WD Black 640GB Error

poruka: 16
|
čitano: 3.727
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
WD Black 640GB Error

Evo ovako otvorio sam HD tune da vidim ispravnost diska,kad ono žuti se 1 error i pod žutim je Waring

piše

ID                                                 Crrent     Worst   Threshold    Data    Status

(C7) Ultra DMA CRC Error Count   200          200          0              659   Warring

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WD Black 640GB Error

nista,sad pratis da block ne postane crven.

http://www.hdtune.com/faq_1.html

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
RE: WD Black 640GB Error
torrente kaže...

nista,sad pratis da block ne postane crven.

http://www.hdtune.com/faq_1.html

I samo tako,pa kako da zaustavim to? Neželim da mi krepa disk jer je pun podataka.

17 godina
WD Black 640GB Error

ocito je zanemariv jedan blokic, sa nekom "naznakom" problema.

nije zanemarivo ako pocrveni,tako tvrde i jos te savjetuju da selis podatke ;)

idem i ja pogledat,nisam taj alatic probao godinama.

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
WD Black 640GB Error

bas cu sutra provjerit  jer imam dva wd 640...jesu kod tebe AAKS, to su mrak discovi,rijetko se ili nikako kvare, ultra tihi i hladni.

sada sam laptop provjerio..dobar mali,seagate 160gb.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 1:11 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
torrente kaže...

bas cu sutra provjerit  jer imam dva wd 640...jesu kod tebe AAKS, to su mrak discovi,rijetko se ili nikako kvare, ultra tihi i hladni.

sada sam laptop provjerio..dobar mali,seagate 160gb.

Moj je WD Black AALS.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 1:13 (luki745).
17 godina
WD Black 640GB Error
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Pročito,vidim moguč problem s kabelom,a novi je kabel gore kraj koji ide u disk je pod 90 stupnjeva s metalnim osiguračem,jedino je onaj sata od napajanja dovučen u disk.

17 godina
WD Black 640GB Error

preostaje ti jedino malca izvadit iz kucista,te sve te kabele "izpeglat kroz ruke" i onako dok malac visi kresni masinu i ocitaj stanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
torrente kaže...

preostaje ti jedino malca izvadit iz kucista,te sve te kabele "izpeglat kroz ruke" i onako dok malac visi kresni masinu i ocitaj stanje.

To jedino,gledam sada na drugom kompjuteru plavuša se crveni,spremna za servis,2 stavke žute 1 bez errora sve ostalo crveno.Nije ni čudo disk od samog početka šteka.Odoh spavat pa ću ujutro probat ga viseći vidit...izmjenjat kabele,imam još 2 komada spakirana tvornički,i od matične (stara oko 2 mjeseca) sve spakirano.

17 godina
neaktivan
luki745 kaže...

(C7) Ultra DMA CRC Error Count    200                  200                  0                          659    Warring

Prosto i laicki receno.

SATA kabel ti ne valja. Provjeri ga i savjetujem ti da nabavis kabel koji ima metalne osigurace na oba kraja.

Sa disko je sve u redu. Garant

Jel ti to pustas glasnu mjuzu a zvucke su ti na istom stolu sa PC-om?

Ultra DMA CRC Error je greska koja se pojavi prilikom citanja i zapisivanja pa disk (elektronika) mora sve to ispraviti pa dolazi do gubitka na performanskama. Sredi to, nije strasno ali nije ni naivno

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
14 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
luki745 kaže...

(C7) Ultra DMA CRC Error Count   200          200          0              659   Warring

Prosto i laicki receno.

SATA kabel ti ne valja. Provjeri ga i savjetujem ti da nabavis kabel koji ima metalne osigurace na oba kraja.

Sa disko je sve u redu. Garant

Jel ti to pustas glasnu mjuzu a zvucke su ti na istom stolu sa PC-om?

Ultra DMA CRC Error je greska koja se pojavi prilikom citanja i zapisivanja pa disk (elektronika) mora sve to ispraviti pa dolazi do gubitka na performanskama. Sredi to, nije strasno ali nije ni naivno

Pc nije na stolu,nego na ormaru imam telkač spojen na komp,i zvučnici pored telkača tako da nisu u dodiru,kabel je na oba kraja s metalnim osiguračima.

17 godina
neaktivan
WD Black 640GB Error

Tu grešku imam već par godina na WD HDD.

Možda je do Sata kabela, možda nije dobro učvršćen.

Uglavnom te greške ne možeš ispraviti, probaj s HD Sentinel-om provjeriti disk.

Btw. jedan Green od 640 Gb (star 6 mjeseci) napunio mi se s Bad Sectorima 212, izgleda da su bili logical sectori jer ih je MHDD uklonio.

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.12.2010 6:20 (Verbatim).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
WD Black 640GB Error

Ostavio sam preko noći da mi provjeri errore na disku,oni kvadratići,svi su zeleni niti nijedan crveni,preko 2 sata je provjeravo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
luki745 kaže...

Ostavio sam preko noći da mi provjeri errore na disku,oni kvadratići,svi su zeleni niti nijedan crveni,preko 2 sata je provjeravo.

Jel si dirao nesto? Jel si menjajo kablove i slicno?

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
14 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
luki745 kaže...

Jel si dirao nesto? Jel si menjajo kablove i slicno?

Ne ništa nije dirano,jedino nedavno prije par dana sam premjestio cjelu konfiguraciju u drugo kučište,i napravio cable menagment,provukao iza kroz rupe ispor matične.Disk je kupljen oko 20.5.2010,znači disk ima 7 mjeseci.Nikad problema s njime,nije niti gubio podatke niti ništa slično,sve kako treba radi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice