Acer Aspire V5-552G - Review

poruka: 211
|
čitano: 73.907
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Acer Aspire V5-552G - Review

Nema veze instalirao sam windows 7. Hvala. Znaš možda kako Internet uključiti

11 godina
neaktivan
pplaystationn33 kaže...

Nema veze instalirao sam windows 7. Hvala. Znaš možda kako Internet uključiti

Instaliraj drivere ! 

Imaš sve u prvom postu ! 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
13 godina
neaktivan

Dali to moram prvo na neki drugi komp skinuti pa onda na ovom instalirati ili ?

11 godina
neaktivan

Ako nemaš internet na aceru, onda je logično da skineš ne neki drugi uređaj , prebaciš na acer i instaliraš !

1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

E tu je problem što nemam drugi laptop ili komp. Ništa probat ću skinuti ove drivere na mobitel pa prebaciti.

11 godina
neaktivan

Trebao si ga prilikom instaliranja spojiti ethernet kabelom i nebi imao problema !

Probaj to što si rekao .

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

meni na win 7 64bit radi sa ovim driverom

Acer.1.5.2904.19458_AVC120510-01

17 godina
neaktivan

Krivo sam posta ovaj gornji odgovor to je trebalo biti odgovor za Toxica koji je pitao za cameru.

ja imam Acer aspire V5-552 i instalirane windows 7 64 bit i sve mi radi.

za bluetooth sam koristio ove drivere Bluetooth_Broadcom_6.5.1.2501_W7x64W7x86_A skinute sa acerove stranice ali od modela dva tri prije ovog, znaci ne one sluzbene sto daju za ovaj laptop jer ti sluzbeni se lipo instaliraju ali nemogu nikakav uredjaj pronaci.

za kameru sam instalira ovaj gore navedeni pa ko to nije rijesija neka prova meni radi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 13:25 (remote).
14 godina
protjeran
pplaystationn33 kaže...

I onda mi se pojavi root@localhost i ne znam što trebam upisati

netrebaš ništa pisati, to je Linux bez GUIa i nema sučelje. Instaliraj OS.

TheMenstalist kaže...
pplaystationn33 kaže...

I onda mi se pojavi root@localhost i ne znam što trebam upisati

Jesi sve podesio u BIOSU?

Bit će da nije, njemu pokreće Linux bez GUIa

14 godina
neaktivan

Pozdrav! 
Ima li netko problem sa Bluetoothom na spomenutom laptopu ACER V5-552G?? Stvaio sam win 8.1, napravio 1 update, registrirao windowse i skinuo drivere za bluetooth sa acerove stranice no ne radi... Tj on ga ocita, i spojm uredaje, ali ne mogu slati niti primati datoteke... Prije sam mogao tj imao opciju u desnom uglu dolje, desni klik na ikonu bluetootha i odabrati SEND ili RECEIVE FILE i to je to, no sada vise toga nema... ima li netko slican pproblem??

Hvala unaprijed! 

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.3.2014 18:43 (mp9).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav :)

Gledam ovih dana uzet laptop.

I bas sam na taj acer bacio oko. Zanima me jel taj procesor 5757m bolji od intel core i5?

I na toj 8750 grafici oce vrtit gta iv i slicne igre..?.

Laptop mi prvenstveno treba radi grafickog dizajna, posla, dizajna web stranica i sl. I jako mi je bitno da nesteka i da mogu vrtit vise stvari od jednom...

Ili bi uzo nesto tipa: lenovo ideapad z510 6gb ram gt740 2gb i5 4200m... Ili sl ili dali neko ima nes pametnije za preporucit?

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina

Da nabacim i ja svoje dojmove...

uglavnom sam prezadovoljan, zvuk je odičan obzirom da se radi o praktički low budget laptopu, tochpad i nije toliko loš koliko sam očekivao po pričama forumaša (iako ga koristim samo za silu kad miš nije pri ruci), čini mi se da je netko spominjao da je kućište od metala (prije bi rekao da je presvučena plastika), tipkovnica osrednja, ekran osrednji (nekoako mi izgleda osjetljiv, uvija se na najmanji dodir) ...

osobno meni fali optički pogon ali riješit ćemo to externom verzijom a i moram se pomirit kompromisom ipak je uređaj ispod 1" debljine....

HW je odličan obzirom na cijenu uređaja, tu nemam kaj pisat manje više se sve zna, temperature mi za sad nisu prelazile 70-ak stupnjeva(čini se da ovi dual fanovi solidno odrađuju posao) bez cooling pada, kad se dočepam jednog budem i to istestirao i dopisao....

OS, probao sam prvo sa win 7 i nije to bilo to,sve dok se nisam prisilio na win 8.1 kojeg sam do sada uspješno izbjegavao...

Što se gaminga tiče isprobao sam:

wot - standard postavke - sve max - ovisno o mapi, gužvi i ostalom  od igrivih 30-ak fps pa sve do 80

- improved bez AA - sve max - od neigrivih 15-ak fps-a pa do nekih 30-ak

cod4mw sve max sa AA, bez ikakvih zatrzavanja

BF4 sp - medium - radi odlično, glatko bez ikakvog trzanja

- high - dalo bi se igrat, ali nije to - to

- ultra - iako je eye candy - mogu reći da je neigrivo

što mi se nije svidjelo: čini mi se da je disk malo pobučan (možda je to do mog primjerka) bumo vidjeli, kao što sam prije naveo nedostatak optike, nakkon flasha biosa nije se htjeo više bootat u w8 nije htjeo ni repair napravit, već sam morao ponovno iinstalirati OS, sva sreća da nisu stavili sve usb 3.0 utore jer mi nije htjeo instalirat OS dok je stick bio u tom utoru.

također vidio sam da je netko spominjao drivere za chipset, međutim iste nisam nigdje pronašao pa ako može link za iste

Na kraju mislim da je uređaj jako dobra kupnja u tom cjenovnom razredu, birao sam između njega, G510 i Asus X550VB, i nekako me povukao taj dual card jer volim i zaigrat i punokrvni qc...

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 9:00 (Checola).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Drago mi je da je netko napisao svoje dojmove, a ne samo ja !

Ja sam touchpad malo konfigurirao i sada je OK, a ekran se uvija, ali ništa pretjerano.

Moj disk nije bučan, moram si i ja nabaviti dobar cooling pad pa ću ga istestirati .

Igre koje sam ja do sada igrao ( Nisam mjerio FPS )

GTA IV - Sve High postavke ( zadnji patch ) - radi odlično

Sleeping dogs - Medium - High - radi jako dobro

Euro truck simulator - High - radi odlično

I ne mogu se više sjetiti .

LP!
:)

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2014 11:49 (TheMenstalist).

0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Checola kaže...

Da nabacim i ja svoje dojmove...

uglavnom sam prezadovoljan, zvuk je odičan obzirom da se radi o praktički low budget laptopu, tochpad i nije toliko loš koliko sam očekivao po pričama forumaša (iako ga koristim samo za silu kad miš nije pri ruci), čini mi se da je netko spominjao da je kućište od metala (prije bi rekao da je presvučena plastika), tipkovnica osrednja, ekran osrednji (nekoako mi izgleda osjetljiv, uvija se na najmanji dodir) ...

osobno meni fali optički pogon ali riješit ćemo to externom verzijom a i moram se pomirit kompromisom ipak je uređaj ispod 1" debljine....

HW je odličan obzirom na cijenu uređaja, tu nemam kaj pisat manje više se sve zna, temperature mi za sad nisu prelazile 70-ak stupnjeva(čini se da ovi dual fanovi solidno odrađuju posao) bez cooling pada, kad se dočepam jednog budem i to istestirao i dopisao....

OS, probao sam prvo sa win 7 i nije to bilo to,sve dok se nisam prisilio na win 8.1 kojeg sam do sada uspješno izbjegavao...

Što se gaminga tiče isprobao sam:

wot - standard postavke - sve max - ovisno o mapi, gužvi i ostalom  od igrivih 30-ak fps pa sve do 80

- improved bez AA - sve max - od neigrivih 15-ak fps-a pa do nekih 30-ak

cod4mw sve max sa AA, bez ikakvih zatrzavanja

što mi se nije svidjelo: čini mi se da je disk malo pobučan (možda je to do mog primjerka) bumo vidjeli, kao što sam prije naveo nedostatak optike, nakkon flasha biosa nije se htjeo više bootat u w8 nije htjeo ni repair napravit, već sam morao ponovno iinstalirati OS, sva sreća da nisu stavili sve usb 3.0 utore jer mi nije htjeo instalirat OS dok je stick bio u tom utoru.

također vidio sam da je netko spominjao drivere za chipset, međutim iste nisam nigdje pronašao pa ako može link za iste

Na kraju mislim da je uređaj jako dobra kupnja u tom cjenovnom razredu, birao sam između njega, G510 i Asus X550VB, i nekako me povukao taj dual card jer volim i zaigrat i punokrvni qc...

Driveri za chipset se nalaze u driverima od Grafe, tako je to kod AMDa

14 godina

ne znam da li smijem keljit ali evo jedan zanimljiv review sličnog modela (doduše radi se o verziji sa A8 procesorom i 4 gb rama), ali istestirano je podosta igara (obrađena temperatura i sl.)...

http://www.gaminglaptopsjunky.com/acer-aspire-v5-552g-review-cheap-light-gaming-machine/

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Kakav je laptop po pitanju prenosivosti? Cito sam na nekom reviewu da treba pazit kak ga se nosi jer je hard disk slabo ucvrscen sa ostatkom laptopa, al to je bilo za neki vrlo slican model, vjerojatno jednak po pitanju izrade kao i v5-552g samo sa onim malo slabijim a10 proc tako da me to i dalje malo muci..

11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Kakav je laptop po pitanju prenosivosti? Cito sam na nekom reviewu da treba pazit kak ga se nosi jer je hard disk slabo ucvrscen sa ostatkom laptopa, al to je bilo za neki vrlo slican model, vjerojatno jednak po pitanju izrade kao i v5-552g samo sa onim malo slabijim a10 proc tako da me to i dalje malo muci..

Ne znam, ja ga nosam i još mu nije ništa ! 

A10 je jači procesor od A8 !

11 godina

Ok, tnx. Mislim da cu nagovorit svoje da kupe tog Acera do Uskrsnjih praznika. Jedinog konkurenta tom laptopu vidim u onom lenovu g510 koji isto ima hd8750, 1tb+8gb ssd, al 4gb rama manje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.4.2014 12:22 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Imam ovaj laptop vec jedno mjesec-dva,i zasad nemam niti jedne jedine zamjerke(osim tog sto nema lampice za caps lock).Igrice koje sam zasad igrao(GTAIV,NBA 2K14,Grid 2 i jos neke slabije) vrti bez problema na high.Citao sam da neki imaju problema sa bucnosti,ali ja nemam tih zamjerki,cak sam se iznenadio koliko je tih.Zagrijava se tek kad upalim igricu,ali se brzo ohladi.Sve u svemu za ovu cijenu laptop je odlican!

0 0 hvala 0
15 godina

Ako nekome fale lampice za disk/capslock/numlock, ima jedan programčić TrayStatus koji preko ikona u trayu prikazuje status navedenog. Koristim ga za lock tipke i super radi

11 godina
neaktivan

Hvala kolega Genius, ovo također ide u 1. post pod tutorijale!

LP!
:)

0 1 hvala 0
15 godina

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.ef7ccb2d2ab544e2b5253a39deeb1492.acer-prijenosno-racunalo-aspire-v5-573g-5420121taii-15-6-1920x1080-ips-intel-i5-4200u-hm77-gt750m-4gb-12gb-1tb-nx-mccex-039.aspx

Evo jedan info za vlasnike V5 modela, ovaj gore navedeni model ima na ploči mSata konektor. Radi najnormalnije sa intelovim diskom (R 390MB/s - W 245MB/s). Pa si provjerite ako imate i na V5-552G modelu. Jako zgodna stvar :D 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.4.2014 10:43 (gamersject.com seVE!).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jel zna netko kako instalirati drivere za usb controller i sm bus controller (Acer Aspire V5-552G ).Instaliro sam sve drivere sa Aicerove stranice i ostali su mi ta dva žuta uskličnika u Device manageru.

Jel ima ko takav problem?. hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ako nekom nedostaje na Aceru optički uređaj, evo jedno jednostavno riješenje ! {#}

6 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Što kaže GPU-Z koja je točno 8750M u tom lapu? :)

0 0 hvala 0
14 godina

pa baca neke čudne podatke o memoriji i da je 32 bitna?!?!?!?! nadam se da je neka greška.....

edit: sve je ok :D

iako malo baca krive podatke sve dok nisam pokrenuo aplikaciju na h. performance

stavi sam i apu grafiku... e sad mi jedino nije jasno u cijeloj priči zašzo on nalazi 3 gpu-a, isto kao i 3dmark i sl.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.4.2014 18:38 (Checola).
13 godina
neaktivan

Pozdrav! Imam navedeni laptop star 4 mjeseca i što se tiče rada na njemu imam samo riječi hvale, međutim imam problem s HDMI izlazom, imam televizor star mjesec dana (NEO LED 32665 FHD) ( http://www.technomarket.hr/products/09131964/neo-led-32665-fhd ). kada ih povežem putem HDMI porta slika radi ali zvuk nikako, windows media player izbaci grešku da audio uređaj nije u redu, a preko drugih playera ne izbacuje nikakvo upozorenje ali zvuka na tv-u nema. Pokušao sam izbrisati AMD drivere za zvuk i instalirati ih ponovo  ali nije pomoglo, čak i sa novim puno skupljim HDMI kabelom ista stvar. Na stranim forumima piše da moram u upravljačkoj ploči podesiti AMD driver za zvuk na default kada je hdmi spojen međutim ni to nije pomoglo i po defaultu je bilo tako podešeno. Na televizor je spojen Max TV preko HDMI porta i sa obadva kabela normalno rade i slika i zvuk. Na laptopu je instaliran Windows 7 Ultimate SP1 X64, molio bih vas ako je itko iskusio sličan problem da mi kažete kakvo moguće riješenje ovog problema. Hvala vam unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
m.skripelj kaže...

Pozdrav! Imam navedeni laptop star 4 mjeseca i što se tiče rada na njemu imam samo riječi hvale, međutim imam problem s HDMI izlazom, imam televizor star mjesec dana (NEO LED 32665 FHD) ( http://www.technomarket.hr/products/09131964/neo-led-32665-fhd ). kada ih povežem putem HDMI porta slika radi ali zvuk nikako, windows media player izbaci grešku da audio uređaj nije u redu, a preko drugih playera ne izbacuje nikakvo upozorenje ali zvuka na tv-u nema. Pokušao sam izbrisati AMD drivere za zvuk i instalirati ih ponovo  ali nije pomoglo, čak i sa novim puno skupljim HDMI kabelom ista stvar. Na stranim forumima piše da moram u upravljačkoj ploči podesiti AMD driver za zvuk na default kada je hdmi spojen međutim ni to nije pomoglo i po defaultu je bilo tako podešeno. Na televizor je spojen Max TV preko HDMI porta i sa obadva kabela normalno rade i slika i zvuk. Na laptopu je instaliran Windows 7 Ultimate SP1 X64, molio bih vas ako je itko iskusio sličan problem da mi kažete kakvo moguće riješenje ovog problema. Hvala vam unaprijed!

START - Control Panel - Sound - Digital Audio ( HDMI ) - RMB - Default Comm.device i Default device :)

11 godina

Rješenje za touchpad vrijedi i za ostale acer modele? Naime danas sam kupio brata, ne bas blizanca, ali starijeg (ustvari mladjeg jer je valjda noviji model xD) brata v5-573g (sa 1080p matte model). Bio je na cijeni na kojoj je i v5.552g, a nebih ga se nikad sjetio utipkat u njuskalo da nisam vidio ovaj review i ostale rijeci hvale na temi za odabir prijenosnika :)))) Tnx TheMenstalist :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2014 0:12 (The_Fichek).
15 godina

Dok god je Synaptics driver, rješenje vrijedi. Prema ponuđenim driverima za download za taj laptop vidim da je i synaptics dostupan tako da možeš slobodno instalirati i podesiti kako je prikazano na prvoj stranici

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice