Evo ovako otvorio sam HD tune da vidim ispravnost diska,kad ono žuti se 1 error i pod žutim je Waring
piše
ID Crrent Worst Threshold Data Status
(C7) Ultra DMA CRC Error Count 200 200 0 659 Warring
Evo ovako otvorio sam HD tune da vidim ispravnost diska,kad ono žuti se 1 error i pod žutim je Waring
piše
ID Crrent Worst Threshold Data Status
nista,sad pratis da block ne postane crven.
nista,sad pratis da block ne postane crven.
I samo tako,pa kako da zaustavim to? Neželim da mi krepa disk jer je pun podataka.
ocito je zanemariv jedan blokic, sa nekom "naznakom" problema.
nije zanemarivo ako pocrveni,tako tvrde i jos te savjetuju da selis podatke ;)
idem i ja pogledat,nisam taj alatic probao godinama.
bas cu sutra provjerit jer imam dva wd 640...jesu kod tebe AAKS, to su mrak discovi,rijetko se ili nikako kvare, ultra tihi i hladni.
sada sam laptop provjerio..dobar mali,seagate 160gb.
da,ovi su plavi.
googlaj,ima zanimljivosti.
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/ultra-dma-crc-error-count/71019.aspx
da,ovi su plavi.
googlaj,ima zanimljivosti.
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/ultra-dma-crc-error-count/71019.aspx
Pročito,vidim moguč problem s kabelom,a novi je kabel gore kraj koji ide u disk je pod 90 stupnjeva s metalnim osiguračem,jedino je onaj sata od napajanja dovučen u disk.
preostaje ti jedino malca izvadit iz kucista,te sve te kabele "izpeglat kroz ruke" i onako dok malac visi kresni masinu i ocitaj stanje.
preostaje ti jedino malca izvadit iz kucista,te sve te kabele "izpeglat kroz ruke" i onako dok malac visi kresni masinu i ocitaj stanje.
To jedino,gledam sada na drugom kompjuteru plavuša se crveni,spremna za servis,2 stavke žute 1 bez errora sve ostalo crveno.Nije ni čudo disk od samog početka šteka.Odoh spavat pa ću ujutro probat ga viseći vidit...izmjenjat kabele,imam još 2 komada spakirana tvornički,i od matične (stara oko 2 mjeseca) sve spakirano.
Prosto i laicki receno.
SATA kabel ti ne valja. Provjeri ga i savjetujem ti da nabavis kabel koji ima metalne osigurace na oba kraja.
Sa disko je sve u redu. Garant
Jel ti to pustas glasnu mjuzu a zvucke su ti na istom stolu sa PC-om?
Ultra DMA CRC Error je greska koja se pojavi prilikom citanja i zapisivanja pa disk (elektronika) mora sve to ispraviti pa dolazi do gubitka na performanskama. Sredi to, nije strasno ali nije ni naivno
Prosto i laicki receno.
SATA kabel ti ne valja. Provjeri ga i savjetujem ti da nabavis kabel koji ima metalne osigurace na oba kraja.
Sa disko je sve u redu. Garant
Jel ti to pustas glasnu mjuzu a zvucke su ti na istom stolu sa PC-om?
Ultra DMA CRC Error je greska koja se pojavi prilikom citanja i zapisivanja pa disk (elektronika) mora sve to ispraviti pa dolazi do gubitka na performanskama. Sredi to, nije strasno ali nije ni naivno
Pc nije na stolu,nego na ormaru imam telkač spojen na komp,i zvučnici pored telkača tako da nisu u dodiru,kabel je na oba kraja s metalnim osiguračima.
Tu grešku imam već par godina na WD HDD.
Možda je do Sata kabela, možda nije dobro učvršćen.
Uglavnom te greške ne možeš ispraviti, probaj s HD Sentinel-om provjeriti disk.
Btw. jedan Green od 640 Gb (star 6 mjeseci) napunio mi se s Bad Sectorima 212, izgleda da su bili logical sectori jer ih je MHDD uklonio.
Ostavio sam preko noći da mi provjeri errore na disku,oni kvadratići,svi su zeleni niti nijedan crveni,preko 2 sata je provjeravo.
Ostavio sam preko noći da mi provjeri errore na disku,oni kvadratići,svi su zeleni niti nijedan crveni,preko 2 sata je provjeravo.
Jel si dirao nesto? Jel si menjajo kablove i slicno?
Jel si dirao nesto? Jel si menjajo kablove i slicno?
Ne ništa nije dirano,jedino nedavno prije par dana sam premjestio cjelu konfiguraciju u drugo kučište,i napravio cable menagment,provukao iza kroz rupe ispor matične.Disk je kupljen oko 20.5.2010,znači disk ima 7 mjeseci.Nikad problema s njime,nije niti gubio podatke niti ništa slično,sve kako treba radi.