Gigabit Ethernet - lokalno na 1000 -10000 Mbps-a

poruka: 9
|
čitano: 5.379
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Gigabit Ethernet - lokalno na 1000 - 10000 Mbps-a
pitanje

Imam jedan problem, kada sam spojen na internet preko routera i sl. sa više ili jednim računalom lokalna brzina konekcije do routera odnosno do PC-a je samo 100 Mbps-a.
No, kako mogu to povečati? Pošto se radi o dva PC-a, jedan je torrent PC koji je uključen 24/7, a drugi je normalan moj PC, te kada nekaj skinem, onda bi želio da to prebacim na ovaj jači sa više diskova PC, no to je praktićki nemoguće jer samo prebacivanje sa samo 100 Mbps-a je nezamislivo i traje godinama!
Dali spojiti privremeno (dok se niš ne skida) sa kablovima Crossover Patch ili ne?
Jeli to ovisi o tome što mi se neće spojiti na više od 100 Mbps-a ili?
A koliko sam vidio sve nove matične podržavaju 10000 Mbps-a brzine prijenosa preko Gigabit Etherneta, te tako i Mrežne PCI kartice...
I jeli znate još neku drugu opciju za takve prebacivanje fileova, a da nije Gigabit Ethernet ili optika koja je pri maloj udaljenosti ista ko i Ethernet...
Udaljenost od PC-a do PC-a je mala! Tako da to nije problem!
Hvala na svim odgovorima! ;)

Ako je bila već slična ili ista tema, moja velika isprika, no sl. teme nisam našao na forumu, pa sa bio primoren otvoriti novu... ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Gigabit Ethernet - lokalno na 1000 - 10000 Mbp

Koji kabel koristiš, Cat5 , Cat5e ili Cat6?  Cat6 se preporučuje za gigabitni lan..

Što se tiče alternative, ima High Speed USB kabel: http://www.riffs.com/electronics/10787420/details/

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
RE: Gigabit Ethernet - lokalno na 1000 - 10000 Mbp
autorov komentar

Ma evo baš sam sa starim razgovarao i kaže da je ipak do toga što mi je mrežni Hub preko kojeg su PC-i spojeni 100Mbit-a, a ne više...

No kada sam išao probati spojiti sa Crossover kablom, nekaj nije išlo, odnosno jedan PC je prepoznao drugi, ali obratno ništa... :P

Ili ću nabaviti neki Gigabitni router odnosno Hub ili ću nabaviti na oba onu dual Gigabit karticu, ili ću srediti da radi preko Crossovera, a do onda prebacujem na prenosni disk pa na PC... :P

I da, zanima me koliko košta taj High speed USB kabl za prebacivanje Fileova sa jednog PC-a na drugi, odnosno kao Crossover Patch kabl?

I jeli toga ima kod nas? Te koja je njegova brzina prijenosa? I jeli se to isplati? Te koliko mu smije biti dužina kabla???

EDIT: odnosno, jeli je to ovo?

http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=7500000430

ili

http://www.chipoteka.hr/www_new/modules/moduli/shop/product.php?sifra=7500000199

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.8.2008 0:58 (SilentDark).
17 godina
neaktivan
autorov komentar

BUMP :P

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Gigabit Ethernet - lokalno na 1000 -10000 Mbps

Prvo:

Ne prvo ne razumijem cemu BUMP na temu koja je zapoceta prije 1h i 30 min.? Kontas da ce ti neko u 01:23 h reci neki magicni trik, da bi mogao u par sekundi prenijeti par giga preko mreze?

Drugo:

Ti to prenosis petabajte pa proces traje godinama?

http://www.t1shopper.com/tools/calculate/downloadcalculator.php - Na ovoj stranici imas kalkulator koji racuna koliko treba vremena da preneses odredjenu kolicinu podataka, naravno ovo vrijedi za idealne uslove, u stvarnom svijetu uvijek ce trebati vise vremena. U Windowsima kad pocinje proces kopiranja uvijek ne pise tacan vremenski iznos, obicno tek nakon minute ce se pojaviti priblizno tacan iznos minuta potrebnih do zavrsetka. Opet ova brojka nije nesto precizna, ali je mnogo preciznija nego na pocetku procesa.

17 godina
neaktivan

Ako ti je bitno da se to što prije prenese na drugi komp i imas tone toga za prebacivati onda razmisli o eksternom disku kojeg bi spajao preko eSATA. Tu je brzina ogranicena brzinom HDDa, tako da brze od toge nebi ni mogao postići.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

OMG

PRVO: Da prebacujem tu i tamo kada se downloada oko 10-50GB fileova...

DRUGO: Imam vanjski disk koji ima napajanje, no stvar je u tome da je to više ko storage, i nemrem ga svako malo odfuravati do drugog PC-a, te je tako taj HDD spojen po volji sa jednim USB kablom od 5m do onog drugog PC-a, ali to mi ne odgovara, jer moram paliti HDD i prebacivati na njega pa na PC...

Tako da tretnutno ću ostati na tome, a kasnije idem u nabavku nećeg jačeg, odnosno Gigabitnog routera odnosno Huba, na kojeg će biti spojena oko 6 računala... A za sada je ovo dobro...

Kaj se mene tiće može LOCK ove Teme!!! ;) 

Fala na odgovorima ;)

15 godina
neaktivan

Pozdrav evo imam ja par pitanja u vezi Gigabit LAN-a.

Htio bih si za doma slozit mrežu u kući ali Gigabtnu. Pošto sam vidio da gigabitni ruteri koštaju zbilja puno a vec i imam 10/100 ruter zanima me ova situacija dali je moguca.

Kuip switch Gigabitni (oko 250kn 5*portni) i na njega spojim sve sto imam Gigabitno i na njega također spojim 10/100 ruter radi interneta, WiFi-a i DHCPa.

Zanima me dali će ono sto je Gigabitno zbilja komunicirat gigabitno međusobno a ostalo što nije gigabitno komunicirat na 10/100 sa gigabitnim ili je bas potreban gigabitni ruter za takvu komunikaciju.

Nisam htio otvarat novi forum jel mi se ovaj naslov cinio prikladnim za to.

Zahvaljujem se unaprijed na pomoći

Podrav Bugu i svim forumašima

0 0 hvala 0
16 godina
raf kaže...

Ako ti je bitno da se to što prije prenese na drugi komp i imas tone toga za prebacivati onda razmisli o eksternom disku kojeg bi spajao preko eSATA. Tu je brzina ogranicena brzinom HDDa, tako da brze od toge nebi ni mogao postići.

-točno, osim mogućeg utjecaja kontrolera, jer su često (jeftikaneri) napravljeni tako da nema bitne razlike između USB-eSATA-FW-LAN konekcije, tako da brzina externog diska nemora biti prema očekivanom, u ovom slučaju eSATA 60-70MBs... -češće je cca 20-30MBs. Kome je to potrebno, obavezno treba provjeriti teh.spec. ili neki review....

munge kaže...

Zanima me dali će ono sto je Gigabitno zbilja komunicirat gigabitno međusobno a ostalo što nije gigabitno komunicirat na 10/100 sa gigabitnim ili je bas potreban gigabitni ruter za takvu komunikaciju.

-hoće.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.5.2010 10:09 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice