Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.706.474
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
Tomy Lee kaže...
donator_bubrega kaže...
Tomy Lee kaže...
jer sam nezagrijan krenuo

Nikad ništa ne radit bez zagrijavanja i rastezanja!

Znas mozda koju stranicu gdje mogu vidjeti kako se pravilno zagrijat?

http://www.t-nation.com/free_online_article/most_recent/my_favorite_upper_body_warmup&cr=

Možeš umjesto toga samo uraditi zagrijavanja za radne setove na nekoj vježbi gdje postupno povećavaš kilažu.

EDIT:

Bruno_K!ng kaže...

Pozdrav!

Imam 15 godina, visok sam 170 cm i imam 78 kg.Mene zanima što bi trebao sve raditi i jesti da smršavim.

Hvala!

http://teretana.net/forum/viewtopic.php?t=27412

http://www.1percentedge.com/ifcalc/

http://cronometer.com/

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 12:17 (Kramerdida).
15 godina
Rast mišića i visina

Ima to link na neki ajmo reć normalan bf calculator ili nešto?

pun mi rac ovih kvazi kad ti stave da ti je bf preko 30 lol jer imaš nešto kg viška radi težine mišića.

hvala

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
neaktivan
_Rainmaker_ kaže...

jel netko zna kakav program sličan ovome? ili možda taj tip treninga ima ime? :)
nije mi se previše svidjelo samo dizanje utega u teretani...xD više mi se sviđa ovakvo ubijanje 

bumbb

15 godina
Rast mišića i visina

Koliko je dobro trcanje za zagrijavanje koljena?? Dosta sam nasao stranica gdje savjetuju voznju bicikla za zagrijavanje a nisam nasao nista za trcanje.

17 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Gunner_V kaže...

jel radiš "dobro" trbušnjake?

ovo su klasični, ali krivi i treba ih izbjegavati jer su štetni.

zašto su štetni direktore?

ok, vidi se da nemaš baš iskustva i znanja pa bi te ubuduće molio da se ne javljaš ako nisi prije toga proučio građu da ne širiš pogrešne informacije. hvala

ta vježba je katastrofa za donji dio leđa jer (bespotrebno) opterećuješ disk,kičmu i ostale dijelove leđa što će nakon ponavljanja dovesti do boli, a kasnije i ozlijede-isto kao i kod pogrešnog izvođenja mrtvog dizanja!

ne govorim o 6 ponavljanja, nego o ozbiljnijem vježbanju

da ne idem previše u anatomiju, trbušnjaci su "gore" i nema potrebe da potpuno dižeš cijeli trup u sjedeći položaj jer time štetiš leđima.

dakle, ovo iz istog razloga nije preporučljivo

http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/abdominals/sit-up-on-bench/

rađe raditi eng. "cruncheve", "zdraviji" su

Can't find a better Jam!
15 godina
Gunner_V kaže...

ok, vidi se da nemaš baš iskustva i znanja pa bi te ubuduće molio da se ne javljaš ako nisi prije toga proučio građu da ne širiš pogrešne informacije. hvala

ta vježba je katastrofa za donji dio leđa jer (bespotrebno) opterećuješ disk,kičmu i ostale dijelove leđa što će nakon ponavljanja dovesti do boli, a kasnije i ozlijede-isto kao i kod pogrešnog izvođenja mrtvog dizanja!

da ne idem previše u anatomiju, trbušnjaci su "gore" i nema potrebe da potpuno dižeš cijeli trup u sjedeći položaj jer time štetiš leđima.

dakle, ovo iz istog razloga nije preporučljivo

http://www.coopersguns.com/videos/exercise-encyclopedia/abdominals/sit-up-on-bench/

rađe raditi eng. "cruncheve", "zdraviji" su

LIjepo te pitam a ti seruckaš.

Hvala ti na objašnjenju,k evo neću ih onda više raditi.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
neaktivan
Bruno_K!ng kaže...

Pozdrav!

Imam 15 godina, visok sam 170 cm i imam 78 kg.Mene zanima što bi trebao sve raditi i jesti da smršavim.

Hvala!

za početak malo korigirati prehranu, tj. smanjiti unos kalorija.

ako ne možeš bez junk fooda, postepeno smanjivati i zamjeniti namirnice

npr. pomfrites -> pečeni krumpir -> pire/kuhani

majoneza -> sirni namazi

sokovi-> VODA JE ZAKON!

čokolada nije loša, ali teško je pojesti samo 1 red pa ju strusimo cijelu... rađe drmni koju jabuku, bananu, kivi(zakon!)

NE GLADOVAT!

ubaciti povrća čim više, osim što je puno zdravije, možeš ga pojesti šleper,a teško se udebljati od njega.

i naravno fizička aktivnost-preporučio bi brzo hodanje na tašte (ne duže od 1h)

@fila-odgovorio sam ti u istom tonu kao što si i ti mene pitao

edit: i volim kad netko da TD, a onda ne argumentira zašto. gj!

Can't find a better Jam!
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 13:24 (Gunner_V).
15 godina
Gunner_V kaže...

i naravno fizička aktivnost-preporučio bi brzo hodanje na tašte (ne duže od 1h)

@fila-odgovorio sam ti u istom tonu kao što si i ti mene pitao

edit: i volim kad netko da TD, a onda ne argumentira zašto. gj!

Što više fizičke aktivnosti! Ljeto je, vrijeme za plivanje, odbojku i razne druge sportove.

Ne, prvo si me prozvao diretkorom svemira, na što sam ja tebi uputio istu titulu jer očigledno si ti direktor kad sve znaš na što bi mi opet srao, ali nepotrebno.

Ne može se sa nekima normalno pričati, jer moraju ti se nadmetati i praviti najjači i to je problem.

Što se tiče TD, zanemari to jer je hrpa debila po froumima koji ih lijepe, što god da napišeš netko će ti td staviti tek tako, samo da stoji i da zadovolji nešto svoje.

Ne razumijem zašto nema hvala u temi da ti se zahavlim jer si mi objasnio zato ne valjaju oni trbušnjaci koje smo godinama radili u školi na tjelesnom...nije mi jasno svi ti profesori su difovci i daju djeci da krivo rade :(

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 13:28 (fila2208).
18 godina
Gunner_V kaže...

fila2208 kaže...

Ne razumijem zašto nema hvala u temi da ti se zahavlim jer si mi objasnio zato ne valjaju oni trbušnjaci koje smo godinama radili u školi na tjelesnom...nije mi jasno svi ti profesori su difovci i daju djeci da krivo rade :(

Pa napisao je gore, ozbiljno vježbanje a ne nekoliko trbušnjaka.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koliko obični sklekovi utječu na biceps?

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
14 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

SKlekovi majka vjezbanja za snagu , ali ako mislis samo uz sklekove dobiti biceps neces moci , jer sklekovi su vise vjezba za triceps i  leđa , nego za biceps   ,ali opet  mozs malo ojacati biceps.

eune : Flaeryy
15 godina
Super flaeryy kaže...
donator_bubrega kaže...

SKlekovi majka vjezbanja za snagu , ali ako mislis samo uz sklekove dobiti biceps neces moci , jer sklekovi su vise vjezba za triceps i  leđa , nego za biceps   ,ali opet  mozs malo ojacati biceps.

sklekovi su za leđa i tricpes??

prsa ništa?

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...

prsa ništa?

Široki su većinom za prsa, a imaš i uske za prsa/triceps.

Koje vježbe kod kuće mogu za biceps radit dok ne skupim lovu za bučice?

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 16:19 (donator_bubrega).
15 godina
donator_bubrega kaže...
fila2208 kaže...

prsa ništa?

Široki su za prsa, a imaš i uske za prsa/triceps.

Koje vježbe kod kuće mogu za biceps radit dok ne skupim lovu za bučice?

na svim sklekovima primarno rade prsa, pa onda tricpes.

Naravno i ramena su tu svakako, ali biceps na sklekovima....ne znam baš da se tu može puno dobiti.

radi zgibove doma, pogotov one sa dlanom prema van i dlanom prema unutra, oba rade dobro biceps, uži hvat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 16:20 (fila2208).
16 godina
Super flaeryy kaže...
donator_bubrega kaže...

ovaj koji ti je dao TU je veći kralj od tebe. 

14 godina
neaktivan
crack kaže...
Super flaeryy kaže...
donator_bubrega kaže...

rekao sam leđa sa time sam mislio  ramena , ali sam se krivo izrazio ...

eune : Flaeryy
16 godina
Super flaeryy kaže...
crack kaže...
Super flaeryy kaže...
donator_bubrega kaže...

rekao sam leđa sa time sam mislio  ramena , ali sam se krivo izrazio ...

sva sreća da si blizu bio 

17 godina

Jel zna ko kolko nakon jela(cca 40g proteina) mogu popit shake a da mi ti proteini ne propadnu?

You got to lose to know how to win
13 godina
neaktivan
Tomy Lee kaže...

Koliko je dobro trcanje za zagrijavanje koljena?? Dosta sam nasao stranica gdje savjetuju voznju bicikla za zagrijavanje a nisam nasao nista za trcanje.

Čučnjeve radi za zagrijavanje. Povuči ramena unatrag, spusti se koliko duboko možeš bez da ti se saviju donja leđa, kada se budeš ispravljao, guraj kroz pete. Odradi 10-20 ponavljanja i kontroliraj spuštanje.

16 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Jel zna netko koji je rok trajanja whey proteinima?

Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. Woody Allen
14 godina
Rast mišića i visina

Evo mene nakon nekog vremena i posložio sam neke slikice prva je iz 2012, 7 mjesec, druga je 30.3.2013 , treca je 5 mjesec.2013 i sada zadnja 2.7.2013 (neke sam slike vec postao na forum tako da sam ih od tuda i uzeo:D)

Izgledam dosta bolje nego na ovoj zadnjoj slici (2.7.2013) od blica se ne vidi bas sve trebao bi dati nekome da me uslika onako direktno, LP..
E da 174cm, 65 kila, 16 godina..

I da poceo sam ozbiljnije trenirati od 3. mjesca.2013

Opet EDIT: nisam nikada uzimao kreatine,proteine sta vec ugl. nikakve dodatke prehrani..

2012,7 mjesec 2012,7 mjesec
3.30.2013 3.30.2013
5.mjesec 2013 5.mjesec 2013
2.7.2013 2.7.2013
Peace!
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 18:28 (XVII Mini).
13 godina
XVII Mini kaže...

Evo mene nakon nekog vremena i posložio sam neke slikice prva je iz 2012, 7 mjesec, druga je 30.3.2013 , treca je 5 mjesec.2013 i sada zadnja 2.7.2013 (neke sam slike vec postao na forum tako da sam ih od tuda i uzeo:D)

Izgledam dosta bolje nego na ovoj zadnjoj slici (2.7.2013) od blica se ne vidi bas sve trebao bi dati nekome da me uslika onako direktno, LP..

Opet EDIT: nisam nikada uzimao kreatine,proteine sta vec ugl. nikakve dodatke prehrani..

Eto ti TU od mene.

Bravo, dobra definicija.

Što, kolko, di radiš? (vježbe naravno)

uBlowMeBro?
16 godina
XVII Mini kaže...

super napredak,samo meni osobno najbolje izgledaš na 2 slici,vjerovatno jer više patim na estetiku(ovo je samo moje mišljenje),al super rezultat samo nastavi.

EDIT: mislim na figuru,na zadnjoj si kako se to ono kaže frižider sa rukama :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 21:57 (crack).
18 godina
Rast mišića i visina

naletio na 9gagu;)
Svaka sličnost sa forumašima je slučajna,
ali eto da malo skrenem sa prepucavanja dali sklekovi jačaju bicepse i leđa ili ne :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Moj postworkout: tjestenina s umakom,salata,2 krafne s cokoladom i litra mlijeka

oko 2000 kalorija

Ljubomorne duše mogu da mi puše
17 godina

Da ti ne fali malo proteina u tome

You got to lose to know how to win
15 godina
Rast mišića i visina

Čitam jedan domaći forum i trgam se, poglejte ovog majstora:

moras bit poseban luđak ako zelis uzimat proteine....je da ce vas pola doc mi dijelit pamet ali cinjenica je da znam o cemu pricam....7 godina sam u teretani u zivotu nisam uzima ta smeca od proteina i kreatina
moja jetra i bubrezi meni zlata vrijede....samo da se zna od toga nedobijes misice nego te napuse ka yebenu loptu
ima san prije par godina 5 takvih genijalaca u skoli ....i konstantno ali bas konstantno su imali problema sa zdravljem..padom imunosnog sistema da ne spominjem kolicinu pristeva(pristevi izbacuju otrov iz tjela koje smo unjeli u tijelo....dakle ako si uzea protein ili kreatin to znaci da ti tijelo pokusava izbacit otrov...ako ti to ne govori nesto e onda si glup ko tava) a da ne spominjem njihovu snagu godinama seru da benchaju preko 100kg
a mojeg prijatelja koji je okopava polje nemogu ga bacit na ruku uopce....sramota je sta su ta sranja legalna uopce...upisi barrstarzz u youtube i pogledaj lika po imenu Edward Checo taj je od hrane i bez teretane dosa do mogucnosti da digne 40 zgibova a u zivotu nije konzumira te gluposti

Nemojte me thumbat, samo prenosim viceve sa drugih foruma :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.7.2013 1:35 (fila2208).
18 godina
Rast mišića i visina

Eto da i ja naučim da prištevi predstavljaju detoksikaciju.
Bilo ih je sličnih i ovdje, u pravilu u paru sa pismenošću i načitanošću.
Ekran trpi svašta.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
xR4Z3R kaže...

Moj postworkout: tjestenina s umakom,salata,2 krafne s cokoladom i litra mlijeka

oko 2000 kalorija

totalno krivo, tu ima masti previse, proteina premalo. obrok uopce nije dobar a pogotovo za pwm kad treba unjet proteina puno.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Mlijeko ima dosta proteina a i poslije toga jedem i jaja.

Ljubomorne duše mogu da mi puše
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice