možda imaš verziju bez 8750
Zasto mi ocitava 8650 graficku,a ne 8750? Driveri su zadnji s amdove stranice..
Koji je točno model i gdje ti očitava 8650 ?
na njemu pise 8750,i na crvenoj naljepnici i na specifikacijama..
A gdje piše 8650?
Koristio sam TechPowerUp program(netko je vec dao screenshotove na kojima pise da je 8750) i on ocita graficku kao 8650..
Screenshootat cu sutra sve,jer trenutno nisam na tom laptopu,pa se nadam da ces i moc tocno rec.Hvala :)
Evo stavio sam i sliku da se možš birati.
Pomoć,
imam problem oko drivera (pretpostavljam) za grafiku za ovaj v5-552, a8-5557m, s hd 8550g, 8 gb, win 8.1 ažuriran, ukratko sve moguće verzije drivera probane i kada pokušavam pokrenut npr autocad 2015, 2013, 2014 (koji bi ovaj comp trebao pokretat) ili evo zadnje sketchup 2014 uvijek baca na onaj plavi ekran (memdump i ostalo) i restarta se, a onda maknem drivere (iliti grafčku) iz device managera i stavi se onaj defaultwin driver ili tako nešt i tada pokreće programe....., uglavnom igre nisam probao ali sam testirao grafu preko onog futuremarka i to je prolazilo!?
Laptop je testiran i kao hardware je ok tako...,
ako ima ko kakva slična iskustva bio bi zahvalan na pomoći!
hvala
Pomoć,
imam problem oko drivera (pretpostavljam) za grafiku za ovaj v5-552, a8-5557m, s hd 8550g, 8 gb, win 8.1 ažuriran, ukratko sve moguće verzije drivera probane i kada pokušavam pokrenut npr autocad 2015, 2013, 2014 (koji bi ovaj comp trebao pokretat) ili evo zadnje sketchup 2014 uvijek baca na onaj plavi ekran (memdump i ostalo) i restarta se, a onda maknem drivere (iliti grafčku) iz device managera i stavi se onaj defaultwin driver ili tako nešt i tada pokreće programe....., uglavnom igre nisam probao ali sam testirao grafu preko onog futuremarka i to je prolazilo!?
Laptop je testiran i kao hardware je ok tako...,
ako ima ko kakva slična iskustva bio bi zahvalan na pomoći!
hvala
Probaj vidjeti što ti kaže plavi ekran da ne valja.
Zahvaljujem na odgovoru,
stalno je ista poruka (slika u prilogu) i nakon iste uredno se restarta i to je to, samo još da napomenem da ostale stvari ok rade, znači office, web, čak i ove igre asfalt 8 ili tako nešto a i zanimljivo da stari autocad 2010 radi ok ali samo 2d crtanje i čim se pokrene 3d crtanje u programu krahira u isti plavi ekran.
A i win sam reinstaliral...
LP
Službenih drivera nema na Acerovoj stranici, ali možeš skinuti direktno od proizvođača.
Službenih drivera nema na Acerovoj stranici, ali možeš skinuti direktno od proizvođača.
na acer stranici skine samo audio drivere da povuče dolby a na amd najnoviji mobile ccc i sve radi ko puška... ja jučer tako sve napravia ide bf 4 ko zmaj
Pozdrav Ekipa!
Narucio sam doticni laptop i trebao bi mi stici sutra. Zanima me da li mi se isplati uzeti produzenje garancije na tri godine za 360 kuna? Imam jos jedno pitanje, kako se vrte igre na tom laptopu? Ponekad odigram neki naslov ali nista pretjerano, kako ce mi ici u usporedbi sa mojim kompjuterom koji imam: i3, 4gb rama i gtx 550ti
ako je tu negdje razmisljam da prodam pc pa da si samo ostavim laptop jer nemam potrebe za oboje.
Jamstvo si mozes produljiti dok got ti ne krene zadnji mjesec redovne garancije. Tako je u Hrv. gtx 550 ti je daleko bolja od 8750m - ugrubo link Ako ti je bitna prenosivost otkazi kupovinu laptopa jer za te pare mozes slozit daleko bolji PC za igranje i od ovog kojeg imas i od laptopa.
Ne treba mi za igranje pc nego sam htio cisto informativno informaciju. Laptop mi treba zbog posla...a nista pc cu ostavit pa cu na njemu ponekad sta odgirati. Hvala u svakom slucaju :)
Nist nist, preleti malo ovu temu pa ces vidjet da mozes dost puno igrica igrat, samo detalji naravno nece bit na onom nivou na kojem bi mogli sa novim kompom ili grafom koju imas na PC-u.
Pozdrav Ekipa!
Narucio sam doticni laptop i trebao bi mi stici sutra. Zanima me da li mi se isplati uzeti produzenje garancije na tri godine za 360 kuna? Imam jos jedno pitanje, kako se vrte igre na tom laptopu? Ponekad odigram neki naslov ali nista pretjerano, kako ce mi ici u usporedbi sa mojim kompjuterom koji imam: i3, 4gb rama i gtx 550ti
ako je tu negdje razmisljam da prodam pc pa da si samo ostavim laptop jer nemam potrebe za oboje.
Produlji, isplati se, što se tiče igranja sve ide bez problema.... i obavezno šta god radio kupi ventilator.... OBAVEZNO !!!!!
Pozdrav Ekipa!
Produlji, isplati se, što se tiče igranja sve ide bez problema.... i obavezno šta god radio kupi ventilator.... OBAVEZNO !!!!!
Ok, hvala na informacijama. Uzet cu sutra i ventilator.
Samo da se pohvalim i kazem da mi je stigao doticni laptop jos u sub ali nisam imao vremena za forum. Mogu reci da sam prezadovaljan sa kupovinom. Laptop je strasno brz, sistem se jako jako brze dize (inace sam dobio i original windows 8.1 koji mi se prije nije svidao ali moram priznati da je dobar kad se covjek malo privikne i kad se nastima kako treba...instalirao sam classicshell tako da imam i pravi start) sto se tice igrica nisam imao bas vremena za testirati ali sam kratko probao battlefiled 4 i moram priznati da na med/high ide bez ikakvog trzanja, bolje nego na mom racunaru koji ima i3, 4gb rama i gtx 550ti. Nisam stigao kupiti hladnjak ali to cu od prve slj. plate :D drajvere sam instalirao sa dvd-a koji sam dobio uz laptop i sve radi bez ikakvih problema. Ako imate nekih prijedloga kako da jos bolje podesim laptop da radi jos brze i bolje samo pisite :D hvala jos jednom svima na prijedlozima i pomoci.
Koji to i3 imas? Za battlefield 4 je pozeljno imati 8gb rama sto taj laptop ima, a tvoj komp ne. Isto tako je za tu igru pozeljno imat pristojan 4-jezgreni procesor sto taj AMD u laptopu je, a za i3 u tvom kompu neznam kojeg imas, neki dosta star? Sama gtx550ti u kompu je sigurno jaca nego 8750m + grafa u amd procu, samo je pitanje koliko ju taj i3 proc gura i koliko ti manjak rama koci performanse za bf4.
Koji to i3 imas? Za battlefield 4 je pozeljno imati 8gb rama sto taj laptop ima, a tvoj komp ne. Isto tako je za tu igru pozeljno imat pristojan 4-jezgreni procesor sto taj AMD u laptopu je, a za i3 u tvom kompu neznam kojeg imas, neki dosta star? Sama gtx550ti u kompu je sigurno jaca nego 8750m + grafa u amd procu, samo je pitanje koliko ju taj i3 proc gura i koliko ti manjak rama koci performanse za bf4.
ja na ovom laptopu igran bf4, i ne isplati se u početku dok sam igrao bf3 moglo se a četvorka nakon nekog vrimena počne nervirat kad laga stalno....
EDIT: ram nema nikakve veze, i 4 je dosta meni ga nikad ne troši preko 35 posto, procesor je uvik na 100% to je glavni problem....
Navodno ima veze, al nema veze. 35% je velika potrosnja rama dok se igra nest, al nisam siguran. Btw. pricas li to za MP ili single plejer. Jesi probao smanjit postavke, detalje, AA, nest?
U racunaru mi je i3 2120...sad koliko on mozda koci ili ne koci gtx 550ti stvarno ne znam. Ne znam za lag nakon nekog vremena jer nisam igrao duze od pola sata. Nije neka velika razlika ali se u odredenim situacijama primjeti. Mjesta sa vise ekplozija i sl ugodnije ide na laptopu. Dobro, moram priznati da mi je rezolucija na kompjuteru veca nego na laptopu tako da to sigurno utjece na performanse 1600 x 900...ali sveukupni rad na laptopu je brzi i ugodniji. Danas poslije posla idem po cooler pa cu bacit koju duzu partiju igrica, vidjet cu da li ce se pojaviti lag nakon duzeg igranja.
kk :) Idi na TT 23 lx ak ces kupovat u onom ducanu, ako ne onda probaj notepal x3, xl, u3
Navodno ima veze, al nema veze. 35% je velika potrosnja rama dok se igra nest, al nisam siguran. Btw. pricas li to za MP ili single plejer. Jesi probao smanjit postavke, detalje, AA, nest?
MP, ali ni SP nije baš krasan..... igram od božića i sad kad sam napokon uhvatio ruku, jer sam cjeli život igrao na xbox, sad mi smeta loša grafika trokavanja i ostala . tako da samo se bf neisplati igrat na laptopu ali sve ostalo ide kao pjesma....
Ekipa imam jedan potencijalni problem sa ovim laptopom. Naime koristim ga nesto krace od mjeces dana i primjetio sam da mi donji dio displeja, onaj dio iznad acer logoa nije zalijepljen za plastiku. Citavom sirinom ga je moguce odvojiti od plastike i onda se isto nastavlja po cenitimetar na obe strane po visini displeja, prakticno mogu vidjeti dno displeja unutar te plastike....ostatak displeja je uredno zalijepljen. Da li je to slucaj kod vas? Sta da radim, da ga nosim na reklamaciju ili?? Ipak je lapotop poprilicno dosta novaca i htio bi da je savrsen za novce koje sam platio
Ekipa imam jedan potencijalni problem sa ovim laptopom. Naime koristim ga nesto krace od mjeces dana i primjetio sam da mi donji dio displeja, onaj dio iznad acer logoa nije zalijepljen za plastiku. Citavom sirinom ga je moguce odvojiti od plastike i onda se isto nastavlja po cenitimetar na obe strane po visini displeja, prakticno mogu vidjeti dno displeja unutar te plastike....ostatak displeja je uredno zalijepljen. Da li je to slucaj kod vas? Sta da radim, da ga nosim na reklamaciju ili?? Ipak je lapotop poprilicno dosta novaca i htio bi da je savrsen za novce koje sam platio
Sad neznam kak je konkretno kod tvog modela, ali ta plastika se obicno ne ljepi, jer onda bi bila nocna mora u slučaju kvara mjenjati panel, nego se ta plastika stisne pomoču nekakvih zakački. Pretpostavljam da su ti se nekak otkačili plastični zakačci i samo bi trebalo lagano stisnuti da štrocne i vrati se na mjesto. Ako te strah to samoga napravit, odnesi u servis.
Link na Service Manual - strana 117 ti se tice rastavljanja kompletnog kucista ekrana.