Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.704.358
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Moze li mi NETKO ko naručuje s MYPRoteina naučiti ovu torbu ,uplatio bih 30 plus 10 da mi preko tiska pošalje
14 godina
odjavljen
Kad bi vise mogao taj summer sale na myprotein? Jel zna netko kako je bilo prijasnjih godina?
Gladan sam svega,a sve sam potrosio :)
10 godina
Prte kaže...
Shivi kaže...

Krenuo bih vjezbat ujutro prije posla, znaci oko 5h, nista prezahtjevno, jedno cca 10min trcanja uz stepenice gore dole pa jos ako stignem jedno 3 ponavljanja trbusnjaka za sve skupine trbusnih misica... Zanima me sad koja je najoptimalnija prehrana poslije toga? Ne mislim jest prije vjezbe, nego poslije. Ne trazim neko savrsenstvo od dorucka, do sada su to bile ili nesquick cokoladne pahulje ili pizza ili pecivo sa hrenovkom/kobasicom... Problem mi je sto od jaja povracam pa to ne dolazi u obzir...

pa ne znam zasto ne bi jeo prije, nece ti biti nista ako jedes prije treninga. dobro, trening ti nije tako zahtjevan pa ces ga vjerojatno moci odraditi bez da jedes prije. 
evo ja doruckujem ovako pa ti sad vidi da li ti to pase. zobene pahuljice s jogurtom i unutra stavim malo brusnica, oraha, cimeta, lanenih i chia sjemenki. naravno mozes i bez svih ovih dodataka ali ovako bude ukusnije. poslije toga pojedem jos koju krisku kruha s maslacem od kikirikija i dobar sam. a ako nemam maslaca onda pojedem jos neko voce, uglavnom to bude naranča

Hvala druze

Kad jedem prije odmah nadem 56827893 izgovora za odgodom...

Ono sta sam pisao o boli u ramenu... Jucer navecer je kod mene bio jedan poznanik, kiroprakticar (nije dr. Ante Pavlovic), opipao je to i rekao da imam dislokaciju ramena (objasnio je sta tocno) od 1cm... Namjestio ga je pa cemo sad vidjet... ugl. danas mi je super i nema nikakve boli ni kod napora niti trzaja

13 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Navodno je najbolje jesti poslije treninga jer tada mišići traže hranu i tada najmanje pojedene hrane ode u salo. Ja izbjegavam jesti prije samog treninga jer mi je teže raditi dok imam hranu u želucu.

Shivi kaže...
Ono sta sam pisao o boli u ramenu... Jucer navecer je kod mene bio jedan poznanik, kiroprakticar (nije dr. Ante Pavlovic), opipao je to i rekao da imam dislokaciju ramena (objasnio je sta tocno) od 1cm... Namjestio ga je pa cemo sad vidjet... ugl. danas mi je super i nema nikakve boli ni kod napora niti trzaja

I što je točno rekao da je bilo u pitanju?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 9:55 (harrothar).
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Treba mi vježba(ime ili video kako se izvodi) s kojom ću ojačati i razgibati donji dio leđa koji je aktivan kod preklopa.

13 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

Treba mi vježba(ime ili video kako se izvodi) s kojom ću ojačati i razgibati donji dio leđa koji je aktivan kod preklopa.

Pada mi na pamet hindu pushup i leđnjaci.

Najbolje na videu vidjeti, bolje od teksta i sličica...  vježba počinje na 1:50.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.5.2016 10:08 (harrothar).
10 godina
harrothar kaže...

Navodno je najbolje jesti poslije treninga jer tada mišići traže hranu i tada najmanje pojedene hrane ode u salo. Ja izbjegavam jesti prije samog treninga jer mi je teže raditi dok imam hranu u želucu.

Shivi kaže...

I što je točno rekao da je bilo u pitanju?

Rekao je da je to mogucnost nakupine kalcifikata te istegnuce tetive i onda je krenuo sa strucnim izrazima koje nisam popamtio... Bio je covjek u zurbi pa nisam previse gnjavio, jos je rekao da to dosta cesto zna bit povezano sa teniskim laktom tak da pripazim i na to...

16 godina
neaktivan
Jel te centrirao kajropraktik hahah :D
10 godina
loky4i4 kaže...
Jel te centrirao kajropraktik hahah :D

Haha, ko podmazan sam, nece me niti jedna bolest iducih 100 godina

12 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Ovako...Imam neki kreatin star je oko godinu dana.Držao sam ga u nekoj kao metalnoj posudi zatvoren cijelo vrijeme i još je bio u ormaru.

E sad danas sam ga otvorio i vidio sam da je bilo grudia u njemu a pri dnu je bio dobro nabijen recimo kao snijeg.

Sad sam nasuo 3 deca vode u shaker pa da ga isprobam kakav je.Uzeo jednu čajnu žlicu i još možda pola te...Primjetio sam da se slabo topi,ima dosta taloga pri dnu...Nesjećam se da je tako prije bilo.

Znam da nije skup ali opet ima ga fosta pa da bezveze ne bacam.Jel ovo valja ili ne valja inače je MyProtein.

This time next year we'll be millionaires
16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ako je zbijen ne znači da je pokvaren, prah s emože zbiti jer ima zraka u strukturi. Probaj pa vidi jel imaš mučnine - ti suplementi inače mogu dugo trajati, čak duže nego je datum na ambalaži

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
12 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Popio sam ga i ništa nisam loše osjetio.

1 i pol ćajna žlica koliko je to otpilike g kreatina jer nemam ni vagu ni mjericu.

14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Jel ima još neka vježba s kojom prsa radim osim sklekova? Izgleda da je meni triceps jači, prsa slabo rade. Kod užih sklekova me boli triceps, prsa slabo... Također i kod širih sklekova mi triceps više radi od leđa.

16 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...

Jel ima još neka vježba s kojom prsa radim osim sklekova? Izgleda da je meni triceps jači, prsa slabo rade. Kod užih sklekova me boli triceps, prsa slabo... Također i kod širih sklekova mi triceps više radi od leđa.

Digni noge na uzvišeno nešto, kutiju, krevet, kauč, stolicu, bilo šta... I radi široke polako pa se onda javi jel ti triceps više radi ili ne ;)

Najbolja muška klapa na području Zagreba i okolice :D https://www.facebook.com/klapa.bosket/
16 godina
Shivi kaže...

Krenuo bih vjezbat ujutro prije posla, znaci oko 5h, nista prezahtjevno, jedno cca 10min trcanja uz stepenice gore dole pa jos ako stignem jedno 3 ponavljanja trbusnjaka za sve skupine trbusnih misica... Zanima me sad koja je najoptimalnija prehrana poslije toga? Ne mislim jest prije vjezbe, nego poslije. Ne trazim neko savrsenstvo od dorucka, do sada su to bile ili nesquick cokoladne pahulje ili pizza ili pecivo sa hrenovkom/kobasicom... Problem mi je sto od jaja povracam pa to ne dolazi u obzir...

Ja bih ipak nešto pojeo prije da mi da energiju. Barem žlicu kikiriki maslaca.

A poslije takvog ranojutarnjeg treninga bih pojeo whey+zobene+banana+mlijeko

Potpis!
10 godina
Ezio kaže...
Shivi kaže...

Hvala na savjetu :)

Energija mi nije problem, mislim, odradim sve kak spada jeo ili ne jeo i ne osjecam se lose, bez vrtoglavice, mucnine itd. a nakon vjezbanja ne bih htio unosit svakojake gluposti jer tokom dana unesem dosta losih stvar. Gablec mi se sastoji od suhe hrane (sendvici/ prokuhane kobase/hrenovke sa kruhom), a navecer se potrudim da bar 3x tjedno jedem juhu, bar dva dana piletinu itd...

16 godina
Shivi kaže...
Ezio kaže...
Shivi kaže...

Hvala na savjetu :)

Energija mi nije problem, mislim, odradim sve kak spada jeo ili ne jeo i ne osjecam se lose, bez vrtoglavice, mucnine itd. a nakon vjezbanja ne bih htio unosit svakojake gluposti jer tokom dana unesem dosta losih stvar. Gablec mi se sastoji od suhe hrane (sendvici/ prokuhane kobase/hrenovke sa kruhom), a navecer se potrudim da bar 3x tjedno jedem juhu, bar dva dana piletinu itd...

ok nije prezahtjevan trening, ali uzmi u obzir da je prošlo puno sati otkad si zadnji put jeo (prije spavanja)

potrudi se i da tijekom dana jedeš kvalitetno. pojedi radije tunjevinu, piletinu, sir i slično.

Potpis!
14 godina
Boixus Nois PS kaže...

Ovako...Imam neki kreatin star je oko godinu dana.Držao sam ga u nekoj kao metalnoj posudi zatvoren cijelo vrijeme i još je bio u ormaru.

E sad danas sam ga otvorio i vidio sam da je bilo grudia u njemu a pri dnu je bio dobro nabijen recimo kao snijeg.

Sad sam nasuo 3 deca vode u shaker pa da ga isprobam kakav je.Uzeo jednu čajnu žlicu i još možda pola te...Primjetio sam da se slabo topi,ima dosta taloga pri dnu...Nesjećam se da je tako prije bilo.

Znam da nije skup ali opet ima ga fosta pa da bezveze ne bacam.Jel ovo valja ili ne valja inače je MyProtein.

jednostavno uzmi mjericu kreatina i stavi u usta, popijes malo vode i to je to,. nemoj ga mijesati, muckati, da se otopi u bocici ili casi, tako nikad neces uspijeti. Ovako ga popijes za cas i nek se topi u stomaku :D

Shivi

prije treninga zapravo nije potrebno nista jesti, pogotovo prije tako ranog , cim se ustanes, nemas potrebe. Pogledaj ljude koji rade IF, koji ne jedu do  poslijepodnevnih sati, a treniraju isto tako na taste, pa nema problema. 

Jedi poslije treninga, to svakako. najbolje bi bilo da imas neki whey i neki uh, ili pojedi nesto malo kvalitetenije, , to uneses poslije i miran si...Jedino samo  u ovom slucaju za whey poslije treninga..  Ako prije nista ne jedete.. ako ste prije treninga imali obrok, onda logicno da nema potrebe odmah poslije unositi ista, jer ta hrana od prije se ionako jos nije ni probavila .. aminokiseline se nisu apsorbirale... Inace osobno u zadnje vrijeme whey prakticiram samo prije spavanja, vidim koliko mi jos fali proteina , i toliko wheya unesem u sebe i mirna bosna. Jer najgore bi mi bilo (a cesto mi se desi), da ako unesem poslije treninga 40 50gproteina iz wheya, kasnije budem gladan pun k pa cesto i odem preko s proteinima, a to mi bas i nije nesto pozeljno (financijski naravno) .. 

uzeo neki dan 5kg myprotein choco smooth za 400 kn..  

btw selim se uskoro u svedsku, ima odlicna teretana blizu stana, 150kn.... whey je jeftiniji nego ovdje (myprotein) po ducanima, hrana u lidlu je isto nesto jeftinija nego kod nas , recimo kod nas posni sir 10kn, a tamo je kad preracunas u kune, ono 8, toga ti nakupovati , nesto mesa, 100g wheya dnevno ,, uh ne racunam jer su ionako bezobrazno jeftini

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2016 12:15 (exer1234).
12 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Vjerovatno i hoću tako...Nego koliko ima jedn ačajna žlčica kreatina?Jel može nego vijedti tko iam mjericu

14 godina
Boixus Nois PS kaže...

Vjerovatno i hoću tako...Nego koliko ima jedn ačajna žlčica kreatina?Jel može nego vijedti tko iam mjericu

e pa moja mjerica od myproteina je 3g... ja mislio da je 5, i kad je izvagao, bilo je 3.. pa sam uzimao punu, i malo manje od pune... jbg.. po meni je i cajna zlica oko 3g 

ma da, tako je najbolje. i ja sam prije muckao.č pa zajebancija.. ako se ne otopi moram jos 10 puta dodavat vode u casu da isperem sve to.. ovako popijes za cas

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2016 12:17 (exer1234).
12 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Ništa onda 2 čajne žlice i gotovo.Kkao ide ono sa fazom pujnenja i kad treba napraviti stanku od kreatina?

14 godina
Boixus Nois PS kaže...

Ništa onda 2 čajne žlice i gotovo.Kkao ide ono sa fazom pujnenja i kad treba napraviti stanku od kreatina?

ne treba ti punjenje.. uzimaj 5-10g dnevno i to je to. Isti rez ces uciniti, jedino sto ce brze doci do zasicenja kreatinom kroz punjenje

13 godina
odjavljen
FlyBoy kaže...
harrothar kaže...

Da li itko koristi MyFitnessPal i kakva su mišljenja o njemu.

Koristim svakodnevno, već 558 dana streak.

Mislim da je odličan alat, prvenstveno za početnike za sticanje dobre predodžbe koliko je kalorija u kojoj hrani, veličini porcije, općenito za dobivanje svjesti šta zapravo unosiš u sebe, s makronutricionističkog stajališta, kad jedeš xy hranu 

Ima jako veliku bazu podataka, dobro dođe i mogućnost loganja svojih recepata, al isto tako uzmi u obzir da ima jako puno stvari s krivim podacima o kalorijama/makroima, porcijama itd..

Pokušavam naći panirani zagrebački odrezak od svinjetine, to izgleda da nema. A pomfrija ima nekoliko različitih unosa. Kako ti odabereš u tim slučajevima?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2016 15:09 (harrothar).
16 godina
harrothar kaže...
FlyBoy kaže...
harrothar kaže...

Da li itko koristi MyFitnessPal i kakva su mišljenja o njemu.

Koristim svakodnevno, već 558 dana streak.

Mislim da je odličan alat, prvenstveno za početnike za sticanje dobre predodžbe koliko je kalorija u kojoj hrani, veličini porcije, općenito za dobivanje svjesti šta zapravo unosiš u sebe, s makronutricionističkog stajališta, kad jedeš xy hranu 

Ima jako veliku bazu podataka, dobro dođe i mogućnost loganja svojih recepata, al isto tako uzmi u obzir da ima jako puno stvari s krivim podacima o kalorijama/makroima, porcijama itd..

Pokušavam naći panirani zagrebački odrezak od svinjetine, to izgleda da nema. A pomfrija ima nekoliko različitih unosa. Kako ti odabereš u tim slučajevima?

Imaš fried pork steak with ham and cheese. Ali ja baš i ne bih vjerovao previše u napisane vrijednosti u slučaju hrane sa više sastojaka. Koliko je unutra sira a koliko šunke, tko će ga znat...

Potpis!
13 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ne vodim se za svakom kalorijom, u protivnom vjerovatno nebi niti smlatio zagrebački i pomfri.  Uvijek nailazim na različite unose za istu namirnicu ali su ti unosi do sada bili uglavnom barem približni, pa mi nije bilo bitno. Kada na ambalaži od namirnice ima info, onda sam provjerim. Ali evo npr. baš za pomfri ima unosa od 135 do 380 kalorija na 100g, to baš i nije mala razlika. Ali dosjetio sam se, za mršavljenje ću izabirati onu veću vrijednost a za udebljavanje onu manju. 

14 godina
harrothar kaže...

Ne vodim se za svakom kalorijom, u protivnom vjerovatno nebi niti smlatio zagrebački i pomfri.  Uvijek nailazim na različite unose za istu namirnicu ali su ti unosi do sada bili uglavnom barem približni, pa mi nije bilo bitno. Kada na ambalaži od namirnice ima info, onda sam provjerim. Ali evo npr. baš za pomfri ima unosa od 135 do 380 kalorija na 100g, to baš i nije mala razlika. Ali dosjetio sam se, za mršavljenje ću izabirati onu veću vrijednost a za udebljavanje onu manju. 

pa zavisi kako je spreman... sirovi kupovni ima jako malo m.. dok przen u ulju logicno da ima puno vise

13 godina
odjavljen
exer1234 kaže...

pa zavisi kako je spreman... sirovi kupovni ima jako malo m.. dok przen u ulju logicno da ima puno vise

Čuo sam da je odličan kada je pržen na gušćoj masti, jesi ga probao tako?

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.5.2016 11:55 (harrothar).
16 godina
Rast mišića i visina

Za cheat mi se čini pizzeta kao najbolji izbor. Jedno tristotinjak kalorija a bar znaš na šta si ih bacia. Radije ću bit discipliniran sa prehranom danima pa napravit cheat meal kako treba.

...kikiriki je loš potez na defki, prelud je sa kalorijama - 100g 500kcal majke ti božje... stvoreno za lean bulk... ti orašasti proizvodi i suho voće.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2016 0:24 (KIKI3ooo).
10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Kakvi kaloriji, myfitnesspal, ovo ono. Svaki dan malo vjezbam, malo trcim, malo fuca. Prehrana je isprika za one koji ne vjezbaju kako spada. Ne uzimam steroide i tamanim slatkise a kladim se da imam bolje misice od pola vas.

16 godina
ks95hr kaže...

Kakvi kaloriji, myfitnesspal, ovo ono. Svaki dan malo vjezbam, malo trcim, malo fuca. Prehrana je isprika za one koji ne vjezbaju kako spada. Ne uzimam steroide i tamanim slatkise a kladim se da imam bolje misice od pola vas.

One ring to bring them all and in the darkness bind them
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice