al trazim neki plan,,,kako da kazem ...raspored 7 dana u tjednu ..kako sta ???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
al trazim neki plan,,,kako da kazem ...raspored 7 dana u tjednu ..kako sta ???
imaš 15 godina, ne možeš izgledat kao nijedan od njih preko noći.
Što se planova tiče, upiši se u teretanu i pokaži sliku tih likova treneru, pa nek ti on složi plan.
Osim ako ti se ne počne smijat prvo :(
za izgled ko njihov ti treba dosta godina takvog zivota, ne malo teretane. to je zivot ne hobi.
loool..nisam reko da zelim kao njihov trenutacni pla il sta vec...neg sam trazio kako zapocet taj period odnosno kako sto bolje napredovat i pravilno odradit
loool..nisam reko da zelim kao njihov trenutacni pla il sta vec...neg sam trazio kako zapocet taj period odnosno kako sto bolje napredovat i pravilno odradit
Pa kažem ti upiši se u teretanu i tamo pitaj, dat će ti trening za početnike i tako ćeš krenuti.
Super je da si motiviran, ali sa krivim ljudima. Pronađi prijatelja i idite skupa u teretanu, tako ćete jedan drugog gurati i motivirati.
motivacija je sjajna...nije to s krivim ljudima,,,,vecina bodybuildera su krenula s tum da im je arnold motivacija......tako i ja koji zelim izgledat vise kao fitness ak me kontas ,imam njih kao motivaciju.....al oke to sto govoris za frenda i teretanu
Pa kažem ti upiši se u teretanu i tamo pitaj, dat će ti trening za početnike i tako ćeš krenuti.
Super je da si motiviran, ali sa krivim ljudima. Pronađi prijatelja i idite skupa u teretanu, tako ćete jedan drugog gurati i motivirati.
meni recimo puno bolje kad idem sam u teretanu nego s nekim, bolja mi koncentracija :)
meni recimo puno bolje kad idem sam u teretanu nego s nekim, bolja mi koncentracija :)
Da, ok to stoji, ja kad sam dođem odradim trening brzo i doma, ali kad ideš sa nekim, on ima svoje kilaže ti svoje pa se malo natječete, ali sve onako u maniri normalnoj ne trapt kile kao budale.
Imaš pomoć uvijek nekog da ti spota, malo pričaš sa ekipom, razmjeniš iskustva. Trening potraje, ali to više nije trening nego druženje i trening i taj sat nekad i dva sata kad idemo u krajnost mi ponekad baš fale kad odmaram ili ne stigenm u teretanu. Ekipa iz teretane je uvijek bila najluđa :)
Prije sam s frendom isao u teretanu i poludio, on je placao u teretani samo da bi trbusnjake radio-ok njegov problem, onda sam stalno pricao s njim ili nekim drugim frendom, na kraju su svi moji frendovi odustali s kojima sam prije isao i sad idem s jednim (u sklopu kluba je teretana) za kojeg nikad ne bih rekao da bi isao u teretanu i da toliko moze radit. Inace kad sam sam slusalice u usi i slusam svoju glazbu, a ne nesto na radiju
Samo pazi na kalorije, nekih 3000-3500 dnevno. Od navedenog tjestenina ima najviše kalorija.
nemogu ja tolko jest unesem oko 1500 kcal na dan biciklizmom se bavim već neko vrijeme tako da mi tih 40-50 km nije neki pre strašan napor
a od cega si se udebljao ako ne mozes unijeti vise od 1500 kcal? kolicinski jedi kao i prije jer potrosis 1500 kcal samo na biciklu, ali jedi zdravo i u vise obroka i pij puno vode.
HALA MADRID!
Evo samo da se malo pohvalim. Izgubio sam 15kg u cca 3 mjeseca jednostavno mijenjajuci tip prehrane.
Izbacio sam kruh, tjesteninu i druge proizvode od rafiniranog brasna, izbacio sam secer, biljna ulja, grahovice i slicno te alkohol.
Jedem bijelo meso peradi, raznorazno zelenilo u velikim kolicinama (kupus, salatu, krastavce, tikvice), gljive, ribu, tunu u vlastitom soku, mozzarellu, maslinovo ulje, malomasne jogurte. Pijem vodu/mineralnu ili kolu zero ako bas zelim malo razbit monotoniju.
Umjesto slatkog jedem voce ali u manjim kolicinama radi secera u njemu.
Takodjer, svako tjedan-dva si dam oduska pa ili locem, ili pojedem nesto "zabranjeno". Gladan nisam sto je najbitnije, a kili sigurno idu dole.
Čestitam, to se zove pametno i zdravo mršavljenje. Samo tako nastavi. Ne znam vježbaš li ili ne, ali vježbanjem bi još više mršavio i ubrzao metabolizam.
Prije sam ispitao za vježbe u temi ali sam morao ispravljati ocjene
što mi preporućujete od prehrane i od vježba
visok sam 176 cm i imam 68 kg
oću moći nešto postići ili sam za svoju visinu predebeo
Čestitam, to se zove pametno i zdravo mršavljenje. Samo tako nastavi. Ne znam vježbaš li ili ne, ali vježbanjem bi još više mršavio i ubrzao metabolizam.
Trenutacno ne, malo mi je nezgodno ici u teretanu radi posla, ali nek skinem jos koji kg pa cu poceti trcati, jos sam pretezak za takvo nesto.
a od cega si se udebljao ako ne mozes unijeti vise od 1500 kcal? kolicinski jedi kao i prije jer potrosis 1500 kcal samo na biciklu, ali jedi zdravo i u vise obroka i pij puno vode.
iskreno ni ja neznam jer jedem puno manje od svih frendova koji su mrsaviji od mene to mi se vec nakuplja koju godinu
Samo pazi na kalorije, nekih 3000-3500 dnevno. Od navedenog tjestenina ima najviše kalorija.
nemogu ja tolko jest unesem oko 1500 kcal na dan biciklizmom se bavim već neko vrijeme tako da mi tih 40-50 km nije neki pre strašan napor
Napraviš puno km biciklom i 1500kcal je premalo, previše ces u minusu bit.
heh 1500 kalorija je meni samo rucak.
nego evo jucer sam oborio rekord s kilama, vaga pokazala 65.2 kg. s masom se ide do 1.10. kad krecem na definiciju nadam se sa nekih 70-ak kg.
nego evo jucer sam oborio rekord s kilama, vaga pokazala 65.2 kg. s masom se ide do 1.10. kad krecem na definiciju nadam se sa nekih 70-ak kg.
Također, jučer vaga meni pokazala 80.5 kg, do kraja ljeta idem do 85 kg.
Ne razumijem to..na zimu ideš na definiciju, a preko ljeta si radio masu. Inače znam hrpu ljudi koji za ljeto spremaju definciju a preko zime se bulkaju i nabijaju masu.
Ne razumijem to..na zimu ideš na definiciju, a preko ljeta si radio masu. Inače znam hrpu ljudi koji za ljeto spremaju definciju a preko zime se bulkaju i nabijaju masu.
Pa istina, to je i logično, za preko ljeta se ide na definiciju, em zbog plaže i tih estetskih fora, em zbog toga što se po ljeti može manje jesti, više se znoji čovjek i općenito su bolji uvjeti za fat loss. Ali to nije pravilo i može se raditi i masa preko ljeta.
to su me pitali i na jos jednom forumu, ali uzmi u obzir da sam pocetkom ljeta imo 62kg i da stim krecem u definiciju? da to jos onda smanjim na 50 i nesto? pa bio bi kost i koza. prvo se treba nabit masa da bi se islo na definiciju.
Pa istina, to je i logično, za preko ljeta se ide na definiciju, em zbog plaže i tih estetskih fora, em zbog toga što se po ljeti može manje jesti, više se znoji čovjek i općenito su bolji uvjeti za fat loss. Ali to nije pravilo i može se raditi i masa preko ljeta.
Može, ali u ovako ''stručnoj'' temi di su sve sami treneri i stručnjaci, čudi me da se neki odličuju na nelogičnosti.
Ja sam na zimu imao 100kg i sad sam na 93kg i padam i dalje, jako je lako na ljeto skidati i topiti se, a onda opet u 10.mj idemo na bulkanje i pumpanje možda i preko 100 ovaj put.
Ma ugl. nebitno samo me zanimalo., naravno da se može, sve se može kad se hoće, sretno sa tom masom i tih 4.5 preko ljeta sad :)
e pa to svi rade, na zimu ogromni s masom, na ljeto izdefinirani i tako u krug stalno. moj je cilj doc do zlatne sredine i to odrzavat i kroz zimu i kroz ljeto. ne zelim stalno mjenjat masa-definicija.
dobro, nisam jedini koji bulka preko ljeta, skida preko zime.
sad imam oko 78-79(?) kg, planiram doć do 85kg(uključujući salo) i skidati.
Prije sam ispitao za vježbe u temi ali sam morao ispravljati ocjene
što mi preporućujete od prehrane i od vježba
visok sam 176 cm i imam 68 kg
oću moći nešto postići ili sam za svoju visinu predebeo
Bump
molim pomoć
e pa to svi rade, na zimu ogromni s masom, na ljeto izdefinirani i tako u krug stalno. moj je cilj doc do zlatne sredine i to odrzavat i kroz zimu i kroz ljeto. ne zelim stalno mjenjat masa-definicija.
A nego kako drugačije nego tako, to je začarani krug teretane. Ja sam isto bio došao do jedne cifre i održavao samo...dosadi, jednsotavno dosadi iste kilaže, napretka nema...ovako je zanimljivije, na zimu probijaš granice kilaže, dižeš više ubijaš se. Pred ljeto mjenjaš tempo, neke druge vježbe dođu do izražaja, znoj probija i taman si za ljeto izrezan i opet na zimu laganini bulkaš.
Ali naravno svak ima svo cilj i način dolaženja do njega, meni bez nekog bulkanja teretana nije nimalo zanimljiva.
ali ako dodes do izgleda koji ti je savrsen zasto bi isao dalje nesto kombinirat i radit? samo si odredis prehranu za odrzavanje i treninge i to je to, ali naravno ima ljudi koji zele probijat granice svog tijela i tako, netko mozda zeli dic sto vise na benchu ili dl.
ali ako dodes do izgleda koji ti je savrsen zasto bi isao dalje nesto kombinirat i radit? samo si odredis prehranu za odrzavanje i treninge i to je to, ali naravno ima ljudi koji zele probijat granice svog tijela i tako, netko mozda zeli dic sto vise na benchu ili dl.
Upravo to, dosadno je bit stalno isti. Ja konstatno guram dalje i uvijek tražim ljude koje cijenim da me savjetuju, kažu e radi ovo to ti fali, i to guram i probijam dalje.
Imam par kolega koji se lagano bacaju na powerlift pa nekad odradim sa njima trening, testiram svoje granice...mogu reći samo da je oslobađajuće i yebeno.
Velim doći do nekog cilja...meni je cilj stalno ići naprijed, ali nikad ne biti kao yebeni oblak jer to ionako možeš samo sa 2000-3000 kuna mjesečno preparata i 2-3 treninga dnevno :)
ali eto fora je vdijeti da se netko zadovoljava sa manje a uvijek se može više :)
@hrčak
Nisi debel za svoju visinu, bucko mali