Foto video aplikacija sa stabilizacijom

poruka: 11
|
čitano: 5.781
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Kćer mi ima Xiaomi 9A, i koliko vidim nema nikakvu stabilizaciju prilikom snimanja videa i fotografija. Iako vidim da kod predstavljanja karakteristika mobitela često piše i da li ima stabilizaciju ili ne, to je u biti softverska stvar a ne pitanje hardvera, koliko se meni čini. Moje je pitanje da li ima neka ok aplikacija koja nudi stabilizaciju slike, da ju koristi umjesto googlove Kamera aplikacije?

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.3.2022 19:21 (guslac).

0 0 hvala 0
12 godina

koliko je meni poznato - najbolja opcija stabilizacije je upravo ona na hardware levelu kad ti sama leća ima stabilizaciju

digitalna stabilizacija (software) zahtjeva više procesorske snage pa mislim da je ovo preslab mobitel da bi to bilo moguće izvesti u njemu, a i vrlo vjerojatno nema potrebne "drivere" za to... laički rečeno...

uvijek možeš probati tipa Open Camera aplikaciju koja je free i koliko vidim kod sebe - ima opciju optičke stabilizacije videa u postavkama (bar na mojem mobitelu postoji za uključiti) - ništa te ne košta probati...

ps: za fotke ti nema druge nego imati mirnu ruku ili stativ :)

nekim mobitelima, pogotovo slabijima, a pogotovo u uvjetima slabijeg osvjetljenja, treba nešto dulje da snime fotografiju pa je poželjno ne micati ruku dok ne obavi posao do kraja da ne dolazi do zamućenja slike od pomaka...

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2022 13:38 (60nine).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
Re: Foto video aplikacija sa stabilizacijom
guslac kaže...

Kćer mi ima Xiaomi 9A, i koliko vidim nema nikakvu stabilizaciju prilikom snimanja videa i fotografija. Iako vidim da kod predstavljanja karakteristika mobitela često piše i da li ima stabilizaciju ili ne, to je u biti softverska stvar a ne pitanje hardvera, koliko se meni čini. 

digitalna je djelomično softverska, a optička stabilizacija je hardverska "stvar"..

ove apk. što kobajage imaju digitalnu stabilizaciju ne valjaju ni dreka.

najbolja od svih opcija je mirna ruka, ili stalak.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2022 13:53 (Zaporožac).
14 godina
Nisam znao da je optička stabilizacija implementirana i u mobitelima. To mi je pomalo neobično, nekako imam osjećaj da bi to proizvođači navodili kao karakteristike mobitela, u rubrici senzori i slično. Iako 9A nije neko ludilo od telefona, 8 jezgreni procesor bi mogao stabilizirati barem fotografiju. moj MI A2lite stabilizira sve, isto je 8 jezgreni, doduše snapdragon, no pomalo mi je čudno da mediatek 8 jezgreni ne bi barem neku vrstu stabilizacije odradio. ma, probat ćemo s Open Camerom pa da vidimo.
12 godina

zguglaj si malo pojam OIS i mobitele, navodi se to u specifijacijama pojedinih modela mobitela ako imaju tu opciju - i jako se ističe ako je imaju jer je uglavnom rezervirana za nešto skuplje mobitele :)

ovo što imaš 8 jezgri ti ništa ne znači, nije svaki procesor isti, niti svaki ima podršku za svakakve dodatne opcije što se kamere tiče...

tvoj MI A2 ima Gyro EIS (Electronic Image Stabilization) i to samo na 1080p videu (na 4K nema te opcije) - piše uredno na specifikacijama na recimo gsmarena.com...

https://www.androidauthority.com/image-stabilization-1087083/ - tu imaš više o temi stabilizacije slike u kamerama mobitela

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2022 17:29 (60nine).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Google Photos ima odličnu naknadnu stabilizaciju videa (za video koji je vec spremljen na uređaju).

1 0 hvala 1
14 godina
Lisica kaže...
Google Photos ima odličnu naknadnu stabilizaciju videa (za video koji je vec spremljen na uređaju).

I takav ostaje nakon DL-a?

Ne koristim photos pa nisam znao...

16 godina
Da. Stabilizujes video i spremis na uređaj/cloud.
4 godine

sve te, nazovimo ih umjetne stabilizacije videa ili fotki na neki način degradiraju fotku ili video.

*one su nužno zlo kod snimanja gdje se ne može namjestiti stalak za fotoaparat ili mobitel.

-tko ima priliku neka proba istu scenu snimiti pomoću stalka ili optičkom, "iz ruke", pa će vidjeti razliku.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

postoje i gimbali za mobitele, imam dji om4 i zadovoljan sam. vjerojatno su i neki jeftiniji sasvim dobri. jedino što gimbal moraš nosit sa sobom... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zaporožac kaže...

sve te, nazovimo ih umjetne stabilizacije videa ili fotki na neki način degradiraju fotku ili video.

*one su nužno zlo kod snimanja gdje se ne može namjestiti stalak za fotoaparat ili mobitel.

-tko ima priliku neka proba istu scenu snimiti pomoću stalka ili optičkom, "iz ruke", pa će vidjeti razliku.

Naravno, za one koji žele pravo ili gimball ili telefon sa OIS-om na kameri koja im je najbitnija.

EIS je ok ali se nešto gubi na kvaliteti i fokusu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice