Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.699.724
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Rast mišića i visina

Bio sam u teretanu u 1. mjesecu. Budala išao vježbati bez zagrijavanja i istezanja. Osjetio sam bolove nakon treninga u desnom ramenu, a vježbao sam prsa i ramena. Nakon toga nisam vježbao mjesec dana.

Nedavno sam radio dipsove i zgibove više nego inaće pa mi se bol opet vratila. Koliko je nabolje mirovati nakon ozljede.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 20:47 (bruno03).
18 godina
Rast mišića i visina

ovisi o ozljedi, ali ti treniraš krivo.

nakon vremena kad nisi trenirao, u trening se ulazi polako i postupno se povećava... preforsirao si se, trebaš prestati sve dok ti bol potpuno ne nestane, a ako ne nestaje trebaš doktoru otkriti uzrok.

ali polako s treninzima čovječe... danas jedan zgib, sutra dva, za 10 dana si već na 10, itd itd... polagano se utreniravaj, ovako ćeš se samo ozlijediti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2016 20:48 (lllnuclearlll).
18 godina
Re: Rast mišića i visina
Gledal sam interview s nekim starkeljom koji je trener vec par desetljeca i ima uskustva s ozljedama te je radio sa jednim od najboljih kirurga u USA. Kao taj njegov doktor preporuca svima koji imaju problema s ramenom da istezu na nacin da se jednostavno objesis za sipku i visis. Znaci primis se s rukama i visis kolko mozes, ponovis radnju par puta i tako svaki dan kod ne ozdravis. Na taj nacin je izljedeceno bezbroj ljudi i nisu trebali operacije.
Znaci ako pomaze do te mjere da ljudi ne trebaju op onda sigurno pomaze i kod laksih ozljeda kakva tebe muci.
16 godina
Rast mišića i visina

Nadam se da će to pomoć. Imao sam frenda kojemu je pukao neki mišić u ramenu/ruci pa recimo uopće ne može dići ruku skroz gore. Ja nemam tih problema.

Mislio sam kad ovo prođe u teretani radit neke vježbe za prsa i ramena: incline bench, standing press, lateral raises i skull crushers. Koje su najbolje vježbe istezanja prije i poslije treninga za to?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 14:27 (bruno03).
15 godina
neaktivan
bruno03 kaže...

Nadam se da će to pomoć. Imao sam frenda kojemu je pukao neki mišić u ramenu/ruci pa recimo uopće ne može dići ruku skroz gore. Ja nemam tih problema.

Mislio sam kad ovo prođe u teretani radit neke vježbe za prsa i ramena: incline bench, standing press, lateral raises i skull crushers. Koje su najbolje vježbe istezanja prije i poslije treninga za to?

Tetive ti se nisu navikle na taj pokret pa su se upalile,losa ti je forma vjerovatno ako si pocetnik,istezanjem neces puno postici ako prvo ne rjesis formu. I radi rotatore,oni su jako bitni za zdravlje ramena. I zadnje rame,vjerovatno previse radis prednje rame a zanemarujes zadnje rame

l<l<l<l<l<l
16 godina
Pa nebih rekao da mi je firma bila loša. Prije teretane sam radio dosta bodyweight vjezbi poput cucnjeva, sklekiva, zgibova i dipsova.
Probat ću rotatore za ramena samo sa lakšim utezima.
14 godina
Dali je bolje odradit trcanje u teretani prije treninga utezima ili poslijee...ili bolje ne pa onda na dane odmora.
14 godina
Rast mišića i visina

I jos jedno pitanjee za proteine posto nisan dobio mjericu kolko se uzima i kad.lp

10 godina
Rast mišića i visina

Ma imas mjericu sigurno samo tribas procackati dobro. Ako se ne varam u mjericu stane 35g praha ali nisam siguran, neka netko drugi to jos potvrdi. A sto se tice uzimanja wheya ljudi uglavnom piju poslije treninga, ali nema nekog pravila. Pijes kad ti pase

A ovo trcanje prije treninga ovisi kakvo je. Ako je to samo nekih 10ak minuta u svrhu zagrijavanja onda ok. Ali ako mislis na neko duze trcanje onda ne znam koliko ima smisla radit utege poslije toga posto ces se sigurno istrosit.

Al nek kazu i ostali svoja misljenja

14 godina
Prte kaže...

Ma imas mjericu sigurno samo tribas procackati dobro. Ako se ne varam u mjericu stane 35g praha ali nisam siguran, neka netko drugi to jos potvrdi. A sto se tice uzimanja wheya ljudi uglavnom piju poslije treninga, ali nema nekog pravila. Pijes kad ti pase

A ovo trcanje prije treninga ovisi kakvo je. Ako je to samo nekih 10ak minuta u svrhu zagrijavanja onda ok. Ali ako mislis na neko duze trcanje onda ne znam koliko ima smisla radit utege poslije toga posto ces se sigurno istrosit.

Al nek kazu i ostali svoja misljenja

Dobro hvala na savjetima a duze trcanje kao a to cu radit na dane kad nisan u teretani a ovo cu samo lagano zagrijavanje a u koliko ide 30-40 g proteina u 2-3 deca vode ili...

10 godina
lovvro kaže...

Dobro hvala na savjetima a duze trcanje kao a to cu radit na dane kad nisan u teretani a ovo cu samo lagano zagrijavanje a u koliko ide 30-40 g proteina u 2-3 deca vode ili...

Pa da, 2-3dl je dovoljno iako mislim da slobodno mozes i vise, ovisi od osobe do osobe. Ja ako pijem onda ulijem 2dl vode

13 godina
Rast mišića i visina

Koji kreatin monohidrat da uzmem?

Oh, you say you want to succeed? Well I say go and fucking fail.
15 godina
neaktivan
Vuk15 kaže...

najjeftiniji.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
10 godina
neaktivan
Vuk15 kaže...

kad sam se bavio aktivno treningom prije dvi godine uzeo sam beta alanin a kreatin sam preskocio, posto sam radio iscrpljujuce treninge po 4 i po sata dnevno sto kardio sto utezi sto street workout, vise vjezbe za izdrzljivost nego snagu,

doduse od beta alanina osim trnjenja nisam primjetio nista drugo

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2016 12:27 (vito79).
14 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

Jel se sjeca neko kad myprotein ima neku veliku rasprodaju, tipa nadolazeca ljetna rasprodaja, kakve budu cijene odnosno popusti?
Po koliko se da dobit whey i sl?

14 godina
Rast mišića i visina

koji je smrad ovaj rich piano

11 godina
neaktivan
Zasto
14 godina
odjavljen
Oće biti šta napitku(whey + banana + malo mljevenih zobenih i orasa) ako ga stavim u hladnjak na nekih sat-dva?
14 godina
#wot#vk.0h kaže...
Zasto

incident s Jasonom Genovom. bas se pokazao kao kretencina, gadi mi se 

15 godina
neaktivan
exer1234 kaže...
#wot#vk.0h kaže...
Zasto

incident s Jasonom Genovom. bas se pokazao kao kretencina, gadi mi se 

Krivi dojam si dobio, mozda je malo pretjerao ali koliko sam vidio a vec duze vrijeme ga znam vidjet na drustvenim stranicama, uvijek je smiren, uvijek sve izvuce na salu i prijateljstvo.. ne pljuje po nikome i podupire vecinu ljudi koje spominje, bar koliko sam ja vidio.
Nego, ima li tko od vas wrist wrapse, i gdje ih ima za nac kod nas ... bilo ih je prije u proteini si. al su ih povukli iz prodaje, onu u polleu su pre mekani, olimp je takoder imao svoje ali ni njih ne mogu naci vise nigdje, zna li itko? :D

18 godina
Dex.pwn kaže...
Oće biti šta napitku(whey + banana + malo mljevenih zobenih i orasa) ako ga stavim u hladnjak na nekih sat-dva?

Ohladit će se na 5°C

10 godina
Rast mišića i visina

Da li itko od vas ima/imao tupu bol u ramenu? Tocno unutra, kao u sredini ramena? mene to muci vec mjesecima, 4-5 dana super i onda 2-3 dana boli za *beeeep*... Bio sam na slikanju (rendgen) i sa kostima je sve u redu, dala mi je doktorica uputnicu za fizijatra, ali na pregled moram cekat do 8. mjeseca -.-

Pretpostavljam da je to istegnuce tetive ili misica, a mozda se varam? Zamolio bih vas ako znate kakvu terapiju tj. vjezbu za to?

btw nisam trenirao jedno tri tjedna radi toga, jucer sam otisao na trening i danas naravno rame boli...

13 godina
odjavljen
Shivi kaže...

Da li itko od vas ima/imao tupu bol u ramenu? Tocno unutra, kao u sredini ramena? mene to muci vec mjesecima, 4-5 dana super i onda 2-3 dana boli za *beeeep*... Bio sam na slikanju (rendgen) i sa kostima je sve u redu, dala mi je doktorica uputnicu za fizijatra, ali na pregled moram cekat do 8. mjeseca -.-

Pretpostavljam da je to istegnuce tetive ili misica, a mozda se varam? Zamolio bih vas ako znate kakvu terapiju tj. vjezbu za to?

btw nisam trenirao jedno tri tjedna radi toga, jucer sam otisao na trening i danas naravno rame boli...

Pronađi moj post stranu dvije prije u vezi vježbi za rame. Moje laičko mišljenje je ako se bol ponovno javlja nakon što već prestane da je nešto ozbiljnije od običnog istegnuća, ali uzmi to moje mišljenje sa zrnom soli jer nisam liječnik. Također uzmi taj rengen i mišljenje tog jednog doktora sa rezervom također, pogreške u dijagnozama uopće nisu rijetkost.

15 godina
neaktivan
Shivi kaže...

imas ozljedu tetive supraspinatusa.i mene je to mucilo preko dvije godine, imao sam rupturu tetive i rupturu labruma i nakon kure deca durabolinom nestala mi je bol

14 godina
cod4gamer kaže...

imas ozljedu tetive supraspinatusa.i mene je to mucilo preko dvije godine, imao sam rupturu tetive i rupturu labruma i nakon kure deca durabolinom nestala mi je bol

Jesi trenirao za vrijeme dok si bio on-gear?
Podijeli malo iskustva, nije baš da je puno ljudi ovdje otišlo na tamnu stranu 

15 godina
neaktivan
Cordas kaže...

da jesam.radio sam puno vjezbi za rotatornu mansetu.izbacio sam neke pokrete tipa potisak za rame iza glave i sl.uglavnom meni je pomoglo super mada zbog ozljede labruma nekad znam osjetiti bol u ramenu prilikom izvodjenja pull ups-a ali to je zbog prirode ozljede tako.naravno ne savjetujem ti nista dok se ne konzultiras sa ortopedom.inace ta kura je bila dvosjekli mac za mene jer sam uspio poslije nje ozljediti tetivu bicepsa  zbog velikog priljeva snage, trenirao sam kao lud ruke i eto.sad sam opet na pocetku sto se tice ozljeda i razmisljam o novoj kuri sa decom samo puno pametnije bi isao, ne treniram i izgledam ocajno xD.

uglavnom ako imas kakva konkretnija pitanja voljan sam odgovoriti 

14 godina
cod4gamer kaže...
Cordas kaže...

da jesam.radio sam puno vjezbi za rotatornu mansetu.izbacio sam neke pokrete tipa potisak za rame iza glave i sl.uglavnom meni je pomoglo super mada zbog ozljede labruma nekad znam osjetiti bol u ramenu prilikom izvodjenja pull ups-a ali to je zbog prirode ozljede tako.naravno ne savjetujem ti nista dok se ne konzultiras sa ortopedom.inace ta kura je bila dvosjekli mac za mene jer sam uspio poslije nje ozljediti tetivu bicepsa  zbog velikog priljeva snage, trenirao sam kao lud ruke i eto.sad sam opet na pocetku sto se tice ozljeda i razmisljam o novoj kuri sa decom samo puno pametnije bi isao, ne treniram i izgledam ocajno xD.

uglavnom ako imas kakva konkretnija pitanja voljan sam odgovoriti 

Ne planiram ići na kuru, nego me zanimaju performanse te rast mišića, usporedba on-gear i off-gear onako iz prve ruke. 
Zanima me kolika je razlika jer svi govore drugačije, ovi koji su ON kunu se uglavnom kako je to samo zbog truda i rada, bla bla.

15 godina
neaktivan
Cordas kaže...

Ne planiram ići na kuru, nego me zanimaju performanse te rast mišića, usporedba on-gear i off-gear onako iz prve ruke. 
Zanima me kolika je razlika jer svi govore drugačije, ovi koji su ON kunu se uglavnom kako je to samo zbog truda i rada, bla bla.

pa naravno da treba truda i rada kako bi maksimalno iskoristio sve benefite steroida.oni olaksavaju posao ako znas sto radis.ako ne znas neces nista napraviti osim sto ces ugasiti vlastiti HPTA i upasti u probleme.ako je sve kako spada moze se vrlo lako dobiti 10-ak kg u vrlo kratkom periodu.inace ja sam kuci trcao u pola izlaska da jedem jaja i rizu tako da sve mora biti na razini 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 20:01 (cod4gamer).
18 godina
Razlika je ogromna i prestrasno dobra. Steroidi su nekaj najbolje ever ali treba pametno i ne pretjerivat. Kad navrsim 50 se budem pocastil s godinom steroida, ali do onda ima jos vremena.
Treba radit pametno, treba radit puno i pazit na sve. Znam dva lika koji su probali i failali lol
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ko jednom proba steroide nema povratka vise 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice