Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.117
|
čitano: 8.701.961
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Koliko vas radi ovo i koliko vas uopće može ovo..

Ovo toplo preporučam..razara trbušnjake :)

14 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
WestOne kaže...

A gle za doručak možeš jest jaja, zobene, musli i neko voće uz to, u školu uzimi sendvić sa sa punozrnatim kruhom, dimcekom(ili purecim/pilecim prsima, pecenim ili salama), stavis sira, salate, kad dodes doma jedi neko meso sa rizom, tjesteninom..., uglavnom ako oces izgubit kile onda unosi sto manje kalorija(nekih 2000), a ako se oces udebljat onda oko 2500-3000 i sto vise proteina(meso,jaja,mlijeko,sir...)

Promijenit ću si ritam malo, jer mi nije baš da si nosim u školu, jest ću prije, nije mi se problem dignuti.
Navečer ću sa voćem i pahuljicama, jogurt i to.

Nego, moj stari za doručak, sigurno već 30g. jede kruh namazan margom i domaćim pekmezom(višnja, jabuka, marelica), koliko je to dobro, s obzirom da je dosta slatko, da probam s time? 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
14 godina
neaktivan
WestOne kaže...
dombak1608 kaže...
WestOne kaže...

dosta loša prehrana, tu i tamo imas dobar obrok, ali opcenito lose.

Problem je u tome što nikad ne znam što da jedem.

A gle za doručak možeš jest jaja, zobene, musli i neko voće uz to, u školu uzimi sendvić sa sa punozrnatim kruhom, dimcekom(ili purecim/pilecim prsima, pecenim ili salama), stavis sira, salate, kad dodes doma jedi neko meso sa rizom, tjesteninom..., uglavnom ako oces izgubit kile onda unosi sto manje kalorija(nekih 2000), a ako se oces udebljat onda oko 2500-3000 i sto vise proteina(meso,jaja,mlijeko,sir...)

s obzirom na njegovu visinu i tezinu mislim da nije dovoljno 2k kalorija, dovoljan deficit je 500 kalorija manje od predviđenog za njegovo tijelo.

In absolute terms, I am the most legally persecuted man of all times, in the whole history of mankind, worldwide. Silvio Berlusconi 2009.
14 godina
neaktivan
Trustek kaže...

s obzirom na njegovu visinu i tezinu mislim da nije dovoljno 2k kalorija, dovoljan deficit je 500 kalorija manje od predviđenog za njegovo tijelo.

OVDJE sam si izračunao, kaže 2100 kcal.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
14 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...
Trustek kaže...

OVDJE sam si izračunao, kaže 2100 kcal.

to nije to, bazalni metabolizam je potrosnja energija za osnovne funkcije u tijelu. ti trebas izracunat TDEE-kalorije potrebne za ostale covjekove aktivnosti sport kretanje itd... Tvoj TDEE 3255 kcal. Znaci za mrsavit 2755 kalorija dnevno

In absolute terms, I am the most legally persecuted man of all times, in the whole history of mankind, worldwide. Silvio Berlusconi 2009.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 21:35 (Trustek).
17 godina
Rast mišića i visina
Dume trenutno ju nemam gdje radit no sad vani slazem sipku pa cu tamo, jako dobra vjezba za trbusnjake. Ja sad radim klasik trbusnjake s podignutim nogama i eksplozivno dizanje nogu, sve vise mi se pocinju isticat trbusni. Evo dole slika prije treninga danas.
15 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Da li radite trbušnjake ( odnosno određene vježbe za njih ) svaki dan, ili svaki drugi dan. Istraživao, negdje pronađem da se mogu raditi svaki dan, na drugim se kaže da je to također skupina mišića koja treba odmaranje ? Do sada sam radio svaki drugi dan.

Na muci se poznaju junaci ; Ako ne počneš, nećeš ni završit ; Bez muke nema nauke.
14 godina
neaktivan
CoLdPlay kaže...

Da li radite trbušnjake ( odnosno određene vježbe za njih ) svaki dan, ili svaki drugi dan. Istraživao, negdje pronađem da se mogu raditi svaki dan, na drugim se kaže da je to također skupina mišića koja treba odmaranje ? Do sada sam radio svaki drugi dan.

150 ujutro 100 navecer ali ih cuvam ispod sloja sala jer ih volim previse.

17 godina
neaktivan
CoLdPlay kaže...

500 trbušnjaka svaki dan. u kompletu.

Win7 je glupost ziva.....neke jako dobre igrice nemogu na njega zato sto je prenov...za nekih 2-3 god. ce bit dobro imat -Atom
16 godina
Rast mišića i visina

55 trbušnjaka svakih 2 dana

17 godina
Rast mišića i visina

80 komada na kraju svakog treninga, treniram 3 puta tjedno pon uto sri. trenutno se vise orjentiram na triceps, leda i noge.

14 godina
Rast mišića i visina

Koliko vas moze ruske zgibove? za sada ih napravim jedva 4 a inace radim 6 serija po 15 zgibova normalnih ( vec 4 mjeseca forsam zgibove ) na pocetku sam radio jedva 5 serija po 7 komada.

Peace!
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 23:12 (XVII Mini).
14 godina
neaktivan
XVII Mini kaže...

Koliko vas moze ruske zgibove? za sada ih napravim jedva 4 a inace radim 6 serija po 15 zgibova normalnih ( vec 4 mjeseca forsam zgibove ) na pocetku sam radio jedva 5 serija po 7 komada.

mogu napravit cetvrtinu ruskog zgiba, tako da mi oci prijeđu sipku i to je to, prije bih reko šestina zgiba.

13 godina
protjeran
XVII Mini kaže...

mjesec i pol dana treniranja i mogao sam ruski,mislim mogu i sad al ne treniram,kad sam poceo trenirat nisam mogao niti jedan zgib radit :D a dipseve sam mogao tek nakon 2 tjedna...

17 godina
Rast mišića i visina

s kojim si vjezbama krenuo?

13 godina
neaktivan
Trustek kaže...
Rucipe kaže...

Jel mi može netko ovdje ili u inbox napravit neki plan prehrane . Znači plan u kojem nebi gubio mišiće nego salo . I plan tjelovježbe koju mogu odrađivat kod kuće . Prehrana mi sada izgleda da ako idem ujutro u školu da jedem neki sendvić oko 10h te onda ručam što stara napravi  u 16 h i večeram neke slatkiše ili žitarice  oko 20-21 h , a ako idem polsijepodne onda jedem ujutro neke mesine sa sirom ,mlijekom i puno kruha , nemam ručak te večeram neke gluposti . Idem u školu biciklom (trkaćim ) i tako napravim svaki dan 25-30 km. 

p.s. Visok sam 185 cm i imam 89 kg :) 

izbaci navecer ugljikohidrate, izbaci bijeli kruh, tvrde sireve, vrhnja,kajmak, masne mesine-jedi govedinu piletinu i puretinu, prosurfaj malo po temi sve ti pise. Umjesto nekih umaka s zjesteninom skuhaj zelje, kelj nekakvo povrce i još pokraj toga zdjelu salate. Pij puno vode, i s obzirom koliku relacij unapravis neces imat problema. Umjesto svih ti kruhova sirnate mesine jeftinije ce ti doci kvalitetnija hrana i manje ces pojest i bit ces vise sit. I ako nemas rucak ponesi u oni plasiticnim spremnicima za hranu u skolu, svi imamo neke obaveze. Za dorucak umjesto sirnate mesine bolje ti je uzet zobene pahuljice-pakiranje kosta 5 kuna (ne cornflakes ili koje kakve fitness zitarice pune secera) i uz to skuhat 2 jaja.

Nema potrebe za izbacivanjem tih namirnica. Očito nisi čuo za fitanje makrosa. Može on jesti i najčišću prehranu gdje prethodno kupa hranu, ali ako je u suficitu dobiti će težinu. Bolje mu je da počne trenirati, brže će rezultati doći nego da samo sredi prehranu.

@dombak1608

Pročitaj ovo (fenderov post),  prilagodi količinu svojim potrebama i biti ćeš na pravom putu, uporabi ovaj kalkulator za kalorije. Iskoristi ovaj dio života gdje ti hormoni divljaju da izgradiš dosta mišića. Šteta je baciti potencijal.

13 godina
protjeran
Rast mišića i visina

@mar ak mislis na mene radio sam poluzgibove i sklekove i to je to :)

14 godina
Rast mišića i visina

Dipseve sam oduvijek mogao bez problema samo na pocetku sam dosta puta shebo rame dok mi trener nije pokazao {#}

Peace!
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

probajte posni sir iz lidla, ja ga pomješam sa smrznitim kupinama super je

13 godina
neaktivan
XVII Mini kaže...

Dipseve sam oduvijek mogao bez problema samo na pocetku sam dosta puta shebo rame dok mi trener nije pokazao {#}

Kolikod duboko ideš, ako možeš bez problem otići gdje ti je palac na istoj razini sa prsima radi to, bolje je od paralele, makar riskantnije ako nemaš dovoljno mobilnosti u ramenima.

Usto koliko visoko povlačiš na Zgibovima? Trebaš barem povući do ključne kosti, do donjih prsa optimalno sa ramenima povučenim natrag.

15 godina
neaktivan
aton kaže...

To je onaj kremasti?

16 godina
mar123 kaže...

čovječe ti za sve tražiš neku magičnu formulu,šta misliš kak je počeo radit ruske,valjda je prvo radio obične dok ih nije savladao,kad su mu postali lagani krenuo je na teže.

17 godina
crack kaže...
mar123 kaže...

čovječe ti za sve tražiš neku magičnu formulu,šta misliš kak je počeo radit ruske,valjda je prvo radio obične dok ih nije savladao,kad su mu postali lagani krenuo je na teže.

stari moj jesi ti poludio? jesam ti ja glavna zanimacija tu? jesam tebe ista pito? nisam ga uopce pito za ruske nego sam pito kako je od nula zgibova doso da ih moze radit, meni to ne treba jer ih mogu radit, vise nego ti sigurno, nego me zanima kako je covjek radio, ne pitaju ovdje svi zbog sebe nego cisto zato jer ih zanima kako drugi rade, ako ti to smeta izadi iz teme.

14 godina
neaktivan
DuMe kaže...
aton kaže...

To je onaj kremasti?

milbona {#}, jedini sir koji mi valja

14 godina
neaktivan
DuMe kaže...
aton kaže...

To je onaj kremasti?

da

16 godina
mar123 kaže...
crack kaže...
mar123 kaže...

stari moj jesi ti poludio? jesam ti ja glavna zanimacija tu? jesam tebe ista pito? nisam ga uopce pito za ruske nego sam pito kako je od nula zgibova doso da ih moze radit, meni to ne treba jer ih mogu radit, vise nego ti sigurno, nego me zanima kako je covjek radio, ne pitaju ovdje svi zbog sebe nego cisto zato jer ih zanima kako drugi rade, ako ti to smeta izadi iz teme.

pa ista stvar je i za obične zgibove ovo boldano je laž,ista stvar je sa pola ekipe tu ono npr. dume stavi slike izgleda super,i sad par ljudi e može program može ovo može ono,jbt najbolje da onda netko umjesto vas i bilda za vas.

Neznam zašto imaš potrebu bit bahat u odgovorima,šta onda ako možeš više zgibova od mene,uostalom kako znaš koliko ja mogu zgibova,u čem je poanta toga. Ne pitaš ga zbog sebe jer možeš napravit više zgibova neg ja al te zanima kako je do toga došao da može radit zgibove,i zanima te kako je on to postigao... ako možeš naptavit toliko puno zgibova šta te onda briga šta on može 5-6 serija po 15-ak.

Prije 2 tjedna si pitao za savjete i ekipa ti je pomogla i naučio si nešto od toga,sad se ponašaš koda si popio svu pamet svijeta i koda si vec 10 godina profesionalni trener.

17 godina
Rast mišića i visina
Ako se netko ponasa ko profesionalni trener to si onda ti, stalno pametujes, spustas ljudima, a po slikama nista impresivno, sto onda tu pamet ne primjenis na sebe, to me podsjeca na jednog prijatelja od mog tate koji stalno nesto pametuje oko vjezbe i prehrane a ima trbusinu i nikad misice nije vidio. I da, kao prvo zgibove ne radim u velikoj kolicini na treningu, za leda imam neke druge vjezbe a njih napravim tek tolko. Pito sam ga jer me zanima sto rade ti pocetnuci na street workoutu, zanima me i smijem ga pitat, ja tu nisam nikog ispitivo da mi radi program nego skuplajm savjete i prijedloge ostalih i tako upotpunjujem svoj program, posto mi vrlo dobro ide i s prehranom i dolazim do super rezultata znaci da je ipak vrijedilo ono svo silno ispitivanje i dosadivanje. Ako ne pitas neces znat, jbg.
15 godina
Rast mišića i visina

Da li se možda netko susreo ili koristi ovu aplikaciju za prehranu ?

17 godina
neaktivan
zagi55 kaže...

Da li se možda netko susreo ili koristi ovu aplikaciju za prehranu ?

Iskreno nisam upoznat s tom aplikacijom, al MyFitnessPal za Android il iOs je odlična stvar.

LoL EU west : citizen,ZoRz1; EU E/N: kraisch
16 godina
mar123 kaže...
Ako se netko ponasa ko profesionalni trener to si onda ti, stalno pametujes, spustas ljudima, a po slikama nista impresivno, sto onda tu pamet ne primjenis na sebe, to me podsjeca na jednog prijatelja od mog tate koji stalno nesto pametuje oko vjezbe i prehrane a ima trbusinu i nikad misice nije vidio. I da, kao prvo zgibove ne radim u velikoj kolicini na treningu, za leda imam neke druge vjezbe a njih napravim tek tolko. Pito sam ga jer me zanima sto rade ti pocetnuci na street workoutu, zanima me i smijem ga pitat, ja tu nisam nikog ispitivo da mi radi program nego skuplajm savjete i prijedloge ostalih i tako upotpunjujem svoj program, posto mi vrlo dobro ide i s prehranom i dolazim do super rezultata znaci da je ipak vrijedilo ono svo silno ispitivanje i dosadivanje. Ako ne pitas neces znat, jbg.

Ako te baš zanima,ja sam po teretanama i raznim treninzima skoro vec 10 godina(teretana od toga 2 god),prošle godine krajem 9 mjeseca sam prekinuo,pao sam na nulu,jer sam se ozljedio bio. Uglavnom treniram samo 4 mjeseca i 20 dana digo sam se za 5 kila za to vrijeme,to je čisto meso salo nula,ja sam zadovoljan zasad.

Nije problem pitati,bolje to nego da se ozljediš,bez uvrede ali zapitkuješ ekipu koja se pohvali nečim što ajmo reć prosječni čovjek ne može i ispada da tražiš neku magičnu formulu s kojom ćeš to uspjet preko noći. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice