Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.701.579
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
mar123 kaže...

sto kazete na njega?

Marko Drčić? stranica mu je super, stavlja slike obroka, savijete, cak i neke vide-e :D

13 godina
neaktivan
makaweli kaže...
peterstern9 kaže...
mtopol kaže...
peterstern9 kaže...
Ja sam trenutno na 78 kg 183 cm, a do kraja ljeta ću biti na 84 kg. Mislim da je to odlična kilaža na tu visinu.

ti mislis za 3 mjeseca dobit 6kg misica ili sala? ako mislis misica, mozes samo sanjat. Potrebno je puno truda i vremena da se sagradi misicna masa, nede to preko noci kako svi mislite. Mozes ti dobit i 10kg u tih mjesec dana al to ce vecinom bit masno tkivo i voda.

Mislim na 6kg čiste mišićne mase. 6kg mišića u 3 mjeseca nije nemoguće, posebno zato što sam sredio prehranu, osigurao dovoljan unos proteina, kvalitetno spavam, a što se treninga tiče, već od sljedećeg tjedna radim 3 puta tjedno 2 treninga dnevno, 3 puta tjedno 1 trening dnevno, a nedjelja je odmor. Na prošloj stranici sam stavio sliku kako trenutno izgledam, a za neko vrijeme ću opet stavit da se vidi napredak. Masno tkivo neće biti zato što sam izbacio slatko (čokoladu) iz prehrane i ne unosim previše zasićenih masnih kiselina.Što se tiče vode, naravno da povećanjem mišićne mase biti i više vode jer čovjek, pa tako i mišići, su sastavljeni većinom od vode. Čovjek je 70% izgrađen od vode. Dakle, više mišića veže više vode.

Kalorijski suficit stvara masno tkivo, ne čokolada ili zasićene masne kiseline :)
Apsolutno je nemoguće na masi ne dobit masnog tkiva, jer se to protivi svim zakonima termodinamike i fiziologiji ljudskog bića.
Naravno, moguće je taj gain u masnom tkivu svesti na minimalni nivo uz blagi suficit i blagi kardio niskog inteziteta.

NHF, samo ispravljam par stvari koje nisu sasvim ispravne :D

Potpuno se slažem s tobom, očito nisam napisao dovoljno detalja da bi me pravilno razumio. Pa da izgladimo nedoumice...

Točno, višak kalorija ima za posljedicu stvaranje masnog tkiva, ali to čak kod mene i nije problem jer uz 2 treninga dnevno će se potrošiti kalorije vrlo lako. Problem je što ja želim izvući maksimalni mišićni prirast iz svakog treninga i onda u organizam unosim više proteina nego što je potrebno pa se višak proteina više ne može iskoristiti za izgradnju mišića pa se skladišti u obliku masnih naslaga. E sad, zašto neću s tim imati problema. Nisam jasno napisao kakvi su treninzi što je vrlo važno napomenuti. Treninzi su mješoviti, vrlo raznoliki i sastavljeni od što je više moguće različitih vježbi kako se mišići nebi priviknuli na jednu vrstu treninga i kako se nebi smanjila hipertrofija. Treninzi će biti kombinirani otprilike ovako: hrvanje otprilike 4 treninga tjedno (obuhvaća i aerobno i anaerobno, ovisi od treninga do treninga), onda klasični street workout (zgibovi, dipsevi, sklekovi, ...) i općenito vježbe snage + klasična teretana (bench, čučanj, deadlift, ...), core gym za cardio, trening traje otprilike 30 minuta, ali bez pauze, u odmoru od vježbi je trčanje (neda mi se sad sve vježbe nabrajat, koga zanima ima na youtubeu mali milijun klipova sa bezbroj vježbi koje se mogu raditi), biciklom na Medvedgrad ili Sljeme bez stajanja i plivanje dok ću biti na moru. Hrvanje i core gym su ključni što se tiče cardia i upravo zbog toga gdje se puno znojim i gdje je velika potrošnja kisika, tada će se pržiti kalorije i gubiti masno tkivo. Uz sve to, nadam se da znaš da veća mišićna masa za sobom vuče i veću potrebu organizma za energijom, pa će se u mirovanju trošiti više kalorija.

Da rezimiramo, sve što si ti rekao stoji, ali ja nisam iznio dovoljno detalja zbog čega je došlo do "šumova u komunikaciji". Nadam se da je sada situacija puno jasnija. {#}

17 godina

Nemozes to izvest nema sanse evo ja sam isto visok 183 i trebalo mi je 11 mjeseci da dignem kilazu sa 78kg na 87kg s tim da je sigurno 20% od tog salo

You got to lose to know how to win
13 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Nemozes to izvest nema sanse evo ja sam isto visok 183 i trebalo mi je 11 mjeseci da dignem kilazu sa 78kg na 87kg s tim da je sigurno 20% od tog salo

Očito si griješio u prehrani ili si nedovoljno jako trenirao. Pogotovo ako si išao u školu u tom periodu, apsolutno nema nikakve šanse da si se zdravo i kvalitetno hranio, a i sumnjam da si dovoljno vode unosio. Ja imam sljedeća 3 mjeseca samo za treninge i velika je razlika.

15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Očito si nesposoban,cmizdrav,curica ili sto vec da ti napisem,ja sam u 2 i pol mjeseca dobio 20kg 

13 godina
Mamic kaže...
R4zOR229 kaže...

Očito si nesposoban,cmizdrav,curica ili sto vec da ti napisem,ja sam u 2 i pol mjeseca dobio 20kg 

Ako je to što kažeš istina ne želim ni pomislit što si si radio- to nemože bit zdravo!{#}

uBlowMeBro?
13 godina
neaktivan
Mamic kaže...
R4zOR229 kaže...

Ja ti vjerujem da je to istina, ali samo pod uvjetom da mi priznaš da imaš 20+ godina i da si bio na testosteronskoj terapiji zbog koje ti je omjer testosterona i epitestosterona bio minimalno 10:1 :)

14 godina
Rast mišića i visina

Jel je dobar omjer težine 70 kg na 177 cm? 

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0
17 godina
KiX777 kaže...

Jel je dobar omjer težine 70 kg na 177 cm? 

taman bi bilo 76-80 kg.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

sljedecih 4 i pol mjeseca imam treninge 2 puta dnevno, je l ito previse i vrijedi li ona tvrdnja o pretreniranosti.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
17 godina
Rast mišića i visina

zasto imate treninge 2 puta na dan? i to svaki dan? sto cete postic s tim? misic treba odmor, ako radite split ajde jos ok, ali ako je full body to je totalno beskorisno.

ja preko ljeta krecem trenirat ovako, jedan dan full body, jedan dan cardio(kosarka nekih sat i pol) i tako 2 i pol mjeseca.

14 godina
neaktivan
Mamic kaže...
R4zOR229 kaže...

Ako mislis da je pola od toga misic,nemoj da ti ja napisem sta si.
Ljubomorne duše mogu da mi puše
13 godina
neaktivan
mar123 kaže...

zasto imate treninge 2 puta na dan? i to svaki dan? sto cete postic s tim? misic treba odmor, ako radite split ajde jos ok, ali ako je full body to je totalno beskorisno.

ja preko ljeta krecem trenirat ovako, jedan dan full body, jedan dan cardio(kosarka nekih sat i pol) i tako 2 i pol mjeseca.

mozda uz teretanu trenira i nesto dodatno? plivanje ili nesto slicno :)

moglo bi se, al prvo trebaš dobiti na masi tijela, a onda tu masu izgradiš u mišiće.. ~Vaas
14 godina
neaktivan
Ratohnhake:ton kaže...
mar123 kaže...

da i naravno da ne radim full body, uvijek skupine misica imaju odmor.

Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded.
13 godina

da i naravno da ne radim full body, uvijek skupine misica imaju odmor.

Onda lijepo napiši što/kada/koliko vremenski radiš pa ti se lakše i preciznije odgovori na pitanje.

uBlowMeBro?
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Znaci ujutro je teretana- sat vremena, a popdne je cardio-1 sat (sport koji treniram)

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 21:34 (Trustek).
13 godina
Trustek kaže...

Znaci ujutro je teretana- sat vremena, a popdne je cardio-1 sat (sport koji treniram)

Sve 5, samo se nadam da ne veslaš a u teretani radiš na rukama{#}

šalu na stranu, možeš ti trenirat i plesanje, nije to sramota, neznam zašto ne kažeš koji je taj sport koji treniraš.

uglavnom puno je to 2x dnevno vježbat i tako svaki dan, tim više tako dugi period vremena.

tijelo treba odmor a tebi će trebat proteini ako misliš oblikovat mišiće i izgradit tijelo- ako ti je to cilj(pretpostavljam).

uBlowMeBro?
16 godina
Doca15 kaže...

ljudi sta vi preporučate kad se dobije upala mišiča,sam na trecem treningu insanitya i sve me boli,da li da nastavim vjezbati ili da pricekam dok to ne prođe.

Vidim da je ovo pitanje potpuno ignorirano od strane ekipe sa foruma ali po mom mišljenju je ovo jako dobro pitanje.

Tko god želi radit na svom tijelu prvo mora upoznat pojam boli.

Nije ovo neko fašističko sranje, nego pojam boli je zaista vrlo bitan pojam u bodybuildingu i borilačkim vještinam i o njemu se mora pričat potpuno normalno.

Nekome tko nije nikad radio na sebi nezna za pojam boli. Nije problem u boli dok se bilda i radi, nego kad se dođe doma i umire od bolova ispred televizije to je problem.

Lijeka nema. Ali s vremenom se tolerancija na bol povećava i čovjek se navikne na rad dok mu to ne postane normalno.

Upala mišića - 2 andola prije spavanja ali ja to sebi nebi radio. Neka boli. To je zdrava bol rekla bi moja bivša trenerica.

Uglavnom da duljim - što je veća tolerancija na bol to je brži napredak a tolerancija na bol se povećava kontinuitetom rada. Ne treba preskakat trening.

Bol je cijena koja se plaća i to je prepreka između tijela kojeg se želi. To je razlog zašto svi ljudi nisu nabildani.

13 godina
neaktivan
Trustek kaže...

sljedecih 4 i pol mjeseca imam treninge 2 puta dnevno, je l ito previse i vrijedi li ona tvrdnja o pretreniranosti.

2 treninga dnevno je previše za prosječnog čovjeka, i pretreniranost može biti vrlo opasna za zdravlje, ali pravilnom prehranom, dobrom suplementacijom i što je najvažnije - kvalitetnim snom (barem 8h, ali bi bilo poželjno 10h sna u ovom slučaju) se može izbjeći pretreniranost.

mar123 kaže...

Naravno da mišić treba odmor, ali kvalitetnim snom, dobrom prehranom i suplementacijom skraćuješ vrijeme potrebno mišiću za odmor i zato se mogu raditi 2 treninga dnevno.

Druga stvar, 2 treninga dnevno imaju smisla SAMO kod cardio sportova, dakle ako trenirate samo u teretani onda nema smisla raditi 2 treninga dnevno, i 1 je sasvim dovoljan, čak će biti puno bolji rezultati.

KIKI3ooo kaže...
Doca15 kaže...

ljudi sta vi preporučate kad se dobije upala mišiča,sam na trecem treningu insanitya i sve me boli,da li da nastavim vjezbati ili da pricekam dok to ne prođe.

Vidim da je ovo pitanje potpuno ignorirano od strane ekipe sa foruma ali po mom mišljenju je ovo jako dobro pitanje.

Tko god želi radit na svom tijelu prvo mora upoznat pojam boli.

Nije ovo neko fašističko sranje, nego pojam boli je zaista vrlo bitan pojam u bodybuildingu i borilačkim vještinam i o njemu se mora pričat potpuno normalno.

Nekome tko nije nikad radio na sebi nezna za pojam boli. Nije problem u boli dok se bilda i radi, nego kad se dođe doma i umire od bolova ispred televizije to je problem.

Lijeka nema. Ali s vremenom se tolerancija na bol povećava i čovjek se navikne na rad dok mu to ne postane normalno.

Upala mišića - 2 andola prije spavanja ali ja to sebi nebi radio. Neka boli. To je zdrava bol rekla bi moja bivša trenerica.

Uglavnom da duljim - što je veća tolerancija na bol to je brži napredak a tolerancija na bol se povećava kontinuitetom rada. Ne treba preskakat trening.

Bol je cijena koja se plaća i to je prepreka između tijela kojeg se želi. To je razlog zašto svi ljudi nisu nabildani.

Upala mišića nije ništa drugo nego nakupljanje mliječne kiseline u mišiću. To nije ništa loše, dapače samo je znak da ste radili dobar trening. Stvaranje mliječne kiseline u mišićima je posljedica vježbanja uz nedovoljno kisika (primjerice radili ste bench press u teretani nekoliko serija i niste pravilno disali, itd.).

Što se tiče liječenja te boli, možete ubrzat oporavak laganim cardiom, najbolje trčanjem uz što više znojenja.
Andol - Bože sačuvaj! Nikada nemojte piti andol zbog upale mišića, upropastit ćete si napredak!

Što više treniraš, to će ti prag tolerancije biti veći, a upale mišića će biti sve rjeđe.

Po meni, upala mišića nije neugodna bol, istina - boli, ali nije neizdrživa bol.

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Andol, uklanja bol, a ima 15 negativnih efekata, ako vec toliko boli ima boljih rješenja, ali su ilegalna nažalost.

15 godina
neaktivan
peterstern9 kaže...

Ja ti vjerujem da je to istina, ali samo pod uvjetom da mi priznaš da imaš 20+ godina i da si bio na testosteronskoj terapiji zbog koje ti je omjer testosterona i epitestosterona bio minimalno 10:1 :)

Nemam ti ja sta dokazivat u životu nisam uzimao nikakve dodatke a pogotovo te terapije ,odeš lipo u Guliver Energiju(Split(Solin)) i pitaš fitness trenera "Tomu" koji  mi je sastavio program i pratio moj rad i napredak.Jednostavna formula jedi puno(pod tim ne mislim na slatkise i sl. neda mi se sad pisat),jedi često 6-7 puta na dan,spavaj puno i treniraj kontinuirano(fullbody u mom slucaju).I tada sam imao 18 godina.

16 godina
WestOne kaže...

Andol, uklanja bol, a ima 15 negativnih efekata, ako vec toliko boli ima boljih rješenja, ali su ilegalna nažalost.

Glavno je da se ne radi o kemiji nego da je prirodno ;)

14 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...
WestOne kaže...

Glavno je da se ne radi o kemiji nego da je prirodno ;)

Naravno, jedna jaka indica i zaspis ko beba bez obzira koliko boli.

15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da pitam jednu stvar - danas nisam odradio Insanity trening, kao ni jedan dan prije. Ali, umjesto toga sam trčao (oba dana), u jednom danu sam radio skelkove, trbušnjake i leđnjake, a danas sam radio bench, bio na onom stroju gdje se dižu noge i pedalio malo na biciklu.

Inače, nadam se da više neću preskakati treninge, pa pitam, je li neka "grehota" i jesam li to donekle nadoknadio?

Oba puta propustio sam "Cardio Power & Resistance"

Memento mori.
13 godina
neaktivan
Mamic kaže...
peterstern9 kaže...

Nemam ti ja sta dokazivat u životu nisam uzimao nikakve dodatke a pogotovo te terapije ,odeš lipo u Guliver Energiju(Split(Solin)) i pitaš fitness trenera "Tomu" koji  mi je sastavio program i pratio moj rad i napredak.Jednostavna formula jedi puno(pod tim ne mislim na slatkise i sl. neda mi se sad pisat),jedi često 6-7 puta na dan,spavaj puno i treniraj kontinuirano(fullbody u mom slucaju).I tada sam imao 18 godina.

Taj "Tomo" fitness trener ti je sigurno dao neki recept za "tajni napitak" {#}

Treba raditi sve to što si nabrojao, ali nikako 20kg u tako kratkom vremenu bez dodataka prehrani :)

16 godina
Rast mišića i visina

evo nakon dugog radnog dana odrađena teretana u 21:30 nema preskakanja ni pod koju cijenu :)

14 godina
neaktivan
u2Noobish4Me kaže...

Sve 5, samo se nadam da ne veslaš a u teretani radiš na rukama{#}

šalu na stranu, možeš ti trenirat i plesanje, nije to sramota, neznam zašto ne kažeš koji je taj sport koji treniraš.

uglavnom puno je to 2x dnevno vježbat i tako svaki dan, tim više tako dugi period vremena.

tijelo treba odmor a tebi će trebat proteini ako misliš oblikovat mišiće i izgradit tijelo- ako ti je to cilj(pretpostavljam).

nije veslanje, bacanje kladiva i diska.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 23:13 (Trustek).
17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma dajte ljudi sta je vama, pricate bajke o dobivanju kilaze, kao u 3 mjeseca mozes dobit 6kg misicne mase, to znaci da u godinu dana mozes dobit 24kg misica, dodje mi da vristim od smjeha. Uz najbolji trening i najbolju prehranu u godinu dana (znaci 12 mjeseci) se moze maksimalno dobit 6-10 kg misicne mase, zato ljudi dajte molim vas savjetujte se s nekim trenerom ili malo procitajte neki BB forum ili nesto, i nemojte lupat bezveze gluposti. A ovo za 20 kg u 2 i pol mjeseca nezelim ni komentirati... (sta si dđepove napunio kamenjem..??)

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
17 godina
mtopol kaže...

Ma dajte ljudi sta je vama, pricate bajke o dobivanju kilaze, kao u 3 mjeseca mozes dobit 6kg misicne mase, to znaci da u godinu dana mozes dobit 24kg misica, dodje mi da vristim od smjeha. Uz najbolji trening i najbolju prehranu u godinu dana (znaci 12 mjeseci) se moze maksimalno dobit 6-10 kg misicne mase, zato ljudi dajte molim vas savjetujte se s nekim trenerom ili malo procitajte neki BB forum ili nesto, i nemojte lupat bezveze gluposti. A ovo za 20 kg u 2 i pol mjeseca nezelim ni komentirati... (sta si dđepove napunio kamenjem..??)

donekle si u pravu ali dobivanje misicne mase ovisi o dosta faktora. prvo postoji onaj pocetnicki boom gdje se dobije najvise u malom vremenu. ovo 10 kg na godinu je istina(i to samo prvu godinu, drugu ce vec ic manje itd).

mnogi poznati treneri su dali svoju tezu o dobivanju misicne mase.

https://www.facebook.com/notes/marko-dr%C4%8Di%C4%87-personal-trainer/prirodni-geneti%C4%8Dki-potencijal-/219137378193796

na ovom linku mozete procitat vise o tome.

17 godina
neaktivan
mar123 kaže...
mtopol kaže...

donekle si u pravu ali dobivanje misicne mase ovisi o dosta faktora. prvo postoji onaj pocetnicki boom gdje se dobije najvise u malom vremenu. ovo 10 kg na godinu je istina(i to samo prvu godinu, drugu ce vec ic manje itd).

mnogi poznati treneri su dali svoju tezu o dobivanju misicne mase.

https://www.facebook.com/notes/marko-dr%C4%8Di%C4%87-personal-trainer/prirodni-geneti%C4%8Dki-potencijal-/219137378193796

na ovom linku mozete procitat vise o tome.

Glavno da ove izjave o 6-7kg misica u 3 mjeseca ili 20 kg misica u 2 i pol mjeseca su nerealne tvrdnje. {#}

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice