Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.704.451
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
dmanz kaže...

znaci bilo bi ok da radim ujutro prije doručka insanity (na prazan zeludac) i kasnije poslijepodne teretanu uz normalnu (zdraviju) prehranu?

NE!

Tu će već doći do katabolizma (trošiš mišiće da bi tijelo moglo obaviti taj napor)

Ako si tašte (prazan želudac) ne bi smio raditi teške fizičke vježbe poput insanitya, trčanja i ostale gdje ti je puls preko 65%-tijelo je prazno i treba mu energija da izvrši te zadaće.

što smiješ na prazan želudac? najbolje ti je brzo hodanje-najbolji rezultati i najzdravije (osobno provjereno) -> puls je u normali i tijelo troši naslage masti za dobivanje energije

Can't find a better Jam!
15 godina
Rast mišića i visina

te fore sa katabolizmom...i da će tijelo rasturat mišiće, dajte, pa zar neće prvo uzimat skaldištenu energiju iz sala pa tek onda mišiće?

gledao sam dokum. di je lik pao u jamu, prvo je smršavio,pa su mu onda i mišići propali jer ih je tijelo pojelo da se spasi.

Ne vjerujem da je katabolizam tako izražen jer nebi mišića na sebi imao koliko sam puta gladan radio zahtjevne poslove i napore.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
fila2208 kaže...

te fore sa katabolizmom...i da će tijelo rasturat mišiće, dajte, pa zar neće prvo uzimat skaldištenu energiju iz sala pa tek onda mišiće?

gledao sam dokum. di je lik pao u jamu, prvo je smršavio,pa su mu onda i mišići propali jer ih je tijelo pojelo da se spasi.

Ne vjerujem da je katabolizam tako izražen jer nebi mišića na sebi imao koliko sam puta gladan radio zahtjevne poslove i napore.

pa i ne bas, ako se nataste radit visokointenzivni trening, tijelo ce trosit misice ne salo.

15 godina
mar123 kaže...
fila2208 kaže...

pa i ne bas, ako se nataste radit visokointenzivni trening, tijelo ce trosit misice ne salo.

Je i sigurno će mu samo tako pojesti mišiće...

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
Rast mišića i visina

pa sto ti nije jasno u trosit ce misice a ne salo?

17 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

a šta je on radio u jami? dizao stjenčuge? nije, nego je bio statičan.

prvo se uzme salo pa onda mišići.

ali ak se nevaram, pri naporu će se prvo uzet mišići jer je brža razgradnja/kvalitetnije što već...

moji odgovori se zasnivaju na mišljenju stručnjaka i savjetima profesionalaca (sve se vrlo lako potkrijepi), te sam i sam nedavno izgubio dosta mase baš radi katabolizma.

a na čemu se tvoje temelji? osim što si direktor svemira

Can't find a better Jam!
17 godina
Rast mišića i visina

postoji razlika izmedu visokointenzivnog i niskointenzivnog cardia, zna se kad se koji izvodi da nebi doslo do smanjenja misica, i naravno u kojoj mjeri se izvodi, pa sto ti kad ides na defku ti samo trcis, bez ikakvog plana i programa? tako gubis misice za koje si se mucio na masi.

15 godina
Gunner_V kaže...

ali ak se nevaram, pri naporu će se prvo uzet mišići jer je brža razgradnja/kvalitetnije što već...

moji odgovori se zasnivaju na mišljenju stručnjaka i savjetima profesionalaca (sve se vrlo lako potkrijepi), te sam i sam nedavno izgubio dosta mase baš radi katabolizma.

Ušli smo u europu ali i dalje smo svoji, svaka čast da si uzimaš pravo ismijavati me nakon što ja nigdje to nisam napravio tebi.

Samo kažem da to nije tako jako izraženo i nećeš izgubiti sve što si napravio jer si ajme vježbao praznog želudca.

Nije potrebno da mi linkaš miljardu sajtova i članaka, znam što je katabolizam, ali mislim da ipak on nije tkao izražen kako ga ti prikazuješ.
oprosti ako moje mišljenje nije u skladu sa tvojim, nadam se da se smije to, ako se ne smije, onda evo hvala ti što si objasnio i pomogao nazvavši me direktorom svemira.

17 godina
Rast mišića i visina

ali zasto ga se nebi izbjeglo u potpunosti ako je to moguce pametnim vjezbanjem? zasto radit glupost kad nije potrebna?

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Vježbanje natašte (ujutro prije doručka) je najbolje ako je cilj skidanje masnih naslaga. Fora kod toga je da se ne smiju raditi vježbe kod kojih je potrebna velika aktivacija mišića (znači recimo rad u teretani), nego samo lagano trčanje sa što manjim opterećenjem. Ujutro su rezerve glikogena na nuli i odmah se počinje trošiti salo. Bitno je raditi brzo, ali, ponavljam, sa što manjim opterećenjem. Znači, bez ikakve pauze, da je puls što veći i da se što više znojite. Ne treba biti dugo vježbanje natašte, dovoljno je 15-30 minuta. Najbolje je ako doma imate sobni bicikl ili orbitrek, a ako niste lijeni onda možete i trčat ili vozit bicikl.

S druge strane, ako natašte radite npr. teretanu onda će mišići doslovno sami sebe razgrađivat da bi osigurali dovoljno energije za tu aktivnost.

15 godina
peterstern9 kaže...

Vježbanje natašte (ujutro prije doručka) je najbolje ako je cilj skidanje masnih naslaga. Fora kod toga je da se ne smiju raditi vježbe kod kojih je potrebna velika aktivacija mišića (znači recimo rad u teretani), nego samo lagano trčanje sa što manjim opterećenjem. Ujutro su rezerve glikogena na nuli i odmah se počinje trošiti salo. Bitno je raditi brzo, ali, ponavljam, sa što manjim opterećenjem. Znači, bez ikakve pauze, da je puls što veći i da se što više znojite. Ne treba biti dugo vježbanje natašte, dovoljno je 15-30 minuta. Najbolje je ako doma imate sobni bicikl ili orbitrek, a ako niste lijeni onda možete i trčat ili vozit bicikl.

S druge strane, ako natašte radite npr. teretanu onda će mišići doslovno sami sebe razgrađivat da bi osigurali dovoljno energije za tu aktivnost.

Pa e, nisam mislio dizat se u 6 i ić u teretanu probiajt benč.

Napore koje sam gore naveo mislio sam kad se rano digneš i ideš u drva ili delat nešto (da neki ljudi idu u šumu po drva) i nekad ne možeš pratiti prehranu niti se adekvatno prehraniti taj dan.

I nisam izgubio niti centimetra mišića a znalo je bit opakih dana.

Valja natašte malo istrenirat, lagano kao što ti kažeš, ali ne dizati kilaže i ne ubiajti se....ali uostalom ko ima volje u 6-7 ujutro se dići i natašte trenirati?

Pa kad gladan treniram nemogu dić qurca kamoli da treniram full natašte.

Ali kao što rekoh da će mu sad par treninga rasturit mišiće, to mi je lol

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

dok radim vjezbe za trbuh  osjecam bol u vratu i grlo me boli jeli itko zna sta to moze biti ?

eune : Flaeryy
16 godina
odjavljen
Rast mišića i visina

prehlada neka

HALA MADRID!
17 godina
neaktivan
Gunner_V kaže...
fila2208 kaže...
mar123 kaže...

ne bi se složio. protein je loše gorivo.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
14 godina
neaktivan
piksic kaže...

prehlada neka

nije ,  nakon  5 min prestanka sve bude ok  , ne razumijem  , kod trbusnjaka posebno

17 godina
Rast mišića i visina

dal dobro dises? jer to s grlom moze bit do disanja.

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jel radiš "dobro" trbušnjake?

ovo su klasični, ali krivi i treba ih izbjegavati jer su štetni.

Can't find a better Jam!
15 godina
Gunner_V kaže...

zašto su štetni direktore?

14 godina
neaktivan
Super flaeryy kaže...

dok radim vjezbe za trbuh  osjecam bol u vratu i grlo me boli jeli itko zna sta to moze biti ?

Dehidradicija, neka upala, mozda stitnjaca govori da nesto nije u redu.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
15 godina
Super flaeryy kaže...

kakva bol u vratu, ono kad te grlo boli ili?

14 godina
neaktivan
fila2208 kaže...
Super flaeryy kaže...

znaci ovaj 1 vjezba samo ides u naprijed ne u stranu nego naprijed i dok tu vjezbu radim boli me jako vrat i grlo me boli nezz od cega , ali vjerovatno radim krvo

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

jel netko zna kakav program sličan ovome? ili možda taj tip treninga ima ime? :)
nije mi se previše svidjelo samo dizanje utega u teretani...xD više mi se sviđa ovakvo ubijanje 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 12:31 (_Rainmaker_).
18 godina
Super flaeryy kaže...
fila2208 kaže...
Super flaeryy kaže...

znaci ovaj 1 vjezba samo ides u naprijed ne u stranu nego naprijed i dok tu vjezbu radim boli me jako vrat i grlo me boli nezz od cega , ali vjerovatno radim krvo

Pa imaš mišiće i u podbratku/prednjem dijelu vrata, a glava nije lagana.
Dakle eto, dobijaš grč tih mišića ili ih jednostavno prenaprežeš u naporu dizanja.
Što se uopće mučiš tim tipom trbušnjaka? Nadam se da znaš da time nećeš
izgubiti salo s trbuha, taman da se izvježbaš i radiš ih 500 dnevno. 
Netko je dobro primjetio inače, klasični  trbušnjaci poprilično naprežu tetive
i kralježnicu. Nije neko zlo, ali gro vježbi i tako usputno vježba i trbušne
(čak i recimo sklekovi) pa nema osobite potrebe za forsiranjem samo trbušnih.
Malo inspiracije iz prošlosti. Nevjerojatni tipovi.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 2:37 (overhaul).
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Super flaeryy kaže...
fila2208 kaže...
Super flaeryy kaže...

Pa imaš mišiće i u podbratku/prednjem dijelu vrata, a glava nije lagana.
Dakle eto, dobijaš grč tih mišića ili ih jednostavno prenaprežeš u naporu dizanja.
Što se uopće mučiš tim tipom trbušnjaka? Nadam se da znaš da time nećeš
izgubiti salo s trbuha, taman da se izvježbaš i radiš ih 500 dnevno. 
Netko je dobro primjetio inače, klasični  trbušnjaci poprilično naprežu tetive
i kralježnicu. Nije neko zlo, ali gro vježbi i tako usputno vježba i trbušne
(čak i recimo sklekovi) pa nema osobite potrebe za forsiranjem samo trbušnih.
Malo inspiracije iz prošlosti. Nevjerojatni tipovi.

nemam ja salo , da pače imam plocice koje su slabo izrazene ,  samo ih zelim  ''ojacati''  

18 godina
fila2208 kaže...
Gunner_V kaže...

Ja bi rekao zbog toga što se leđa previše opterećuju pa ih lakše možeš ozlijediti. Bolje raditi neke vježbe za core nego samo za trbušnjake.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina
Rast mišića i visina

Pozdrav momci!

krenuo danas malo sa cucnjevima i nakon nekih desetak komada osjetio bol u koljenu,vjerujem da sam si sam kriv jer sam nezagrijan krenuo.Da vas pitam,prije nego krenem sa cucnjevima dali bi valjalo neko vrijeme raditi lakse vjezbe da mi koljena mogu kasnije izdrzati ili bi samo valjalo nekako zagrijati koljena prije cucnjeva??

Da i sada kada sjedim na stolici i idem izravnati nogu osjetim da mi nesto kao preskace u koljenima...

14 godina
neaktivan
Tomy Lee kaže...
jer sam nezagrijan krenuo

Nikad ništa ne radit bez zagrijavanja i rastezanja!

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
13 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

http://alanaragon.com/myths-under-the-microscope-part-2-false-hopes-for-fasted-cardio.html

EDIT:

Pero Dinamit kaže...
fila2208 kaže...
Gunner_V kaže...

Ja bi rekao zbog toga što se leđa previše opterećuju pa ih lakše možeš ozlijediti. Bolje raditi neke vježbe za core nego samo za trbušnjake.

Nisu baš štetni, ali zaboga ima tonu boljih vježbi, ako nešto možeš uraditi 20-30 puta, nema tu snage neke, već je to izdržljivost.

Radije radi ab rolanja, viseće dizanje nogu, hollow body držaje, L-sit (povučena ramena unatrag). I zgibovi (podhvat) su veoma dobra vježba za trbušne ako ostaneš ravan kao daska bez luka u donjim leđima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.7.2013 11:58 (Kramerdida).
15 godina
donator_bubrega kaže...
Tomy Lee kaže...
jer sam nezagrijan krenuo

Nikad ništa ne radit bez zagrijavanja i rastezanja!

Znas mozda koju stranicu gdje mogu vidjeti kako se pravilno zagrijat?

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozdrav!

Imam 15 godina, visok sam 170 cm i imam 78 kg.Mene zanima što bi trebao sve raditi i jesti da smršavim.

Hvala!

O le le, O la la, Ser del Barca es, el millor que hi ha
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice