Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.707.103
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Rast mišića i visina
IvanDado kaže...

Imam jedan problem. Na 400 uh sam, 170g P i oko 70 masti. Kilazu ne mogu dobit da mi zivot o tome ovisi. 70kg, 179cm visina. 

Za nekoga od 70 kila ovo bi trebao biti solidan bulk, što se tiče brojki.

Koliko intenzivno treniras, odnosno da li radiš još nešto što troši dosta kalorija osim treninga. I koliko god imaš?

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2016 19:04 (FlyBoy).
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Radio sam s 10, 30 i 50 kg. S 50 sam ako se ne varam tri serije, 30 i 10 po 4-5 serija.

14 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...

Koliko intenzivno treniras, odnosno da li radiš još nešto što troši dosta kalorija osim treninga. I koliko god imaš?

Osim ovog boldanog, napiši i koliko dugo si na nekom programu treninga/prehrane!

Obično kad me netko pita pitanje slično tvojem, s ovim protupitanjem si sami daju odgovor, odnosno shvate u čem je greška.

Ako imaš sređenu prehranu i konstantan si na treningu, koji je naravno, također sređen, rezultati nemogu izostati, a ako izostaju nešto ne radiš dobro ili jednostavno ne radiš dovoljno dugo

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Koju vrstu kreatina da gledam? Monohidrat, Napredne Vrste ili Napredne + Monohidrat

12 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...

Osim gyma odem na nogomet za vikend, a i to ponekad. 18 god. 

12 godina
odjavljen
Zin8 kaže...

Osim ovog boldanog, napiši i koliko dugo si na nekom programu treninga/prehrane!

Obično kad me netko pita pitanje slično tvojem, s ovim protupitanjem si sami daju odgovor, odnosno shvate u čem je greška.

Ako imaš sređenu prehranu i konstantan si na treningu, koji je naravno, također sređen, rezultati nemogu izostati, a ako izostaju nešto ne radiš dobro ili jednostavno ne radiš dovoljno dugo

Pa promijenio sam malo trening prije nekih 3 tjedna takodjer i jedem toliko nekih mjesec dana i ni grama nisam dobio. Pa malo pizdim xD

12 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

62 kile, 183. Ajmo se mijenjati

Mozemo visine 

14 godina
odjavljen
IvanDado kaže...
Dex.pwn kaže...

62 kile, 183. Ajmo se mijenjati

Mozemo visine 

Et, ak ništ drugo barem ću biti "malo deblji"

12 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

Et, ak ništ drugo barem ću biti "malo deblji"

XD

14 godina
IvanDado kaže...

Imam jedan problem. Na 400 uh sam, 170g P i oko 70 masti. Kilazu ne mogu dobit da mi zivot o tome ovisi. 70kg, 179cm visina. 

iskreno, sumnjam da jedes toliko a ne debljas se.. onda imas veoma brz metabolizam. Ugl povecaj kalorije, pa sta drugo mozes? :D sta da ti napisemo, kupi carobnu pilulu

85 kg 178cm, ajmo se mijenjati

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 2:40 (exer1234).
14 godina
Dex.pwn kaže...

Koju vrstu kreatina da gledam? Monohidrat, Napredne Vrste ili Napredne + Monohidrat

monohidrat naravno. ostalo je bacanje para

18 godina
exer1234 kaže...
IvanDado kaže...

iskreno, sumnjam da jedes toliko a ne debljas se.. onda imas veoma brz metabolizam. Ugl povecaj kalorije, pa sta drugo mozes? :D sta da ti napisemo, kupi carobnu pilulu

Jedino drugo što mi pada na pamet je da, ako si nov s brojanjem kalorija, nešto ne brojiš kako treba, odnosno računaš više nego ima...

S druge strane, 18 god, možda ti je tijelo još u razvoju, moguće da nisi ni prestao rasti...

Pojačaj kalorije za 200-tinjak pa vidi.

14 godina
odjavljen
Rado, ovo je perfektno!
14 godina
FlyBoy kaže...
exer1234 kaže...
IvanDado kaže...

Jedino drugo što mi pada na pamet je da, ako si nov s brojanjem kalorija, nešto ne brojiš kako treba, odnosno računaš više nego ima...

S druge strane, 18 god, možda ti je tijelo još u razvoju, moguće da nisi ni prestao rasti...

ok, hvala.. poslusat cu tvoj savjet

14 godina
odjavljen
exer1234 kaže...
Dex.pwn kaže...

monohidrat naravno. ostalo je bacanje para

Malo kad čitam komentare ispod kreatina kojeg želim uzet(http://www.proteini.si/hr/store/item/olimp-creatine-powder-550g/111/ molim preporuke ako netko ima nešto bolje), plaše me s tim okusom. Jel to baš toliko grozno? Jel netko može opisati okus? Jel ja mogu otopiti kreatin u dva deca mlake vode i onda ga uliti u šejker gdje sam stavio whey, voće i sl.? Hvala :)

@Razmišljam i o ovome kreatinu, jer ima okus. Kupio bih dva takva da imam za ljetne dane - http://www.proteini.si/hr/store/item/olimp-creatine-mono-power-xplode-220g/437/

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 12:06 (Dex.pwn).
12 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...

Koristim onaj vrazji myfitnesspal, pa preko toga racunam. Moguce da on nesto krivo izbacuje?

12 godina
odjavljen
exer1234 kaže...

Ne brojim kalorije nego samo makronutrijente. Vidjet cu ako sam nesto zajebo na myfitnesspalu ili cu probat na papiru bas izracunat, ako bude ista stvar onda cu jos povecat UH. Valjda ce to pomoc.

15 godina
neaktivan
IvanDado kaže...
exer1234 kaže...

Ne brojim kalorije nego samo makronutrijente. Vidjet cu ako sam nesto zajebo na myfitnesspalu ili cu probat na papiru bas izracunat, ako bude ista stvar onda cu jos povecat UH. Valjda ce to pomoc.

Eto, praktički si sam sebi odgovorio na svoj problem.

12 godina
odjavljen
Kiky877 kaže...

Ne bih bas reko. Ako gledamo po myfitnesspalu 170g P oko 400UH i 70G M je vise od 3000 kcal. To sto ih ja ne brojim ne znaci da oni nisu prisutni. 

18 godina
IvanDado kaže...
Kiky877 kaže...

Ne bih bas reko. Ako gledamo po myfitnesspalu 170g P oko 400UH i 70G M je vise od 3000 kcal. To sto ih ja ne brojim ne znaci da oni nisu prisutni. 

Ajde daj link od mfp profila pa da vidimo jel nesto krivo unosis.

12 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...

Evo screenshot. Jedem ja jos i malo mesa vise, mozda nekih 100g. Dodo sam i ugljice sad malo vise, ali to uglavnom ovako izgleda. 

13 godina
odjavljen
IvanDado kaže...
FlyBoy kaže...

Evo screenshot. Jedem ja jos i malo mesa vise, mozda nekih 100g. Dodo sam i ugljice sad malo vise, ali to uglavnom ovako izgleda. 

Riža se mjeri sirova. Omjer sirova : skuhana ti je nekih 1:3 . Znači po ovome ti jedeš skoro kilu skuhane riže za ručak.

12 godina
odjavljen
harrothar kaže...

Riža se mjeri sirova. Omjer sirova : skuhana ti je nekih 1:3 . Znači po ovome ti jedeš skoro kilu skuhane riže za ručak.

Aha. Cekaj koliko bi onda trebao jesti grama skuhane rize da ostvarim oko 450 UH, posto mi ovoliko definitivno ne treba. Sry, mat mi nije jaca strana.

9 godina
neaktivan
Pozz
Imam 16 god i treniram vec 4-5mj.
Visina 175, tezina 77
Koristim whey protein i kreatin vec 4-5mj.
Sad sam uzeo instant outs 5kg. Kupio sam sve to jer ne stignem unijeti dovoljno proteina i ugljikohidrata (u skoli sam stalno i na praksi)
Vidim da puno ljudi korsti bcaa pa sam i ja mislio kupit, jel neko ima iskustva s tim? Zas ga ljudi uzimaju?
Znam da nebi trebao uzimati toliko tih suplemenata il kak se vec zovu, ali kao sto sam reko ne stignem jesti puno puta.
Hvala
14 godina
odjavljen
TexasWalkere kaže...
Pozz
Visina 175, tezina 77
Sad sam uzeo instant outs 5kg. Kupio sam sve to jer ne stignem unijeti dovoljno proteina i ugljikohidrata (u skoli sam stalno i na praksi)
Vidim da puno ljudi korsti bcaa pa sam i ja mislio kupit, jel neko ima iskustva s tim? Zas ga ljudi uzimaju?
Znam da nebi trebao uzimati toliko tih suplemenata il kak se vec zovu, ali kao sto sam reko ne stignem jesti puno puta.
Hvala

Pozz
Drago mi je vidjet ovakva pitanja, pogotovo jer se ne vide često
Moj savjet je da uštediš još novaca i uzmeš i L Carnitin, protein bar ili protein cookies, zma, multivitamin i instant oats dodatnih 5kg
Kad to sve kupiiš nemoraš ni jesti,a najbolje od svega što rezultati dolaze ekstremno brzo
Pozz

14 godina
TexasWalkere kaže...
Pozz
Visina 175, tezina 77
Hvala

Suplementi su dodatak prehrani, ne prehrana.Jednostavno prije prakse/skole pripremi doma hranu i ponesi u skolu.

13 godina
odjavljen
IvanDado kaže...
harrothar kaže...

Aha. Cekaj koliko bi onda trebao jesti grama skuhane rize da ostvarim oko 450 UH, posto mi ovoliko definitivno ne treba. Sry, mat mi nije jaca strana.

To je zapravo bilo pitanje, da li važeš rižu dok je sirova ili skuhana? Pretpostavljam dok je skuhana, jer 300g skuhane je natrpan tanjur. A ovi macrosi na MFP su za sirovu rižu. Ako želiš pogoditi ove macrose za rižu, a do sada si je vagao kuhanu, onda je moraš pojesti tri puta više. Izvaži prvo sirovu rižu, pa je skuhaj i izvaži ponovno. Trebalo bi biti oko tri puta razlike.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2016 22:26 (harrothar).
12 godina
odjavljen
harrothar kaže...

To je zapravo bilo pitanje, da li važeš rižu dok je sirova ili skuhana? Pretpostavljam dok je skuhana, jer 300g skuhane je natrpan tanjur. A ovi macrosi na MFP su za sirovu rižu. Ako želiš pogoditi ove macrose za rižu, a do sada si je vagao kuhanu, onda je moraš pojesti tri puta više. Izvaži prvo sirovu rižu, pa je skuhaj i izvaži ponovno. Trebalo bi biti oko tri puta razlike.

Da, vagao sam je skuhanu. Pa tko ce pojesti vise rize od ovog, i ovo mi je bilo puno.

18 godina
IvanDado kaže...

Ima tu par netočnih unosa.

1. kao što ti je kolega već rekao, ove vrijednosti za rižu se odnose na sirovu rižu. Kuhana riža je 60-70% voda po sastavu, dakle ne može na 100g imati 70g UH.

Vagaj rižu prije kuhanja i onda u mfp upiši koliko si grama sirove riže pojeo, bez obzira koliko to bude poslije kuhanja  (jer ne stavljaju niti svi jednako vode kad kuhaju).

Tu si se već preračunao za 500+kalorija, što ti je i odgovor zašto ne dobivaš u bodyweightu.

2. Zobene koje si upisao isto ti nisu točne. Na 100g zobene imaju cca 370-380kcal i def. nemaju 40g UH niti 11g proteina na 50g,. Ove koje si upisao ispada da imaju 480kcal na 100g .

Možeš odmah znati da je unos netočan ako je zbroj UH+P+M veći od ukupne količinme u gramima. Matematički je enmoguće da u 50g namirnice bude 56g nutritijenata.

U 1 mjericu od myprotein wheya ti stane 45-50g riže (kako koje sorte) i 25g zobenih. Tako da se ne jebes svaki put s vaganjem, racunaj si po mjericama. Ja obicno za dorucak si nasipam 6 mjerica zobenih (150g) a za pwm skuham 4 mjerice riže (200g).

12 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...

Ima tu par netočnih unosa.

1. kao što ti je kolega već rekao, ove vrijednosti za rižu se odnose na sirovu rižu. Kuhana riža je 60-70% voda po sastavu, dakle ne može na 100g imati 70g UH.

Vagaj rižu prije kuhanja i onda u mfp upiši koliko si grama sirove riže pojeo, bez obzira koliko to bude poslije kuhanja  (jer ne stavljaju niti svi jednako vode kad kuhaju).

Tu si se već preračunao za 500+kalorija, što ti je i odgovor zašto ne dobivaš u bodyweightu.

2. Zobene koje si upisao isto ti nisu točne. Na 100g zobene imaju cca 370-380kcal i def. nemaju 40g UH niti 11g proteina na 50g,. Ove koje si upisao ispada da imaju 480kcal na 100g .

Možeš odmah znati da je unos netočan ako je zbroj UH+P+M veći od ukupne količinme u gramima. Matematički je enmoguće da u 50g namirnice bude 56g nutritijenata.

U 1 mjericu od myprotein wheya ti stane 45-50g riže (kako koje sorte) i 25g zobenih. Tako da se ne jebes svaki put s vaganjem, racunaj si po mjericama. Ja obicno za dorucak si nasipam 6 mjerica zobenih (150g) a za pwm skuham 4 mjerice riže (200g).

Hvala ti puno  Kuzim sad.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice