Postoji li kakva vrsta sklekova ili neke druge vježbe koja bi se fokusirala na dio prsa bliži sredini tijela?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imam i ja ali sam vani probo, hebeno teski. na tim zgibovima se leda izrade samo tako, netreba ti nikakva sprava. sklekovima prsa i super.
Postoji li kakva vrsta sklekova ili neke druge vježbe koja bi se fokusirala na dio prsa bliži sredini tijela?
stavi ruke blize unutarnjem dijelu tijela a ne kod ramena, i polako radi, napravi 20 komada i onda minuta stanke, pa opet.
http://dreamgym.hr/dreamgym.php?lid=60
na ovoj stranici imate sve bodyweight vjezbe i opisuju vam kako se radi(neke imaju i video) i na koje misice djeluje.
Netočno, uski su za tricepse, široki su za prsa.
nisu sklekovi nijedni primarno za tricepse, svi su za prsa, procitaj na stranici koju sam linko.
Sve 5.
stavi ruke blize unutarnjem dijelu tijela a ne kod ramena, i polako radi, napravi 20 komada i onda minuta stanke, pa opet.
http://dreamgym.hr/dreamgym.php?lid=60
na ovoj stranici imate sve bodyweight vjezbe i opisuju vam kako se radi(neke imaju i video) i na koje misice djeluje.
daj odi pod sekciju zgibovi,mislim izgleda koda je napravio 50 zgibova prije ovog na videu,i sto je jos zanimljivije radi ih nepravilno.
to nisam ni pregledo, da nepravilni su, gledo sam sklekove. ali opis je tocan.
nisu sklekovi nijedni primarno za tricepse, svi su za prsa, procitaj na stranici koju sam linko.
Uski sklekovi vise formiraju triceps nego prsa.
Uski sklekovi vise formiraju triceps nego prsa.
bas sad citam na vise stranica i svugdi kazu da formira prsa, a i triceps.
Probaj napraviti uski sklek, osjetit ćeš biceps prema dolje, i triceps prema gore.
Prsa rade, naravno, ali ne toliko koliko kod širokih.
Ova stranica je očito za ku*ac, da budem prost.
Vise radi i manje citaj, pa ces znati.
ok, onda moja greska. sklekove radim samo siroke pa onda neznam iz prve ruke.
Znači da nešto krivo radiš, da.
Bože, 60 kila, pa to je stvarno malo. Trpaj se proteinima i vježbaj.
A naravno da krivo radi.
a što ja to krivo radim? i neko je spomenuo da onaj "moj" program ne funkcionira, neznam jer ga vise ne radim, nemam vremena(radio sam mjesec dana).
a ti stalno meni pametujes, prozivas me bezveze, i ova glupa tvrdnja "cijelo vrijeme ljudima ovdje tumaci da on ne prizna trening koji traje manje od sata", pa koje cijelo vrijeme? to sam jednom reko, i tog se drzim, treninzi od 20 minuta za mene nisu treninzi i bok, pa samo se zagrijavam 6-7 minuta.
relativno laganih bodywight vjezbi? mislis na skelkove, zgibove, trbusnjake i cucnjeve? to su lagane vjezbe? ok ako tako mislis, ali moji vrsnjaci te "lagane" vjezbe jedva izvode.
i ne, ne radim aerobni trening.
"pametujem" jer ispravljam. Daješ krive informacije.
Kad već surfaš znanje, umjesto da ga iskustvom stječeš, traži bolje izvore.
Pogledaj kako se radi ANAEROBNO vježbanje za dobijanje mase.
http://www.bodybuilding.com/fun/hitworkout.htm
Dakle da skratim: 8-10 ponavljanja u jednoj seriji da su opterećenja toliko velika
da je tih osam do deset OTKAZ organizma. Obavezno uz pomoćnika ako si sa teretima.
DOVOLJNO 3 puta tjedno, MAKSIMALNO 45 minuta. Težina tvog tijela od 6o kg nije dovoljna.
Ljudima su te težine zagrijavanje.
A za rad s jednom rukom ili nogom (još) nemaš snage.
ok, onda moja greska. sklekove radim samo siroke pa onda neznam iz prve ruke.
Eto, najsvježiji primjer.
Smiri Marko ipak malo entuzijazam neutemeljenog savjetovanja o svemu i svakome.
"tvoja greška" može značiti nečiju ozbiljnu ozljedu, jer se ovdje postavljaš kao autoritet a bez pokrića.
Kako da objasnim situaciju - mlađi si cca 8 godina od moje vozačke dozvole,
a ja sam se barem u tvojim godinama natjecateljski bavio gimnastikom,
pa sam, iako i iz prve ruke žuljevima i bolovima naučio o
danas rado spominjanim "bodyweight" vježbama, šutio sam i slušao iskusne.
I od tada sam se puuno (dulje od tvojeg života) naradio raznih tipova vježbi
(uključujući vojničke drillove u dvije vojske, i natjecateljske pripreme u dva sportska kluba,
plus što su mi iz tog doba ostali odlični prijatelji profesionalni treneri, vlasnici teretana, pa
čak mi je osobni doktor višestruki prvak Hrvatske u BB, da ne nabrajam dalje).
Ne ističem sad sebe, jer bilo je ovdje i ozbiljnih BB, sportaša, i inih iskusnih znalaca,
ali su jednostavno zbog vas odustali. Kao da pišu savjete u vjetar.
Nemam nikakav "pik" na tebe, samo je pomalo iritantno čitati svaki drugi tvoj "sveznalački" post bez ikakvog praktičnog iskustva,
bez kontroliranja prijašnjih postova (ljudi IMATE TRAŽILICU UNUTAR TEME, gore iznad svog profila)
temeljen isključivo na površnom surfanju po netu.
Ja shvaćam da si još zaigran, nekritičan i entuzijastičan (da ne kažem brzoplet i nestrpljiv),
ali strpljenja, "skok pa onda hop"
- prvo prođi nešto iskustva, vidi koje ćeš polučiti rezultate,
kako funkcionira vježbanje sa dodacima prehrani (famoznim wheyem, kreatinom),
kako, kojom ućestalošću i kada sa kojim tipom treninga, prehrane i odmora.
Ne možeš svijet ravnati prema svojim dečkima iz trećeg razreda srednje.
Nije u tvojim godinama prerano za masu, može se postići - ali vjerojatnija je definicija.
Evo na tu temu, možda malo inspiracije- na slikama nezaobilazni švarci u teen godinama
(sa 14 je krenuo na ozbiljan BB u teretani, sa 16 je već pobjeđivao u amaterskim natjecanjima dizanja tereta)
NHF
preuvelicavas stvari, nema potrebe za takvim pristupom. neko se mojim postom nikako nije mogo ozljedit, ja sam reko da uski sklekovi sluze za prsa vise nego za triceps a drugi forumas je reko suprotno, kako se neko moze ozljedit citajuci ove postove i radeci isto? no dobro, krenut cu sad kako si reko gore, velike tezine, 8-10 ponavljanja u seriji. nego ne shvacam jednu stvar, po tebi zgibovi i sklekovi sluze samo za zagrijavanje? pa zgibovi su ozbiljna vjezba koju ako radis dobro mozes razvit leda, a sklekovima prsa i triceps, pa naravno da oni obicni sklekovi idu "lagano", ali kad se rade oni tezi, nije bas da ih mogu puno napravit, sto znaci da se jos moze napredovat.
Zgibovima mozes dobro razvit leda ali sklekovima prs nikako a to sta su tebi ti sklekovi teski znaci samo da si jos uvijek dosta slab
Rast tijela kod čovjeka traje do 25. godine,dakle,rasti ćeš jos......A sada,ako ti je do definicije,onda radi te vježbe,dakle čučnjevi,zgibovi,trbušnjaci,sklekovi....Da bih ostvario sve to,moraš redovno vježbati,dakle,6 dana u tjednu,a nedjeljom odmaraš....Inače,ovo sam čitao i čuo od ljudi koje se bave s tim stvarima,eto,sretno ti u postizanju mišića 
tko vjezba 6 dana u tjednu? to sigurno nije potrebno. a sto onda sklekovim razvijas ako ne prsa?
sklekovima "zagrijavaš" prsa za neki ozbiljniji napor,kupi si par bucica i par ploca za par-sto kuna i bit ce ti dobro neko vrijeme.
imam bucice, koje vjezbe da radim?
benc sa bucicama,nabavi neku klupu,dasku bilosta da mozes lec na to i nesmetano radit benc,i deri samo,to sta si dosad radio za prsa s tim se mos zagrijat prije.
koja tezina?
najtezi uteg koji imam je od 2.5 kg.
To ti je debelo premalo za išta ozbiljnije...
daj kupi si par utega ono,ulozi nesto malo novaca,isplatit ce ti se,sta ces od 2.5 kg -.-'
Sa 2.5kg nemaš ništa. Kupiš 2 bučice po 8-10 KG i to je za početak dosta.
Ovako nešto:
http://www.njuskalo.hr/fitness-oprema/utezi-bucice-2x10kg-oglas-6275732
Da se može podešavati težina. Ili se odluči za šipku i onda kasnije kupovati još ploča.
Sa 2.5kg nemaš ništa. Kupiš 2 bučice po 8-10 KG i to je za početak dosta.
Ovako nešto:
http://www.njuskalo.hr/fitness-oprema/utezi-bucice-2x10kg-oglas-6275732
Da se može podešavati težina. Ili se odluči za šipku i onda kasnije kupovati još ploča.
cak i solidna cijena,isplati se to uzet jos ako si kupi dodatne ploce moze ih stavljat na to.
puno premalo za pocetak bar dvije po 7.5 al za cas ce ti to bit premalo ako ti i sad vec nije jel to je otprilike ko obicni sklekovi
Upisi teretanu, ovako nista neces postic. Nista. I guglaj starting strength. Ali neces to napravit, jer si prelijen xD. Pa dzaba pisem. I takva je situacija s 90% zeljnih mase snage blabla.
pa nemam ja one fiksne bucice, imam one dvije sipke male gdje meces utege. imam utege od po 0.5 kg, 1,25 kg i 2.5 kg. jel bi 5 kg onda bilo dosta da kupim?
edit: i da, necu upisivat teretanu, mislim da se moze nesto i doma napravit uz utege i ove bodywight vjezbe. netreba bas sve ic radit na sprave.