Ja ću svaki dan mjerit brzinu do 2.5....onda cu im jebat sve po spsku..
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma ja cu sacekati do 1.5. Ukoliko se do onda brzina ne poveca ja njih zovem i ili ce mi povecati brzinu ili cemo na sud zavrsit, jer nije fer da netko tko ima duplo vecu brzinu od mene placa isto kao i ja, neka mi onda smanje pretplatu na pola ili flat umjesto 100kn na 50kn...
Najvjerojatnije ukoliko nekome ne povecaju brzinu do 1.5. ce reci da nije tamo nije dostupna veca brzina, te da rade na tome, no to je njihova krivnja i ukoliko mi placamo uredno racune nismo duzni trpiti takve gluposti.
el maniachi pa gdje ti to živiš?
brzina je odlična, skoro pa graniči s brzinom zapisivanja harda!!!
da je nama laicima takva:
Vidim da se prepucavate u pogledu "kod mene nisu a kod tebe su digli brzine","ja ispadam","puca veza",nestabilna konekicja.
Prosto receno oni podizu brzine selektivno da bi videli koji su "problematicni" korisnici a koji nisu. Infrastruktura je bitna. Njima ne odgovara da ih neko gnjavi svako malo zato sto nekome puca veza i "juce sam imao 5mb/s a sada imam 3".
Ovde pocinje zabava javljas se u supportu i najcesci odgovor je "ugasi modem,pricekaj 5 minuta i restartiraj PC pa pokusaj ponovo i javi se opet ako ima problema" :)) Sto ovo naravno navlaci bes kod korisnika
Evo mog primjera (Makedonija,provider T-Home ili T-Com u Hrvatskoj isto je..)
Kucna instalacija sa splitterom svugde,sve 5.
Od brzine koje sam trebao dobivati 5mb/s dobivao sam 4 i nesto sitno uz strasno nestabilnu vezu,pucanje i ogromni pingovi.
Svade,javlanje kod njih je bila praksa svaki dan. Da ironija bude veca u istoj kuci sa centralnom telefonskom instalacijom jedan ADSL modem (linija) je radio bez ikakvih problema a ova drugi nije. (oba D-Link 360T)
Mislio sam da ovi nesto namerno muljaju ali nije bilo tako.
Dosla je ekipa i vrsila je merenja ...nisu ustanovili nista.
Pokusali smo sve,kablovi..modemi,drugi PC,drugi OS. Da ne duljim,problem je izazivao jedan jeftikaner telefonski aparat koji je izgledao lepo ali je bio *****. Stavio sam Panasonic telefon i problemi su nestali.
Znaci sta treba poduzeti.
1. Dali vas modem router podrzava ADSL2+
2. Dali ste flashali modem (rizicno)
3. Sta "kaze" modem kada udete u setup (ako moze),koje su vam vrijednosti za SNR Margin,Line Attenuation i Sync Rate koji annex imate? ANNEX_B ili ANNEX_C (od ovoga zavisi koliko cete imatu up brzine)
4. Osigurajte se dali je sve u redu sa vasom linijom,splitteri,kablovi,aparati. Za pocetak na liniji neka bude samo jedan modem/router
Udite u setup modema i proverite sledece vrednosti
SNR Margin ili SN Margin
(AKA Signal sum ili omjer signal sum)
Kolicina suma u dB koja moze da se tolerira kada se odrzava BER (bit error rate)
ovo postavlja (SNR margina) centrala
Ovo je pokazatelj kolicine signal/sum DSL signala izrazena u dB. Sto visi broj to bolje. 6 db je apsolutni minimum koji mnogi prozivodaci deklariraju da bi se DSL
modem ispravno sinhronizirao sa centralom. Znaci od ove margine zavisi koliko ce vam biti dodeljena i brzina (gledano u postavkama modema)
1. 6dB ili nize je lose i dobija se vrlo losa ili nikakva sinhronizacija sa centralom (nema konekcije,slaba brzina,pucanje..)
2. 7dB-10dB je dovoljno ali ne ostavlja previse prostora za varijacije u signalu
(citaj pucanje veze)
3. 11-20dB je dobro sa malo ili nikakvim sync. problemima
4. 20-28dB je odlicno
5. 29 i vise dB je "ekstra"
Line Attenuation
Je mijera koliko se signal degradirao izmedu centrale i vaseg modema. Vece duljine znace i vise atenuacije.Maksimalno dozvoljeno gublenje je 60dB.
Znaci,njihova infrastruktura+kvaliteta vase linije+duzina kablova kod vas pa i kvaliteta samog modema..sve ovo utice na gubitke u signalu. (Koristenje splittera ispred svakog telefona u kuci je obavezno)
20 dB ili nize je "ekstra"
20-30 dB je odlicno
30-40 dB je vrlo dobro
40-50 dB je dobro
50-60 dB je...nevalja :)
60 dB i vise katastrofa!
Attainable Line Rate
(AKA Sync Rate)
Ovo je maskimalna brzina sa kojom vas modem/router moze da se poveze sa centralom. So vise to bolje
CRC Errors
CRC (Cyclic Redundancy Check) je metoda detektiranja i ispravljanje gresaka prilikom (u ovom slucaju) prenosa podataka. Visok pokazatelj CRC-a gledano u modemu nije uvijek znak neispravnosti. Ali,visok pokazatelj CRC-a nakon uspostavljanja veze znaci da s signal negde gubi izmedu modema i centrale
Kada se uverite da je sve u redu kod vas i jos uvijek imate problema onda zovite tehniku da vam sredi liniju
SNR Margin mi je downstream 31 upstream 31
Line Attenuation mi je 12 10
Data Rate ja 2016 i 256 kbps
ja mislim da je to super ha?
dB su odlicni.
Koji modem imas i koji paket imas (kolike brzine treba da imas prema paketu ili po najnovijim brzinama)?
Ispadas li?
Imam paket od 2Mbit/s,
Modem je D-LINK D584T
i jos mi nisu povecali brzinu..a svima u zgradi jesu
Javi se i pitaj zasto nisu. Kao sto vecina kazete oni trebaju povecati do1.5 jel? Do tada ili cekaj ili javi se pa pravi se mutav :)
Nakon toga kada povecaju mozemo diskutirati. Dali tvoj router podrzava ADSL2+ i dali si flashao?
Sta se dobiva flashanjem? (moj primer...ADSL modem D-Link 360T)
Podrska za ADSL2+,moze ici do 25 mb/s (prije samo do 8mb/s uz losi sync)
Novi Web Interface + nove opcije za podesavanja (mnogo)
Veca stabilnost,bolja sinhronizacija sa centralom odnosno na visim brzinama,manje ispada (skoro nikad)
Milina jedna :)
Paznja! Rizicno je
U vecini slucajeva flashanje je uspesno i modem prezivi,ovo se cesto desava
Mozes nepovratno izgubiti uredaj i ovo se isto tako desava
Flashanje mora biti sa programom i firmwareom koji daje prozivodac!
Flashanje mora da uradi neko ko se "razume" u te stvari
Prilikom flashanja nikako ne smijete imati ukljucen 1.Firewall i 2.Antivirus. Ovde ulaze i razni sigurnosni programi i najcesca greska kod XP-a i Viste morate ugasiti i firewall OS-a. UAC kod Viste ne dolazi u nikakav obzir
100 (sto) puta proveriti koji vam je acc. i pass na modemu. Trazi se
I najzad a ne i najmanje bitno. PSTN kabl (tel.linija) mora biti iscupana iz modema. Ako je router ostali LAN kablovi moraju biti van.
Nakon toga mora se konfigurirati sve iznova
podržava naravno i nisam flasho i niti namjeravam.
ima ih mnogo a sad je u multi mode adsl2+.
ja mislim da je u svemu ovome problem taj sto je meni istekao ugovor a jos mi nije dosla ponuda da ga produljim pa mi zbog toga nije povećana brzina šta vi mislite??
U Makedoniji nakon isteka dogovora adsl se ne prekida ali placas visu mesecnu pretplatu nakon toga
Mala sitna slova na dnu dogovora :)
I da,to je razlog sto ti nisu povecali brzinu. Definitivno
a ja sam ih jos pitao triba li produzit ugovor a oni kazu da ce me nazvat a ugovor je istekao ima 2 mjeseca....otic cu sad to t-coma...
Ni meni nista. Neki dan bio kod frenda zgrada do mene da mu sredim komp on ima 4 Mb, ja imam 1,7 Mb zbog Pinga jer imam Wireless.
ja mislim da je u svemu ovome problem taj sto je meni istekao ugovor a jos mi nije dosla ponuda da ga produljim pa mi zbog toga nije povećana brzina šta vi mislite??
mene nemuće ni verlesi ni pucanje veze brzina 500 m/po sec
ja to ne mogu naci na svom di pise taj sum veze
imam zyxel p-660HW-d3
lol ako nije to onda nema razloga zasto mi nije povećana brzina neta sad sam bio kod njih i kazu mi da je najbolje da ne produživam dok nebude neka akcija..al još ne kopčam zašto mi nije net povećan jbte jos 7 dana do 1.5.pa me brine
Dignut će se brzine svima, nadam se, samo treba strpljenja, meni će zadnjem, to znam, ma kvragu, za mene će i rokove probit, 1.6. negdje !
ako mi ne povecaju brzinu a neobrazlože zašto nisu ja u rec da mi smanje cijenu interneta za bar 30-40% pa sta bude
ako mi ne povecaju brzinu a neobrazlože zašto nisu ja u rec da mi smanje cijenu interneta za bar 30-40% pa sta bude
mislis vidit ces...ili odlazim iz t-scuma
haha
neće oni radi jednog korisnika smanjivat cijene
jedino peticija s 2 milijuna potpisa
haha
neće oni radi jednog korisnika smanjivat cijene
jedino peticija s 2 milijuna potpisa
ja to ne mogu naci na svom di pise taj sum veze
imam zyxel p-660HW-d3
noise margin upstream: 23 db
output power downstream: 19 db
attenuation upstream: 30 db
noise margin downstream: 14 db
output power upstream: 12 db
attenuation downstream: 52 db
noise margin downstream: 6 db - baš ne izgleda dobro. Bumo vidli kroz dan dal puca
Ma ja cu sacekati do 1.5. Ukoliko se do onda brzina ne poveca ja njih zovem i ili ce mi povecati brzinu ili cemo na sud zavrsit, jer nije fer da netko tko ima duplo vecu brzinu od mene placa isto kao i ja, neka mi onda smanje pretplatu na pola ili flat umjesto 100kn na 50kn...
evo i ja sma pogledao, moji rezultati su sljedeci
noise margin upstream: 22 db
attenuation upstream: 7 db
noise margin downstream: 26 db
attenuation downstream: 13 db
eh sada da li su to ok ovo za noise margin upstream znam da je ok ali ovo ostalo da li je ok!
Ljudi moji pa da li je to moguće??????????
Danas ujutro: 4702/320 kbps
noise margin upstream: 21 db
noise margin downstream: 6 db - baš ne izgleda dobro. Bumo vidli kroz dan dal puca
Danas Navećer:3968/320 kbps
DSL Line Status:
noise margin upstream: 20 db
output power downstream: 18 db
noise margin downstream: 0 db - NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (puca veza svakih 20 sec)
DSL Line Status:
noise margin downstream: 0 db - NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (puca veza svakih 20 sec)
Line Attenuation downstream 11 upstream 9
Data Rate downstream 2016 upstream 256
i gotovo san siguran kad mi se poveca brzina(ako se poveća) da ce ovo bit samo par db vise.
moje mjesto prvi put prikopčali na adsl,a brzina odma 4 mbps, skida nekih 450 kilobajta/s i ja presretan
za sat skine 1,4 gigabajta
DSL Line Status: