Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.162
|
čitano: 9.354.178
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

znam da sam dosadan s pitanjima ali imam jos nesto.. :P

jer mogu recimo ili kako vec da to objasnim, kombinirat sprave za jedan dio tijela..

recimo za bicu s utezima radim hammer curl, pa dizem sipku i onda idem na zgibove..

jer bi to valjalo ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.9.2013 15:09 (kazo26).
18 godina
Re: Rast mišića i visina
kazo26 kaže...

znam da sam dosadan s pitanjima ali imam jos nesto.. :P

jer mogu recimo ili kako vec da to objasnim, kombinirat sprave za jedan dio tijela..

recimo za bicu s utezima radim hammer curl, pa dizem sipku i onda idem na zgibove..

jer bi to valjalo ?

Samo vježbaj sve redom što možeš pronaći da kod kuće odradiš za grupu mišića koju namjeravaš trenirati.
Poslije ćeš već pronaći rutinu, prvo kreni - nije to atomska fizika:) Zagrijavanje i razgibavanje
samo nemoj zaboraviti, a ostalo po redoslijedu. Za početak nemoj samo navaliti do maksimuma,
daj mišićima malo upoznavanja da se odmah ne mučiš sa teškim upalama pa izgubiš volju i kontinuitet.
Poslije stoji ona poslovica: vježbu koju najviše mrziš, treniraš najčešće ;)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Samo vježbaj sve redom što možeš pronaći da kod kuće odradiš za grupu mišića koju namjeravaš trenirati.
Poslije ćeš već pronaći rutinu, prvo kreni - nije to atomska fizika:) Zagrijavanje i razgibavanje
samo nemoj zaboraviti, a ostalo po redoslijedu. Za početak nemoj samo navaliti do maksimuma,
daj mišićima malo upoznavanja da se odmah ne mučiš sa teškim upalama pa izgubiš volju i kontinuitet.
Poslije stoji ona poslovica: vježbu koju najviše mrziš, treniraš najčešće ;)

ok :)

15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Vrhunske su to vježbe, mnoge porijeklo ili reotkrivanje vuku iz gimnastike. 
Stvar je u tome da oni ne vježbaju da nabace mišiće nego vježbaju da
izvedu pravilno zamišljenu vježbu. Kad netko uvede u modu neke vježbe sa nogama, ojačat će im i one:)
Problem sa street workoutom je da još lutaju i nepravilnim pokušajima mnogi uništavaju
ligamente, tetive i zarađuju iščašenja i puknuća mišića. Pretreniranost je uobičajena. Za natjecanje
u silnoj želji da budu super duper atraktivni, ne tempiraju formu, prehranu, odmor nego se unište.
Trebali bi pod hitno u prilagodbu i adaptaciju silni sportski/kondicijski treneri i ovo uvesti u dvorane
i na sportske terene pod kontrolirane uvjete vježbanja.

da u pravu si.ali koliko sam upućen vjezbe za noge gotovo i ne postoje u street workoutu.a ako i postoje noge su izdefinirane.nema tu neke mase na nogama jer se radi ipak o street workoutu.a izdefinirane noge koje nisu masivne nisu ni noge.to je problem street workouta.samo ucvrstis tijelo a mase uopce nema.u street workoutu se razvija repetitivna snaga.

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
13 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
overhaul kaže...

Vrhunske su to vježbe, mnoge porijeklo ili reotkrivanje vuku iz gimnastike. 
Stvar je u tome da oni ne vježbaju da nabace mišiće nego vježbaju da
izvedu pravilno zamišljenu vježbu. Kad netko uvede u modu neke vježbe sa nogama, ojačat će im i one:)
Problem sa street workoutom je da još lutaju i nepravilnim pokušajima mnogi uništavaju
ligamente, tetive i zarađuju iščašenja i puknuća mišića. Pretreniranost je uobičajena. Za natjecanje
u silnoj želji da budu super duper atraktivni, ne tempiraju formu, prehranu, odmor nego se unište.
Trebali bi pod hitno u prilagodbu i adaptaciju silni sportski/kondicijski treneri i ovo uvesti u dvorane
i na sportske terene pod kontrolirane uvjete vježbanja.

da u pravu si.ali koliko sam upućen vjezbe za noge gotovo i ne postoje u street workoutu.a ako i postoje noge su izdefinirane.nema tu neke mase na nogama jer se radi ipak o street workoutu.a izdefinirane noge koje nisu masivne nisu ni noge.to je problem street workouta.samo ucvrstis tijelo a mase uopce nema.u street workoutu se razvija repetitivna snaga.

Loža se možda dobro nabiti sa Ruskim pregibima za noge i Valslide Pregibima, ali kvad je problematičnije nabiti pa bih radi nogu išao u teretanu. Gluteus se može pošteno razviti kod kuće, ali kad tad će trebati nadodati težinu.

Može se progresivno pristupiti bodyweight vježbama kao u gimnastici. Ja trenutno treniram po gimnastičarkom program i nema tu treniranja izdržljivosti, što si napredniji to su niža ponavljanja. Street workout je ništa prema gimnastici što se tiče snage.

15 godina
Rast mišića i visina
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

koju bi vjezbu mogao raditi umjesto iskoraka za tu skupinu misica zato sto u iskoraku gubim ravnotezu zbog nekih svojih problema...

15 godina
neaktivan
11glava11 kaže...

koju bi vjezbu mogao raditi umjesto iskoraka za tu skupinu misica zato sto u iskoraku gubim ravnotezu zbog nekih svojih problema...

bugarski cucanj ili obicni cucanj

15 godina
odjavljen
Moze preporuka neke vjezbe za latse?
Inace radim veslanje (sprava), na lat spravi i zgibove... Sta preporucate jos?
16 godina
MARKOZD15 kaže...

mrtvo dizanje, veslanje sa šipkom, T-veslanje, veslanje sa bučicom (motorka), obrnuti skekovi na smith mašini...

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

Lat vučenje sa ravnim rukama i Hollow Body Zgibovi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.9.2013 19:23 (Kramerdida).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jos jedna moja slika, ovaj put leđa :)
jel su ok ? 

16 godina
neaktivan
kazo26 kaže...

jel su ok ? 

ja sam mršav,al ti si afrikanac za mene čovječe jedi samo trpaj u sebe. 

Možda netko iskusniji može ovo potvrdit,al nekako su ti čudni trapezi,tj. onaj dio trapeza koji ide u kralješnicu,blizu lopatica.

14 godina
neaktivan
crack kaže...
kazo26 kaže...

jel su ok ? 

ja sam mršav,al ti si afrikanac za mene čovječe jedi samo trpaj u sebe. 

Možda netko iskusniji može ovo potvrdit,al nekako su ti čudni trapezi,tj. onaj dio trapeza koji ide u kralješnicu,blizu lopatica.

Ma nije se još dečko razvio do kraja, bit će to sve na svom mjestu kad još malo odraste i dobije mase {#}

15 godina
neaktivan
kazo26 kaže...

jel su ok ? 

pohvale za trud ali bulkaj se pa kad nabijes kojih 15kg opet stavi sliku i razlika ce bit ogromna.samo naprijed ;-)

13 godina
neaktivan
cod4gamer

pohvale za trud ali bulkaj se pa kad nabijes kojih 15kg opet stavi sliku i razlika ce bit ogromna.samo naprijed ;-)

hvala :)

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Imam jedno pitanje pa me zanima da li mi možete nešto predložit u vezi toga.

U teretanu sam krenio prije 6 mjeseci i tada sam imao 77.5 kg.Počeo sam s treninzima za masu i sada sam trenutačno na 86,5 kg a visok sam 191 cm.Planiram raditi na masi još 6 mjeseci dakle do 3 mjeseca iduće godine i onda bi se bacio na definiciju na nekih 6 mjeseci i onda bi opet krenio na masu i bio na njoj 6 mjeseci i tako u krug stalno,dakle 6 mjeseci mase,6 mjeseci definicije.

Zanima me da li je ovo dobar plan ili da ipak radim na masi znatno duže.Molim neke prijedloge.

13 godina
neaktivan
lebron kaže...

Imam jedno pitanje pa me zanima da li mi možete nešto predložit u vezi toga.

U teretanu sam krenio prije 6 mjeseci i tada sam imao 77.5 kg.Počeo sam s treninzima za masu i sada sam trenutačno na 86,5 kg a visok sam 191 cm.Planiram raditi na masi još 6 mjeseci dakle do 3 mjeseca iduće godine i onda bi se bacio na definiciju na nekih 6 mjeseci i onda bi opet krenio na masu i bio na njoj 6 mjeseci i tako u krug stalno,dakle 6 mjeseci mase,6 mjeseci definicije.

Zanima me da li je ovo dobar plan ili da ipak radim na masi znatno duže.Molim neke prijedloge.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Čisto da se pohvalim, danas sam počeo sa ketogenom dijetom i uspješno preživio prvi dan sa unesenih manje od 20g UH ukupno :)

13 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

Čisto da se pohvalim, danas sam počeo sa ketogenom dijetom i uspješno preživio prvi dan sa unesenih manje od 20g UH ukupno :)

Hehe, zato ćeš obožavati punjenja, slobodno pojedi 1000+ ili više kalorija iz ugljikohidrata. Ja bih ju volio probati jednom kada budem imao para, čisto da vidim kako bi funkcionirao sa UH prije treninga.

14 godina
neaktivan
Kramerdida kaže...
peterstern9 kaže...

Hehe, zato ćeš obožavati punjenja, slobodno pojedi 1000+ ili više kalorija iz ugljikohidrata. Ja bih ju volio probati jednom kada budem imao para, čisto da vidim kako bi funkcionirao sa UH prije treninga.

Ne mogu reći sa stopostotnom sigurnošću jer mi je tek prvi dan, ali uopće nisam živčan zbog manjka UH, ujutro sam na orbitreku odradio 15 minuta lagani cardio i popodne zgibove i dipseve, ne osjećam se ni najmanje slabo, čak imam i više snage, a ono što mi je fascinantno je da nemam nikakav "teret" u trbuhu. Recimo kad pojedem previše UH, baš mi bude teško u želucu, može mi bit muka i spava mi se. Sad ništa od toga, odlično mi je. Jedino se mogu požalit na neugodan okus u ustima od previše posnog sira {#}
Sutra idem na hrvački trening pa me zanima kako će izgledat trening bez UH tj. samo na pogon masnih kiselina.

Slažem se, malo je nezgodno s parama jer se zapravo jede dosta mesa i ribe (tunu i pastrvu sam danas jeo, a 1kg tune košta oko 120kn {#}). Srećom da još i jaja i posni sir nisu skupi jer bi to onda bila dijeta za bogate {#}

Planiram ju držat maksimalno 2-3 tjedna, i u tom periodu unosit najviše 30g UH dnevno. Najviše me zanima koliko ću cm izgubit u struku. Sve mi odgovara samo da ne počnem gubit mišićnu masu, u tom slučaju odmah prekidam dijetu. U svakom slučaju, poslije ovog kad mi budu zalihe glikogena na nuli slijedi opasan Carb Loading, mogu si zamislit to veselje kad cijeli dan bude pretrpavanje ugljikohidratima :).  Trenutno mi je glavna fora mirišat Milka čokoladu od jagode, a ne strpat ni mrvicu u usta {#}

13 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...
Kramerdida kaže...
peterstern9 kaže...

Ne mogu reći sa stopostotnom sigurnošću jer mi je tek prvi dan, ali uopće nisam živčan zbog manjka UH, ujutro sam na orbitreku odradio 15 minuta lagani cardio i popodne zgibove i dipseve, ne osjećam se ni najmanje slabo, čak imam i više snage, a ono što mi je fascinantno je da nemam nikakav "teret" u trbuhu. Recimo kad pojedem previše UH, baš mi bude teško u želucu, može mi bit muka i spava mi se. Sad ništa od toga, odlično mi je. Jedino se mogu požalit na neugodan okus u ustima od previše posnog sira {#}
Sutra idem na hrvački trening pa me zanima kako će izgledat trening bez UH tj. samo na pogon masnih kiselina.

Slažem se, malo je nezgodno s parama jer se zapravo jede dosta mesa i ribe (tunu i pastrvu sam danas jeo, a 1kg tune košta oko 120kn {#}). Srećom da još i jaja i posni sir nisu skupi jer bi to onda bila dijeta za bogate {#}

Planiram ju držat maksimalno 2-3 tjedna, i u tom periodu unosit najviše 30g UH dnevno. Najviše me zanima koliko ću cm izgubit u struku. Sve mi odgovara samo da ne počnem gubit mišićnu masu, u tom slučaju odmah prekidam dijetu. U svakom slučaju, poslije ovog kad mi budu zalihe glikogena na nuli slijedi opasan Carb Loading, mogu si zamislit to veselje kad cijeli dan bude pretrpavanje ugljikohidratima :).  Trenutno mi je glavna fora mirišat Milka čokoladu od jagode, a ne strpat ni mrvicu u usta {#}

Ako već ideš na Keto dobra ti je Ultimate Diet 2.0 od Lyle McDonald sa treningom prilagođenim za to. Dan kada potrošiš ostatke glikogena će biti brutalan ako je odlučiš raditi.

18 godina
Rast mišića i visina

Mali offtopic, naletio neki dan na ponudu ove opruge, pa jučer kupio dva komada jer mi je jedna
preslaba. I mogu reći da za sobnu zabavu, nije uopće loše, spojene zajedno (ili svaka za jednu ruku),
daju dobar pump i malo drugačije naprezanje. Provjerio utegom, potrebno je 15kg
za kontrakciju jedne, da se možete ravnati o otporu opruge.
Jasno za razliku od utega koji je uvijek težak 15 kg,
opruga je to tek pri punom pritisku, ali nije ni to loše.
Kupio sam i ovu spravicu (eliptična pedalina) nebih li zagrijavao njome ruke, ali ona je preslaba,
na najvećem otporu gotovo da nema napora.
Morat ću ju raskopati pa vidjeti dali se da nekako otežati. U međuvremenu služi ukućanima.
Ukratko, koga zanima kućna pomoć za pectoralise, trapeziuse, deltoide, Latissimuse, Terese i t.d.,
- opruga je skroz ok za taj novac. Pedalina baš i ne.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 22:47 (overhaul).
16 godina
peterstern9 kaže...

Ne mogu reći sa stopostotnom sigurnošću jer mi je tek prvi dan, ali uopće nisam živčan zbog manjka UH,

Hehe, budeš vidio kasnije kad budeš pi.zdio kao curica pred mengu :)

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jeli normalno kada tijekom bulkanja dobijemo malo masnoca oko trbuha?

17 godina
XFX kaže...

naravno da da.

18 godina
XFX kaže...

jep

edit da se ne ponavljam za marom, dobar gym ima baba, a?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 16:23 (overhaul).
15 godina
neaktivan
overhaul kaže...

jep

edit da se ne ponavljam za marom, dobar gym ima baba, a?

Poklonio bi 2 godine života za takak gym doma. Strava.

Live and let live.
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

''džabe ti široka ramena,kad su muda malena'' {#}

Nema 'leba bez motike,okopavam narkotike :)///Svi smo mi Mentalist///
15 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
peterstern9 kaže...

Ne mogu reći sa stopostotnom sigurnošću jer mi je tek prvi dan, ali uopće nisam živčan zbog manjka UH,

Hehe, budeš vidio kasnije kad budeš pi.zdio kao curica pred mengu :)

najgori dio keto dijete...ne znam kako drugi to izdrze al ja sam 5 dana uspio izdrzat...drzim se ja bulka :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice