Acer Aspire V5-552G - Review

poruka: 211
|
čitano: 74.033
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ozbiljno razmatram kupnju ovoga laptopa. Čini mi se pravi best buy laptop za pristojne novce.

Jedino me zanima perfarmanse grafičke i procesora kada bi ga spojio na LCD TV i monitor, oboje sa 1920*1080 rezolucijom.

Imate li kakvih mišljenja i iskustva? Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

U njemu su mobilni procesor i mobilna grafa, koji nisu baš nammjenjeni velikim ekranima. Gledanje filmova, surfanje itd. će raditi sigurno dok igranje zahtjevnih igara već manje.

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Onda sam ja napravio grešku u koracima, mislio sam da je HD 8750M sa 2 GB samostalna grafa koja može zavrtjeti igre na srednjim postavkama, približno jednaka sa GeForce GT740 sa GB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Acer Aspire V5-552G - Review

kako koja verzija, trenutno kolaju a8 varijante- nešto sporijeg procesora i slabije integrirane grafike, sa ili bez dodatne 8750

13 godina
neaktivan
the economist kaže...

Onda sam ja napravio grešku u koracima, mislio sam da je HD 8750M sa 2 GB samostalna grafa koja može zavrtjeti igre na srednjim postavkama, približno jednaka sa GeForce GT740 sa GB.

Moze zavrtit. A u crossfireu je odlicna. Bf4 na medium. Iz iskustva mogu rec da a10-5757 i 8750m rade bolje u igricama nego i3-i5 sa gt 740m. Imao sam taj proc i grafiku i provjereno.

Igrao sam assassins creed zadnji, wrc4, thief, pes 2014, nba. I sve radi odlicno bez trzaja. Na medium. 

11 godina
shegyman kaže...
the economist kaže...

Moze zavrtit. A u crossfireu je odlicna. Bf4 na medium. Iz iskustva mogu rec da a10-5757 i 8750m rade bolje u igricama nego i3-i5 sa gt 740m. Imao sam taj proc i grafiku i provjereno.

Igrao sam assassins creed zadnji, wrc4, thief, pes 2014, nba. I sve radi odlicno bez trzaja. Na medium. 

Igro si assassins creed: black flag sa a10-5757m i 8750m grafom bez trzaja na medium????????????

11 godina
neaktivan

Igro si assassins creed: black flag sa a10-5757m i 8750m grafom bez trzaja na medium????????????

Što je tu čudno ? Sve zavisi što je bilo na medium. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 11:23 (TheMenstalist).
15 godina
protjeran
the economist kaže...

Zajebo si se + fanboyevi te lažu, evo ti članak: http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-8550G-HD-8750M-Dual-Graphics.108245.0.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 7:54 (makimakimaki).
16 godina
neaktivan

Ma definitivno kupujem ovaj laptop, mislim da je to best buy do 4000 kn.

A igranje na laptopu koji je košta ispod 7500 kn je ionako nategnut pojam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...
shegyman kaže...
the economist kaže...

assassins creed ne...na low...need for speed rivals mi je trzao...sama igrica je u ku...cu ima drop frame rate brutalan...

i btw laptop se ne kupuje za gejmanje pogotovo ne neki od 4000kn...i ako je već do igranja uzme se 17" laptop...

bf4 na medium je radija bez problema...thief je bija na automatski(neznam jel low ili med) i bez trzaja je radija, igra san i dishonored bez problema...

assassins creed mi se znalo desit drop frame ratea u nekom većem gradu ispod 20fps...

ovisi vam i o driverima kako će se ponašat igre...jer amd te uputi na stranice od proizvođača da instaliraš zadnje drivere a acer ne ažurira odmah verzije drivera...

14 godina
makimakimaki kaže...
the economist kaže...

Zajebo si se + fanboyevi te lažu, evo ti članak: http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-8550G-HD-8750M-Dual-Graphics.108245.0.html

iako imam navedeni laptop + NISAM fanboy, mislim da se varaš, u biti su tu negdje (možda blagu prednost ima 740) ovisi koga developer više favorizira (navidiu ili ati), link koji si stavio nema veze sa vezom jer u nekim igrama lošije rezultate dobivaš sa dual grafikom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 13:05 (Checola).
11 godina
makimakimaki kaže...
the economist kaže...

Krivi clanak, ta integrirana graficka dolazi sa a8-5557m procom, a sa a10-5757m dolazi bolja 8650g: link

Razlika u brojevima se cini mala, ali nije i taj postotak razlike je tocan posto se radi o dvjema grafama iste arhitekture, znaci tu game-debate nemoze fulat.

Nemam pojma je li istina da kad su 2 grafe u duelu da fps zna brutalno pasti. Ako i je istina vjerujem da je to zbog ionako losih optimizacija igri. U clanku kojeg je poslao kolega se vidi da i sa tom slabijom integriranom 8550g grafom i 8750m se dobije boost u fps-u za igre koje su vec ionako dobro optimizirane za radeon laptop graficke, takve bi bile npr. battlefield, dota, BioShock Infinite, diablo3. Neke dobiju mali pad u fps-u, a neke brutalan. Znaci sa boljom integriranom u aceru + 8750m se moze ocekivat samo bolja situacija.

Od svih igri mislim da je assassins creed najlosije optimizirana, i da se trojka vrti na medium settings sa duel 8650g + 8750m mi je jasno, ali ovaj zadnji nastavak mi je vec razumljivo da se to ne vrti na medium nego low settings kako se kolega i ispravio.

Znaci ako se jedna od najlosije optimimziranih igri za laptop radeonke vrti igrivo na ovom aceru onda ti to nest govori..

Uglavnom, @the economist pogledaj na notebookcheck rezultate same 8750m i same 740m i klikci na brojeve fps-eva da vidis s kojim su sistemima testirane grafe i imaj na umu da na aceru dolazi bolje clockana verzija od te koja je testirana u notebookchecku. Vidjet ces da su neke igre malo bolje optimizirane za 740m, neke bolje za 8750m grafu kao sto vec rekoh.

740m grafa se npr. moze bottleneckat tj. ne iskoristit njen puni potencijal ako imas neki slabiji, pogotovo stedljivi i3 procesor a takvih ima puno kombinacija ispod 4000kn.

Ak ces vec gledat jeftiniju nvidia grafu preporucujem da gledas 840m graficku na novim asusima, npr. ovako nesto. 570kn vise od acera, bolja 840m grafa, ali 4gb rama manje. 840m grafa tu nece u svim slucajevima biti 100% iskoristena radi stedljivog procesora, ali ce bit puno bolje iskoristena nego sa stedljivim i3.

Ak uzmes u obzir da sa acerom dobis 8gb rama, jos integriranu grafu, i procesor koji 100% nece bottleneckat te grafe onda mislim da je acer najbolji odabir za igranje do 4000kn + sto je izrada solidna i mislim da u tom rangu slicnu ili bolju izradu ima samo probook iako nisam probavao laptope.

Zapravo mozes jos check najjefetinijeg probooka sa i5-3230m procesorom: klik. Tu dobijes procesor koji bi te nest bolje posluzio npr. za virtualizaciju i zahtjevnije programe, ali cisto za igranje mislim da bi acer bolje dosao radi integrirane grafe i 4gb rama vise. A sa razlikom od 200kn kupis posten cooler za laptop.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.6.2014 21:13 (The_Fichek).
16 godina

Mislim narucit ovaj laptop preko portia jer sam kod njih jedino vidio verziju s a10 procesoro, a zanima me ima li itko kakvu preporuku hladnjaka ako je moguce isto iz portia.

As I walk through the valley of the shadow of death I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Gledaj samo da ima što veće strujanje zraka.

0 0 hvala 0
14 godina

.....

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 10:31 (Checola).
11 godina

Ja se trenutno sluzim ovime: klik Cooler je fenomenalan za tu cijenu, aluminij sa rupicama na mjestu hladjenja, tj. ispod laptopa, 2x120mm venitlatora, display temperatura, 4 senzora koja se mogu pomicat za mjerenje temperatura, podizanje visina, gumbi naprijed (nisu touch, ali tako izgledaju): gumb za palit-gasit, za automatsko prebacivanje sa turbo (1300rpm) na obicno hladjenje (1000rpm) te automatsko saltanje tocke do tocke da vidis u svakom trenu koja je temperatura za svaku tocku, gumb za turbo, gumb za lockat, gumb da sam stavis tocku koju oces da ti pokaze temperaturu. Sve za samo 140kn.

Temperature po tim senzorima ispod laptopa ne prelaze 28 stupnjeva niti po danu niti po noci sa otvorenim ili zatvorenim prozorima pri normalnom radu u sobi bez klima uredjaja. Sa ukljucenim turbom to pada za stupanj. Mjeri u 0.5 stupnja preciznost (kako znam, jer pokazuje npr. za 1 tocku 28-27-28-27 stupnjeva i onda znam da je izmedju..). Testiranje GPU i CPU softverom jos nisam napravio, ali budem uskoro.

Testirano je sa v5-573g koji mislim da ima identicnu izradu kao v5-552g.

Jedina mana je buka, koja nije neka posebna, ali se cuje i navodno se to razradi koliko sam cuo od jos jednog lika koji ima isti cooler pa se kasnije manje cuje. Nisam u zivotu vidio puno laptop coolera tak da nemrem sudit jel ovo zapravo glasno ili ne. Uglavnom meni bi osobno bilo drago da je samo malo tise i nadam se da je istina da to kasnije bude tise.

Jako je dobro sto se ventove coolera moze stavit drito ispod ventova acera, ali je mozda malo lose sto ispod ventilacijskog otvora u sredini nema jedan red rupica i nema prakticki ventilatora pa bi tu mozda neki drugi jeftiniji cooler napravio razliku iako sumnjam, jer je bolje imat 2 razdvojena venta nego samo 1 u sredini, iako mene najvise zanima kakv je slucaj kod onih 200/230mm ventova, npr. kod notepala XL.

Inace hladjenje se osjeti skroz do mene dok pisem, pogotovo kad je ukljucen turbo te cooler moze posluzit kao mali klima uredjaj :)

Ovo sam dobio na test od frenda, ak uspim nabavit kakav notepal na kojeg sam inace racunao ici cu usporedit ova 2 coolera i napravit mozda kakav review ili nesto.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2014 1:44 (The_Fichek).
13 godina
odjavljen

Pitanje za ekipu koja koristi ovaj lap - igra li netko Bf3,4 MP na njemu i na kojim postavkama .

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bf3

isporban conquest 62/64 igrača

postavke:

sve medium

aa off

m. blur off

aniostropic f. 1x

ambient occ. off

driver 14.6 beta

dual cards off (čini mi se da ne podržava dual i da bolje radi samo sa jednom)

fps 25-37, ovisno o gužvi explozijama i sl.

bf4, još nisam isprobao, izgleda da imam nekakav problem nakon ovog zadnjeg patcha pa ga neće loadat uopće...

bf4

opet conquest - mapa operation locker 59/64

dual graphic

dx11, mantle za sada ima čudne padove pa nisam isprobavao

postavke:

sve na medium

antialiasinf def./post off

ambient occ. off

fps 36-56

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.6.2014 21:34 (Checola).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Evo nisam mislio da će ovaj dan doći, da pitam stvari vezano za ovaj laptop, ali evo prijatelj me moli.

U svakom slučaju imao je probleme s grafičkim driverima i sada je stavio clean instalaciju windowsa 8.1 64bit, i moli ako može netko staviti link na zadnje beta grafičke drivere (dual grafiku) za ovaj laptop. Kaže da nije siguran jel može s AMD-ove stranice a da su na Acerovoj zastarjeli driveri.

Pa eto ako ko zna molio bih da stavi link, znači dual grafika driveri, najnoviji beta, za win 8.1 64bit.

Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
makimakimaki kaže...

Evo nisam mislio da će ovaj dan doći, da pitam stvari vezano za ovaj laptop, ali evo prijatelj me moli.

U svakom slučaju imao je probleme s grafičkim driverima i sada je stavio clean instalaciju windowsa 8.1 64bit, i moli ako može netko staviti link na zadnje beta grafičke drivere (dual grafiku) za ovaj laptop. Kaže da nije siguran jel može s AMD-ove stranice a da su na Acerovoj zastarjeli driveri.

Pa eto ako ko zna molio bih da stavi link, znači dual grafika driveri, najnoviji beta, za win 8.1 64bit.

Hvala!

ako se ne varam to bi bili ovi

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/latest-catalyst-windows-beta.aspx

disklejmer: za moguće probleme ne odgovaram {#}

15 godina
protjeran

Hvala!

Reci mi još samo, prije nego skinem i instaliram mu, to su baš zadnji beta za laptope?

0 0 hvala 0
14 godina
makimakimaki kaže...

Hvala!

Reci mi još samo, prije nego skinem i instaliram mu, to su baš zadnji beta za laptope?

obzirom da su od 6.6.2014. gotovo sam siguran da jesu..... {#}

11 godina
neaktivan

Dvoumim se između ova dva laptopa http://www.acer.hr/ac/hr/HR/content/model-datasheet/NX.MCMEX.023 i   http://www.acer.hr/ac/hr/HR/content/model-datasheet/NX.MCTEX.019 .Iste su cijene i treba mi laptop za faks i neke novije igrice.Hvala unaprijed ;)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Drugi !

Prvi ima više rama, ali drugi ima 'odvojenu' grafičku.

2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Prisiljen sam kupiti ovaj prvi laptop ( 023 ) .Da li je velika razlika u tim grafickama sto se tice igrica?Hvala na odgovoru :)

0 0 hvala 0
11 godina
mateolasic14 kaže...

Prisiljen sam kupiti ovaj prvi laptop ( 023 ) .Da li je velika razlika u tim grafickama sto se tice igrica?Hvala na odgovoru :)

Pa.. da, razlika je ogromna.

11 godina
neaktivan

Da li ima još koji laptop slicnih perfomansi kao ovaj drugi laptop (019) ,a da je do 4000kn?

0 0 hvala 0
11 godina
mateolasic14 kaže...

Da li ima još koji laptop slicnih perfomansi kao ovaj drugi laptop (019) ,a da je do 4000kn?

Moja preporuka:http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=probook+8750m+i5

Do 4300kn su isti modeli znaci uzmi jedan od ovih za 4000kn (arhiteh najbolji izbor ja mislim) ako neces ici na acera.

Jedina losa stvar kod HP-a je 1 godina garancije i u odnosu na ostale brandove dosta skuplje produljenje jamstva (300 i nest kuna na 2 god, 600 i nest kuna na 3 god).

Dobis jaci proc nego u aceru (iako kod intela ti integrirana grafa nece moc radit skupa sa 8750m), ali 4gb rama manje, mozda nest bolju izradu neznam, uglavnom temperature bi svakako trebale biti manje ne samo zbog izrade nego i zbog ivy bridge procesora koji je specificno stavljen na maticnu da budu nize temperature. Ekran je na HPu takodjer dosta dobar (review slicnog modela, istog po izradi) za svoj jeftini rang, navodno ima prosjecnu svjetlinu ekrana oko 200 cd/m2 (sto je puno za tako jeftin model, evo ti review za acera za usporedbu), ali nesto plavkast prikaz boja. Uglavnom gotovo niti jedan ekran ispod 5000-6000kn nije neka milina tak da tu uvijek ima velikih kompromisa, pogotovo u jeftnijem cijenovnom rangu. Uglavnom proobokovi ti imaju matt ekran sto je opet plus u odnosu na acera, a postavke ekrana se mozda mogu i nekako namjestit. Upravo zbog izrade, ekrana i naravno i5 procesora sa 8750m ovaj laptop ide ispred lenova g510, ali je po isplativosti specificno za igre acer bolji radi 4gb rama vise, god garancije vise i zbog toga sto se moze naci po 3800kn.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2014 12:28 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Hvala na preporuci :D Sviđa mi se ovaj HP i vjerovatno ću ga nabaviti, a RAM mogu nadogradit jednog dana.

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zasto mi ocitava 8650 graficku,a ne 8750? Driveri su zadnji s amdove stranice..

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice