Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.700.070
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
protjeran
Re: Rast mišića i visina
#wot#vk.0h kaže...
Pozdrav dobio sam blender i zanima me kako dobiti ovakav ukusni voćni Shake a da se sastoji od posnog sira kao izvora proteina odnosno kazeina ?

1. Banana + posni + mlijeko/voda/kocke leda (ako je blender sposoban) + jagode

2. Jogurt + banana + whey protein + jagode

Banana ubija okus posnog 

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 18:57 (Prince-Artas).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koliko kalorija se sagori HIIT-om?

Trava raste tamo gdje je posadiš.
18 godina
Medikus kaže...

nebitno...

prouči malo HIIT trening, imaš na desetke kvalitetnih članaka naših. proguglaj malo

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 21:11 (lllnuclearlll).
14 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
Medikus kaže...

nebitno...

prouči malo HIIT trenint, imaš na desetke kvalitetnih članaka naših. proguglaj malo

Možda je tebi nebitno, meni nije. Pitao sam samo za okvirnu procjenu, možda neki kalkulator ako postoji, a u sam trening i njegove posljedice sam upućen. 

18 godina
Medikus kaže...

Možda je tebi nebitno, meni nije. Pitao sam samo za okvirnu procjenu, možda neki kalkulator ako postoji, a u sam trening i njegove posljedice sam upućen. 

Onda si kupi pulsmetar i mjeri.

HIIT se ne radi isključivo radi potrošnje kalorija za vrijeme treninga, ali kad si lijen proguglati šta da ti ja radim?

Mislim glupo pitanje potpuno. Svako radi drugačiji sistem HIIT treninga i potrošnja kalorija poprilično varira kod svakog.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.5.2016 21:12 (lllnuclearlll).
14 godina
odjavljen
Medikus kaže...

Ako si upoznat s HIIT-om onda znaš da to nije jedan određeni trening, već način treniranja.

Potrošnja kalorija ovisi o masi čimbenika i nije univerzalna, znači nemožeš reć da ćeš s 30 min HIIT-a potrošit xy kalorija i da tako bude svaki put. 

14 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...

Onda si kupi pulsmetar i mjeri.

HIIT se ne radi isključivo radi potrošnje kalorija za vrijeme treninga, ali kad si lijen proguglati šta da ti ja radim?

Mislim glupo pitanje potpuno. Svako radi drugačiji sistem HIIT treninga i potrošnja kalorija poprilično varira kod svakog.

Kao što sam rekao, upućen sam u sam trening i znam kako i zašto se radi, samo su me zanimale okvirne brojke i/ili neki kalkulator. Ne shvaćam zašto si uopće odgovarao kad nemaš konkretan odgovor.

Nego, nakon malo kopanja uspio sam naći formulu, možda još nekome pomogne.

[(0.2017 x Age) + (0.6309 x Heart Rate) + (0.09036 x Weight) – 55.0969] x Time / 4.184

Uzima se prosječni puls kroz cijeli trening, vrijeme u minutama.

18 godina
Medikus kaže...

Kao što sam rekao, upućen sam u sam trening i znam kako i zašto se radi, samo su me zanimale okvirne brojke i/ili neki kalkulator. Ne shvaćam zašto si uopće odgovarao kad nemaš konkretan odgovor.

Nego, nakon malo kopanja uspio sam naći formulu, možda još nekome pomogne.

[(0.2017 x Age) + (0.6309 x Heart Rate) + (0.09036 x Weight) – 55.0969] x Time / 4.184

Uzima se prosječni puls kroz cijeli trening, vrijeme u minutama.

Zato jer ne postoji konkretan odgovor. Netko biciklira, netko preskače vijaču, netko trči, netko pliva... Sve je to HIIT trening.

Netko ga radi na 100% intenzitetu srca, netko na 95, a netko na 90. Netko radi 15/30, netko 30/60, netko 60/120 intervale, netko radi 4, netko 5, netko 6, a netko 8-10 serija. Netko radi HIIT 10min, a netko punih 30, a netko radi Tabatu 4min.

Dakle razlike u potrošnji kalorija su drastično velike. 

Nebitno apsolutno, bitno je dovesti tijelo u takav stres da ubrzano troši kalorije još satima nakon HIIT treninga i da se povećava aerobni kapacitet.

Sad ovisi što radiš i koliko dugo da bi mogao izračunati kalorijsku potrošnju, ali velim, apsolutno nebitna stvar za pravilno odrađen HIIT trening, jer su bitne one kalorije koje se potroše same od sebe dok se tijelo oporavlja.

16 godina
Rast mišića i visina

Jedno pitanje na koje vjerojatno ne postoji "točan" odgovor, samo me zanimaju vaša mišljenja i iskustva, kad radite ruke (znači posebno, ne uz prsa ili leđa), da li ih radite u supersetovima ili prvo biceps onda triceps?

Čitao sam po netu i doslovno svaki drugi članak veli da je drugi način bolji, pa sad ne znam ko tu koga j... i zašt je moja kita suha  Pretpostavljam da za mene kao amatera ni ne postoji neka značajna razlika, samo me zanima da li, kad već radim, stvarno postoji jedan način koji je bolji od drugog.

Hvala unaprijed

One ring to bring them all and in the darkness bind them
13 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...

Jedno pitanje na koje vjerojatno ne postoji "točan" odgovor, samo me zanimaju vaša mišljenja i iskustva, kad radite ruke (znači posebno, ne uz prsa ili leđa), da li ih radite u supersetovima ili prvo biceps onda triceps?

Čitao sam po netu i doslovno svaki drugi članak veli da je drugi način bolji, pa sad ne znam ko tu koga j... i zašt je moja kita suha  Pretpostavljam da za mene kao amatera ni ne postoji neka značajna razlika, samo me zanima da li, kad već radim, stvarno postoji jedan način koji je bolji od drugog.

Hvala unaprijed

Ja sam prije radio superserije ali nisam imao baš upale i odlučio sam radit kombiniramo. Znači 1 vježba triceps, onda biceps, opet triceps pa biceps. Tako napravim 4 vježbe za svaki mišić i bude odlično.

I always tell the truth.Even when I lie.
18 godina
Medikus kaže...

Računaj da 1 sprint od 100m, ovisno o tvojoj kilaži potroši od 8-15 kcal.

Daklem, ako ti je HIIT trening npr 10x100m sprintevi i malo trčkaranja između intervala, nekakvih 150-200kcal potrošiš.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
16 godina
neaktivan

Ja isto radim jednu vjezbu za biceps pa za triceps ,3 ili 4 vježbe ,4x12

Evo odmah i slika ruke 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 13:11 (loky4i4).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Evo ljudi jedan brutalan album pjesama za treniranje, ja danas čuo za ovo i predobro je! 

I always tell the truth.Even when I lie.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 11:01 (Bruno_K!ng).
13 godina
odjavljen
Rast mišića i visina
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 12:20 (harrothar).
15 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

Ja isto radim jednu vjezbu za biceps pa za triceps ,3 ili 4 vježbe ,4x12

Evo odmah i slika ruke 

Dobra ruka ali ti neide uz podlakticu haha

l<l<l<l<l<l
16 godina
neaktivan
intexuz kaže...

ne vjezbam posebno podlakticu nikada , možda griješim u tome ali eto 

15 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...
intexuz kaže...

ne vjezbam posebno podlakticu nikada , možda griješim u tome ali eto 

A ni ja,samo hammer curl,ali impresivnija mi je podlaktica nego ruke.A vjv jer heavy dl radim cesto 

l<l<l<l<l<l
15 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Ja podlakticu nikad ne vježbam, a raste mi kao iz vode, vjerojatno od ostalih vježbi

14 godina
Medikus kaže...

SVE

14 godina
odjavljen
Nemojte se zamarati podlakticom, pogotovo početnici.
Držite se velikih vježbi, naročito deadlifta, pa će i podlaktica rasti.
Kasnije, kad se figura počne razvijati i ruke ličit na nešto, lako se ubaci koja vježba za podlakticu ako kojim slučajem zaostaje.
10 godina
neaktivan
exer1234 kaže...
Medikus kaže...

SVE

15 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav svima.

Što se više bliži ljeto i dolaze topliji dani, meni apetit slabi. Pa me zanima, što uzimati za otvaranje apetita? B complex, koji i koja doza?

Ništa ne ostavljam nezavrš
14 godina
Rast mišića i visina

Pliva B kompleks, meni strašno otvara apetit. 2 tablete na dan.

13 godina
protjeran
Rast mišića i visina

Gdje je najpovoljnije kupiti proteine, tipa ove ili ove te koja je razlika u kvaliteti između navedenih ? 

Možda ima nešto drugo što je bolje za koristit nakon nogometnog treninga za jednog sedamnaestogodišnjaka ?

16 godina
Ako se normalno hraniš i baviš samo nogometom, bez nekih posebnih vježbi snage s utezima više puta tjedno, suplementi ti ne trebaju
One ring to bring them all and in the darkness bind them
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Koji su sklekovi više za prsa a koji za triceps? Dali ću raditi više grudi na bench pressu ako uhvatim šipku bliže prsima ili ako raširim više ruke?

14 godina
neaktivan

Uski (diamond) sklekovi najviše pogađaju triceps , a prsa i ramena asistiraju pri vježbi. Kod širokih sklekova najviše rade prsa , a ramena i triceps nešto manje. Kod bencha je gotovo jednako , znači širi hvat više radi prsa , a uži triceps .

10 godina
Rast mišića i visina

Krenuo bih vjezbat ujutro prije posla, znaci oko 5h, nista prezahtjevno, jedno cca 10min trcanja uz stepenice gore dole pa jos ako stignem jedno 3 ponavljanja trbusnjaka za sve skupine trbusnih misica... Zanima me sad koja je najoptimalnija prehrana poslije toga? Ne mislim jest prije vjezbe, nego poslije. Ne trazim neko savrsenstvo od dorucka, do sada su to bile ili nesquick cokoladne pahulje ili pizza ili pecivo sa hrenovkom/kobasicom... Problem mi je sto od jaja povracam pa to ne dolazi u obzir...

14 godina
odjavljen
mind-muscle je poanta ;)
Bez obzira na polozaj ruku kod sklekova,ako ti prsa nisu dovoljno razvijena odnosno ako ti je triceps dominantniji, vise ce on potegnut jer tijelo nezna koji misic ti radis, zna samo da se mora oduprijeti padu na pod.
Zato u glavi moras "zamislit" da ga radis prsima, da se istezu i "flexaju" i tek onda ce prsa radit kak spada
10 godina
Shivi kaže...

Krenuo bih vjezbat ujutro prije posla, znaci oko 5h, nista prezahtjevno, jedno cca 10min trcanja uz stepenice gore dole pa jos ako stignem jedno 3 ponavljanja trbusnjaka za sve skupine trbusnih misica... Zanima me sad koja je najoptimalnija prehrana poslije toga? Ne mislim jest prije vjezbe, nego poslije. Ne trazim neko savrsenstvo od dorucka, do sada su to bile ili nesquick cokoladne pahulje ili pizza ili pecivo sa hrenovkom/kobasicom... Problem mi je sto od jaja povracam pa to ne dolazi u obzir...

pa ne znam zasto ne bi jeo prije, nece ti biti nista ako jedes prije treninga. dobro, trening ti nije tako zahtjevan pa ces ga vjerojatno moci odraditi bez da jedes prije. 
evo ja doruckujem ovako pa ti sad vidi da li ti to pase. zobene pahuljice s jogurtom i unutra stavim malo brusnica, oraha, cimeta, lanenih i chia sjemenki. naravno mozes i bez svih ovih dodataka ali ovako bude ukusnije. poslije toga pojedem jos koju krisku kruha s maslacem od kikirikija i dobar sam. a ako nemam maslaca onda pojedem jos neko voce, uglavnom to bude naranča

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice