Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 732.040
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Starcraft i Starcraft 2

@ Snowie -

od ožujka?!

to znači da si počeo sa betom? 

Da, nisam baš puno igrao rts, barem ne protiv ljudi. 

Trenutno mi je zabavno, ali bome i velika frustracija kada izgubim 4, 5 puta za redom. Najteže mi se oduprijeti ranim pritiscima sa npr velikim MM napadom ili mass zealot, dark templar. Znam da je tu ključ scoutanje, ali ako intenzivno skautam, onda brljam u makro dijelu.

S druge strane, neki igrači mi se čine puno slabiji od mene, tako da od njih ne mogu previše naučiti. 

@ del4nec - 

Ti si onda pravi fan :)

Sr@nje, znači da sam onda taman za brončanu :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

igro sam u beti i sada bi kupio ali neču bacit 400kn za igru kolko traže u algoritmu. Ima li tko key za prodat ili bnet account. Za neaktiviran key dajem 200kn, za bnet account s starcraftom2 150kn.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Starcraft i Starcraft 2

Korišten key samo za tebe -> 500kn, a zapakiran isto u posebnoj ponudi samo za tebe 749kn

Javi se ako si zainteresiran, može i zamjena za bubreg

pozz

15 godina
neaktivan
Bera kaže...

Daj prouci taktike moolim te

Evo proučavam.... cannon rush, cannon rush...aha, tu je. "Cannon rush - cheese koju koriste totalne njubare. Ukoliko vam netko to pokušava prodati kao 'taktiku', odgovoriti sa 'L2P NOOB' (paziti na spelling)."

Tomo Yoda kaže...

@baba - a kad si ti nabavio SC 2 i kolko ti je trebalo da samouvjereno izađeš iz bronce?

SC 1?

Nisam bio u bronci, igrao sam desetak practice matcheva i onda placemente i strpalo me u Gold. Onda su me tamo gazili nemilice jedno 10-15 mečeva pa me demotalo u Silver. Trebalo mi je negdje oko 100 partija da dođem do Gold, i jedno 75 za Plat. Uglavnom - negdje 30-ak mečeva protiv kompa i jedno 200 mečeva laddera sve skupa. Ali igrao sam SC1+BW single player prije uz pokoji SC LAN parti tako da nije baš da sam kretao od nule. A i Day9 mi je jaaako pomogao sa svojim "When to drone" tutorialom.

Inače malo mi je krivo što sam izabrao Zerga jer čak i u Platu se naleti na takve luzere da ne možeš vjerovat. Npr. zna 4-Gate timing push i to je to, nakon što sam ga dobio bez većih problema gledam replay - macro katastrofa, micro bože sačuvaj, ništa ne scouta, jedino mu APM 150+ zato što pola vremena spama ko kreten. Al evo, čovjek u platinumu sa W/L 50/50. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 10:30 (baba).
16 godina
baba kaže...
Bera kaže...

Daj prouci taktike moolim te

Evo proučavam.... cannon rush, cannon rush...aha, tu je. "Cannon rush - cheese koju koriste totalne njubare. Ukoliko vam netko to pokušava prodati kao 'taktiku', odgovoriti sa 'L2P NOOB' (paziti na spelling)."

Tomo Yoda kaže...

@baba - a kad si ti nabavio SC 2 i kolko ti je trebalo da samouvjereno izađeš iz bronce?

SC 1?

Nisam bio u bronci, igrao sam desetak practice matcheva i onda placemente i strpalo me u Gold. Onda su me tamo gazili nemilice jedno 10-15 mečeva pa me demotalo u Silver. Trebalo mi je negdje oko 100 partija da dođem do Gold, i jedno 75 za Plat. Uglavnom - negdje 30-ak mečeva protiv kompa i jedno 200 mečeva laddera sve skupa. Ali igrao sam SC1+BW single player prije uz pokoji SC LAN parti tako da nije baš da sam kretao od nule. A i Day9 mi je jaaako pomogao sa svojim "When to drone" tutorialom.

Inače malo mi je krivo što sam izabrao Zerga jer čak i u Platu se naleti na takve luzere da ne možeš vjerovat. Npr. zna 4-Gate timing push i to je to, nakon što sam ga dobio bez većih problema gledam replay - macro katastrofa, micro bože sačuvaj, ništa ne scouta, jedino mu APM 150+ zato što pola vremena spama ko kreten. Al evo, čovjek u platinumu sa W/L 50/50. {#}

L2P NOOB - lol 

A izgleda da mi nema druge nego da samo igram i igram i gledam day9 :) 

U US je već izašao patch 1.2.

EDIT: i kod nas je dostupan patch.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 10:47 (Tomo Yoda).
17 godina
Starcraft i Starcraft 2

Yep evo sad mi update-a. Zanimljivo, ako nijedan igrač nema income-a i produkcije 3 min igra završava neriješeno.

Najviše me zanimaju Extreme postavke {#}

Šteta što ih sada na laptopu nemogu isprobat, jedva se vrti na low na 1024x768.

StarCraft II: Wings of Liberty - Patch 1.2.0.

To get the latest news and interact with the community, visit our StarCraft II website. Be sure to check out our Game Guide for an in-depth look at StarCraft II gameplay. We wish you all the best on your journeys through the embattled Koprulu Sector!

StarCraft II: Wings of Liberty – Patch 1.2.0

General

• Battle.net Chat Channels have been added! Players can now join others in both public and private channels.
    • Added in-game chat bar command to whisper to other players. Using the "/w" command will open up a list of available friends, party members, chat channels, and other players within your current game.
    • Added Battle.net option to auto-join previous private channels.
    • Added Battle.net option to prevent chat channel text from appearing in in-game chat display.
  • A new Master League has been added! This league now represents the highest tier of players.
  • Customizable Hotkey Support has been added.
  • Stalemate Detection has been added. This will end the game in a tie for all remaining players if no players have income, production, or destroyed structures for three consecutive minutes. A countdown timer will now appear when the game detects this scenario.
  • An Extreme graphics option is now available. Players can now configure screen space ambient occlusion.

Additional Improvements and Changes

• Several help dialogue and tech tree improvements have been made:
    • In-game help is now available in Battle.net.
    • The help dialog’s tech tree has been improved.
    • Unit information in the help dialog now displays abilities and upgrades.
  • Several Save/Replay File dialogue improvements have been made:
    • Added ability to sort replays and saved games by name and date.
    • Added ability to right-click and rename a replay or saved game from within the game interface.
    • Added a new tab for auto-saved games and unsaved replays.
    • Added an option to permanently save all replays. Checking this option will mark all unsaved replays as being saved.
    • Added visibility for where replays and saved games are being saved to.
    • Added a "Show in Folder" button which will open the location where a replay or saved game is stored on your computer.
  • Camera following behavior for observers and replays has been improved.
  • The System Alert panel has been moved to the top of the screen and the duration of most system alerts has been reduced.
  • Mouse buttons can now be bound to the Push-To-Talk hotkey.
  • A hotkey indicator option has been added to show the primary hotkey on top of command buttons.
  • When selecting a Vespene geyser, the number of current harvesters will be displayed in the info panel.
  • Added an option to disable any error sounds. The Response Sounds checkbox now controls whether unit-specific audio is used for error sounds instead of a generic buzz.
  • Added Game UI layout per-map overrides. Map makers can now use custom UI layout files to create new UI or override existing game UI.
  • Added a toggle button to the in-game replay panel to Show or Hide the timeline/duration information.
  • Added hotkey to Pause/Resume game for both single player and multiplayer (Pause/Break key).

Balance

• GENERAL
    • Players can no longer block off ramps with two 2x2 buildings.
  • PROTOSS
    • Hallucination research time decreased from 110 to 80.
    • Observer
      • Cost decreased from 50/100 to 25/75.
    • Phoenix
      • Build time decreased from 45 to 35.
    • Void Ray
      • Now deals 20% more damage to massive targets.
      • Flux Vanes speed upgrade removed.
  • TERRAN
    • SCV
      • Repairing SCVs now assume the same threat priority as the unit they’re repairing.
      • SCV construction movement has been made more consistent.

StarCraft II Editor Improvements

• Map locale management has been added.
  • Further editor tips and hints have been added.
  • New trigger functions, actions, and events have been added:
    • New trigger functions:
      • Verify Bank - used to verify that a bank’s signature is intact.
    • New trigger actions:
      • Bank Option - used to change options for banks including adding a signature.
      • Remove Inventory Item - used to instantly remove a requested item from an inventory.
      • Set Visibility Type Of Text Tag - used to control whether fog or black mask hides the tag.
    • New trigger events:
      • Mouse Moved - sent in response to the mouse being moved in the game world.
  • New unit properties have been added:
    • Carried Minerals, Carried Vespene, Carried Terrazine, and Carried Custom Resource.
    • Bounty (XP) - used to grant experience when a unit is killed.
  • New Effect Used event property has been added: Life, Shields, and Energy changed.
  • Copy/paste support has been added to the upgrade editor.
  • Behaviors can now be replaced by either the shortest duration (the original method) or by farthest distance.
  • Behavior abilities can now properly charge the player using the ability instead of always charging the owner.
  • Right clicking an item in an inventory will now have the icon appear immediately next to the cursor.
  • Font Style Files can now be added to Mods and Maps using the FontStyleFileArray field in GameUIData. Existing styles can have their individual attributes overridden or entirely new styles can be added.
  • UI Layout files can now be added to Mods and Maps using the CustomLayoutFileArray filed in GameUIData. Most existing frames can be modified or overridden and entirely new templates can be added which can be created from the Dialog system within the Editor.
  • Attributes and values can now be hidden in the game lobby and can be configured through Game Variants.
  • The mouse wheel now scrolls the control under the cursor.
  • Copied doodads now retain their height offset.
  • Attribute and Veterancy behaviors now normalize vitals when new levels are applied.
  • Mouse clicks & highlights are now allowed while in relative camera mode.
  • Edit boxes are now available for trigger dialogs.
  • The game will now properly find custom imported files within mods.
  • Maps can now depend on even more mods.
  • Dialog Items can now be hooked up from already existing frames within a created Panel.
  • Change Focus commands are now available in the Trigger module View menu for switching input focus directly to different areas.
  • The water editor layout has been improved.
  • Effect offsets can now optionally contain a Z component.
  • Added a new type of Dialog Item called Panel. Panels are containers for other dialog items to help with grouping and hierarchy.
  • Added new UI to insert text tags for data references, unit info, and hotkeys.
  • Added an effect range to the effect ability to restrict how far away the effect can be placed. This will allow effects to behave like the Stalker Blink effect.
  • Added a behavior flag to suppress fidgeting.
  • Added a new stalemate melee option to determine whether the stalemate detection checking is enforced.
  • Added a new “Creator” player to effects. It will be set to the player issuing an order if available.
  • Added a new type of item that can use an effect ability.
  • Added a validator that checks to see if a unit can path to a point.
  • Added a validator that checks if there is a cliff between two points.
  • Added MinimapRenderPriority to CActorUnit and MinimapRenderPriorityList to CActorGlobalConfig. This allows custom map makers to define the render priorities of units on the minimap.
  • Added a Locale sub-menu in the Mod menu for changing the active text locale for the current document.
  • Added a Mod Info dialog in the Mod menu for more easily changing mod name and description text.
  • Added a Modify Locales dialog (also in Locale sub-menu) for adding or removing text locales.
  • Added an Editor Tips dialog in the Help menu (and optionally on start up) with tips for using the editor effectively.

Bug Fixes

• Gameplay
    • General
      • All diagonal ramps are now the same with regards to unbuildable locations at the bottom of the ramps.
      • Critter health bars are now hidden unless highlighted or selected (if status bars are set to show when units are selected).
      • Orders can no longer be canceled by clicking on the info panel in challenges before the challenge begins.
      • Text tags are now paused when the game is paused.
      • Autocast state for abilities will now reset to the default state when unit ownership is permanently changed.
      • Autocast repair will now charge the player requesting autocast functionality.
      • Repair will now clear its autocast state if the owning player leaves the game.
      • Harvest orders no longer end if an order is queued while waiting to return cargo.
      • Harvesting units no longer avoid enemy units.
      • Hold position units no longer automatically move out of the way when placing a building.
      • Enemy units no longer show passive buttons in the command card.
      • Missiles are no longer affected by Vortex.
      • Actors with a large number of create events no longer crash the map.
      • Fixed an issue where cliff jumping units were able to traverse unpathable terrain.
      • Fixed an issue with units trying to get out of the way so buildings can be constructed.
      • Fixed an issue with harvesting units bypassing force fields.
      • Fixed an issue where melee units were unable to attack a colossus when it was on a cliff.
      • Fixed an issue where larva would not wander around.
      • Fixed an issues where loading a saved Challenge could improperly overwrite the best score.
      • Fixed an issue with animation stutters when flying units are separating.
      • Fixed an issue where units could push opposing units when they shouldn't have been able to.
      • Added "Detector" text to the info panel for units which can detect cloaked or burrowed units.
      • Added combat reveal tinting to help show that combat reveal units cannot be hit.
    • Protoss
      • Protoss structures can no longer be powered without a power source if constructed while powered by a Warp Prism under the effects of Neural Parasite.
      • Mass Recall can no longer target larva or eggs.
      • Fixed an issue where units that were picked up by a Graviton Beam would still block pathing on the ground.
      • Fixed an issue where a Zealot could burn its Charge cooldown without actually moving.
    • Terran
      • Changed the position of the Select Builder button on Terran buildings, and changed the hotkey to Q.
      • SCVs can no longer continue construction on a building from inside an adjacent bunker.
      • Fixed nuke dot not being visible all the time.
      • Fixed an issue where you could see an enemy MULE drop pod in some cases where you didn’t have vision of the target location.
      • Fixed an issue where a Medivac would be able to continue healing a unit that was stuck in a Graviton Beam if the Medivac had started healing the unit before it was picked up by the Graviton Beam.
      • Fixed an issue where a Thor would continue to channel 250mm Strike Cannons on an uplifted Terran building if it lifted off at just the right time.
      • Fixed an issue where a Thor could get stuck channeling if a player queued up multiple targets for 250mm Strike Cannons.
      • Fixed an issue where SCVs could continue repairing at a short range even though the structure they were repairing was blocked by Force Fields.
    • Zerg
      • Creep will now spread evenly in all directions.
      • The Burrow and Cancel Neural Parasite buttons have been moved on the command card.
      • Fixed an issue with Ultralisk unable to attack a row of sensor towers.
  • StarCraft II Editor
    • The “For Each Real” and “For Each Integer” actions will now correctly execute once when the starting and ending bounds are equal while the increment is also zero.
    • Items dropped from an inventory will now use their default height when dropped.
    • The View Script command will now view library scripts if the library list has focus.
    • Carried and equipped item behaviors and weapons are now restored properly when a unit is revived.
    • Publish dialog now updates storage information after removing a published file in the Managed Published window.
    • Dropdowns now correctly select items as you type using partial matching.
    • Standard dependencies can no longer be modified in the Dependencies dialog (only added or removed).
    • Camera following can no longer be disabled via hotkeys if it was requested via triggers.
    • Fixed an issue with editing stylized text values when using system locales other than English.
    • Fixed an issue with Veterancy experience share filters.
    • Fixed an issue when editing mover data where values were not being saved correctly.
    • Fixed an issue that prevented certain changes to angle values.
    • Fixed an issue where selection circles would drop when a flying unit was over a cliff.
    • Fixed an issue where the scroll bar for tree views could disappear.
    • Fixed an issue where triggers setting the mouse relative could result in the mouse being stuck in relative move mode.
    • Fixed an issue where setting the color of a dialog item of type label wasn’t working.
    • Fixed a crash that could occur while editing upgrade values.
    • Fixed text truncation with Set Text actor message.
    • Fixed display of ability command links in the Overview Manager.
    • Fixed many areas where English text was displayed instead of localized text.
    • Fixed a crash when destroying a persistent effect.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Battlestar Galactica 75 -The Bucket- and Battlestar Pegasus 62 -The Beast-
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 11:55 (Hyperion).
Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Glavno da nisu Infestorima onemogućili FG na air... koja bi to debilana bila. Kad čitam takve idiotarije stvarno se upitam jel ti Blizzardovci zaduženi za balance uopće igraju SC...

Što se Extreme tiče, mislim da su samo dodatno razdvojili najviši setting na dva, ništa revolucionarno.

Edit: I fala Zeusu da su konačno popravili SCV priority, kako mi je to išlo na živce...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 12:02 (baba).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Gledajte brzina je jako važna u Starcraftu jer je ona pokretač svega. Kasnije svaka sekunda vam znači, jedna pogreška i jedna sekunda vas dovede do poraza. Skil je isto bitan ali brzina pokrece sve. Svi oni profici i Korejci sluze se brzinom a skill steknu puno prije, te oni nisu neki super "pametni" takticari nego izvjezbali su brzinu. To je tajna uspjeha.

Hotkeyevi i razor tipkovnica{#}

Pogledajte video

Link:

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Loooooooooooooooooool, ti bi dao 100 kuna za Starcraft, vrijedi pljunut 400 kuna jer igra ima savrsenu kampanju, prosjecan sp i vjecan multyplayer, imas na e-nabavi 370 kuna key.

http://www.enabava.net/ponuda/starcraft-ii/

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.1.2011 12:31 (Bera).
15 godina
neaktivan
Bera kaže...

Gledajte brzina je jako važna u Starcraftu jer je ona pokretač svega. Kasnije svaka sekunda vam znači, jedna pogreška i jedna sekunda vas dovede do poraza. Skil je isto bitan ali brzina pokrece sve. Svi oni profici i Korejci sluze se brzinom a skill steknu puno prije, te oni nisu neki super "pametni" takticari nego izvjezbali su brzinu. To je tajna uspjeha.

Hotkeyevi i razor tipkovnica{#}

Pogledajte video

Link:

Razumijes da brzina isto spada u "skill." Po tvom bi bilo da tko je brzi taj je bolji... sto nije ni priblizno istina. U Koreji su trenutno priblizno svi jednako brzi ali nekim cudom je samo par ljudi uvijek u vrhu svega sto igraju. U sc2 se ne vidi toliko, ali u sc1 najbolji profici bas vidis da su strateski geniji kako igraju... tipa Flash i Jaedong koji dominiraju zadnjih nekoliko godina i samo njih dvojica su osvojili 90% starliga koje su se mogle osvojiti.

15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Džaba ti brzo klikanje ako ne znaš što klikaš.

Uvijek me iznenadi koliko ima kretena koji su opsjednuti svojim APM-om pa spamaju kao manijaci tokom partije. Kao, nije bitno ko pobjedi partiju, onaj s većim APM-om je moralni pobjednik. I naravno ako ga neko pobjedi sa tri puta manjim APM-om, to je zato što je nešto "imba".

Dobrom igraču dosta je APM 50, izvrsnom 100. Tko god je u Gold ili nižoj a ima avg 100+ APM će od toga na kraju samo imati karpalni sindrom.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Ljudi se okupljaju u HRV-1 kanalu pa eto... tek toliko.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

koji je chanel za sc2 u hrv ligi? npr. tft je bio          /j frozen throne hrv-1

a koji je za stacraft?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

dobar {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
baba kaže...

Uvijek me iznenadi koliko ima kretena koji su opsjednuti svojim APM-om pa spamaju kao manijaci tokom partije. Kao, nije bitno ko pobjedi partiju, onaj s većim APM-om je moralni pobjednik. I naravno ako ga neko pobjedi sa tri puta manjim APM-om, to je zato što je nešto "imba".

Dobrom igraču dosta je APM 50, izvrsnom 100. Tko god je u Gold ili nižoj a ima avg 100+ APM će od toga na kraju samo imati karpalni sindrom.

Definitivno. Najbolje mi je kad gledam replay i vidiš da tip ima APM 150 u prvih 1 min partije kad jedino što može raditi je praviti SCV-e. I onda pogledaš replay iz njegovog kuda i skužiš da bezveze klika okolo.

17 godina
neaktivan
svakak kaže...
baba kaže...

Definitivno. Najbolje mi je kad gledam replay i vidiš da tip ima APM 150 u prvih 1 min partije kad jedino što može raditi je praviti SCV-e. I onda pogledaš replay iz njegovog kuda i skužiš da bezveze klika okolo.

U biti je dobro spammat APM na početku jer si tako zagriješ prste i lakše ćeš imat viši APM kasnije u gameu nego što bi inače imao da to nisi radio.

Potpis
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Ne mislim na fizicku brzinu APM nego na brzinu taktike i svega ostalog, a za to treba plan, a za plan treba desetak meceva vjezbe, dosta se susrecem s ljudima kojima jedan scv samo stoji i zvjerla to dokazuje na slabu brzinu, u mojoj bazi uvijek se nesto radi i svi radnici su sa svom mjestu sve ide kao uglancano, i da brzina se stavlja u skill ali ima nekih ljudi kao npr. moj jedan frend isto u Starcraftu. On je jak, super taktike ima i jedan je od boljih u broncanoj ligi u 2 vs 2 mecevima, ali kad je 1 vs 1 protiv mene satrem ga s zemlje jer jednostavno nemoze se brze razvijat kao da nemoze sve pohvatat se meni cini ali jednostavno je spor, dosta igraca dijeli njegov problem, problem je sto vecina njih kampira i to frustrira na kraju igre ali problem je njihov plan nakon pocetka Runde. PLAN je IZDrŽI, CAMPIRAJ, GOMILAJ JEDINICE I CEKAJ. Pa mislim ono sto je to neka taktika protiv neprijatelja, cekaj da dojdje, najcesce dojdem i saterem ga s zemlje i ne podrzavam campiranje u NIJEDNOJ RASI.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.1.2011 16:23 (Bera).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Sry na duplom postu ali evo topica o starcraftu 2  o nickovima ostavite nick i code. Tnx

http://www.bug.hr/forum/topic/klanovski-kutak/starcraft-2-nickovi/83780.aspx?page=0&jumpto=1606548&sort=asc&view=flat

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bera kaže...

ima nekih ljudi kao npr. moj jedan frend isto u Starcraftu. On je jak, super taktike ima i jedan je od boljih u broncanoj ligi u 2 vs 2 mecevima, ali kad je 1 vs 1 protiv mene satrem ga s zemlje jer jednostavno nemoze se brze razvijat kao da nemoze sve pohvatat se meni cini ali jednostavno je spor, dosta igraca dijeli njegov problem, problem je sto vecina njih kampira i to frustrira na kraju igre ali problem je njihov plan nakon pocetka Runde. PLAN je IZDrŽI, CAMPIRAJ, GOMILAJ JEDINICE I CEKAJ. Pa mislim ono sto je to neka taktika protiv neprijatelja, cekaj da dojdje, najcesce dojdem i saterem ga s zemlje i ne podrzavam campiranje u NIJEDNOJ RASI.

A da sačekaš dok dođeš bar do Silvera prije nego što počneš dijelit savjete? {#}

16 godina
Starcraft i Starcraft 2

Jel vi možete u HRV-1?

Ja od jučer ne mogu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
baba kaže...
Bera kaže...

ima nekih ljudi kao npr. moj jedan frend isto u Starcraftu. On je jak, super taktike ima i jedan je od boljih u broncanoj ligi u 2 vs 2 mecevima, ali kad je 1 vs 1 protiv mene satrem ga s zemlje jer jednostavno nemoze se brze razvijat kao da nemoze sve pohvatat se meni cini ali jednostavno je spor, dosta igraca dijeli njegov problem, problem je sto vecina njih kampira i to frustrira na kraju igre ali problem je njihov plan nakon pocetka Runde. PLAN je IZDrŽI, CAMPIRAJ, GOMILAJ JEDINICE I CEKAJ. Pa mislim ono sto je to neka taktika protiv neprijatelja, cekaj da dojdje, najcesce dojdem i saterem ga s zemlje i ne podrzavam campiranje u NIJEDNOJ RASI.

A da sačekaš dok dođeš bar do Silvera prije nego što počneš dijelit savjete? {#}

A da ti malo prestaneš se pravit pametan {#}

15 godina
neaktivan
Bera kaže...
baba kaže...
Bera kaže...

Ne znam ko tu pametuje o nekakvom campiranju i brzinama....

16 godina
baba kaže...
Bera kaže...
baba kaže...
Bera kaže...

Ne znam ko tu pametuje o nekakvom campiranju i brzinama....

Riješite to u jednom custom meču {#}

- obs!

17 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...

Jel vi možete u HRV-1?

Ja od jučer ne mogu. 

Ja isto nemogu, a ni moj frend iz klana također.

Potpis
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

chat tehnologija je prenapredna za bnet2.0. Prekjucer im se server srusio i svi koji su bili u nekom kanalu vise ne mogu u taj kanal uci. Valjda ce popravit... a do onda su ljudi u HRV-2. To ste valjda i sami isprobali :)

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Ljudi ajmo se jednog dana svi naci i malo pobiti na custom game. Sto kazete na 3 vs 3 ili 4 vs 4, ili mozda svi zajedno star battle.

Dodajte me

Nick:ElitePer

Code:182

See you there

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Starcraft i Starcraft 2

Dobio sam zerga iz silver lige i nije mi taj rezultat stavio na bnet?! 

Niti kao pobjedu niti kao poraz. Niš mi nije jasno. 

Mislim da me se baš testira za silver tako da mi je to bezveze {#}

Pogledao sam kraj replay-a i vidio da je lik napisao gg (po mojem sjećanju je i izašao), ali tu završava replay. 

Hm?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

jel se samo meni čini ili bi trebali malo nerfati terranu njegov steam? milslim pogledajte 3 game-a immvp protiv testera. stvarno ne znam recimo u 2. game-u i 3. šta je tester mogo drukčije napravit

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
domac1986 kaže...

jel se samo meni čini ili bi trebali malo nerfati terranu njegov steam? milslim pogledajte 3 game-a immvp protiv testera. stvarno ne znam recimo u 2. game-u i 3. šta je tester mogo drukčije napravit

Ako išta treba nerfati terranu to je onaj legalni cheat zvanu "mule". {#}

Toss je trenutno imba po meni. Čak ne toliko imba, koliko to da možeš igrati kao krajnji mulac i svejedno pobjediti, jer im je svaki army composition ko švicarski nožić, svugdje radi.

17 godina
baba kaže...
Ako išta treba nerfati terranu to je onaj legalni cheat zvanu "mule". {#}

Toss je trenutno imba po meni. Čak ne toliko imba, koliko to da možeš igrati kao krajnji mulac i svejedno pobjediti, jer im je svaki army composition ko švicarski nožić, svugdje radi.

Po meni je Toss najbolje "balansirana" rasa. Svaku njegovu jedinicu lagano se kontrira (ako se dobro skauta). Jedino se teško boriti protiv toss-a koji ima toss ball (par sentrija, stalkeri i zealot-i) i ima dobar micro. Ako su tu još doda koji collosus, onda je još teže.

Zerg i terran nemaju neku kompoziciju vojske koja tako dobro radi. Zerg i terran su više specijalizirane rase, odabere se jedna kompozicija (ling-muta, hydra-roach, corruptor-brodlord, siege-marine, mmm, siege-viking ....) koja dobro radi samo protiv jedne vrste protivničkih trupa. Kod toss-a toss ball radi dobro skoro protiv svega, ali jako malo toss igrača zna koristiti taj toss ball efikasno. Ako se ne ide na taj toss ball, nego mass nekih trupa, tada taj toss u većini slučajeva gubi jer ga je lagano kontrirati.

Mule je definitivno potreban. Čak bi rekao i da zbog njega terrani većinom imaju nedostatak, a ne prednost. Mule je efikasan ako se konstantno koristi, većina prosječnih igrača od mid game-a pa nadalje slabo koristi mule (jer treba i taj mule baciti dolje, ali je to malo teže dok se stalno fajtaš). Zerg lagano kompenzira mule jer može napraviti nekoliko drona od jednom i time povećava harvest. Toss ima chrono, koji mu u početku daje veliki mineral boost, ali buduci da njegove trupe i najviše koštaju, to je slaba utjeha...

Mislim da je 1vs1 Sc2 došao blizu svoje maksimalne optimalnosti i optimiziranosti. Definitivno svaka rasa ima svoje jake i slabe točke, jedino je bitan skauting. Bez skautinga, nema niti kruha :)

Mislim da bi blizzard morao se više fokusirati na 2vs2, 3vs3 i 4vs4, jer kod tih partija, bez skautanja protivnika, možeš lagano pobijediti samo mass-anjem jedne vrste trupa... Dovoljno je da ti uklone samo jednog saveznika u ranoj fazi i kasnije je taj hendikep teže nadoknaditi, skoro pa nemoguće.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice