Prostor za smještaj fotki i videozapisa

poruka: 15
|
čitano: 3.850
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Gdje spremiti fotke s mobitela?

Kao i, vjerujem, svi vi fotke snimljene mobitelom osim u memoriju mobitela spremaju  se i na google račun. Stvar je da se on napunio tijekom svih ovih godina unatoč čišćenju i brisanju fotki i vodeozapisa. Kako povećatk prostor odnosno gdje spremiti fotke i videozapise a ne platiti 2,12€ mjesečno googlu?

0 0 hvala 0
11 godina

Plati ta 2 pisljiva eura i budi miran ili backupaj sve na kakav eksterni disk.

Moj PC  
7 0 hvala 1
12 godina

osobno nikad nisam spremao fotke na google račun, sve backupiram na par eksternih diskova od kojih neki nisu ni uštekani stalno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Gdje spremiti fotke s mobitela?
tomislav10 kaže...

Kao i, vjerujem, svi vi fotke snimljene mobitelom osim u memoriju mobitela spremaju  se i na google račun. Stvar je da se on napunio tijekom svih ovih godina unatoč čišćenju i brisanju fotki i vodeozapisa. Kako povećatk prostor odnosno gdje spremiti fotke i videozapise a ne platiti 2,12€ mjesečno googlu?

Ako ne želiš platiti tih 18 ili koliko već eura godišnje (ja recimo to plaćam da mogu shareati velike fajlove, a i korisno je za razmjenu između mobitela i stolnog kompjutera, pogotovo uz korištenje Drive for Desktop apliklacije), možeš koristiti https://syncthing.net/ - kad se spojiš na svoju Wi-Fi mrežu, slike će ti se kopirati na kompjuter na kojem se vrti ta aplikacija, s mobitela na kojem se vrti ta aplikacija. Jednom sam je probao, ali se više ne sjećam zašto sam je prestao koristiti...

8 godina
Re: Prostor za smještaj fotki i videozapisa
Syncthing je možda malo kompliciranije postaviti u startu, ali jednom kada se postavi, radi fantastično.
15 godina
neaktivan

Ja sam odustao od lokalnog pospremanja i plaćam 200GB. Inače bi to sve stajalo negdje na nekom disku i lagano tonulo u zaborav, kao i par desetaka tisuća slika iz vremena dok sam škljocao fotićem. 🤷‍♂️

marching up and down the squaaare
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

Ja sam na 2TB od googlea.

Od kad sam 2016 izgubio sa hdd fotografije i jebao se da povratim dio, vise mi ne pada na pamet ista drzat lokalno.

A tu je i zgodna ai trazilica, grupiranje lica, solidan editor itd.

Moj PC  
2 0 hvala 1
2 godine
Re: Gdje spremiti fotke s mobitela?
tomislav10 kaže...

premalo podataka da bi ti nešto savjetovali. je li ti bitno da fotkama možeš uvijek od bilo kuda pristupiti? koliko ti okvirno treba prostora?

16 godina

Ako nemaš znanja/volje za podesiti SyncThing, možda neki WD externi disk s RAID1 i mrežom,(Dual modeli ili neki NAS njihov), imaš WD app koji kad nanjuši na kućnoj mreži NAS/disk, sinkronizora fotke/videe automatski...

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Postoji i opcija servisa kao što je TeraBox koji daju 1.terabajt free.Naravno uz nekoliko nedostataka kao što su reklame i nemogućnost uploada videa u izvornoj kvaliteti.
Sve da i imam,otkud mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine

Ja koristim one drive, uzmes microsoft account key za 50-60e se nađe godinu dana. Jer mi treba 1Tb, 200gb je premalo

Jedino si razmisljam kako da si slozim najbolje taj upload. Malo me zivcira sto mi backupa cijeli album kameru jer okinem 30 bezveznih slika a zelim samo dvije, pa moram brisati s clouda. Možda otvoriti albume tipa ljeto 2025, zima 2025 i onda tak premjestavat slike u albume koje stavim da se sinkroniziraju hmm

0 0 hvala 0
2 godine

mozes na google sloziti da backupa samo neke albume u koje prebacis slike a ne svaku koju okines da ide u cloud odmah?

16 godina

Koristim Google Photos otkad su ga uveli. Imam 19 GB prostora na Google Drive jer sam dobio dodatni prostor u okviru programa preporuka. Povijesne fotke sam spremao u ograničenoj kvaliteti, tako da nakon što su uveli ograničenje, na oblak idu nove fotke. Njih profiltriram da vidim trebaju li mi zaista. Također, sve one gluposti sa vocapa i sličnih aplikacija se ne snimaju automatski. Otad nisam ni 3 GB potrošio.

Minvajl, moja EKĆLI sadašnja, PA ZA NJOM bivša, UNDA rodica, te još par poznatih (žene uglavnom) odavno plaćaju dodatni prostor... (nije mizoginija nego zapažanje)

Ako mi bude trebalo više prostora, složiću si mali kućni file server, ionako imam komponenti... 

EDIT: prošetao kroz fotografije i oslobodio još 2GB brišući fotografije ekrana, faza radova, otpremnica...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 13:56 (Punti).

0 0 hvala 0
11 godina
Punti kaže...

Minvajl, moja sadašnja, bivša, rodica, te još par poznatih (žene uglavnom) odavno plaćaju dodatni prostor... (nije mizoginija nego zapažanje)

Nadam se da ovo nije sve ista osoba 😂

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 13:46 (thebatman).
16 godina
thebatman kaže...
Punti kaže...

Minvajl, moja sadašnja, bivša, rodica, te još par poznatih (žene uglavnom) odavno plaćaju dodatni prostor... (nije mizoginija nego zapažanje)

Nadam se da ovo nije sve ista osoba 😂

Bome, bilo bi zabrinjavajuće... moraću editirat da me ne proglase... ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2025 13:56 (Punti).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice