MacBook kao poklon za tinejdžera? zaključana tema

poruka: 71
|
čitano: 13.317
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Mislite li...
pitanje

Mislite li da je laptop od 8000kn(Macbook), "preskupa igračka za trinaestogodišnjaka"?

djevice,padobranci i mineri griješe samo jednom!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mislite li...

DA

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mislite li...

Kao prvo to baš i nije 'igračka' hehehehe..  radije za te novce uzmeš neki dobar HP ili Lenovo na kojima možeš bacit i neku noviju igru Belji se

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Mislite li...

da.

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
neaktivan
Mislite li...

Da.

Hrvatski top model by: Štefica Jambrišćak
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mislite li...

Da.

nije loša igračka, ali nije za trinaestogodišnjaka :)

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mislite li...

Ako imaš novaca za takve stvari onda nije...  sve ovisi...

bobo desmra
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2008 22:02 (Core2Duo2).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mislite li...
autorov komentar

Molim obrazložite odgovore,za one koji nisu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mislite li...

Imaš 13 godina. Ako se oćeš igrati kupi stolni komp. Laptopi su više za poslovne ljude, za one kojima PC mora uvijek biti nadohvat ruke. Usto, laptopi su skuplji od stolnih, za te pare možeš dobiti mrcinu od stolnog kompa.

Rambo is watching you!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Mislite li...

To nije igračka, ali za 13-godišnjaka je preskupa. Jednostavan razlog: ne treba.

Matična: Asus M2N-E Procesor: AMD Athlon 4000+ X2 (2.00GHz) Grafička: Nvidia GeForce 8600 GT HDD: 160 GB RAM: 2 GB

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da, mislim da je preskupo. vjerovatno će se njegovo korištenje svoditi samo na igranje. uostalom šta će to dijete kasnije tražiti kad se sjeti da je s 13 imao Macbook?

17 godina
neaktivan
Mislite li...

13godišnjak se definitivno želi igrati. S MacBookom se neće igrati. Radije za 6 tisuća kakav pošteni PC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mislite li...

Sve ovisi o tome za sta ti treba!

Nothing is true, everything is permitted...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mislite li...

Kupi bolje LCD 22" za 2000 kn a 6000 ulozi u konfu

Nadam se da nitko nema isti avatar kao ja..ako ima sry nisam znao

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mislite li...

Moj savjet je da mu kupis PC, a ne Mac. Budući da ima 13, neka nauči baratat u PC okruženju, a poslije mu uvjek možeš kupit Maca. Ipak je PC br1 (što se tiće i hardwera i softwera) u našem podneblju.... A kad se nauči radit na PC-u biti će mu puno lakše preći na Mac nego obrnuto.....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mislite li...

Evo ja sam bio 13-estogodisnjak i samo sami igrao igrice

Vjerojatno ce i on to radit

Prestat cu bit za mjesec dana 13-estogodisnjak

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Mislite li...

kupiš si neki super komp (stolni)  za 8000 kn a ne macbook bolje je za igre

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mislite li...

Laptopi su za business mane a ne za djecu koja igraju igrice

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naravno da je malo preskupo,ipak  to nije igračka...a ako mu se sad priušti laptop od 8000 kn šta će tek tražit kad navrši 20 god???????? 

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Pa koliko sam gledao,macbook nije bas za poslovnjake,a na PC-u je vise nego iskusan, i dosad me nije trazio nista novo,jer odkad zna za sebe ima komp. od 900Mhz i smece graficku....Sad ce brzo doc srednja skola,pa fax,ja se nemogu odluciti...A Mac je brzi od pc-a,dokaz je taj sto je neki njem. magazin proglasio Macbook Pro "Najbrzim Vista laptopom"...

17 godina
neaktivan
Mislite li...

Neznam ti znas sto je najbolje za sina ako ces uzimat za buducnost onda uzmes neki dobar stolni PC to je moja preporuka!!!

Kevin Mitnick RULZZZZ

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nick kaže...

Pa koliko sam gledao,macbook nije bas za poslovnjake,a na PC-u je vise nego iskusan, i dosad me nije trazio nista novo,jer odkad zna za sebe ima komp. od 900Mhz i smece graficku....Sad ce brzo doc srednja skola,pa fax,ja se nemogu odluciti...A Mac je brzi od pc-a,dokaz je taj sto je neki njem. magazin proglasio Macbook Pro "Najbrzim Vista laptopom"...

Radije mu kupi komp za tu lovu, da bude miran dulje nego s Macom... Ili neki laptop za istu lovu.
17 godina
neaktivan

Imam dvanaestogodišnjaka i neću mu kupiti laptop bez njegove "signalizacije".

Mišljenja sam da su dovoljno veliki kako bi sami pokazali neku vrst interesa.

A kad mi i signalizira - onda ćemo o tome i malo porazgovarati, sumnjam da bi mu laptop mogao skoro ustrebati.

S druge strane, ako i kada pobjede kontraargumenti ovoga gore, pustit ću ga da si sam odabere model

u okviru materijalnih mogućnosti. A tu se onda nalazimo već u okviru subjektivnih mjerila - nekome je i 800 Kn puno,

nekome 8000 Kn nije puno.

17 godina
neaktivan
Mislite li...

Definitivno mu ne treba Mac, a ni laptop. Radije bi junioru kupio jaku stolnu mašinu s ogromnim ekranom, pa da gušta u igrama i filmovima dok je još dijete. Laptopi su nužno zlo današnjeg svijeta (vrijeme je novac), alati, nikako komforno riješenje za po doma. A ne treba mu ni Mac kao brand, jer se na svim fakultetima i školama u Lijepoj našoj koriste Microsoft OSovi. OSX - Win prijelazi bi ga samo zbunili (plus, nek se nitko ne uvrijedi, al rad na OSXu malo zatupljuje korisnika, budući da nema improvizacije Šutim )

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nick kaže...

Na faks ce za cca 6 godina...
Mislis da ce izdrzat taj Mac 6 god., tj. mislis da ce bit zadovoljan tim istim 6 godina starim Macom i na faksu? Nadam se da je tip osobe koji hoce jer jako malo takvih znam.
Webmaster Filozofskog fakulteta u Rijeci www.ffri.hr
17 godina
neaktivan

Nisam pročitao cijelu raspravu ali mišljenja sam da djeci koja uglavnom počinju ozbiljnije raditi na kompu a još nisu profi. ili nekakvi programeri a više se igraju nego
"malo stariji"(ima ih koji se igraju i više od "malo mlađi"),njima uglavnom neko stolno računalo koje je u skladu s cjenovnim mogućnostima a ima iste konfiguracije kao
jači lap.(a cijena nebeska).Zato kućni za početak,a lap .kao konfor ako se ima.Ja sam na laptopima jer ne igram i ne radim neku ozbiljnu grafiku ali zato programiram i
koristim office,a lap je za to savršen(govorim o jačim mašinama s posebnom grafičkom ).Na kućni rijetko kad jer laptop zadovoljava sve potrebe.Kućni igre i grafički zahtjevni programi,mislim da je to osnovna razlika u njima(ne ulazim u hardwer (lap vs kuć.komp)da se razumijemo jer tu ima itekekvih razlika.

v_maxcpp
17 godina
neaktivan
Mislite li...

Kupiti MAC za klinca je totalni promašaj, prvo, to nije kompjuter za po doma, to je mašina koja je izvrsna gotovo iskljućivo za grafičku obradu, u svem drugom je pušionica koju PC ispere u trenutku.PC je jeftiniji, modabilniji, možeš se na njemu igrat ili ozbiljno raditi.MAC-a bi kupio za po doma samo neko ko je profesionalni grafičar, ili šmiker kojem komp služi kao glorificirani dodatak modernistički uređenom stanu.Ljudi zaboravite MAC za po doma, mašina je neopravdano skupa, softwarea je premalo, igranje je virtualno nemoguće, a i ne inspirira učenje kod djeca ( jer ko pametan programira ili radi web stranice ili aplikacije na MAC-u).Kupite PC, točka

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Kupiti MAC za klinca je totalni promašaj, prvo, to nije kompjuter za po doma, to je mašina koja je izvrsna gotovo iskljućivo za grafičku obradu, u svem drugom je pušionica koju PC ispere u trenutku.PC je jeftiniji, modabilniji, možeš se na njemu igrat ili ozbiljno raditi.MAC-a bi kupio za po doma samo neko ko je profesionalni grafičar, ili šmiker kojem komp služi kao glorificirani dodatak modernistički uređenom stanu.Ljudi zaboravite MAC za po doma, mašina je neopravdano skupa, softwarea je premalo, igranje je virtualno nemoguće, a i ne inspirira učenje kod djeca ( jer ko pametan programira ili radi web stranice ili aplikacije na MAC-u).Kupite PC, točka

Zašto Mac ne bi bio komp za doma? Koji to programi ne postoje pa je neupotrebjiv?
Kakvo je to "virtualno nemoguće igranje"?
A budući je ovdje riječ o djeci (skoro tinejđerima) objasni mi molim te kako se to računalom inspirira ili ne inspirira učenje?
To što si pojam učenja izjednačio sa izradom web stranica ili programiranjem ne želim ni komentirat.

17 godina
neaktivan
Level 1 kaže...
Baotica kaže...

Zašto Mac ne bi bio komp za doma? Koji to programi ne postoje pa je neupotrebjiv?
Kakvo je to "virtualno nemoguće igranje"?
A budući je ovdje riječ o djeci (skoro tinejđerima) objasni mi molim te kako se to računalom inspirira ili ne inspirira učenje?
To što si pojam učenja izjednačio sa izradom web stranica ili programiranjem ne želim ni komentirat.

Ma jadan je Baotica! Prica o necemu sam zato da bi nest reko, a ne zato sto nesto o tome i zna!
Nothing is true, everything is permitted...
17 godina
protjeran
Mislite li...

da za trinaestogodišnjaka apsolutno da

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice