Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.709.297
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Rast mišića i visina
IvanDado kaže...
Kiky877 kaže...

Eto, praktički si sam sebi odgovorio na svoj problem.

Ne bih bas reko. Ako gledamo po myfitnesspalu 170g P oko 400UH i 70G M je vise od 3000 kcal. To sto ih ja ne brojim ne znaci da oni nisu prisutni. 

3000kcal nije toliko puno, pa  ni ne bi bilo cudno da to je to neki odrzavanje, ako imas malo brzi metabolizam

iako kao sto su vec decki rekli, malo bolje to racunaj. mozes mjeriti i skuhane rize, ali onda je i mfp upisi kao takvu, naravno da nece biti 100% tocno posto kad nesto termicki obradis, ne mozes biti 100% tocan, upravo zbog toga sto zavisi koliko upije vode.. itd.. 

i eto vidis, zapravo unosis manje od 3000 kcal... sto je onda i realno da stojis u mjestu. Probaj pravih 3000, pa onda povecavaj.. ja na 2800 gubim kilazu,

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 3:44 (exer1234).
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav, evo imam jedno pitanje za znalce. Znači zanima me dali je moguće uz pravu kombinaciju prehrane i vježbi istodobno dobivati mišićnu masu i topiti salo? Ako da, kako? Ili bi bilo najbolje prvo otopiti višak sala kojeg sam dobio sada dok sam se oporavljao od ozljede, pa tek onda krenuti na nabijanje mišićne mase?

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 20:10 (nj0fra).
18 godina
nj0fra kaže...

Pozdrav, evo imam jedno pitanje za znalce. Znači zanima me dali je moguće uz pravu kombinaciju prehrane i vježbi istodobno dobivati mišićnu masu i topiti salo? Ako da, kako? Ili bi bilo najbolje prvo otopiti višak sala kojeg sam dobio sada dok sam se oporavljao od ozljede, pa tek onda krenuti na nabijanje mišićne mase?

Ne, preduvijet za dobivanje mišićne mase je kalorijski suficit. Ako je tijelo u deficitu ne može graditi ništa jer se trudi preživjeti. Možeš ojačati mišiće, ali oni neće rasti. Zato se trenira kombinacijom masa/definicija i tako u krug.

A dok mršaviš preporuča se također visok unos proteina da ne dolazi do katabolizma mišića.

Kreni polako s treningom, ne forsiraj se, jedi malo manje tako da budeš u blagom deficitu, i kad skineš dovoljno kreni na masu 

Puno proteina, puno povrća, nešto voća i dobre masti  Blagi unos UH visokog glikemijskog indeksa i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 20:21 (lllnuclearlll).
14 godina
lllnuclearlll kaže...

Puno proteina, puno povrća, nešto puno voća i dobre masti  Blagi unos UH visokog glikemijskog indeksa i to je to.

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Kako bi se trebalo pravilno istezat nakon vjezbanja? Ima neko preproruku nekog yt videa sa dobrim vj. istezanja nakon svakog treninga?

18 godina
Cordas kaže...
lllnuclearlll kaže...

Puno proteina, puno povrća, nešto puno voća i dobre masti  Blagi unos UH visokog glikemijskog indeksa i to je to.

Ispričavam se, mislio sam na niski glikemijski index kod UH  Visok Gi uzimam samo nakon treninga kad nisam na definiciji, i naravno kad sam na biciklu na dužim rutama i treba mi nešto da me malo podigne.

Puno voća također zna biti problematično zbog fruktoze (voće bi trebalo jesti ujutro), a ni s masti nije dobro pretjerivati koliko god dobra bila...

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.5.2016 21:59 (lllnuclearlll).
16 godina
FlyBoy kaže...

U 1 mjericu od myprotein wheya ti stane 45-50g riže (kako koje sorte) i 25g zobenih. Tako da se ne jebes svaki put s vaganjem, racunaj si po mjericama. Ja obicno za dorucak si nasipam 6 mjerica zobenih (150g) a za pwm skuham 4 mjerice riže (200g).

U onim mljevenim zobenim, plavim iz Lidla, 500g, stane 15 i po myprotein mjericu od wheya, znači 3 ravne mjerice 100g.

18 godina
KIKI3ooo kaže...

U onim mljevenim zobenim, plavim iz Lidla, 500g, stane 15 i po myprotein mjericu od wheya, znači 3 ravne mjerice 100g.

Jbg moja vaga drugačije kaže. Ovisi možda jesi sipao da bude ravna, da se presipa itd...

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
16 godina
nj0fra kaže...

Moguće je. Vjerojatno si već prije trenirao pa znaš neke stvari ali saznaj prvo koliko ti je potrebno kalorija na dan za održavanje sadašnjeg stanja (BMR - Basal Metabolic Rate). Ukoliko želiš gubiti 1 kg tjedno, što je otprilike 7000 kcal, trebaš imati 1000 kcal dnevno deficit. I to je mislim neki maksimum, vjerojatno je za organizam povoljnije da ide sporije.

Dakle trebao bi jesti 1000 kcal manje od svojeg BMR-a ako ne bi trenirao. A obzirom da ćeš trenirati, znači da možeš i više jesti. Koliko točno više, ovisi od osobe do osobe. Jer debela osoba će uz isti fizički rad trošiti više kalorija od fit osobe. Predlažem da nađeš na netu neke kalorijske kalkulatore uz pomoć kojih možeš otprilike dobiti uvid koliko koja aktivnost troši kalorija. To si dodaj na svoj BMR, oduzmi 1000 kcal i dobiješ kcal koje možeš unositi dnevno a da mršaviš 1 kg tjedno. Radi tako dva-tri tjedna pa ćeš vidjeti da li kile odlaze zadovoljavajućim tempom.

Što se prehrane tiče, odnos proteina i ugljikohidrata bi trebao biti na strani ugljikohidrata ujutro, tijekom dana rasti u korist proteina, a da do kraja dana omjer bude P:UH:M=30:40:30.

Kad sam ovo radio prvi put, od suplemenata sam uzimao samo whey proteine nakon treninga. Sad radim isto što se prehrane tiče ali whey uzimam češće, a koristim i kreatin i neko vrijeme bcaa i mogu reći da mišići bolje napreduju nego prvi put.

Da li je ta metoda bolja od metode u kojoj prvo mršaviš pa kad smršaviš onda krećeš sa nabijanjem mase, ne znam. Meni je bolje raditi to istovremeno. Nisam profesionalac, ne pripremam se za nikakvo natjecanje, samo želim izgledati bolje, osjećati se bolje i imati što je moguće manje sala. Prednost metode je da nikad nisi gladan a svaki dan se osjećaš sve bolje i bolje. Mana je možda što malo sporije dolazi do vidljivih rezultata, ali to je sve relativno i ovisi o tome što želiš postići. 

Potpis!
16 godina
FlyBoy kaže...
KIKI3ooo kaže...

Jbg moja vaga drugačije kaže. Ovisi možda jesi sipao da bude ravna, da se presipa itd...

Ravna. Možda su tvoje nemljevene...

....

Ali jeste li vidili Jeff-a?? Koji comeback! Satra je cijelu kategoriju, nema mu ravna.

Pogledajte backstage snimke u drugoj polovici videa šta je napravia od sebe. Jeste li ikad vidili ono u životu?

16 godina
Rast mišića i visina

Kad vidim Đofa sjetim se ovog videa 

10 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...
FlyBoy kaže...

U 1 mjericu od myprotein wheya ti stane 45-50g riže (kako koje sorte) i 25g zobenih. Tako da se ne jebes svaki put s vaganjem, racunaj si po mjericama. Ja obicno za dorucak si nasipam 6 mjerica zobenih (150g) a za pwm skuham 4 mjerice riže (200g).

15*3=100? Mozda da malo skratis trening i to vrijeme ulozis u matematiku.

12 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Kod treniranja na masi na sta treba gledat? Kako bi trening trebao izgledat? Ima neko neku preporuku nekog? Znam za one 5x5, ali ti su mi dosadni jer se ide samo 3x tj. u teretanu, a navika mi je ic 5/6 puta, a ne zelim se toga odrec.

16 godina
ks95hr kaže...
KIKI3ooo kaže...
FlyBoy kaže...

500g = 15 mjerica. Koliko mjerica je 100g?

16 godina
KIKI3ooo kaže...
ks95hr kaže...
KIKI3ooo kaže...
FlyBoy kaže...

500g = 15 mjerica. Koliko mjerica je 100g?

500*15=7500. 7500 -100=7400. Dakle skoro 7 i pol kvadratnih metara.

Potpis!
14 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Kod treniranja na masi na sta treba gledat? Kako bi trening trebao izgledat? Ima neko neku preporuku nekog? Znam za one 5x5, ali ti su mi dosadni jer se ide samo 3x tj. u teretanu, a navika mi je ic 5/6 puta, a ne zelim se toga odrec.

Na to da treniraš i da jedeš malo više nego što je potrebno. Trening izgleda kako god ti želiš. Prvi programi koji mi padaju na pamet da su 5-6 puta tjedno su PPL i PHAT, ja sam na PPL jer mi se sviđa volumen i kratki period odmora između setova zbog kojeg mi nikad nije dosadno. Pogledaj si koji tebi više paše, a sigurno ima i drugih programa koji bi ti mogli biti dobri.

Trava raste tamo gdje je posadiš.
16 godina
Rast mišića i visina

Glupi ezio.

12 godina
odjavljen
Medikus kaže...

Na to da treniraš i da jedeš malo više nego što je potrebno. Trening izgleda kako god ti želiš. Prvi programi koji mi padaju na pamet da su 5-6 puta tjedno su PPL i PHAT, ja sam na PPL jer mi se sviđa volumen i kratki period odmora između setova zbog kojeg mi nikad nije dosadno. Pogledaj si koji tebi više paše, a sigurno ima i drugih programa koji bi ti mogli biti dobri.

Sto su to PPL i PHAT? Nemam pojma.

14 godina
odjavljen
PPL=Push Pull Legs
PHAT= Power Hypertrophy Adaptive Training
Neznam za prvi,al za drugi zasluge vuce Layne Norton. Dobar lik,kuzi kaj prica i drzi se osnova. Zna malo filozofirat al u globalu moze se dosta toga naucit.
Ja sam svoju snagu gradio na njegovom PH3 programu.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

IvanDado 

sve kaj ti treba

Malo je dosadno da doslovno na svakoj stranici jedino što čitam su ljudi kojima se neda provesti pola sata do sat vremena na internetu gdje će dobiti sve informacije koje ovdje pišu i pitaju danima po 20 puta. Na linku imaš sve što zanima, čak i više nego dovoljno, od prehrane, vježbanja, istezanja i do ne znam čega sve ne. Sjedni i provedi malo vremena nad time. (kad pročitaš osnovno, desno pod FAQ je malo opsežnije)

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2016 22:15 (Kiky877).
12 godina
odjavljen
Kiky877 kaže...

IvanDado 

sve kaj ti treba

Malo je dosadno da doslovno na svakoj stranici jedino što čitam su ljudi kojima se neda provesti pola sata do sat vremena na internetu gdje će dobiti sve informacije koje ovdje pišu i pitaju danima po 20 puta. Na linku imaš sve što zanima, čak i više nego dovoljno, od prehrane, vježbanja, istezanja i do ne znam čega sve ne. Sjedni i provedi malo vremena nad time.

Sry stvarno, ne zelim nikome biti dosadan nego na internetu ima prepuno informacija i svako svoju pricu vodi, a nekako najvise vjerujem ovako obicnim ljudima s foruma nego tamo nekim fitness guruima koji mi kasnije zele uvalit neki svoj program za 200kn i te fore. Ovo sto si mi linkao dijeluje zanimljivo. Budem to proucio. Hvala!

15 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Sry stvarno, ne zelim nikome biti dosadan nego na internetu ima prepuno informacija i svako svoju pricu vodi, a nekako najvise vjerujem ovako obicnim ljudima s foruma nego tamo nekim fitness guruima koji mi kasnije zele uvalit neki svoj program za 200kn i te fore. Ovo sto si mi linkao dijeluje zanimljivo. Budem to proucio. Hvala!

Sve pet, zato sam i dao link da pročitaš neke osnovne stvari, a pod FAQ ti se nalaze vjerojatno odgovori na sva pitanja koja bi postavio kroz narednih par mjeseci. 

14 godina
Cordas kaže...
lllnuclearlll kaže...

e sad valja

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

evo da se malo javim dakle na 90 kila sam trenutno krenuo rezat od 5 mjeseca ove godine, u 9 mjesecu ove godine bi se trebao pocet pripremat za mens physique u 2017 godini :)
evo i prvog posta kojeg sam stavio ovdje i koliko toga se promijenilo od tada. 

the legacy lives on
16 godina
neaktivan

koliko radis ramena ,vjezbi ,serija ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 6:36 (loky4i4).
13 godina
neaktivan

1 tjedno ramena, 5 vjezbi, cca 20 serija.... svaki put radim nesto drugo jedino sto je uvijek isto je sjedeci potisak bucicama to svaki trening ramena odradim 5 jakih serija.

the legacy lives on
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

110 kg, jutros osječaj kao da nisam ništa radio. 65 kg na listovima, ne boli kao prošli put

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/13115434_1202514823094233_1754143223_n.jpg?oh=8999184610ba9e4fab64c5a019d36135&oe=57514652

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo slije leđa nakon 2 i pol mjeseca street workout-a,vidi se promjena iako bi tribalo nabacit još par kila al nea veze aj

trenutno na ~78 kila,a na onoj prvoj slici oko 82

tjedan dana nakon početka workouta tjedan dana nakon početka workouta
2 ipo mjeseca nakon workouta 2 ipo mjeseca nakon workouta
četri tisuče četristo četrdeset i četri četnika čekaju četvrtog četnika u čakovcu čekičajući čavlima po čeki čačkajući čizmom po čmaru i čurlićući čudno i čedno četvrtkom a čavka čuči na čamovom čamcu
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Je li bolje da uzmem Super Omega 3 masne kiseline ili samo Omega 3 od MyProteina?

Je li ucinak opravdava razliku u cijeni?

18 godina
johnsteR kaže...

Je li bolje da uzmem Super Omega 3 masne kiseline ili samo Omega 3 od MyProteina?

Je li ucinak opravdava razliku u cijeni?

A da radije ubaciš hranu s omega3 u jelovnik nego da kupuješ kemiju?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice