1. Banana + posni + mlijeko/voda/kocke leda (ako je blender sposoban) + jagode
2. Jogurt + banana + whey protein + jagode
Banana ubija okus posnog 
1. Banana + posni + mlijeko/voda/kocke leda (ako je blender sposoban) + jagode
2. Jogurt + banana + whey protein + jagode
Banana ubija okus posnog 
Koliko kalorija se sagori HIIT-om?
Trava raste tamo gdje je posadiš.
nebitno...
prouči malo HIIT trening, imaš na desetke kvalitetnih članaka naših. proguglaj malo
nebitno...
prouči malo HIIT trenint, imaš na desetke kvalitetnih članaka naših. proguglaj malo
Možda je tebi nebitno, meni nije. Pitao sam samo za okvirnu procjenu, možda neki kalkulator ako postoji, a u sam trening i njegove posljedice sam upućen.
Trava raste tamo gdje je posadiš.
Možda je tebi nebitno, meni nije. Pitao sam samo za okvirnu procjenu, možda neki kalkulator ako postoji, a u sam trening i njegove posljedice sam upućen.
Onda si kupi pulsmetar i mjeri.
HIIT se ne radi isključivo radi potrošnje kalorija za vrijeme treninga, ali kad si lijen proguglati šta da ti ja radim?
Mislim glupo pitanje potpuno. Svako radi drugačiji sistem HIIT treninga i potrošnja kalorija poprilično varira kod svakog.
Ako si upoznat s HIIT-om onda znaš da to nije jedan određeni trening, već način treniranja.
Potrošnja kalorija ovisi o masi čimbenika i nije univerzalna, znači nemožeš reć da ćeš s 30 min HIIT-a potrošit xy kalorija i da tako bude svaki put.
Onda si kupi pulsmetar i mjeri.
HIIT se ne radi isključivo radi potrošnje kalorija za vrijeme treninga, ali kad si lijen proguglati šta da ti ja radim?
Mislim glupo pitanje potpuno. Svako radi drugačiji sistem HIIT treninga i potrošnja kalorija poprilično varira kod svakog.
Kao što sam rekao, upućen sam u sam trening i znam kako i zašto se radi, samo su me zanimale okvirne brojke i/ili neki kalkulator. Ne shvaćam zašto si uopće odgovarao kad nemaš konkretan odgovor.
Nego, nakon malo kopanja uspio sam naći formulu, možda još nekome pomogne.
[(0.2017 x Age) + (0.6309 x Heart Rate) + (0.09036 x Weight) – 55.0969] x Time / 4.184
Uzima se prosječni puls kroz cijeli trening, vrijeme u minutama.
Kao što sam rekao, upućen sam u sam trening i znam kako i zašto se radi, samo su me zanimale okvirne brojke i/ili neki kalkulator. Ne shvaćam zašto si uopće odgovarao kad nemaš konkretan odgovor.
Nego, nakon malo kopanja uspio sam naći formulu, možda još nekome pomogne.
[(0.2017 x Age) + (0.6309 x Heart Rate) + (0.09036 x Weight) – 55.0969] x Time / 4.184
Uzima se prosječni puls kroz cijeli trening, vrijeme u minutama.
Zato jer ne postoji konkretan odgovor. Netko biciklira, netko preskače vijaču, netko trči, netko pliva... Sve je to HIIT trening.
Netko ga radi na 100% intenzitetu srca, netko na 95, a netko na 90. Netko radi 15/30, netko 30/60, netko 60/120 intervale, netko radi 4, netko 5, netko 6, a netko 8-10 serija. Netko radi HIIT 10min, a netko punih 30, a netko radi Tabatu 4min.
Dakle razlike u potrošnji kalorija su drastično velike.
Nebitno apsolutno, bitno je dovesti tijelo u takav stres da ubrzano troši kalorije još satima nakon HIIT treninga i da se povećava aerobni kapacitet.
Sad ovisi što radiš i koliko dugo da bi mogao izračunati kalorijsku potrošnju, ali velim, apsolutno nebitna stvar za pravilno odrađen HIIT trening, jer su bitne one kalorije koje se potroše same od sebe dok se tijelo oporavlja.
Jedno pitanje na koje vjerojatno ne postoji "točan" odgovor, samo me zanimaju vaša mišljenja i iskustva, kad radite ruke (znači posebno, ne uz prsa ili leđa), da li ih radite u supersetovima ili prvo biceps onda triceps?
Čitao sam po netu i doslovno svaki drugi članak veli da je drugi način bolji, pa sad ne znam ko tu koga j... i zašt je moja kita suha
Pretpostavljam da za mene kao amatera ni ne postoji neka značajna razlika, samo me zanima da li, kad već radim, stvarno postoji jedan način koji je bolji od drugog.
Hvala unaprijed
Jedno pitanje na koje vjerojatno ne postoji "točan" odgovor, samo me zanimaju vaša mišljenja i iskustva, kad radite ruke (znači posebno, ne uz prsa ili leđa), da li ih radite u supersetovima ili prvo biceps onda triceps?
Čitao sam po netu i doslovno svaki drugi članak veli da je drugi način bolji, pa sad ne znam ko tu koga j... i zašt je moja kita suha
Pretpostavljam da za mene kao amatera ni ne postoji neka značajna razlika, samo me zanima da li, kad već radim, stvarno postoji jedan način koji je bolji od drugog.
Hvala unaprijed
Ja sam prije radio superserije ali nisam imao baš upale i odlučio sam radit kombiniramo. Znači 1 vježba triceps, onda biceps, opet triceps pa biceps. Tako napravim 4 vježbe za svaki mišić i bude odlično.
Računaj da 1 sprint od 100m, ovisno o tvojoj kilaži potroši od 8-15 kcal.
Daklem, ako ti je HIIT trening npr 10x100m sprintevi i malo trčkaranja između intervala, nekakvih 150-200kcal potrošiš.
Evo ljudi jedan brutalan album pjesama za treniranje, ja danas čuo za ovo i predobro je! 
Ja isto radim jednu vjezbu za biceps pa za triceps ,3 ili 4 vježbe ,4x12
Evo odmah i slika ruke
Dobra ruka ali ti neide uz podlakticu haha
ne vjezbam posebno podlakticu nikada , možda griješim u tome ali eto
ne vjezbam posebno podlakticu nikada , možda griješim u tome ali eto
A ni ja,samo hammer curl,ali impresivnija mi je podlaktica nego ruke.A vjv jer heavy dl radim cesto
Ja podlakticu nikad ne vježbam, a raste mi kao iz vode, vjerojatno od ostalih vježbi
SVE
Pozdrav svima.
Što se više bliži ljeto i dolaze topliji dani, meni apetit slabi. Pa me zanima, što uzimati za otvaranje apetita? B complex, koji i koja doza?
Ništa ne ostavljam nezavrš
Pliva B kompleks, meni strašno otvara apetit. 2 tablete na dan.
Koji su sklekovi više za prsa a koji za triceps? Dali ću raditi više grudi na bench pressu ako uhvatim šipku bliže prsima ili ako raširim više ruke?
Uski (diamond) sklekovi najviše pogađaju triceps , a prsa i ramena asistiraju pri vježbi. Kod širokih sklekova najviše rade prsa , a ramena i triceps nešto manje. Kod bencha je gotovo jednako , znači širi hvat više radi prsa , a uži triceps .
Krenuo bih vjezbat ujutro prije posla, znaci oko 5h, nista prezahtjevno, jedno cca 10min trcanja uz stepenice gore dole pa jos ako stignem jedno 3 ponavljanja trbusnjaka za sve skupine trbusnih misica... Zanima me sad koja je najoptimalnija prehrana poslije toga? Ne mislim jest prije vjezbe, nego poslije. Ne trazim neko savrsenstvo od dorucka, do sada su to bile ili nesquick cokoladne pahulje ili pizza ili pecivo sa hrenovkom/kobasicom... Problem mi je sto od jaja povracam pa to ne dolazi u obzir...
Krenuo bih vjezbat ujutro prije posla, znaci oko 5h, nista prezahtjevno, jedno cca 10min trcanja uz stepenice gore dole pa jos ako stignem jedno 3 ponavljanja trbusnjaka za sve skupine trbusnih misica... Zanima me sad koja je najoptimalnija prehrana poslije toga? Ne mislim jest prije vjezbe, nego poslije. Ne trazim neko savrsenstvo od dorucka, do sada su to bile ili nesquick cokoladne pahulje ili pizza ili pecivo sa hrenovkom/kobasicom... Problem mi je sto od jaja povracam pa to ne dolazi u obzir...
pa ne znam zasto ne bi jeo prije, nece ti biti nista ako jedes prije treninga. dobro, trening ti nije tako zahtjevan pa ces ga vjerojatno moci odraditi bez da jedes prije.
evo ja doruckujem ovako pa ti sad vidi da li ti to pase. zobene pahuljice s jogurtom i unutra stavim malo brusnica, oraha, cimeta, lanenih i chia sjemenki. naravno mozes i bez svih ovih dodataka ali ovako bude ukusnije. poslije toga pojedem jos koju krisku kruha s maslacem od kikirikija i dobar sam. a ako nemam maslaca onda pojedem jos neko voce, uglavnom to bude naranča