Kao i, vjerujem, svi vi fotke snimljene mobitelom osim u memoriju mobitela spremaju se i na google račun. Stvar je da se on napunio tijekom svih ovih godina unatoč čišćenju i brisanju fotki i vodeozapisa. Kako povećatk prostor odnosno gdje spremiti fotke i videozapise a ne platiti 2,12€ mjesečno googlu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Plati ta 2 pisljiva eura i budi miran ili backupaj sve na kakav eksterni disk.
osobno nikad nisam spremao fotke na google račun, sve backupiram na par eksternih diskova od kojih neki nisu ni uštekani stalno...
Kao i, vjerujem, svi vi fotke snimljene mobitelom osim u memoriju mobitela spremaju se i na google račun. Stvar je da se on napunio tijekom svih ovih godina unatoč čišćenju i brisanju fotki i vodeozapisa. Kako povećatk prostor odnosno gdje spremiti fotke i videozapise a ne platiti 2,12€ mjesečno googlu?
Ako ne želiš platiti tih 18 ili koliko već eura godišnje (ja recimo to plaćam da mogu shareati velike fajlove, a i korisno je za razmjenu između mobitela i stolnog kompjutera, pogotovo uz korištenje Drive for Desktop apliklacije), možeš koristiti https://syncthing.net/ - kad se spojiš na svoju Wi-Fi mrežu, slike će ti se kopirati na kompjuter na kojem se vrti ta aplikacija, s mobitela na kojem se vrti ta aplikacija. Jednom sam je probao, ali se više ne sjećam zašto sam je prestao koristiti...
Ja sam odustao od lokalnog pospremanja i plaćam 200GB. Inače bi to sve stajalo negdje na nekom disku i lagano tonulo u zaborav, kao i par desetaka tisuća slika iz vremena dok sam škljocao fotićem. 🤷♂️
premalo podataka da bi ti nešto savjetovali. je li ti bitno da fotkama možeš uvijek od bilo kuda pristupiti? koliko ti okvirno treba prostora?
Ako nemaš znanja/volje za podesiti SyncThing, možda neki WD externi disk s RAID1 i mrežom,(Dual modeli ili neki NAS njihov), imaš WD app koji kad nanjuši na kućnoj mreži NAS/disk, sinkronizora fotke/videe automatski...
Sve da i imam,otkud mi
Ja koristim one drive, uzmes microsoft account key za 50-60e se nađe godinu dana. Jer mi treba 1Tb, 200gb je premalo
Jedino si razmisljam kako da si slozim najbolje taj upload. Malo me zivcira sto mi backupa cijeli album kameru jer okinem 30 bezveznih slika a zelim samo dvije, pa moram brisati s clouda. Možda otvoriti albume tipa ljeto 2025, zima 2025 i onda tak premjestavat slike u albume koje stavim da se sinkroniziraju hmm
mozes na google sloziti da backupa samo neke albume u koje prebacis slike a ne svaku koju okines da ide u cloud odmah?
Koristim Google Photos otkad su ga uveli. Imam 19 GB prostora na Google Drive jer sam dobio dodatni prostor u okviru programa preporuka. Povijesne fotke sam spremao u ograničenoj kvaliteti, tako da nakon što su uveli ograničenje, na oblak idu nove fotke. Njih profiltriram da vidim trebaju li mi zaista. Također, sve one gluposti sa vocapa i sličnih aplikacija se ne snimaju automatski. Otad nisam ni 3 GB potrošio.
Minvajl, moja EKĆLI sadašnja, PA ZA NJOM bivša, UNDA rodica, te još par poznatih (žene uglavnom) odavno plaćaju dodatni prostor... (nije mizoginija nego zapažanje)
Ako mi bude trebalo više prostora, složiću si mali kućni file server, ionako imam komponenti...
EDIT: prošetao kroz fotografije i oslobodio još 2GB brišući fotografije ekrana, faza radova, otpremnica...
Minvajl, moja sadašnja, bivša, rodica, te još par poznatih (žene uglavnom) odavno plaćaju dodatni prostor... (nije mizoginija nego zapažanje)
Nadam se da ovo nije sve ista osoba 😂
Minvajl, moja sadašnja, bivša, rodica, te još par poznatih (žene uglavnom) odavno plaćaju dodatni prostor... (nije mizoginija nego zapažanje)
Nadam se da ovo nije sve ista osoba 😂
Bome, bilo bi zabrinjavajuće... moraću editirat da me ne proglase... ;)