Wireless LAN bez Interneta - kako?

poruka: 48
|
čitano: 7.564
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Wireless LAN bez Interneta - kako???
Shokre kaže...

o jeste komplicirani. Koji od vas ima laptop? odi kod njega, uzmi lap, crosslink kabel i game on ! ! !

Dobar si, ali nije to to, nije to to

15 godina
neaktivan
Wireless LAN bez Interneta - kako???

na većini routera koje dijele operateri se možeš ulogirati samo kao user, i samim time je lockano 90% naprednih opcija.

trebao bi početi od toga, koji router ti kolega ima?

ako netko ima sličan/isti može pogledati kaj bi se moglo napravit..

u najgorem slučaju napravite ad-hoc mrežu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
roko121roko kaže...
Borna007 kaže...

spoji se rucno koristeci samo ip adresu i mask, znaci bez dnsa i gatewaya i to je to :) imat cete lan mrezu ali ti neces imati internet

To sam mu ja rekao, samo ne sluša :P

bih ja vas poslušao ali ne ide to na taj način. Ne možeš tako, barem ne na win 7, ne možeš promijenit ip adresu kad nije ta linija slobodna za pisanje (crna je).

uhhh što bih dao da sam profesionalni hacker

14 godina
neaktivan
nine kaže...

na većini routera koje dijele operateri se možeš ulogirati samo kao user, i samim time je lockano 90% naprednih opcija.

trebao bi početi od toga, koji router ti kolega ima?

ako netko ima sličan/isti može pogledati kaj bi se moglo napravit..

u najgorem slučaju napravite ad-hoc mrežu.

U najgorem slučaju će i biti ad hoc mreža. lega ima Siemens gigaset  se555

16 godina
Nek stavi mac address filter u ruteru...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
16 godina
moderator
andy12345678 kaže...
roko121roko kaže...
Borna007 kaže...

spoji se rucno koristeci samo ip adresu i mask, znaci bez dnsa i gatewaya i to je to :) imat cete lan mrezu ali ti neces imati internet

bih ja vas poslušao ali ne ide to na taj način. Ne možeš tako, barem ne na win 7, ne možeš promijenit ip adresu kad nije ta linija slobodna za pisanje (crna je).

ne ide ili neznaš? pitanje je sad...

klikni na use the following IP address i onda ćeš moć promijenit

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Ne da mi se objašnjavat pročitaj gore, zašto ne

14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
andy12345678 kaže...
roko121roko kaže...
Borna007 kaže...

ne ide ili neznaš? pitanje je sad...

klikni na use the following IP address i onda ćeš moć promijenit

Baš ne ide, kad kliknem na to ne promjeni se u polje za pisanje. inače bih

15 godina
neaktivan

jbg nemam siemensa pa ti ne mogu pomoći.

naravno ono što je netko naveo da se adrese ručno upišu bez DNS-a stoji, ali da bi dobio internet samo opet treba upisati bilo koji DNS ili prebaciti na automatsko prikupljanje adresa (DHCP), tako da to kolegi ziher nebi pasalo :)

mislim da kolega želi da se internet locka na razini routera

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 15:16 (nine).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
andy12345678 kaže...
roko121roko kaže...
Borna007 kaže...

Ja imam Win 7 i namjestio sam si custom static IP adress. Ima mali milijun tutoriala na internetu o port forwardu, IP adresama, DNS-ovima, svega i svačega... google is your friend

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo.
16 godina
andy12345678 kaže...
Mitch kaže...

Ne da mi se objašnjavat pročitaj gore, zašto ne

WTF ?

Pa ja imam uber lockani t-comov siemens, i dalje mogu stavit mac address filter opciju ?

Nek vidi tvoju MAC adresu, i nek je doda u filter, stavi da nemreš na net i to je to...ako nema drugog načina nek napravi adhoc, ili odeš kod njega crosslink u ruter i gejm on...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. 3.8.2011. godine, u 11:41, napisao sam svoj 10.000-ti post.
17 godina
neaktivan

Najlakše ti je da kod sebe u postavkama mrežne (TCP/IPv4) samo postaviš iP adrese. Ja sam to riješio ovako. IP adrese koje su upisane kod mene ne MORAJU nužno odgovarati IP range-u njegovog routera, ali u 90% slučajeva (ako nije mijenjao IP na routeru) T-Comovih routera ove postavke bi trebale radit.

postavke postavke
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kao prvo, pola vas baljezgate oko MAC filtera a očito bezveze. Razlog je vrlo jednostavan. Ako susjed upali MAC Adress filter, onda se željeni korisnik NEĆE uopće moći spojiti na WLAN i samim time nema ni wlana ni interneta. Ako ga "pusti" kroz MAC filter, onda će automatski imati i internet i wlan. Dakle u samome uređaju NIJE moguće iskonfigurirati jedno bez drugoga. Isto vrijedi i za WPA keyeve i ostale bedastoće.

Jedini način da se to softwareski odradi je da se vi povežete u AdHoc, samo nisam siguran koliko će vam to biti stabilno s obzirom na vašu udaljenost, pozicije zidova i slično. Drugi način, koji bi zahtijevao određenu investiciju ali je definitivno daleko kvalitetniji i sigurno će dati bolji signal, je da ti i susjed pola - pola kupite nekakvu mikrotikovu WLAN mrežnu karticu, koja sadrži opcije podešavanja koje vama trebaju. U tom slučaju na modemu se ugasi WLAN, on se poveže preko lan kabla na mikrotik WLAN karticu i u njenom sučelju se preko ftp-a ili webadmina podesi da propušta internet koji dobija s modema na njegovu ip adresu, a ne na tvoju i to je to.

U toj Mikrotik kombinaciji radi slijedeće: ti i susjed imate wlan konekciju i umreženi ste, a on ne mora ištekavati modem iz DSL linije te ima internet cijelo vrijeme, dok ga ti nemaš osim ako ti ga on ne odluči pustiti u samoj konfiguraciji kartice (što bi ubilo potrebu za tom investicijom)

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2011 23:44 (nCh!).
16 godina
neaktivan
nCh! kaže...

Jedini način da se to softwareski odradi je da se vi povežete u AdHoc,..

Da je jedini način - nije. Da je tema prepuna bisera - je..

Nemam taj se555, ali vidim da ima traffic control za internet konekciju. Ne vidim zašto ne bi funkcionirala varijanta određenoj mac adresi dati 0 vremena pristupa i 0 MB volume limit za internet konekciju. Mislim da bi dobio upravo to se traži mreža - bez neta za tog korisnika.

A ako baš želi ulagati, load balancing se može napraviti na više načina..

15 godina
bed kaže...
nCh! kaže...

Nemam taj se555, ali vidim da ima traffic control za internet konekciju. Ne vidim zašto ne bi funkcionirala varijanta određenoj mac adresi dati 0 vremena pristupa i 0 MB volume limit za internet konekciju. Mislim da bi dobio upravo to se traži mreža - bez neta za tog korisnika.

koliko ja znam neke opcije t-com je zakljucao 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
bed kaže...
nCh! kaže...

Dugo nisam radio sa Siemensima SE515 i SE555, ali ne sjećam se da se na mac adresi mogao podešavati volume limit na dotičnome uređaju. Doduše nemam ga kod sebe pa ne mogu provjeriti. Ako griješim, neka me netko slobodno ispravi.

14 godina
neaktivan
Re: Wireless LAN bez INTERNETA KAKO ???

Tko je reko da nemam internet??? On samo ne želi da se ja spajam na njegov.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Wireless LAN bez Interneta - kako?

Volio bih LOCK teme zato što se biseri javljaju, ako ne znate riješenje ne spamajte, HVALA ONIMA koji su imali dobre odgovore, ali čini se da je u nečemu problem a i ne da mi se više s time zezati, tako da ćemo igrati preko tunnglea ili hamachija. To barem radi ako ništa

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice