će se spržit. Uostalom tvornički je OC-ana pa ima garanciju. Taman da je cijena ista kao i HD6970 rađe bi uzo SOC jer je Custom dizajn sa ogromnim potencijalom za daljni ili extremniji Overclock.

I'll be back
17 godina
protjeran

Dizajn je vrhunski samo je kartica slabija. To sa skaliranjem kod AMD-a 6900 je po meni prije do drajvera loših.. nego do chipa. Pa gledaj ako je to xtr OC kod GTX-ice onda je tako i sam radeonom

jer je pak ovdje stock 880MHz, a kartica ide isto preko 1000!

Inače ne kažem ništa, već sam pisao 560 je super kartica pogotovo za te novce i eto još se ovdje nagađa koja je jača.. Znači jaka je.

Samo šta ćeš kad imaš prilike ubost si tako reć high-end GPU za 344 kune više.{#}

i want your horror i want your design cos youre a criminal as long as youre mine i want your love-i want your psycho your vertigo stick while youre in my room your baby is sick i want your love
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Dizajn je vrhunski samo je kartica slabija. To sa skaliranjem kod AMD-a 6900 je po meni prije do drajvera loših.. nego do chipa. Pa gledaj ako je to xtr OC kod GTX-ice onda je tako i sam radeonom

Inače ne kažem ništa, već sam pisao 560 je super kartica pogotovo za te novce i eto još se ovdje nagađa koja je jača.. Znači jaka je.

Samo šta ćeš kad imaš prilike ubost si tako reć high-end GPU za 344 kune više.{#}

Kako je slabija ako je brža od HD6970?

I'll be back
17 godina
protjeran
microman kaže...
stoncin3 kaže...

Lol Ja nisam imao SOC, nemam ni HD6970 to znaš. Nisam pravio testove, radio review kao ti. No O.K.

Ja sam se ravnao po ovome ako je techspot relevantan po tebi. Tu je stanje slijedeće:

COD: BO GTX560 SOC 5FPS AVG+

Crysis GTX560 SOC 1FPS AVG+

BC2 GTX560 SOC 2FPS AVG+

To sad radimo usporedbu sa HD6970 na stocku u tri igre, najnovije i najzahtjevnije. Razlika je nevidljiva prostim okom, a kartica je na 880MHz. Kažem ti ide na 1000MHz{#}

16 godina
protjeran
stoncin3 kaže...

za 344 kn kupim jos jedan disk.. cak sam trenutno odustao od gtx560 sli konbinacije jel nemas kaj igrat sa tim.. totalni overkill.. vidim ima se i 2gtx 480.. waste.. , decko na forumu ima 2 6970.. totalno bacanje love. no dobro lik makar ima 3 monitora pa aj..

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Di samo je kartica slabija.

stoncin3 kaže...
microman kaže...
stoncin3 kaže...

COD: BO GTX560 SOC 5FPS AVG+

Crysis GTX560 SOC 1FPS AVG+

BC2 GTX560 SOC 2FPS AVG+

Dobro i kako je onda SOC slabija ako je u reviewu brža? ja nisam rekao da je ultra super duper brža, rekao sam samo da je brža.

O daljnim OC mogućnostima nebi ni govorio, jer ta ide 1100Mhz na zraku bez problema

I'll be back
17 godina
protjeran
microman kaže...
jer ta ide 1100Mhz na zraku bez problema

Znači dodatnih 90MHz. Kod HD6970 je u reviewu na 880MHz. Koliko ta ide gore? 1000MHz+.

Tu bi se dalo raspravljati, kartica je dobra, ne kažem da ne valja, isplati se ona kupiti samo

to je ipak OC-ing potencijal u prvome redu.

Drage volje bih odvrtio jedan benchmark i sam kada imam tu Gigabyte koja neće preko 948MHz sa voltmodom:-((

Aj idem malo još potražit neki dobar review te nove SOC pa se javim ako bude što bitno za raspraviti{#}

edit

lol

Ovdje je Gigabyjtica ta SOC najbrža u klasi 560 čak i od skuplje MSI Twin froz

clockana na bolnih 1028MHz, pa sada gledaj ispada po hardware canucks da je brža 6950 stock u igri

Alien vs Predator, i to sa DX11, teselacijom, AA, AF ON i još na 1920x1200 piksela?

Pa ti kaži tko je tu glup a tko pametan?

Ja ne bih dalje: GTX560 SOC Gigabyte je najisplativija kartica geforce serije 560, best buy u mainstreamu

samo usporedbe radi ipak nez što se tu mora miješati prste kod HD6970 koja ispada slabija, a košta čak 600 kuna više?

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 11:56 (stoncin3).
16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
microman kaže...
jer ta ide 1100Mhz na zraku bez problema

Znači dodatnih 90MHz. Kod HD6970 je u reviewu na 880MHz. Koliko ta ide gore? 1000MHz+.

Tu bi se dalo raspravljati, kartica je dobra, ne kažem da ne valja, isplati se ona kupiti samo

to je ipak OC-ing potencijal u prvome redu.

Drage volje bih odvrtio jedan benchmark i sam kada imam tu Gigabyte koja neće preko 948MHz sa voltmodom:-((

Aj idem malo još potražit neki dobar review te nove SOC pa se javim ako bude što bitno za raspraviti{#}

Dakle jel ti kužš da ja govorim o tvorničkoj OCanoj GTX560 Ti na 1000Mhz koja ima garanciju i sa kojom možeš i foldati bez brige da će krepati.

Ti sa svojom nemožeš prdnuti iznad 930-950Mhz max što ide bez dizanja Voltaže, a Voziti grafu sa referentnim dizajnom na povečanoj voltaži za 24/7 nećeš dugo. Brzo bi ona degredirala i VRM-ovi bi počeli zujati.

I'll be back
17 godina
protjeran

Pročitaj ono gore pod EDIT moje..

Sada ti kažeš SOC na 1000MHz, prije je kolega gore pisao SOC po 1700 kuna?

Koja pak sada? Ova po 1700 kuna ne postoji, prvo, SOC Gigabyte u HR košta 1800 kuna, drugo, ta je

clockana na 900MHz, treće HD6950 ide na 950MHz bez voltmoda, daje performanse clockane 6970 za 2100 kuna kada se unlocka.

I na kraju koliko bi došla SOC 1000MHz u HR? što kaže techspot, a što hardwarecanucks? Koji je sada istinit, koji je fake tu?

Meni je malo glupo ovo tu pisati više kada nitko od nas nema SOC 1000 dok ja imam Gigabyte koji pak neda više od 948MHz clocka!{#}

16 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Pročitaj ono gore pod EDIT moje..

Sada ti kažeš SOC na 1000MHz, prije je kolega gore pisao SOC po 1700 kuna?

Koja pak sada? Ova po 1700 kuna ne postoji, prvo, SOC Gigabyte u HR košta 1800 kuna, drugo, ta je

clockana na 900MHz, treće HD6950 ide na 950MHz bez voltmoda, daje performanse clockane 6970 za 2100 kuna kada se unlocka.

I na kraju koliko bi došla SOC 1000MHz u HR? što kaže techspot, a što hardwarecanucks? Koji je sada istinit, koji je fake tu?

Meni je malo glupo ovo tu pisati više kada nitko od nas nema SOC 1000 dok ja imam Gigabyte koji pak neda više od 948MHz clocka!{#}

Ti imaš problema sa shvačanjem?

Ja ne pišem što je kod nas nabavljivo i po kojoj cijeni. Ja sam napisao da kad bi kod nas Gigabyte GTX560 SOC bila po cijeni HD6970 ja bi uzeo GTX560.

Zašto? Zato šta bi kod mene oni NEC-ovi kondenzatori dobro bili testirani, onaj Low Voltage GPU bi bio pod maksimalnim opterečenjem, a oni Super duper brzi Samsungovi čipovi bi davali Bandwitha na pretak. Ja sam imao HD6970 prije nego šta si ti imao u planovima i znam šta ta grafa može tako da meni nemoraš objašnjavati.

I'll be back
15 godina
neaktivan

Nemojte se sa njim "svađat". Moj irl frend Izzy je napisao post nakon njega na prvoj stranici i dobio BAN. Da to mi je IRL frend i to je jedini post u zilion godina ovdje i to je razlog za ban. Hahaha roflmao, nedaj bože da se nešto kaže protiv Micromana i nedaj bože da mu svi ne požure stisnut thumbs up nakon svakog posta, jer postoji mogučnost za ban?

A ti sada mene banaj zato jer sam rekao ISTINU.

15 godina
Crotiger kaže...

Nemojte se sa njim "svađat". Moj irl frend Izzy je napisao post nakon njega na prvoj stranici i dobio BAN. Da to mi je IRL frend i to je jedini post u zilion godina ovdje i to je razlog za ban. Hahaha roflmao, nedaj bože da se nešto kaže protiv Micromana i nedaj bože da mu svi ne požure stisnut thumbs up nakon svakog posta, jer postoji mogučnost za ban?

i kakav problem ti imas s time ? covjek i zasluzuje takvu reputaciju ,  kao sto je rekao imao je 6970 prije nego sto ju je itko imao u planu i nema mu tko sta pametovat , uostalom za šećer na kraju gtx-ica ima i physix i cudu tako da je i po meni bolji izbor.

17 godina
protjeran
dokly kaže...
stoncin3 kaže...
  ti znas da za 1700 kn imas gygabite gtx560ti oc edition koja siba tu 6950?

Nemam ja nikakvih problems? O.K.

Što je ovo gore? Koja kartica i  kojih 1700 kn? Koju to 6950 šiba? 1GB, 2GB, unlocked, Overclocked?

dokly kaže...
djabe ti oc kad nedobijes nista..

lol Sa OC HD6950 ne dobiješ ništa? Dobijem ja koliko dobijem, a kada je AMD posrijedi onda su to najvjerovatnije lošiji drajveri nego kod GTX-ica.

Eto toliko. I onda si ti na kraju pisao o GTX560 super over clocked edition sa core frekv na 1000MHz.

Over and out!{#}

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
Crotiger kaže...

i kakav problem ti imas s time ? covjek i zasluzuje takvu reputaciju ,  kao sto je rekao imao je 6970 prije nego sto ju je itko imao u planu i nema mu tko sta pametovat , uostalom za šećer na kraju gtx-ica ima i physix i cudu tako da je i po meni bolji izbor.

Jel ti još uvijek treba još jedna da spojiš 3 monitora? Ups..Ban me. {#}

Cemetary gates
16 godina
protjeran
thedream kaže...
athlon64 kaže...
Crotiger kaže...

OMFG..

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 14:55 (dokly).
15 godina
neaktivan
dokly kaže...
thedream kaže...
athlon64 kaže...
Crotiger kaže...

OMFG..

Šta nije jasno? Pitam jel možeš spojiti tri monitora na jednu GTX-icu o kojoj je riječ? Mogući odgovori su da ili ne. OMFG nema..

Cemetary gates
16 godina
neaktivan
Crotiger kaže...

Nisi rekao istinu. Kao prvo taj tvoj frend nije pokupio BAN, jer da je pisalo bi mu, a kao drugo niti je on rekao istinu.

Da je tvoj prijatelj prvo provijerio o kojoj se kartici na mom testu radi, uvidio bi da nije bila CUII TOP koja je Overclockirana,, nego je na testu bilo obična CUII(BEZ TOP) koja ima taktove GPU-a svega 8MHz više od referentnih modela.

Zato još jednom ponavljam: Ja sam testirao ASUS-ovu GTX560Ti CUII(bez dodatka TOP) koja ima 8MHz više taktove od referentnih modela. Eto ako već ti i tvoj prijatelj imate problema sa vidom pa nemožete vidit GPU-Z sliku, onda se nadam da ćeš vidjet ovo pročitat.

EVO CITIRAM NJEGOV POST:

test je ok ali imam par zamjerki ko prvo 1 performance test nije realan zašto ?

zato što Asus gtx 560 ti CUII je u startu overclockirana gtx 560 nasprem stock ati 6950, gpu i memorijski taktovi na asus gtx 560ti su 900/1050 dok na stock 560ti su 823/1002 to nisu blago zaklokani taktovi od 9mghz nego skorom 100 mghz

Dovoljno mu je bilo samo pogledati GPU-Z i vidio bi da su tvornički taktovi na 830MHz. Dakle optužio me neopravdano.

I na kraju krajeva je te nemogu banat jer nisam moderator.

THEDREAM:Odgovor je NE. Ako trebaš tri ili više monitora na jednoj grafi imaš široku ponudu AMD-ovih grafičkih kartica. Sve ovisi tko šta treba, netko treba tri monitora, a netko nemože bez CUDE i naravno da će svak uzet po svojim potrebama. No ja sam malo odužio raspravu sa stoncinom jer mi nije bilo jasno kako je Gigabyte GTX560Ti SOC lošija, a svi benchmarki pokazuju kako je brža. Iskreno zaboli me dupe koja je brža, al SOC serija(bilo Nvidijin ili AMD-ov čip )je san svakog overclockera, a kad u tu SOC seriju staviš čipove koji samo po sebi su čistokrvni overclockeri dobiješ dobitnu kombinaciju.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 15:29 (microman).
15 godina
neaktivan
Review Asus GTX560 Ti CUII [by microman]

Hvala na odgovoru, ma malko se zezam s ovim gore što je spomenuo CUDU, pa ono..suprotan tabor već viče Eyefinity. {#}

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
thedream kaže...

Hvala na odgovoru, ma malko se zezam s ovim gore što je spomenuo CUDU, pa ono..suprotan tabor već viče Eyefinity. {#}

svatko ko koristi eyefinity i nezeli gledat slide show na visokoj rezi ce opet bit primoran uzet 2 kartice u cross..   ja da zelim imat 3 monitora sig bi isao na gtx 560 SLI...   vrlo jednostavno.. i jeftinije i brze sig od bilo kojeg amd-ovog rjesenja..

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 17:02 (dokly).
17 godina
protjeran
microman kaže...

Ja sam imao HD6970 prije nego šta si ti imao u planovima i znam šta ta grafa može tako da meni nemoraš objašnjavati.

znaš da sam imao i ja punokrvnu Gigabyte 6970 i to je kartica koju lako natjeraš na 1000/1450 ali na testovima i u igrama ne vidiš razliku između stock voltaže i nabrijane, i to sa 1,35 mv jer ispod neće.

taj gigabyte je nešto zasrao s tom karticom bila ona stoncinova unlockana 6950 ili moja bivša 6970.

Sapphire, Asus, MSi, nemaju taj problem no ova serija 69xx u Gigabyte verziji je ispala totalni promašaj, tako da je Stoncin dobro ispušio s tom karticom {#} a ja sam se spasio i dobro je prodao.

vidio sam na onom Metro testu da je problem kod Stoncina jer ima taj gigabyte model.

da se nije zayebo i kupio Gigabyte model bilo bi OK ovako, ccccccc....

bilo koji osim gigabyte... bilo, bilo koji..... {#}

stoncine3 prodaj Gigabyte i kupi gtx 560, vidim da te danima nešto kopka !!! {#}

Sinu sam dao ime ŠOKRE ! Sad mu je u školi nadimak KREŠO.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 17:41 (Bugofil).
17 godina
dokly kaže...

svatko ko koristi eyefinity i nezeli gledat slide show na visokoj rezi ce opet bit primoran uzet 2 kartice u cross..   ja da zelim imat 3 monitora sig bi isao na gtx 560 SLI...   vrlo jednostavno.. i jeftinije i brze sig od bilo kojeg amd-ovog rjesenja..

Za više monitorsku konfiguraciju Radeonke definitivno. Tu tek 2GB vrama tek dođu na svoje i GTX560 tu nemre ništa.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
15 godina
neaktivan
dokly kaže...

Na 2560x1600 i višim rezama 6950 podere GTX560 samo tako.

A uz to je i skaliranje na razini pa tako CF više ne zaostaje za SLI izlaskom 6000 serije.

15 godina
neaktivan

Ja ne vidim još uvijek razlog zašto se vi tu raspravljate oko dvije podjednake kartice ? A jedna stvar je vrlo očita, a to je ta da Stoncin nemože prežaliti što je kupio skoro istu karticu za par sto kuna više i ima potrebu nešto dokazivati, NHF ali to su činjenice, mogao si malo smanjiti detalje kad igraš s GTX460, uzet si za ovih 2k što si iskeširo za 6950 i kupit 955 i vrhunsku ploču, a ti pjevaj što hočeš. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 18:20 (imba).
15 godina
neaktivan
imba kaže...

Ja ne vidim još uvijek razlog zašto se vi tu raspravljate oko dvije podjednake kartice ? A jedna stvar je vrlo očita, a to je ta da Stoncin nemože prežaliti što je kupio skoro istu karticu za par sto kuna više i ima potrebu nešto dokazivati, NHF ali to su činjenice, mogao si malo smanjiti detalje kad igraš s GTX460, uzet si za ovih 2k što si iskeširo za 6950 i kupit 955 i vrhunsku ploču, a ti pjevaj što hočeš. 

Nikakav 955BE, dobio bi 15% brži proc.

Najpametnije riješenje je 2500k i kloknut ga na 4 GHz za 24/7 kao što ću ja napraviti.

A stonce je pogriješio prodavši odličnu grafu, 5850...

17 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Nikakav 955BE, dobio bi 15% brži proc.

Najpametnije riješenje je 2500k i kloknut ga na 4 GHz za 24/7 kao što ću ja napraviti.

A stonce je pogriješio prodavši odličnu grafu, 5850...

Wow, to mora da je najpametnije rješenje kad ćeš ti tako napraviti.

Čekamo bulldozer pa ćemo onda vidjeti što je najpametnije.

I da, Q6600 @ 3.0GHz je nešto alla Athlon X4 640 @ 3.0GHz, tako da sa phenomom nebi dobio puno, slažem se.

Sa nekim i5 760 bi, al tu je već pitanje isplativosti zbog LGA1156 i cjenovnog stanja na tržištu za par mjeseci.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 18:42 (Penryn).
15 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Wow, to mora da je najpametnije rješenje kad ćeš ti tako napraviti.

Čekamo bulldozer pa ćemo onda vidjeti što je najpametnije.

I da, Q6600 @ 3.0GHz je nešto alla Athlon X4 640 @ 3.0GHz, tako da sa phenomom nebi dobio puno, slažem se.

Sa nekim i5 760 već bi, al tu je već pitanje isplativosti zbog LGA1156.

Tako je, pametna rješenja dolaze od pametnih ljudi {#}

Bolju kupnju od 2500k za 1500 kn nećeš naći, a sve ispod toga bi dobio premalo.

Iako se moram složiti da je razuman potez sačekati Bulldozera

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 18:42 (ATiGamer).
15 godina
neaktivan

Ok, slažem se, i5 je bolja kupnja, to je neosporivo, ali za 2000kn baš i nemožeš dobiti i5 i poštenu ploču za njega, pa to nisam uzimao u obzir, a vjerujem da bi sa 955 dobio siguran boost od 10-20fps-a u igrama zbog L3 i clocka. Ispravite me ako griješim. 

15 godina
neaktivan
imba kaže...

a vjerujem da bi sa 955 dobio siguran boost od 10-20fps-a u igrama zbog L3 i clocka. Ispravite me ako griješim. 

Nema šanse da bi dobio toliki boost, samo ako igra leti na 70,80+ FPS. Na prosječnom framerateu od 40-50 FPS dobio bi cca 5 FPS što je relativno malo.

15 godina
neaktivan

Poveo sam se za ovim , tj. u jednom falloutu je razlika i 20fps-a i oc sposobnosti jednog 955 su znatno bolje nego ovog starog i vručeg intela, a isto tako vjerujem da jedan 955 daleko bolje gura 6950 nego stari Q6600 tj. sigurno bi lakše pretrpio buduče nadogradnje nego ovaj stari intel. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 19:14 (imba).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice