Svojedobno su znanstvenici tvrdili da jedino ljudi koriste alat. Sada je općepoznato da i čimpanze i ptice koriste razna pomagala kao alat.
Travka u uhu (i još nekim tjelesnim otvorima): kul
- poruka: 10
- |
- čitano: 3.609
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovakva vrsta ponašanja podsjeća na rane oblike simboličkog izražavanja, nalik ritualima ili običajima koji nemaju neposrednu funkcionalnu vrijednost, ali služe kao znakovi identiteta, pripadnosti ili čak kreativnosti
krene s turanjem travki u guzicu a kasnije se nastavki odlaskom na Thompsonove koncerte
Vidim još te peče The koncert... više govori o tebi nego o koncertu.
A prije će bit na "brojne" koncerte Elementala.
Mislim da su ove čimpanze već bile na koncertu.. Let 3.
Ja bih lakše podnio nositi cijeli dan travu u guzici nego kravatu oko vrata, kad već govorimo o beskorisnim društvenim ritualima.
Ja bih lakše podnio nositi cijeli dan travu u guzici nego kravatu oko vrata, kad već govorimo o beskorisnim društvenim ritualima.
-ajd još za kravatu, kockasto .. no čemu služe ostale stvari kao npr slika picassa na zidu, slamku ili kravatu barem nosiš, u uhu, šupku, oko vata.. možda kao ukras, pa neka ženka padne ili mužjak, ono-they.. no kako im slika u galeriji na zidu pomaže dok se kulturno uzdižu.
-kao i spominjanje thompsona, klasično za jedan dio političkog spektra, dok dobijemo konkretnog pandana, političkog, let3 koji nema slamku ali ima ružu u šupku.. onak, pričamo li o extremistima ili majmunima i slamci? .. ili je to ekšli isto? :) .. rekao bi da je tad majmun logičniji, ako mu to nošenje slamke čini zadovoljstvo ili neki benefit bilo sexa ili popularnosti u ekipi.. tj možemo jednako reći za nike-patike ili bilo koji brand koji se jednako nosi, pri čemu majmunima brand nike-nokia-rolex-mercedes nisu poznati i popularni kao domaća slamčica pa naravno tad to pobjeđuje... pandan tog bi bio kulen za osvajanje neke snaše po slavoniji ili pršut, što me vraća na političku scenu, točnije scenu keruma s pršutom.. i opet, sve je isto a ništa isto nije, .. :)) ili ja to samo čudnim očalama gledam? :)
😂😂😂
Tek danas pročitah štivo i cijelo vrijeme se podsmijavam ovoj izjavi Gesa koju sam zapamtio kad ju je objavio i dobio dosta TD 😂
, šteta što je obrisana.
A što se tiče rituala i nekih običaja siguran sam da i ostale životinje osim ljudi jel, imaju. Što duži život više se toga može naučiti i prenijeti na mladunčad. Ali i život bezbrižan na istom području je bitan, kao i velik mozak , recimo nomadi slonovi ne stignu mećati travku nit im je do zajefrkancije. Brinu, uvijek žure , u pokretu su da nađu hranu , vodu ili bježe od predatora. A opet čimpanza koja živi godinama "bezbrižno" svašta im padne na pamet.
Dok recimo promatraš domaće životinje i vidiš da živina nešto može da naučiti oni što duže žive , dok oni za tov ništa, zato što nemaju od koga naučiti , svi oko njih brzo bivaju pojedeni, te nit' meću travu, nit' nose crne košulje na Thrumpsonovom koncertu 😅
A malo šale na tuđi račun ne škodi jel.